Parašė Zygis
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Nauji daugiabučiai namai Vilniuje
Collapse
X
-
Parašė spekas Rodyti pranešimą
Va čia ir yra viena iš pagrindinių, bent jau Vilniaus, miesto negandų, kuri yra, sakyčiau, impotencijos sistemiškai tvarkytis ir "gyvenu apsi---ęs nieko nedarau dėl visko burbu kalti tik aplinkiniai bet ne aš sureaguosiu tik kai plyta ant galvos užkris sutvarkykit viską už mane" simptomas. Esu alergiškas mintims per įstatymus priversti žmones ką nors daryti, bet griuvenų iš miesto (neretai - centro) šalinimo klausimu šiuo metu nematau kitų alternatyvų kaip sukurti Griežtus įstatymus tiems kas laiko griūvančius pastatus mieste (kuo arčiau centro - tuo griežčiau taikyti). Kai tokių priemonių nėra (3-4% mokestis už griuvenas yra apgailėtinas) tai ir turim tokius reiškinius kaip šis pavyzdys, Drujos g. Milvydo Juškausko į gatvę įsirėžę griuvėsiai ir tt. Jei Mokestis nepadeda ir sąvininkas nesitvarko bei nereaguoja kokius metus, toks turtas po perspėjimų išvis turėtų būti paimamas žmonių poreikiams, sąvininkui išmokant kokia 50% rinkos vertės (baudavimas dėl ignoravimo tvarkytis / parduoti) arba iš vis neišmokant, ir viskas. Tų griuvėsių netvarkomų dešimtmečiais viena iš priežasčių dar yra ir ta, kad po sovietmiečio centre ir aplinkui patalpas gavo bet kas - nesvarbu ar tas žmogus gali išlaikyti turtą ar ne (griūvančio paveldo viena iš priežasčių), tad ir turim reiškinius kaip "aš neturiu pinigų už ką tvarkyt ir ignoruoju viską, o parduoti atsisakau, nes man taip "fainiau"" arba "geriau jau būsiū palaidotas griūvančio pastato plytų, bet neparduosiu". Grrr.... : ))
PS.
NT, kuris trukdo ne vieną sklypą aptarnaujančioms gatvėms tiesti irgi turėtų būti kažkokie išskirtiniai paėmimo žmonių poreikiams įstatymai, jei sąvininkai ignoruoja pasiūlymus parduoti turtą, kad būtų galima tiesti infrastruktūrą.
Comment
-
Parašė Creatium Rodyti pranešimą
Aš irgi to norėčiau. Bet tokie įstatymai pas mus neegzistuoja, o mietas, kaip žinia, nekuria išvis įstatymų. 4% yra berods didžiausias įstatyme leistinas NT mokesčio dydis, tai jį ir taiko. Reikalaukime Seimo, kad būtų sukurta įstatyminė bazė tavo išvardintiems veiksmams atlikti.
Comment
-
Parašė spekas Rodyti pranešimą
Nežinau net nuo ko pradėti ar kur kreiptis, kad tokie įstatyma (ar panašūs) atsirastų...
Comment
-
Vargu ar atsiras, nes jie gali nesunkiai kirstis su žmogaus teisėmis. Reikia geriau žiūrėti kokios praktikos kitose šalyse.
Comment
-
Parašė J.U. Rodyti pranešimą
Viena didžiausių taip vadinamos demokratijos kvailysčių yra ta, kad žmogaus teisės pastatytos prieš visuomenės teises.Žodžiu neverta dabar į tą diskusiją veltis.
Comment
-
Aš irgi to norėčiau. Bet tokie įstatymai pas mus neegzistuoja, o mietas, kaip žinia, nekuria išvis įstatymų. 4% yra berods didžiausias įstatyme leistinas NT mokesčio dydis, tai jį ir taiko. Reikalaukime Seimo, kad būtų sukurta įstatyminė bazė tavo išvardintiems veiksmams atlikti.
Palyginimui, Airijoje, kur taikomi vieni griežtesnių įstatymų EU, apleistam NT turtui taip taikomas 3% mokestis, tačiau savivaldos sprendimu galima pritaikyti iki 10% mokestį. Taip pat galima skirti baudą iki 55 tūkst. EUR, jeigu tendencingai ignoruojami nurodymai susitvarkyti. Kraštutiniais atvejais savivalda taip pat gali perimti apleistą NT turtą priverstiniu būdu, sumokant kompensaciją (prieš tai iš jos atėmus nesumokėtus mokesčius ir baudas). Plačiau čia: www.citizensinformation.ie
Bet yra ir kita medalio pusė - griežtos priemonės gali prieštarauti teisei į nuosavybės neliečiamumą ir kiekvienu atveju gali tekti įvertinti įvairias aplinkybes (tai vienintelis gyvenamasis būstas; nėra lėšų tvarkymui, o objektas nepaklausus rinkoje; nuo savininko nepriklausančios kliūtys tvarkymuisi, pvz. teisminiai ginčai; savininkas užsienyje ar apskritai nežinomas ir pan.).
- 2 patinka
Comment
-
"Icor" koncernui priklausanti nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Realco“ į trečiąjj ir paskutinį gyvenvietės „Linkmenų ežerai“ plėtros etapą investuos 13 mln. eurų,
Vadinas dar garazo masyvo nemazai liks salia sklypo
Comment
-
Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą„Conresta“ 2018-ųjų sausį pradėjo naujo daugiabučio gyvenamojo namo statybas Vilniuje, Pašilaičių gatvėje.
Comment
-
Parašė Horn Rodyti pranešimąPavilionių gatvę verkiant reikia pertvarkyti. Bent I etapą padarytų.
Comment
-
PP buvo, tech. turėtų būti ruošiamas arba jau baigtas. Tai darbų irgi reikėtų tikėtis, nors kažkaip tylu.
Comment
Comment