ne paranoja, o sena istorinė patirtis. ekspansinę rusijos politiką suformulavo caras petras ir nepriklausomai nuo to, kas ten valdo, kaimynams visada reikia tikėtis rytietiškos klastos.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
„Maskvos namai“
Collapse
X
-
Parašė nepolitikas Rodyti pranešimąne paranoja, o sena istorinė patirtis. ekspansinę rusijos politiką suformulavo caras petras ir nepriklausomai nuo to, kas ten valdo, kaimynams visada reikia tikėtis rytietiškos klastos.
Mano manymu "Maskvos namai" turėtų būti tik kaip kultūrinis ir edukacinis bendradarbiavimas. Mokslininkų konferencijos, dalinimasis patirtimi, įvairių istorinių diskusijų erdvė, meno parodos, rusų kalbos kursai ir panašiai. O kitaip sakant tuo, ko žmonės gyvena. Negalima taip imt ir nurašinėt ištisos tautos kultūrą, kaip kai kurie žmonės tai daro.---- NAUJOJI VILNIA facebook'e ----
Comment
-
Parašė Zorro Rodyti pranešimą„Maskvos namai“:
Ryga - 2004
Sofija - 2005
Jerevanas - 2005
Biškekas - 2006
Doneckas - 2006
Suchumis - 2006
Sevastopolis - 2007
Minskas - 2009
Vilnius - ?
Planuojama:
Hanojus
Hošiminas
Comment
-
Parašė Maxas Rodyti pranešimąTikra paranoja... arba vėl pasikartosiu žertvos (aukos) sindromas, kuri reikia gydyti. Kokios dar 5 kolonos? Kokia problema su rusakalbiais? Šių problemų kaip ir nėra taip ir nebus. Mes, vietiniai rusai (ne rusakalbiai, šis žodis netinkamas) esam puikiai integravę į Lietuvos visuomenę, net ir kalbų nėra apie kažkokius judėjimus, to mums tikrai nereikia. (gal ir atsirastų koks 0,1% rusų, kurie to norėtų, keistų žmonių tarp įvairių tautų būna)
Mano manymu "Maskvos namai" turėtų būti tik kaip kultūrinis ir edukacinis bendradarbiavimas. Mokslininkų konferencijos, dalinimasis patirtimi, įvairių istorinių diskusijų erdvė, meno parodos, rusų kalbos kursai ir panašiai. O kitaip sakant tuo, ko žmonės gyvena. Negalima taip imt ir nurašinėt ištisos tautos kultūrą, kaip kai kurie žmonės tai daro."Jeśli kto władzę cierpi, nie mów, że jej słucha;
Bóg czasem daje władzę w ręce złego ducha."
Adam Mickiewicz
Comment
-
Parašė Maxas Rodyti pranešimąTikra paranoja... arba vėl pasikartosiu žertvos (aukos) sindromas, kuri reikia gydyti. Kokios dar 5 kolonos? Kokia problema su rusakalbiais? Šių problemų kaip ir nėra taip ir nebus. Mes, vietiniai rusai (ne rusakalbiai, šis žodis netinkamas) esam puikiai integravę į Lietuvos visuomenę, net ir kalbų nėra apie kažkokius judėjimus, to mums tikrai nereikia. (gal ir atsirastų koks 0,1% rusų, kurie to norėtų, keistų žmonių tarp įvairių tautų būna)
Mano manymu "Maskvos namai" turėtų būti tik kaip kultūrinis ir edukacinis bendradarbiavimas. Mokslininkų konferencijos, dalinimasis patirtimi, įvairių istorinių diskusijų erdvė, meno parodos, rusų kalbos kursai ir panašiai. O kitaip sakant tuo, ko žmonės gyvena. Negalima taip imt ir nurašinėt ištisos tautos kultūrą, kaip kai kurie žmonės tai daro.
Comment
-
Parašė artexs Rodyti pranešimąVisiškai pritariu dėl Lietuvos rusų. Kiek pats asmeniškai pažįstu ir kokią esu susidaręs nuomonę tai dauguma puikūs žmonės. Kas kita su Lietuvos lenkais...
Kalba eina apie Rusijos įtaką Lietuvoje ir tų Lietuvos rusų nuomonė Rusijos valdžiai visiškai nesvarbi. Lietuvos rusai - paprasčiausiai potencialus manipuliavimo objektas.
Pažįstų nemažai puikių žmonių lenkų tautybės. Gal nereikia čia tų kvailų apibendrinimų?
Comment
-
Parašė oranger Rodyti pranešimąLietuvos rusai - paprasčiausiai potencialus manipuliavimo objektas.---- NAUJOJI VILNIA facebook'e ----
Comment
-
Parašė Maxas Rodyti pranešimąToliau nebekomentuosiu...Paskutinis taisė oranger; 2010.09.19, 13:38.
Comment
-
Parašė oranger Rodyti pranešimąO su kuo tu nesutinki? Aš sakau "potencialus", o ne "realus", kaip pvz. Latvijoje ar Estijoje, kur jais manupuliuojama kurstant tautinę nesantaiką.. Gal sakysi, kad ir ten visi rusai integravosi į visuomenę ir myli savo šalį?
Jei jau politika sugeba išstumti iš viešosios erdvės kultūra bei mokslą (aš nekalbu apie šiuolaikinę kultūrą, o apskritai apie visus laikotarpius), tai tikrai graudus rezultatas, bet bent jau džiaugiuosi kad tai vyksta tik kalbų lygmenyje, o ne konkrečių darbų.Paskutinis taisė Maxas; 2010.09.19, 13:52.---- NAUJOJI VILNIA facebook'e ----
Comment
-
Parašė oranger Rodyti pranešimąTrumpai sakant, visur karštuose taškuose palei Rusijos sieną. Įdomu, nejaugi kitur, pvz. Prahoje ar Paryžiuje, taip nemėgsta rusiškos informacijos ir kultūros?
Panašiai kaip ir vokiečių Gėtės namai, lenkų Mickevičiaus namai ir tt.
Ir keista, kad nėra jokio pasipriešinimo iš Rusijos inteligentų pusės , nes Maskvos namai yra labai nelogiškas tvarinys. Remiantis šia logika gali būti ir Peterburgo, Kazanės, Vladivostoko ir tt namai. Žymaus kultūros veikėjo vardas žymiai labiau tinka ir nesukelia neigiamų asociacijų ir spekuliacijų.
Lt variantas galėtų būti Čiurliono namai.Paskutinis taisė tricky_kid; 2010.09.19, 23:42.
Comment
-
Mano manymu "Maskvos namai" turėtų būti tik kaip kultūrinis ir edukacinis bendradarbiavimas. Mokslininkų konferencijos, dalinimasis patirtimi, įvairių istorinių diskusijų erdvė, meno parodos, rusų kalbos kursai ir panašiai. O kitaip sakant tuo, ko žmonės gyvena. Negalima taip imt ir nurašinėt ištisos tautos kultūrą, kaip kai kurie žmonės tai daro.
pats esu "maišytas" ir tikrai manau, kad dauguma lietuvos rusų, lietuvos lenkų ir t.t. yra puikūs žmonės ir šalies patriotai, bet sukelti neramumams užtenka mažos saujelės paruoštų ir gerai apmokamų žmonių.
kol kas lietuvoje tą demonstruoja "lenkų rinkimų akcija". nesinori būti pranašu, bet manau, kad "kremliui (smolniui)" rami vietinių rusų laikysena nepriimtina.
Comment
-
Parašė nepolitikas Rodyti pranešimąžmonės sako: kad iš tavo lūpų dievui į ausį...
pats esu "maišytas" ir tikrai manau, kad dauguma lietuvos rusų, lietuvos lenkų ir t.t. yra puikūs žmonės ir šalies patriotai, bet sukelti neramumams užtenka mažos saujelės paruoštų ir gerai apmokamų žmonių.
kol kas lietuvoje tą demonstruoja "lenkų rinkimų akcija". nesinori būti pranašu, bet manau, kad "kremliui (smolniui)" rami vietinių rusų laikysena nepriimtina.---- NAUJOJI VILNIA facebook'e ----
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimąO čia Kazytė Šatrija šalia puikuojasi? Puikiai parodo vieną iš šio pastato panaudojimo sričių.
Comment
-
Parašė oranger Rodyti pranešimąMano šuo šį plakatą aplojo prieš kelias dienas Tikras faktas!
Comment
-
Parašė Valiukas Rodyti pranešimąReikėjo nufilmuot ir į youtube - būtų hitas
Comment
Comment