Užupis unikalus buvo tol, kol buvo visas apleistas ir apgriuvęs. Džiugu tai, kad Užupis ir toliau išliks unikalus dėl savo vietos, gretimybės Senamiesčiui ir Paupio rajonui bei perspektyvų.
Ar MG valda turi kokiu sklypu, apie kuriuos buvo skelbta? Nes apart Paupio projekto jie nieko neturi daugiau (kai daugiau maziau visos kitos didesnes bendroves turi projektu keliem metam)
Ar MG valda turi kokiu sklypu, apie kuriuos buvo skelbta? Nes apart Paupio projekto jie nieko neturi daugiau (kai daugiau maziau visos kitos didesnes bendroves turi projektu keliem metam)
Aš galvojau, jog "Matau Vilnių" priklauso MG Vladai, bet jų svetainėje šis projektas neįdėtas. Tai arba pardavė, arba čia aš susimaišiau.
Aš galvojau, jog "Matau Vilnių" priklauso MG Vladai, bet jų svetainėje šis projektas neįdėtas. Tai arba pardavė, arba čia aš susimaišiau.
Tai kad Paupyje keliems metams dar darbų tikrai užtenka. Tik dalis pastatų pastatyti, nuo Aukštaičių gatvės dar yra pastatų kurie kol kas tik planuose.
Sostinės paveldo gerbėjai netekę žado – palei Polocko gatvės naujų statybų kvartalą Užupyje buldozeriais išstumdytas Vilnios šlaitas iki pat Bernardinų kapinių. Iškasti grioviai, įrenginėjami nuotekų šuliniai, tiesiamas naujas kelias. Kas liks iš saugomos Vilniaus senamiesčio vertybės po tokio barbariško tvarkymo?
Visuomeninis "Aplinkos ir paveldo saugojimo sąjūdis" kreipėsi į Prezidentę, Seimo ir Vyriausybės vadovus, prašydamas aiškintis, kas ir kodėl naikina vieną iš vertingųjų Vilniaus senamiesčio savybių – hidrografinį tinklą – Vilnios upės, kertančios senamiestį rytinėje dalyje, vagą, šlaitus.
Aš vis galvoju, kad čia jau yra absurdo lubos, kurias gali tie paveldo sergėtojai pasiekti, o jie visą laiką jas pramuša ir jeigu absurdiškumo progresas tęsis toliau, tai bijau pagalvoti ką mes čia komentuosim po dviejų metų.
Aš vis galvoju, kad čia jau yra absurdo lubos, kurias gali tie paveldo sergėtojai pasiekti, o jie visą laiką jas pramuša ir jeigu absurdiškumo progresas tęsis toliau, tai bijau pagalvoti ką mes čia komentuosim po dviejų metų.
Priklauso nuo to kas ką laiko apsurdiškumu. Daliai žmonių atrodo, jog apsurdiškumo lubų pramušimas tai tie nauji 5 aukštų "olandiškos" išvaizdos pastatai prie pat lietuviško 2-3 aukštų senamiesčio.
Comment