Čia turbūt išryškėjo bruožas, ypač dažnas tarp kai kurių užsakovų "pagyvinti" vaizdą. Pilka ir balta+ medis puikiai dera, o nuo tokių atskirų pagyvinimų, kai kurie kvartalai cirką primena.
O ką tie "pagražinimai" gyventojus tiesiogiai psichologiškai veikia? Negirdėjau dar tokių tyrimų rezultatų... Aš sakyčiau, kad pilkų Antakalnio chruščiovkių aplinkoje liuks
Tiesiog man asmeniškai, priimtinesnė pakankamai sterili vizualinė išraiška, kaip Oslo namų pirmojo etapo ar Naujamiesčio namų.
Nemanau, kad tai veikia negiamai gyventojus, tiesiog, kai kiekvienas spalvina mėgstama spalva...
Puikiai užtektų spalvotos vaikų žaidimo aikštelės ir želdinimo.
Čia turbūt išryškėjo bruožas, ypač dažnas tarp kai kurių užsakovų "pagyvinti" vaizdą. Pilka ir balta+ medis puikiai dera, o nuo tokių atskirų pagyvinimų, kai kurie kvartalai cirką primena.
Antakalnio terasos geras pavyzdys, kaip spalvoti namai pagyvina pilką rajoną.
Kiek netikėtas projektas Geležinio vilko g. 21 (Vilkpėdė). Vieta, tiesą pasakius, kol kas nekokia (chruščiovkės, bendrabučiai nors Vingio parkas panosėj), bet ir pats namas ne kažkoks architektūros šedevras. Internete kažkaip nepavyko kažko plačiau užtikti.
Kiek netikėtas projektas Geležinio vilko g. 21 (Vilkpėdė). Vieta, tiesą pasakius, kol kas nekokia (chruščiovkės, bendrabučiai nors Vingio parkas panosėj), bet ir pats namas ne kažkoks architektūros šedevras. Internete kažkaip nepavyko kažko plačiau užtikti.
Gana įdomu. Ar nebus panašiai kaip Žirmūnuose - su skandalais? AŠ nors ir pats ten gyvenu, t.y. kiek toliau, bet pamačius šį vaizdą šeštadienį likau kiek nustebęs. Aišku, gal tokie projektai paskatins ir bendrabučių griovimą, bei daug tvarkingesnį užstatymą su laiku.
Aišku, gal tokie projektai paskatins ir bendrabučių griovimą, bei daug tvarkingesnį užstatymą su laiku.
O aš tikiuosi, kad nugriovus tuos bendrabučius po truputį pavyks civilizuoti tą miesto dalį, nes kol kas tarsi egzistuoja du skirtingi pasauliai iki Vingio sankryžos ir už jos.
O aš tikiuosi, kad nugriovus tuos bendrabučius po truputį pavyks civilizuoti tą miesto dalį, nes kol kas tarsi egzistuoja du skirtingi pasauliai iki Vingio sankryžos ir už jos.
Nėra ten taip tragiška. Architektūrine prasme, tai prestižiniame Antakalnyje chruščiovkių kiemai taip pat maži ir ištrypti. Publika su laiku vis gerėja, aš apie tai jau rašiau anksčiau. Beje, kol kas būtent tokia nevisai tvarkinga aplinka gali kiek atbaidyti pirkėjus. Bet kiek ten tuose pdf mačiau planuojama visą tą vidinį kiemą pertvarkyti. Jei taip bus, tai sakyčiau pirmas žingsnis link tolesnių rajono regeneracijų...
Nėra ten taip tragiška. Architektūrine prasme, tai prestižiniame Antakalnyje chruščiovkių kiemai taip pat maži ir ištrypti. Publika su laiku vis gerėja, aš apie tai jau rašiau anksčiau. Beje, kol kas būtent tokia nevisai tvarkinga aplinka gali kiek atbaidyti pirkėjus. Bet kiek ten tuose pdf mačiau planuojama visą tą vidinį kiemą pertvarkyti. Jei taip bus, tai sakyčiau pirmas žingsnis link tolesnių rajono regeneracijų...
Chruščiovkės gal ir atrodo panašiai, bet liaudis Antakalnyje ir Krasnūchoje skiriasi kaip diena ir naktis.
Chruščiovkės gal ir atrodo panašiai, bet liaudis Antakalnyje ir Krasnūchoje skiriasi kaip diena ir naktis.
Baisiausia liaudis krasnūchoje yra aplink PC "Maxima" (nors visais laikais taip ir buvo). Ten kur stato šį daugiabutį, tai dauguma pensininkų ir automobilių ištrypti kiemai. Beje, jei jau apie liaudį, tai kiekviename mikrorajone tos neteisingos liaudies yra. Tame pačiame Antakalnyje taip pat.
Kvartalėlis aišku gražus, bet už tą grožį gyventojams reikia nemažai mokėti. Rodos po metų ar dviejų gyventojai galės pakeisti teritorijos administratorių (tai buvo numatyta pirkimo sutartyse http://venecija.lt/administravimas/) - esu 90 proc. įsitikines - neliks nei kanalų, nei pievelių.
Comment