/\ O kas yra valstiečių rinkėjai? Kas labiausiai jaučiasi nuskriausti? Tai yra pagrindimas, kad Vilniaus senieji daugiabučių rajonai tikrai pataps šnipiškėmis.
Jei ne paslaptis koks tavo kaimas?
Švenčionėliai. Čia ta prasme vasaros sodyba, o ne kur gyvenu
Su senamiesčiu nėra ko lyginti, bet jei žiūrėsim kelių, šaligatvių, kultūros namų, autobuso stotelių ir pan. sutvarkymą tai mano tėviškės kaimas irgi geriau atrodo
Su senamiesčiu nėra ko lyginti, bet jei žiūrėsim kelių, šaligatvių, kultūros namų, autobuso stotelių ir pan. sutvarkymą tai mano tėviškės kaimas irgi geriau atrodo
Akivaizdu, kad ne senamiesčius lyginau, o aplinkos sustvarkymą. Tad deja, bet Švenčionėliai atrodo geriau.
Gyventojų jau ~5000 belikę ir toliau sėkmingai mažėja. Bet pagrindinės gatvės išasfaltuotos naujai, šaligatviai nauji, suoliukai sustatyti, sporto aikštynai padaryti, gėlynai vasarą.
Jaunų šeimų yra. Negaliu komentuot plačiau, nes nesu įsigilinęs į socialinę statistiką. Bet mūsų gatvėje labai daug namų per pastaruosius kelis metus buvo parduota, apleista. Dalis buvo nupirkti ir tvarkomi naujakurių.
/\ Nes gana didelis tas kaimas, jau visas miestelis - 6500 gyventojų.
Švenčionėliai miestas, ne miestelis. Ir tiek gyventojų buvo prieš 10 metų, dabar 5 tūkst.
Švenčionių rajono miesteliai – Adutiškis, Kaltanėnai ir Labanoras.
kaip ziuriu, cia visi vilnieciai - tai kaimieciai )))))
O ne, gimiau kaime, jame nebuvo normalaus universiteto ir atvažiavau į Vilnių studijuoti. Einu keliais aplink Gedimino kalną, užsidėjęs savo atgailavimo marškinius, apsibarstęs galvą pelenais ir mušdamasis į krutinę, nusidėjau, atleisk man, liutee.
kaip ziuriu, cia visi vilnieciai - tai kaimieciai )))))
Visi Lietuvos miestai tokie. Neturi reikšmės kelintos kartos miestietis, auklėjimas gi persiduoda iš kartos į kartą. Jeigu tavo tėvai ar seneliai iš kaimo, tai tu būk nors ir gimęs mieste, bet tave auklės kaimietiškai ir nematau čia kažko blogo.
O kodėl miestelio centrą reikia lyginti su Vilniaus daugiabučių miegmaisiais rajonais?
Nuo drėgmės lupasi, tokiame aukštyje neįmanoma jų nulupti, tuo labiau matosi kad lupasi nuo apačios, tai nebent kažkas su kopėčiomis ten tuos tapetus luptu.
Vilniuje įsikurs modernus vakarietiškas „Benedikto turgus"
2017 metų rudenį Vilniuje duris atvers išskirtinis „Benedikto turgus". Jis bus statomas sostinės gyventojams jau pažįstamoje vietoje - Ukmergės gatvėje
Realiai, tai jei sodintų normalius sodinukus, o ne tokius jau pusiau suaugusius medžius, tai už tą pačią kainą galętų pasodinti žymiai daugiau. Kita vertus matyt norima rezultato dabar, o ne kažkada po dešimtmečio. Smagu, kad apskritai šiuo klausimu pagaliau ledai pajudėjo.
Comment