Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Green Hall (SBA bokštas)

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Gudras Rodyti pranešimą
    Sutinku. Is nuotraukos ir man atrodo, kad nėra ką gadinti, tačiau jei įpieštum ten kelis penkiolikinius pastatus, tai gal kitaip viskas atrodo. Tarp kitko, ar ta duobe ir yra vieta SBA bokštui?
    Šiaip mano nuomone ne tiek prieš šitą vietą. Aš norėčiau kad šanchajus dingtų su savo sutriušusiais apgriuvusiais mediniais namukais, o kad toje vietoje ir būtų visi stikliniai aukšti pastatėliai. O dabar turim kur statyti, o statome tenai kur naikinam žalias zonas, kišam į Žvėryną dvylikaaukščius, užsatom vargšus studentus. Be to, toje vietoje matau labai didelį minusą - transporto infrastruktūrą. Upės gatvė dar tokio papildomo srauto neišlaikytų. Žinoma, pilnai su tavimi sutinku dėl žemės klausimų. Jei turėtų SBA žemę Šnipiškėse ten ir statytų. Manau, kad ir miestui būtų geriau. Taigi pasikartosiu ir pasakysiu, kad tai tik mano nuomonė ir kad visus aukštus stikliukus statyti vienoje vietoje o ne po vieną prismaigstyti, kaip yra su Helios, tas pats ir su tuo Haneriu, gyvenamuoju namu Antakalny prie Nemenčinės plento.
    Taip ta matoma duobė SBA.

Mano miesto vaizdo supratimas kiek kitoks. Man gražu kuomet pastatai nėra vienodo aukščio ir vienas kitas išsikišęs styro. Taip ir senamiestį išlindę bažnyčių bokštai ne darko bet puošia. Tas taikytina ir Žirgo daugiabučiui bei 16aukščiui prie Kareivių Žirmūnų sankryžos. Helios tai didelė klaida ir nemanau kad jį derėtų lyginti su SBA bokštu. Beja, man įdomu ką mano tokių pavienių dangoraižių priešininkai apie Turning Torso styruoklį ? Sudarkė jis Malmo miestą ar papuošė?

Visgi gaila, kad nemažos teritorijos Šnipiškėse padegėjų rankose ir neaišku ką jie su jom ketina daryti.

Comment

Parašė deep'as Rodyti pranešimą
      Mano miesto vaizdo supratimas kiek kitoks. Man gražu kuomet pastatai nėra vienodo aukščio ir vienas kitas išsikišęs styro. Taip ir senamiestį išlindę bažnyčių bokštai ne darko bet puošia. Tas taikytina ir Žirgo daugiabučiui bei 16aukščiui prie Kareivių Žirmūnų sankryžos. Helios tai didelė klaida ir nemanau kad jį derėtų lyginti su SBA bokštu. Beja, man įdomu ką mano tokių pavienių dangoraižių priešininkai apie Turning Torso styruoklį ? Sudarkė jis Malmo miestą ar papuošė?

Visgi gaila, kad nemažos teritorijos Šnipiškėse padegėjų rankose ir neaišku ką jie su jom ketina daryti.
      Deep'ai, na man irgi mūsų senamiestis jėga. Taip pat patinka, kai vieni aukštesni, kiti šiek tiek mažesni, tačiau aš esu prieš kai vienas namas poros aukštų, o už 100 m. 15-20, taip pat kai vieną šalia kito namų projektus skiria daugiau nei 40 m. Ypač tai liečia Lietuvos miestus. Tikrai nenorėčiau kai prie bažnyčios bokštų išdygtų stiklinis bokštas. Kaip suprantu tu irgi. Todėl manau, jei jau susmaigstome šnipiškėse stikliukus, tai ir išlaikome tai, kol ten yra vietos. Tarp kitko pamenu, kad tose šnipiškėse dar yra n teritorijos be namų bei su laikinaisiais garažais, taip kad ta žemė dar valstybės.
      Nelabai supratau tavo nuomonės dėl Žirgo gatvės ir Kareivių daugiabučių? Ar manai, kad nevykęs projektas, kaip ir Helios? Mano nuomone, jei Kareivių gatvėje plėsis teritorija Elfos gamyklos vietoje, tai viskas bus ok. Nors dabar tai bent jau man atrodo tragiškai, bet kaip sakiau tikiu kad plėsis. Tarp kitko labai vykęs sprendimas kai šiaurės miestelį pavertė gyvenamuoju mikrorajonu. Ten tik nervina "tipo architektūros paminklai" kurių griauti negalima. Todėl jie nelabai įsipaišo į šiuolaikinę architektūrą.
      Dėl SBA man nepatinka, kad prie senų bendrabučių, seno PU pastato, mažaaukščių žveryno namų.
      O dėl Turning Torso negaliu pasakyti, nes nemačiau.

Comment

Sugadinti nėra ką, priešingai toks pastatas ten vaizdelį pataisys. Nors kažkaip sunku patikėti, kad jį stato, nebent pakeitė pirminį projektą.

Comment

Deep'ai, na man irgi mūsų senamiestis jėga. Taip pat patinka, kai vieni aukštesni, kiti šiek tiek mažesni, tačiau aš esu prieš kai vienas namas poros aukštų, o už 100 m. 15-20, taip pat kai vieną šalia kito namų projektus skiria daugiau nei 40 m. Ypač tai liečia Lietuvos miestus. Tikrai nenorėčiau kai prie bažnyčios bokštų išdygtų stiklinis bokštas. Kaip suprantu tu irgi. Todėl manau, jei jau susmaigstome šnipiškėse stikliukus, tai ir išlaikome tai, kol ten yra vietos. Tarp kitko pamenu, kad tose šnipiškėse dar yra n teritorijos be namų bei su laikinaisiais garažais, taip kad ta žemė dar valstybės.
          Nelabai supratau tavo nuomonės dėl Žirgo gatvės ir Kareivių daugiabučių? Ar manai, kad nevykęs projektas, kaip ir Helios? Mano nuomone, jei Kareivių gatvėje plėsis teritorija Elfos gamyklos vietoje, tai viskas bus ok. Nors dabar tai bent jau man atrodo tragiškai, bet kaip sakiau tikiu kad plėsis. Tarp kitko labai vykęs sprendimas kai šiaurės miestelį pavertė gyvenamuoju mikrorajonu. Ten tik nervina "tipo architektūros paminklai" kurių griauti negalima. Todėl jie nelabai įsipaišo į šiuolaikinę architektūrą.
          Dėl SBA man nepatinka, kad prie senų bendrabučių, seno PU pastato, mažaaukščių žveryno namų.
          O dėl Turning Torso negaliu pasakyti, nes nemačiau.
          Pedantiškos tvarkos miestų planavime manau nebus ir chaoso išvengti nepavyks.

Abiejų pozicijos aiškios nebera prasmės daugiau diskutuoti.

Grįžtam prie temos. Būtų labai įdomu sužinoti kokia įmonė ten rausiasi duobėj?

Comment

Deep'ai, na man irgi mūsų senamiestis jėga. ...

Mano nuomone, jei Kareivių gatvėje plėsis teritorija Elfos gamyklos vietoje, tai viskas bus ok.
            Kiek žinau, tai nuo buvusios Elfos gamyklos iki Kareivių g. kokie 5 km, o gal ir daugiau...
            Parašas :)

Comment

Parašė deep'as Rodyti pranešimą
              Būtų labai įdomu sužinoti kokia įmonė ten rausiasi duobėj?
              Kiek mačiau, tai technika gan varginga, šiandien stovėjo kažkokiom neaiškiom spalvom dažyta mašina-betono maišyklė. Nors aišku tai nesvarbu.

Comment

Parašė Svecias Rodyti pranešimą
                Kiek žinau, tai nuo buvusios Elfos gamyklos iki Kareivių g. kokie 5 km, o gal ir daugiau...
                Atsiprašau. Vilmos teritorija... Ir dar teritorija, kuri priklauso berods Megrame grupei. Nors turbut ir ta pati Vilmos teritorija irgi priklauso Megrame. gal pataisys mane, kas tiksliai žino.
                Paskutinis taisė Gudras; 2007.11.12, 08:36.

Comment

AB "Vilma" priklauso "Megrame grupei", tad ir sklypas priklauso taip pat. Beje, jau yra projektas šios teritorijos apstatymo gyvenamaisiais ir administraciniais pastatais. Šiuo metu "Megrame" stato naują gamyklą su administraciniu pastatu, kur bus perkelta visa "Megrame" gamyba ir administracija.

Comment

Ta proga, kad statybvietėje kažkas kruta, keli paveiksliukai:

Geriausiu atveju bus:

Blogiausiu atveju bus:
                    (Pafantazuokit patys. Pritrūko idėjų? Kreipkitės į "Vyroką")

Comment

Parašė Edd Rodyti pranešimą
                      o ta raudona betono maisykle, tai ir po statybu pabaigos pastate liks?

Comment

Gerai atrodo ...

Tik va bėda, kad toki sunkiai įsivaizduoju LT pastatoma vien jau todėl, kad statybininkai pamatę tokį tikriausiai sakytų:

ĖĖėė, o kas ten viduj per kringelis ? Gal geriau tiesias kolonas padarykit? ee e o dar ta rampa tai išvis kosmosas ? Ar jūs kartais narkotikų nevartojat ?

Taigi bus kaip bus, nors tikėkimės geriausio ...
                        Propoganda ir penas mintims >>>

Idėjos, mokslo pasiekimai ir įdomybės
                        www.ted.com

Comment

Parašė tricky_kid Rodyti pranešimą
                          Gerai atrodo ...

Tik va bėda, kad toki sunkiai įsivaizduoju LT pastatoma vien jau todėl, kad statybininkai pamatę tokį tikriausiai sakytų:

ĖĖėė, o kas ten viduj per kringelis ? Gal geriau tiesias kolonas padarykit? ee e o dar ta rampa tai išvis kosmosas ? Ar jūs kartais narkotikų nevartojat ?

Taigi bus kaip bus, nors tikėkimės geriausio ...
                          prie ko cia statybininkai? rimta firma padarys taip kaip projekte nurodyta, o jei vystytojai del finansu ismes ta 'kringeli' tai cia jau ju bedos..

Comment

Parašė rkz Rodyti pranešimą
                            prie ko cia statybininkai? rimta firma padarys taip kaip projekte nurodyta, o jei vystytojai del finansu ismes ta 'kringeli' tai cia jau ju bedos..
                            Atsiprašau, gal per riebiai čia, nes nieko ten per daug sudėtingo nėra.

Va klausimas tada būtų toks ar rastų kokią firmą apie Vilnių, kuri pagamintų sekcijas tos spiralės ? Nes realiai vietoj jas reiktų suvirinti ir pritvirtinti prie konstrukcijų. Klaipėdoj Vakarų laivų gamykla tikrai pagamintų, bet va atvežti iš Klaipėdos papildomai kainuotų. Ir šiaip kadangi projektas senokas, o metalas labai pabrango, tai gali būti, kad atsisakys... tikiuos kad ne.
                            Propoganda ir penas mintims >>>

Idėjos, mokslo pasiekimai ir įdomybės
                            www.ted.com

Comment

Pagamintų tą spiralę ir Kaune, ir atvežtų, ir sumontuotų/suvirintų. Bet vienas klausimas - kiek tai kainuos ir ar SBA galės sau tai leisti. Per darbo praktiką jau buvo situacijų kada užsakovas išgirdęs kainą grįždavo pas projektuotoją ir stipriai paprastindavo projektą. Kaip buvo minėta, metalas per tris metus pabrango dvigubai, darbo jėga (ypač suvirintojai šiuo atveju) kokius 3-4 kartus.

Comment

Pamatai jau padaryti. Šiandien bobcatai smėliu pamatus užpylinėjo. Šiek tiek keistai atrodo ta statybų aikštelė dėl statybinės technikos stygiaus. Susidaro įspūdis, kad pamatus padarė ir daugiau neiruošia nieko daryti. Tikrai įdomu sužinoti ar projekto nepakeitė.

Comment

Nėr Zuoko, pajudėjo SBA bokštas

Comment

Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                    Nėr Zuoko, pajudėjo SBA bokštas
                                    Čia bendro pobūdžio pastebėjimas, ar žinios iš pačių SBA?
                                    Kaip po dykumą blaškiausi

Comment

Parašė vytauc Rodyti pranešimą
                                      Čia bendro pobūdžio pastebėjimas, ar žinios iš pačių SBA?
                                      Martinkevičius buvo susikirtęs su Zuoku. Tai žinios iš SBA.

Comment

Ir VP Market buvo susikirtusi, bet tai niekaip netrukdė jai toliau plėstis. Kita vertus, statybos buvo sustabdytos dėl pačių užsakovų, o ne dėl valdžios institucijų (gal klystu, patikslinkite). Niekur neteko girdėti, kad šiam projektui nebūtų išduotas koks nors leidimas ar taikomi kokie apribojimai. Išskyrus VPU daugiau niekas ten triukšmo nekėlė.

Comment

Parašė Perfect Rodyti pranešimą
                                          Ir VP Market buvo susikirtusi, bet tai niekaip netrukdė jai toliau plėstis.
                                          o Velgos gamykla? ar labai sparciai ten viskas vyksta (vyko?????)

Comment

Working...
                                          X