/\ Visi mes visur gyvenam 'ant kaulų' - skiriasi tik laikotarpis, kada tie kaulai ten pakasti buvo. Dėl to pati polemika dėl buvusių kapinių kaip kažkokios šventos karvės, draudžiančios vystymą, tiesiog demonstruoja viduramžiškumo ir pagoniškumo liekanas mąstyme.
Pasakyk tą žydams. Jau turim centre vieną "šventę" pievą, kurioje, beje, fiziškai net kaulų nebuvo rasta.
/\ Visi mes visur gyvenam 'ant kaulų' - skiriasi tik laikotarpis, kada tie kaulai ten pakasti buvo. Dėl to pati polemika dėl buvusių kapinių kaip kažkokios šventos karvės, draudžiančios vystymą, tiesiog demonstruoja viduramžiškumo ir pagoniškumo liekanas mąstyme.
Iš esmės, tai taip. Visiškai teisus esate. Iki kokių 1960m. ten buvo ir taip mediniai namukai, sandėliukai, tai dar prieš tai kažkas ant tų kaulų susirentė viską neaišku ir per karą kokie ten bunkeriai arčiau Skroblų gatvės buvo ir kaip jie iškasti. Mano mamai senelis vis drausdavo ten landžioti, nes ji tą mokyklą lankė tuo metu
Pasakyk tą žydams. Jau turim centre vieną "šventę" pievą, kurioje, beje, fiziškai net kaulų nebuvo rasta.
Galiu pasakyti, ramiai Vienok reikia turėti omeny, kad žydų keliamos pretenzijos šiuo atžvilgiu turi šiek tiek kitokį kontekstą - palyginus nesenai dar buvusį Holokaustą ir lietuvių dalyvavimo lygį jame, dėl kurio šiandieninė lietuvių tauta dar nėra priėmusi vienareikšmio ir besąlygiško pripažinimo ir įvertinimo ... Apie AMB 'atsiprašymus' čia aš nekalbu. Dėl to žydų pretenzijos yra daugiau istoriko-politinės, nei etinės-socialinės. Tai duoda toms pretenzijoms šiek tiek daugiau pagrįstumo (nors ir ne per daugiausia), nei bet kokiam paprastam kokio naujojo pagonies reikalavimui nestatyti nieko ant kapinių, jog vėlių sielos neišsilakstytų ...
Galiu pasakyti, ramiai Vienok reikia turėti omeny, kad žydų keliamos pretenzijos šiuo atžvilgiu turi šiek tiek kitokį kontekstą - palyginus nesenai dar buvusį Holokaustą ir lietuvių dalyvavimo lygį jame, dėl kurio šiandieninė lietuvių tauta dar nėra priėmusi vienareikšmio ir besąlygiško pripažinimo ir įvertinimo ... Apie AMB 'atsiprašymus' čia aš nekalbu. Dėl to žydų pretenzijos yra daugiau istoriko-politinės, nei etinės-socialinės. Tai duoda toms pretenzijoms šiek tiek daugiau pagrįstumo (nors ir ne per daugiausia), nei bet kokiam paprastam kokio naujojo pagonies reikalavimui nestatyti nieko ant kapinių, jog vėlių sielos neišsilakstytų ...
Mažiau reikia klausyti, ką koks Zuroffas kalba, Holokaustą vykdė Trečiasis Reichas, o ne Lietuvos Respublika, ir su kapinėmis tai nesusiję, čia techninis klausimas ir faktas tas, kad ten net kaulai jokie nebuvo atkasti, bet turim tą pagonišką pievą.
Jau yra beveik neabejojama, kad legendiniai sporto rūmai stovi ant žydų kapinių. Tik kažkur buvo teigiama, kad prieš statybą ten tų paminklų beveik nebuvo likę...
Dėl to pati polemika dėl buvusių kapinių kaip kažkokios šventos karvės, draudžiančios vystymą, tiesiog demonstruoja viduramžiškumo ir pagoniškumo liekanas mąstyme.
Nomad, nesinervuok, niekas nieko kolkas nedraudžia - nei oficialiai, nei aš individualiai neagituoju kažko drausti.
tiesiog konstatuoju prielaidą, kad kasant pamatams duobes kaulų bus.
Apie tai ar gyvent ten stovėsiančiame name, ar negyvent, tegul sprendžia kiekvienas individualiai. O religingi žmonės, ar jie būtų katalikai, ar pagonys ar žydai - visi turi panašius prietarus susijusius su kapinėm.
Kad lietuviškame mentalitete yra pagoniškų liekanų mane asmeniškai tiesa sakant net šiėk tiek džiugina, bet čia jau offtopic.
Pirkėjo komentaras korių puslapį išduoda kad avilį žiemą šildymo nebūna
"Kada planuojama statybos atnaujinti? Viskas sustoję nuo rugsėjo mėn. Kai kurie butai jau įrengti, bet nėra dar nėra šildymo, kai lauke naktį -10 laipsnių, Sienos drėksta ir skyla."
Čia turbūt išryškėjo bruožas, ypač dažnas tarp kai kurių užsakovų "pagyvinti" vaizdą. Pilka ir balta+ medis puikiai dera, o nuo tokių atskirų pagyvinimų, kai kurie kvartalai cirką primena.
Čia turbūt išryškėjo bruožas, ypač dažnas tarp kai kurių užsakovų "pagyvinti" vaizdą. Pilka ir balta+ medis puikiai dera, o nuo tokių atskirų pagyvinimų, kai kurie kvartalai cirką primena.
O ką tie "pagražinimai" gyventojus tiesiogiai psichologiškai veikia? Negirdėjau dar tokių tyrimų rezultatų... Aš sakyčiau, kad pilkų Antakalnio chruščiovkių aplinkoje liuks
Tiesiog man asmeniškai, priimtinesnė pakankamai sterili vizualinė išraiška, kaip Oslo namų pirmojo etapo ar Naujamiesčio namų.
Nemanau, kad tai veikia negiamai gyventojus, tiesiog, kai kiekvienas spalvina mėgstama spalva...
Puikiai užtektų spalvotos vaikų žaidimo aikštelės ir želdinimo.
Antakalnio terasos geras pavyzdys, kaip spalvoti namai pagyvina pilką rajoną.
Kiek netikėtas projektas Geležinio vilko g. 21 (Vilkpėdė). Vieta, tiesą pasakius, kol kas nekokia (chruščiovkės, bendrabučiai nors Vingio parkas panosėj), bet ir pats namas ne kažkoks architektūros šedevras. Internete kažkaip nepavyko kažko plačiau užtikti.
Kiek netikėtas projektas Geležinio vilko g. 21 (Vilkpėdė). Vieta, tiesą pasakius, kol kas nekokia (chruščiovkės, bendrabučiai nors Vingio parkas panosėj), bet ir pats namas ne kažkoks architektūros šedevras. Internete kažkaip nepavyko kažko plačiau užtikti.
Gana įdomu. Ar nebus panašiai kaip Žirmūnuose - su skandalais? AŠ nors ir pats ten gyvenu, t.y. kiek toliau, bet pamačius šį vaizdą šeštadienį likau kiek nustebęs. Aišku, gal tokie projektai paskatins ir bendrabučių griovimą, bei daug tvarkingesnį užstatymą su laiku.
Comment