Sveiki, kelios šiandien darytos Paupio nuotraukos. Prieš kelis mėnesius šiame projekte buvau suskaičiavęs 15 bokštinių kranų. Prieš kokias 2 savaites vieną išvežė. Darbai juda gan sparčiai. Iš šono žiūrint, man atrodo, kad nuo 2019 pradžios leis žmonėms įsireginėti butus. Lyginant su Užupio Krantinėm, tai labai greitai. Nuo lygaus lauko iki buto perdavimo apie metai. Yra pastatų kurių dar duobės net nekastos. Tie pastatai turi būti rytinėje pusėje, arčiau Vilnios. Tai sakyčiau vysto Paupį etapais. Dirba ir prie Aukštaičių gatvės formavimo.
Vieksmas matyti ir kituose, rytinėje pusėje nuo PAUPYS esančiuose sklypuose. Nuo Batoro gatvės pakelės išpjovė meždius, dirba technika. PAUPYS pastatų aukštingumas pakolkas mano suvokimu yra pakenčiamas, aukštensnių nereikia. Yra sukurta nauja facebook grupė diskusijoms apie PAUPYS. Grupė skirta tiems kas įsigijo būstą ar planuoja įsgyti. URL: https://www.facebook.com/groups/275504029769840/
Kažkas minėjo, kad Vilnelės pakrantėse buvo nukirsti medžiai, bet kad čia to nelabai matosi. Labai tikiuosi, kad jų nepaliks. Visą tą padriką bruzgalyną reikia pašalinti, o vietoj to pasodinti tai vietai pritaikytus tinkamus medžius.
Kai kuriose atkarpose medžiai prakirsti. Aš manau, dėl autentiško vaizdo išlaikymo, senesni ir didesni medžiai turėtų likti bent kol nauji sodinukai subujos.
Kai kuriose atkarpose medžiai prakirsti. Aš manau, dėl autentiško vaizdo išlaikymo, senesni ir didesni medžiai turėtų likti bent kol nauji sodinukai subujos.
Nauji sodinukai subujoja pavasarį, o iki to laiko ten lankysis tik statybininkai. Aišku tai, kad toje vietoje Vilnelė turi būti atverta miestui ir gyventojams, nes kas ten iki šiol buvo, tai buvo tragedija, kai upės nesimatė net už trijų metrų nuo jos.
Tipo palėpę padarys, bet pastato netvarkys? Wtf, pasiimi naudą, bet pats nieko neduodi.
Padažys laiptine ir gaana, gal dar turėklus pakeis. Yra ne vienas toks veikėjas Vilniuje ieškantis kvailelių, kur už mažiau nei minimum gauna maksimum, o gyventojai pasirašo, nes argumentai: stogo tvarkyti nebereikės, bendri mokesčiai sumažės, o dar laiptinę sutvarkysim.
Palėpės už dyką nedalinamos. Jos priklauso visiems namo gyventojams proporcingai ir norint ją įrengti reik prieš tai išpirkti. Taip kad ne už dyką.
O kad visos palėpės centre turi būti įrenginėjamos, tai manau nereikia ginčytis. Dėl išvaizdos jau kita kalba... Kur miesto architektas žiūri, tai neaišku...
Atrodytų normaliai su išvaizdesniu stoglangiu ir jeigu būtų perimetriniame užstatyme (nes dabar naujos ugniasienės reikalauja pastatų iš abiejų pusių), bet dabar kai stovi vienas, atrodo kiek keistokai.
Labai geras pavyzdys yra ant Kalvarijų /Konstitucijos kampo. Įrengė palėpę ir patį pastatą sutvarkė labai gražiai. Iš bjauroko pastato tapo kampo puošmena.
Comment