Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nauji daugiabučiai namai Vilniuje

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė roslas Rodyti pranešimą

Kur galima pamatyti originalą?
    Visuomenės informavimas apie numatomą daugiabučio gyvenamojo namo P. Vileišio g. 19, Vilniuje, projektavimą

Click image for larger version  Name:	vizulke1.JPG Views:	1 Size:	416,3 kB ID:	1633476
    Paskutinis taisė M1gdas; 2018.04.30, 10:22.

Comment

Sapiegos apartamentuose letai vyksta valymo/griovimo darbai.

Click image for larger version

Name:	sapiegos apartamentai.png
Views:	114
Size:	339,1 kB
ID:	1633793

Comment

Parašė Sula Rodyti pranešimą
        Nelabai aišku, kas tie projektai.

O nebuvo šių metų pradžios kritimas susijęs su pasikeitusiomis bankų kreditavimo sąlygomis?
        Spėju Tower.
        Flickr

Comment

Parašė roslas Rodyti pranešimą

"(...) tuo tarpu į „paklausą nepataikę“ projektai stagnuoja".

„Lyginant 2017 m. ir 2018 m. pirmuosius ketvirčius matyti, jog aktyviai perkamų projektų daliai pasiūloje išliekant daugmaž stabiliai, daugėja stagnuojančių projektų, kuriuose per paskutinius tris mėnesius neparduotas nė vienas butas. Pavyzdžiui, jeigu 2017 m. kovą iš visų rinkoje siūlomų projektų 30 proc. buvo priskirtini stagnuojantiems projektams, tai šių metų kovą tokių projektų yra 8 proc. daugiau“, – teigia A. Avulis.

Kokie tai galėtų būti projektai?
          Na, Hanner irgi vis dar tebereklamuoja butus savo projekte ant Neries kranto prie Sporto rūmų

Comment

Laisvės 78B. 2018 04 13

Comment

Centro Duetas.

Comment

Galėtų būti ir įdomiau, kaip miesto viduryje. Bet gerai yra tai, kad prisideda prie Šnipiškių pavertimo normaliu tvarkingu rajonu. Nedrąsus, bet vis dėlto jau žingsnis į Šnipiškių gilumą.
                Snowflakes will attack U <3

Comment

Daugiabuciu statybos Kavoliuko g. 14

Siek tiek priesistorijos:

Dėl statybų Vilniaus Karoliniškėse sukilę gyventojai gali džiaugtis: bus prašoma jas stabdyti

„Prarandamas žalias plotas ir tas žalias plotas niekaip nekompensuojamas sutvarkant aplinkinius želdynus. Todėl manau, kad tai nėra geras projektas ir jis neatitinka bendrojo plano sprendinių“, – teigė M.Pakalnis.

Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/verslas/naujien...yti-973-954288
                  Peticija cia. Siai dienai pasirase jau 424 zmones, kas yra gan nemazai.

Bet matyt savivaldybe jokiu pazeidimu pas save nesurado, nes statybos juda toliau, progresas matosi siandienos nuotraukose:

1. Sutvirtino kelia statybos technikai pravažiuoti

Name:	DSC05471.jpg
Views:	144
Size:	245,6 kB
ID:	1636540

2. Aisku cia buvo sioks toks sabaskynas, bet buvo ir miskelis su gan neblogais medziais. Atsimenu sia vieta, ja minimaliai patvarkius butu gan jauku, palyginus su tuo kas aplink.

Name:	DSC05451.jpg
Views:	151
Size:	247,0 kB
ID:	1636541

3. Cia pat uz metro yra visiska sikna. Fotografuota nuo garazu stogo. Kiekvienam garaze servisas, jie veikiantys. Priešinga pastato puse visiskai apleista.

Name:	DSC05452.jpg
Views:	139
Size:	260,9 kB
ID:	1636542

Name:	DSC05454.jpg
Views:	146
Size:	264,5 kB
ID:	1636549

4. As esu uz miesto tankinima, suprantu jo naudas. Nelabai noriu ir rekaut cia ar palaikyt ta aplinkiniu gyventoju isterija. Bet nesuprantu vieno dalyko... kaip reikia nemylet savo miesto, kad palikti situs absoliuciai apleistus pastatus, kurie desimtmeciais kelia tiesiog gresme sveikatai - ir vietoj to kad nugriaut juos tiesiog aplink apstatyt daugiabuciais. Nu wtf, kodel ne naujas statinys vietoj sitos siknos. Bet sikna liks. O trys daugiabuciai dygsta atemus puse aiksteles tarp vaiku darzeliu, kurioje ziema ir vasara zaide aplinkiniu namu vaikai.

Name:	DSC05456.jpg
Views:	159
Size:	255,1 kB
ID:	1636543

5. Nesuprantu ir sio NT projekto vystytojo. Juk visa sita zmones matys tiesiai pro savo langus.

Name:	DSC05465.jpg
Views:	180
Size:	258,9 kB
ID:	1636544

Name:	DSC05464.jpg
Views:	156
Size:	263,3 kB
ID:	1636545

6. Duobes parkingui jau pradejo kast.

Name:	DSC05459.jpg
Views:	164
Size:	247,3 kB
ID:	1636546

Dabar galima sakyt, kad va 10% atitvertos teritorijos buvo sabaskynas, aikstele nepriziureta ir pan. Tai reikejo priziuret. Miestui reikejo priziuret sita teritorija o ne palikti jos desimtmeciams o paskui parduot prisidengiant kad krumai isaugo.

7. Viesoje erdveje neradau info apie projekta. Gal kazkas zino kur surasti nors kazkokias vizualizacijas?

Name:	DSC05447.jpg
Views:	163
Size:	270,2 kB
ID:	1636547

Name:	Planavimas ir statyba   Vilniaus interaktyvūs žemėlapiai.png
Views:	149
Size:	489,2 kB
ID:	1636548

Comment

Ir video reportazas yra:

Naujas verslininko grobis: vietoje parko – daugiabučių kvartalas

Statybų skandalais ir valstybinės žemės užgrobimu garsėjantis Vilniaus verslininkas Rimantas Jurkšas įvarė šoką sostinės gyventojams.
                    https://tv.lrytas.lt/zinios/lietuvos...talas-6027904/

Comment

Nu Pakalnis tai medis visiškas tą video peržiūrėjus. Kažkoks lūzeris nieko nesugebantis ir jokios atsakomybės nematantis.

Comment

Tas vadinamasis "žalias plotas" atrodo baisiai. Negi žmonės niekad nematė normalių parkelių ar vaikų žaidimo aikštelių?

Ta apgriuvusi grožybė manau anksčiau ar vėliau sulauks griovimo.
                        Snowflakes will attack U <3

Comment

Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą
                          4. As esu uz miesto tankinima, suprantu jo naudas. Nelabai noriu ir rekaut cia ar palaikyt ta aplinkiniu gyventoju isterija. Bet nesuprantu vieno dalyko... kaip reikia nemylet savo miesto, kad palikti situs absoliuciai apleistus pastatus, kurie desimtmeciais kelia tiesiog gresme sveikatai - ir vietoj to kad nugriaut juos tiesiog aplink apstatyt daugiabuciais. Nu wtf, kodel ne naujas statinys vietoj sitos siknos. Bet sikna liks. O trys daugiabuciai dygsta atemus puse aiksteles tarp vaiku darzeliu, kurioje ziema ir vasara zaide aplinkiniu namu vaikai.
                          Prie ko čia "miesto nemylėt"? Įsivaizduok situaciją (nežinau kiek ji atitinka realybę, čia mano spėjimas). Tas pusiau apleistas pastatas priklauso kokiems 15-ai savininkų. Apleistos dalies savininkai susimoka padidintą (berods 4%) NT mokestį ir toliau nieko nedaro. Ką miestas gali padaryt, kad vietoje šio šiukšlyno atsirastų naujas daugiabutis? Nieko. Absoliučiai nieko. Nusavinti turto negali, nugriauti pusę pastato irgi negali. Tai ir toliau turėsim tokius apleistus pastatus kol kas nors jų nenupirks.

Aš gyventojų vietoje ne stabdyčiau statybas, o kelčiau reikalavimus (arba būčiau kėlęs dar projektavimo stadijoje: juk visi etapai praeiti, apie šio daugiabučio projektą buvo skelbta net šiame forume, gal net šioje temoje). Reikalavimas paprastas: iškertat mini miškelį, bet šalia atkuriat ne mažesnio ploto ir ne mažesnį kiekį medžių su jaukiai sutvarkyta aplinka, kuri bus atvira visiems. Gyventojai, jeigu būtų norėję, būtų galėję savivaldybę užspausti kaip reikiant.

Man panašiausia, kad žmonės baiminasi ne "statybų vaikų miego metu" ir ne "jaukaus parkelio" (aka bomžyno), o tiesiog nenori turėti naujų daugiabučių kaimynų.

Comment

Parašė Creatium Rodyti pranešimą

Prie ko čia "miesto nemylėt"? Įsivaizduok situaciją (nežinau kiek ji atitinka realybę, čia mano spėjimas). Tas pusiau apleistas pastatas priklauso kokiems 15-ai savininkų. Apleistos dalies savininkai susimoka padidintą (berods 4%) NT mokestį ir toliau nieko nedaro. Ką miestas gali padaryt, kad vietoje šio šiukšlyno atsirastų naujas daugiabutis? Nieko. Absoliučiai nieko. Nusavinti turto negali, nugriauti pusę pastato irgi negali. Tai ir toliau turėsim tokius apleistus pastatus kol kas nors jų nenupirks.

Aš gyventojų vietoje ne stabdyčiau statybas, o kelčiau reikalavimus (arba būčiau kėlęs dar projektavimo stadijoje: juk visi etapai praeiti, apie šio daugiabučio projektą buvo skelbta net šiame forume, gal net šioje temoje). Reikalavimas paprastas: iškertat mini miškelį, bet šalia atkuriat ne mažesnio ploto ir ne mažesnį kiekį medžių su jaukiai sutvarkyta aplinka, kuri bus atvira visiems. Gyventojai, jeigu būtų norėję, būtų galėję savivaldybę užspausti kaip reikiant.

Man panašiausia, kad žmonės baiminasi ne "statybų vaikų miego metu" ir ne "jaukaus parkelio" (aka bomžyno), o tiesiog nenori turėti naujų daugiabučių kaimynų.
                            Visi etapai praeiti, nes "vsio zakonno". Kai statyboms skiriamas laikas net 2 metai, tai nenuostabu kad kaimynai skusis. Nauju kaimynu jie nelabai tures, tas namas yra tarp darzeliu, ne tarp namu. Čia problema kad neaisku is kur ten atsirado sklypas ir kodel jis ten suformuotas, na o po to leista statyti nesutvarkant aplinkos.

Šimašius rašo:

Problemą Žinau. Statyti pagal dokumentus jie gali, tačiau tik jei tai prisideda prie kompleksinio rajono pagerinimo. Jie nuo to išsisuko galimai korupciškai. Kreipiausi statybų įnbspekciją, kad sustabdytų leidimą. Kol kas jie galvoja. Savivaldybėje atliekame vidinį tyrimą.
                            Prieš tai jis rašė apie Rimantą Jurkšą, tų statybų užsakovą:

Name:	30707790_2030783550514471_1269326594481061888_o.jpg
Views:	132
Size:	68,6 kB
ID:	1636592

Name:	30713810_2030783663847793_8083535480827674624_o.jpg
Views:	125
Size:	67,1 kB
ID:	1636593

Comment

Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą

Visi etapai praeiti, nes "vsio zakonno". Kai statyboms skiriamas laikas net 2 metai, tai nenuostabu kad kaimynai skusis. Nauju kaimynu jie nelabai tures, tas namas yra tarp darzeliu, ne tarp namu. Čia problema kad neaisku is kur ten atsirado sklypas ir kodel jis ten suformuotas, na o po to leista statyti nesutvarkant aplinkos.

Šimašius rašo:

Prieš tai jis rašė apie Rimantą Jurkšą, tų statybų užsakovą:
                              Ne, tai jeigu neteisėtai, tai aš tada nieko neturiu pasakyt. Čia akivaizdu, kad jeigu kažkas daroma neteisėtai, tai tą reikia stabdyti ir liepti atkurti tą, kas buvo sunaikinta.

Comment

Va čia ir yra viena iš pagrindinių, bent jau Vilniaus, miesto negandų, kuri yra, sakyčiau, impotencijos sistemiškai tvarkytis ir "gyvenu apsi---ęs nieko nedarau dėl visko burbu kalti tik aplinkiniai bet ne aš sureaguosiu tik kai plyta ant galvos užkris sutvarkykit viską už mane" simptomas. Esu alergiškas mintims per įstatymus priversti žmones ką nors daryti, bet griuvenų iš miesto (neretai - centro) šalinimo klausimu šiuo metu nematau kitų alternatyvų kaip sukurti Griežtus įstatymus tiems kas laiko griūvančius pastatus mieste (kuo arčiau centro - tuo griežčiau taikyti). Kai tokių priemonių nėra (3-4% mokestis už griuvenas yra apgailėtinas) tai ir turim tokius reiškinius kaip šis pavyzdys, Drujos g. Milvydo Juškausko į gatvę įsirėžę griuvėsiai ir tt. Jei Mokestis nepadeda ir sąvininkas nesitvarko bei nereaguoja kokius metus, toks turtas po perspėjimų išvis turėtų būti paimamas žmonių poreikiams, sąvininkui išmokant kokia 50% rinkos vertės (baudavimas dėl ignoravimo tvarkytis / parduoti) arba iš vis neišmokant, ir viskas. Tų griuvėsių netvarkomų dešimtmečiais viena iš priežasčių dar yra ir ta, kad po sovietmiečio centre ir aplinkui patalpas gavo bet kas - nesvarbu ar tas žmogus gali išlaikyti turtą ar ne (griūvančio paveldo viena iš priežasčių), tad ir turim reiškinius kaip "aš neturiu pinigų už ką tvarkyt ir ignoruoju viską, o parduoti atsisakau, nes man taip "fainiau"" arba "geriau jau būsiū palaidotas griūvančio pastato plytų, bet neparduosiu". Grrr.... : ))
                                PS.
                                NT, kuris trukdo ne vieną sklypą aptarnaujančioms gatvėms tiesti irgi turėtų būti kažkokie išskirtiniai paėmimo žmonių poreikiams įstatymai, jei sąvininkai ignoruoja pasiūlymus parduoti turtą, kad būtų galima tiesti infrastruktūrą.
                                Paskutinis taisė spekas; 2018.04.22, 11:01.

Comment

Parašė Zygis Rodyti pranešimą
                                  Nu Pakalnis tai medis visiškas tą video peržiūrėjus. Kažkoks lūzeris nieko nesugebantis ir jokios atsakomybės nematantis.
                                  Cia ne valstybine zeme, isivaizduok tavo sklypa mieste zmones naudotu kaip parka ir bet kokias statybas draustu...

Comment

Parašė spekas Rodyti pranešimą

Va čia ir yra viena iš pagrindinių, bent jau Vilniaus, miesto negandų, kuri yra, sakyčiau, impotencijos sistemiškai tvarkytis ir "gyvenu apsi---ęs nieko nedarau dėl visko burbu kalti tik aplinkiniai bet ne aš sureaguosiu tik kai plyta ant galvos užkris sutvarkykit viską už mane" simptomas. Esu alergiškas mintims per įstatymus priversti žmones ką nors daryti, bet griuvenų iš miesto (neretai - centro) šalinimo klausimu šiuo metu nematau kitų alternatyvų kaip sukurti Griežtus įstatymus tiems kas laiko griūvančius pastatus mieste (kuo arčiau centro - tuo griežčiau taikyti). Kai tokių priemonių nėra (3-4% mokestis už griuvenas yra apgailėtinas) tai ir turim tokius reiškinius kaip šis pavyzdys, Drujos g. Milvydo Juškausko į gatvę įsirėžę griuvėsiai ir tt. Jei Mokestis nepadeda ir sąvininkas nesitvarko bei nereaguoja kokius metus, toks turtas po perspėjimų išvis turėtų būti paimamas žmonių poreikiams, sąvininkui išmokant kokia 50% rinkos vertės (baudavimas dėl ignoravimo tvarkytis / parduoti) arba iš vis neišmokant, ir viskas. Tų griuvėsių netvarkomų dešimtmečiais viena iš priežasčių dar yra ir ta, kad po sovietmiečio centre ir aplinkui patalpas gavo bet kas - nesvarbu ar tas žmogus gali išlaikyti turtą ar ne (griūvančio paveldo viena iš priežasčių), tad ir turim reiškinius kaip "aš neturiu pinigų už ką tvarkyt ir ignoruoju viską, o parduoti atsisakau, nes man taip "fainiau"" arba "geriau jau būsiū palaidotas griūvančio pastato plytų, bet neparduosiu". Grrr.... : ))
                                    PS.
                                    NT, kuris trukdo ne vieną sklypą aptarnaujančioms gatvėms tiesti irgi turėtų būti kažkokie išskirtiniai paėmimo žmonių poreikiams įstatymai, jei sąvininkai ignoruoja pasiūlymus parduoti turtą, kad būtų galima tiesti infrastruktūrą.
                                    Aš irgi to norėčiau. Bet tokie įstatymai pas mus neegzistuoja, o mietas, kaip žinia, nekuria išvis įstatymų. 4% yra berods didžiausias įstatyme leistinas NT mokesčio dydis, tai jį ir taiko. Reikalaukime Seimo, kad būtų sukurta įstatyminė bazė tavo išvardintiems veiksmams atlikti.

Comment

Kai pastatys nauja daugiabuti A. P. Kavoliuko g. 14 bus visiškai neįdomu

Comment

Aš irgi to norėčiau. Bet tokie įstatymai pas mus neegzistuoja, o mietas, kaip žinia, nekuria išvis įstatymų. 4% yra berods didžiausias įstatyme leistinas NT mokesčio dydis, tai jį ir taiko. Reikalaukime Seimo, kad būtų sukurta įstatyminė bazė tavo išvardintiems veiksmams atlikti.
                                        Nežinau net nuo ko pradėti ar kur kreiptis, kad tokie įstatyma (ar panašūs) atsirastų...

Comment

Parašė spekas Rodyti pranešimą

Nežinau net nuo ko pradėti ar kur kreiptis, kad tokie įstatyma (ar panašūs) atsirastų...
                                          Vargu ar atsiras, nes jie gali nesunkiai kirstis su žmogaus teisėmis. Reikia geriau žiūrėti kokios praktikos kitose šalyse.

Comment

Working...
                                          X