Labai teisingai pasakyta dėl tų novosibirskų.Reikėtų kad kam priklauso lieptų nusiardyt tą vizualinę taršą, ne nu tai vienur tai kitur išlenda tokie, kurie sutveria kas jų supratimu yra gražu. Miestui geriau kad nevyktų tokia kūryba.
Ne visai taip - tiesiog aš esu realistas. Buvau šiose Rusijos miestuose ir daug kartų buvau tiek pat kaip ir Vilnius Sovietų Sąjūngos paveiktame Taline. Dauguma naujai daromų infrastruktūros sprendimų Vilniuje yra žymiai labiau artimi Novosibirsko ir Samaros rusiškam stiliukui, nei beveik skandinaviškam Talino stiliui (jeigu netikit, pasižiūrėkit bet kurį Varlamovo video iš Rusijos provincijos, rasit daug panašumų su Vilniumi). Ir šiaip, manau geriau būti "negatyvu" ir reikalaut, kad darytų kuo geriau, nei būt pozityviu naiviu durneliu su mąstysena "nu bet tai bent jau kažką daro, o nevagia!"
Kokie visi jautrūs.. Man asmeniskai būtų totaliai neįdomu gyventi steriliame mieste, kuriame viskas tik iš šios dienos dizaino vadovėlio pirmo puslapio aprašo.
Kokie visi jautrūs.. Man asmeniskai būtų totaliai neįdomu gyventi steriliame mieste, kuriame viskas tik iš šios dienos dizaino vadovėlio pirmo puslapio aprašo.
Tai taip, bet mums iki sterilaus miesto gal kokiu 100 metu truksta, o tuo tarpu nesedekim skryziave ranku kai kas nors akis bado.
Vilnius, sterilus ir nebus, bet tam tikri tvarkos standartai turi būti.
Ar kieme aplink namą krautum šiukšles, kad kiemas neatrodytų sterilus?
Nu jeigu tas šiukšles krautum išmaniai pvz iš pieno pakelių ar pan. sukonstruotum kokį balvoną kuris tau atrodytų gražu ar pvz iš senų padangų sutvertum rūtų darželį gali būt kad tau atrodytų labai gražu ir meniška bei netgi racionalu. Bet tai ir netgi būtų dar bjauriau negu paprasčiausia tiesiog mesti šiukšles. Nes vien šiukšles yra mažesnis blogis nei šiukšles kobinuotos su Jūsų menu.
Nu jeigu tas šiukšles krautum išmaniai pvz iš pieno pakelių ar pan. sukonstruotum kokį balvoną kuris tau atrodytų gražu ar pvz iš senų padangų sutvertum rūtų darželį gali būt kad tau atrodytų labai gražu ir meniška bei netgi racionalu. Bet tai ir netgi būtų dar bjauriau negu paprasčiausia tiesiog mesti šiukšles. Nes vien šiukšles yra mažesnis blogis nei šiukšles kobinuotos su Jūsų menu.
Na krantinėje mes turime tarsi iš senų vamzdžių sukonstruotą balvoną, tiksliau meno kūrinį. Kažkam tai labai gražu ir meniška, bet manau, jau geriau būtų tą metalą pridavę į metalo laužą ir perdirbę. Net šalikelėje gulintis vamzdis atrodo mažesnis blogis, nei iš jų sukurta meniška skulptūra.
Tikrai labai įdomus atvejis, kai naujam pastatui diskusijose dėmesio skiriama mažiau, nei kažkokiai tvorelei. Eilinį kartą norisi pritarti kitoje temoje jau nemažai išdiskutuotam negatyvumo padidėjimui forume. Tendencija labai dažna: kai tik kažkas įkelia naujas nuotraukas, kaipmat būna užsikabinama už kažkokios smulkmenos (prisipažinsiu - kol nebuvo paminėta, aš tos tvorelės net nemačiau) ir prasideda aptarinėjimas be galo. Ji to verta, šita tvorėlė? Naujas pastatas ne svarbiau?
Tikrai labai įdomus atvejis, kai naujam pastatui diskusijose dėmesio skiriama mažiau, nei kažkokiai tvorelei. Eilinį kartą norisi pritarti kitoje temoje jau nemažai išdiskutuotam negatyvumo padidėjimui forume. Tendencija labai dažna: kai tik kažkas įkelia naujas nuotraukas, kaipmat būna užsikabinama už kažkokios smulkmenos (prisipažinsiu - kol nebuvo paminėta, aš tos tvorelės net nemačiau) ir prasideda aptarinėjimas be galo. Ji to verta, šita tvorėlė? Naujas pastatas ne svarbiau?
hmm, geras pastebėjimas. Beje, tos tvorelės pliusas tas, kad ji nudažyta pilka spalva - tai labiausiai su aplinka susiliejanti, mažiausiai pastebima spalva. Gal pastebėjote kur būna sklypai tverti metaline ažūrine tvora ir jos būna dviejų spalvų: tokia žalia ir pilka. Jei atkreipėte dėmesį, pilkos spalvos tvoros yra mažai pastebimos, o žaliosios išsiskiria ir net kai kuriais atveijais ,,rėkia'', ypač tai pastebima žiemą kai žaliosios tvorelės pradeda kontrastuoti su aplinka : ).
Comment