*Preleminari daugiabučio namo statybos pradžia 2019 m. balandžio 1d., pabaiga - 2020 m. IV ketvirtis.TACH]
Viskas būtų liuks, bet man nesuprantamas tas fetišas prielipoms balkonams. Atrodo, kaip pastoliais apstatinėta. Kažkam rimtai gražu? O kaip dėl "patogu"?
Eidamas pro šalį pagalvočiau, kad tiesiog atrenovuoti sovietinukai... oh well, matyt atsiras pirkėjai ir jiems. Bent jau balkonai atrodo normaliau už aukščiau minėtus Kernavės aveniu.
Šitas projektas jau seniai kabo. Išorė normali, funkcionali daugiabutinė klasika. Bet išplanavimai ne kažką. Čia net ne tas variantas kai virtuvė sujungta su svetaine, čia virtuvė tiesiog svetainėje arba atvirkščiai. Jei anksčiau buvo atskira virtuvė, vėliau virtuvės kambarys sujungtas su svetaine, tai dabar varganam pirkėjui jau siūloma virtuvė tiesiog svetainėje, nei kiek nedidinant dėl to pastarosios erdvės. Nesunku nuspėti kur link veda šitas kelias, kai sąlygas nustato ne pirkėjo norai, o galimybės įpirkti, kai bandoma už faktiškai didesnę kainą parduoti mažiau produkto kiekio, kuris lyg ir kainuoja mažiau, bet faktiškai palyginus mato vieneto kainą gaunasi brangiau.
Jau nieko nestebina mažiau kvadratų, nukapota virtuvė ar svetainė, nepilnas litras pieno pakelyje, nepilnas kilogramas, 80 ar 90 gramų panašaus ilgio ir pločio (bet ne storio) šokolado plytelė.
Jei pirkėjai savo piniginės balsavimu ir nenusileidžiančiais reikalavimais nekoreguos rinkos tai šitas kelias veda į "prestižinių", sukurtų "išrankiausiam pirkėjui" gyvenamųjų kapsulių (2x1 metro) blokus su bendra "rekreacine ir poilsio" - faktiškai WC zona.. Nes juk atskiras WC tai nepraktiška, juolab šiais laikais, kai dauguma didžiąja laiko dalį paleidžia darbe
Eidamas pro šalį pagalvočiau, kad tiesiog atrenovuoti sovietinukai... oh well, matyt atsiras pirkėjai ir jiems. Bent jau balkonai atrodo normaliau už aukščiau minėtus Kernavės aveniu.
O taip, tikrai atsiras. Mano kolega gyvenantis Lazdynuose, jau daug metų laukė naujo projekto Lazdynėliuose, Jonažolės atkrito dėl populiacijos, Neries ardai brangoka - o čia kaip tik, mažaukšte statyba, keli namai ir kaina įkandama.
Nejuokaukit kolega, tai yra tarybinis kultūrinis paveldas su veikiačiais autoservisais, kurie taiso be PVM, patento, licencijos ir kitų nesąmonių. Maža to ir vogta BMW gali paslėpti bei kokios brogos išsivirti.
Kaip galima juos mėžti? Taigi tokie jaukūs metalinukai. Užstatys paskui beveidžiais monstrais ir kažkokią nereikalingą Kernavės gatvę ties vietoj esamos jaukios ir kaimiškos.
Nejuokaukit kolega, tai yra tarybinis kultūrinis paveldas su veikiačiais autoservisais, kurie taiso be PVM, patento, licencijos ir kitų nesąmonių. Maža to ir vogta BMW gali paslėpti bei kokios brogos išsivirti.
Turėjau aš metalinį garažą dabartinės Nordikos vietoje Žirnių gatvėje. Visus garažus nušlavė be kalbų. Man tada skambino delveloperių advokatas ir grąsino, kad jeigu neišsikraustau, šauks į teismą.
Daugelyje saliu viesu objektu vystimas be jokiu diskusiju perima ir kompensuoja privatu turta. For the greater good, o nuoskauda praeis kai paciu okupantu gyvenimo kokybe pageres.
Turėjau aš metalinį garažą dabartinės Nordikos vietoje Žirnių gatvėje. Visus garažus nušlavė be kalbų. Man tada skambino delveloperių advokatas ir grąsino, kad jeigu neišsikraustau, šauks į teismą.
Nordikos garažų griovimo dėka, pavyko man nupirkti gan gerą ZAZ 965, įdomu kokie dar lobiai užsilikę panašiose masyvuose.
Absoliuti dauguma metalinių garažų yra paukščio teisėmis be jokių realių nuosavybės teisių į žemę. Tiesiog sovietiniais laikais leido. Ir kuo greičiau juo nugriaus tuo geriau bus mietui, nes nei vienas normalus žmogus nelaiko ten rimtesnės mašinos o yra šlamšto sandėliai iš esmės ir kriminalinio atspalvio dariniai. Ir šnekėti apie nuosavybės teisių kompensavimą yra juokinga, tegul išsiveža savo metalo sienas ir viso gero. Kuo greičiau prakirs Linkmenų, Kernavės susijungimą tuo geriau.
Comment