Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kvartalas prie sąvartyno

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Kema Rodyti pranešimą
    Na bet su tais balkonu istiklinimais baltu remu, tai is serijos "Mano namai - mano tvirtove", ka noriu ta darau.
    Kokie pirkėjai toks jų ir požiūris.
    Važiuojant Ukmergės gatve vis pagalvoju, koks pirmas įspūdis susidaro žmogui pirmą kartą atvažiuojančiam į Vilnių (pvz. estui ar suomiui). Baisu

Comment

Na jeigu gyveni sitam kvartale ir ten is tikruju visokie defektai islenda netiketai, tai sutinku kad galima baisetis. Bet kaip miestieciui ar miesto sveciui, tai nesuprantu kas gali butu cia baisaus? Normaliai tas kvartalas atrodo. Ar jusu nuomone visi lietuviai yra turtuoliai ir visi nauji daugiabuciai turi buti tik prabangus, modernus ir t.t.. Ypac miesto pakrasty toks kvartalas net labai dera. Atrodo zymiai geriau negu sovietiniai daugiabuciai ar netgi kai kurie nauji kvartalai - "marguciai"...

Comment

Parašė kaunaz Rodyti pranešimą
        Na jeigu gyveni sitam kvartale ir ten is tikruju visokie defektai islenda netiketai, tai sutinku kad galima baisetis. Bet kaip miestieciui ar miesto sveciui, tai nesuprantu kas gali butu cia baisaus? Normaliai tas kvartalas atrodo. Ar jusu nuomone visi lietuviai yra turtuoliai ir visi nauji daugiabuciai turi buti tik prabangus, modernus ir t.t.. Ypac miesto pakrasty toks kvartalas net labai dera. Atrodo zymiai geriau negu sovietiniai daugiabuciai ar netgi kai kurie nauji kvartalai - "marguciai"...
        Vakaru europoje kaiptik kuo tuoliau nuo centro tuo mazesni namai juk ir zeme pigesne tokias dezes stato tik netoli centro kur zeme brangi Per google earth galima pamatyt kat pvz londonas visas is pakrasciu 1-2 aukstu seimyniniais namukais apstatytas o i minska ivaziavus visi zinom koks vaizdas Tokie daugiabuciai kokius stato dabar atrodis ne ka prasciau nei dabartiniai sovietiniai po kokiu 10 metu
        Paskutinis taisė Jony; 2007.10.30, 00:40.

Comment

Parašė Jony Rodyti pranešimą
          Vakaru europoje kaiptik kuo tuoliau nuo centro tuo mazesni namai juk ir zeme pigesne tokias dezes stato tik netoli centro kur zeme brangi Per google earth galima pamatyt kat pvz londonas visas is pakrasciu 1-2 aukstu seimyniniais namukais apstatytas o i minska ivaziavus visi zinom koks vaizdas
          Paprastai gyvenamieji, miegamieji daugiabuciu rajonai buna miesto pakrasciuose. Londone, Anglijoj ju is vis nera daug. Priesingas pavyzdys Maskva. Ten is vis beveik nera nuosavu namu mieste, nebent sodai uzmiestyje. O miesto pakrasciai absoliuciai is visu pusiu, neskaitant misko parku - daugiabuciai.

Comment

Parašė kaunaz Rodyti pranešimą
            Paprastai gyvenamieji, miegamieji daugiabuciu rajonai buna miesto pakrasciuose. Londone, Anglijoj ju is vis nera daug. Priesingas pavyzdys Maskva. Ten is vis beveik nera nuosavu namu mieste, nebent sodai uzmiestyje. O miesto pakrasciai absoliuciai is visu pusiu, neskaitant misko parku - daugiabuciai.
            Na taip, sovietinis gyvenamojo ploto problemu sprendimo budas. Tik klausimas ar tai is tikro sektinas pavyzdys. Apie europieciu ispudzius pirma karta pamacius tas dezutes gal geriau nutylesiu...

Comment

Yra tų ekonominių daugiabučių visoj Europoj. Ir požiūris į juos yra normalus... Nereikia čia išsigalvoti nesamonių...

Comment

Parašė a_p Rodyti pranešimą
                Na taip, sovietinis gyvenamojo ploto problemu sprendimo budas. Tik klausimas ar tai is tikro sektinas pavyzdys. Apie europieciu ispudzius pirma karta pamacius tas dezutes gal geriau nutylesiu...
                Ir kas gi tie mistiniai "europiečiai"? Tiksliau įvardink. Britai? Prancūzai? Olandai? Vokiečiai? Suomiai? Kaimyno draugo pusbrolio klasioko pažįstami?

Comment

Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                  Ir kas gi tie mistiniai "europiečiai"? Tiksliau įvardink. Britai? Prancūzai? Olandai? Vokiečiai? Suomiai? Kaimyno draugo pusbrolio klasioko pažįstami?
                  Na, man daugiausia tenka turet reikalu su vokieciais, belgais ir olandais. Paskutini karta kai skridom i maskva, kolega olandas ziuredamas per iliuminatoriu tik liudnai lingavo galva. Taip ir norejosi pasakyt "tu net neisivaizduoji kiek tas tavo nuomone socialinis bustas tose kartonkese kainuoja".

Comment

Vokietijoje, Frankfurte prie Maino ir aplinkiniuose miestuose bei miesteliuose pakankamai daug daugiabuciu namu. Atrodo jie normaliai, gyvenimas ten kokybiskas. Todel nereikia sekti pasaku apie vienintele Europos tendencija. Reikalingi ivairus bustai, tame tarpe ir ekonomines klases. Bent kiek ekonomiskai mastanciam zmogui tai turetu buti savaime suprantama. Todel, manau, joks europietis del musu naujuju daugiabuciu per daug nenustebs. Taciau mes lietuvaiciai galim nustebti del britu bei kitu europieciu iprociu slapintis ant Prezidenturos

Comment

O tuose namuose yra požeminiai garažai, arba bent jau platesnės prie namų stovėjimo aikštelės. Ar dėl kaštų taupymo taip namai man atrodo sugrūsti ir nepalikta vietos mašinų aikštelėms? Bent nuotraukose tai tų mašinų kiekis įvažiavimuose/išvažiavimuose atrodo per didelis...Suprantu bent tarybinių dėžių projektavimo tendencijas, kad mažos aikštelės buvo projektuojamos (nes buvo tikimąsi, kad visi važinės tarybiniu viešuoju transportu į darbą, centrą ir t.t), bet dabartiniai laikais nesuprantu tokių mašinų aikštelių (ne)sprendimo tendencijų.

Beje, 2-oji nuotraukoj, šis kvartalas atrodo kaip dar vienas kolchozas...Ir klausimas: kaip suprantu čia ta vilniečiių vadinama "shudelyne"?
                      Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
                      Dordrechtas/Haarlemas
                      Nesebaras/Plovdivas
                      Kiolnas

Comment

Parašė tivoli Rodyti pranešimą
                        Ir klausimas: kaip suprantu čia ta vilniečiių vadinama "shudelyne"?
                        Shudelyne, shudelka

Comment

Mano asmenine nuomone tokiu kvartalu kaip sis reikia, tik man nelabai suvokiama kaip zmones uz tokia kokybe tiek moka.

Comment

Parašė tadux Rodyti pranešimą
                            Mano asmenine nuomone tokiu kvartalu kaip sis reikia, tik man nelabai suvokiama kaip zmones uz tokia kokybe tiek moka.
                            True true...

Ir aš manau, kad tokių kvartalų reikia. Ir statytojų atsiras tol, kol atsiras žmonių, perkančių tokius butus... Juk tai taip paprasta...

Comment

Parašė Pupsis Rodyti pranešimą
                              Shudelyne, shudelka
                              [QUOTE=Anqeliukas]
                              Kalbėsiu tik apie gerus dalykus, nes bloguosius jūs jau čia labai jau plačiai išnagrinėjote, nors turiu pastebėti kad nevisada pakankamai tam, kad galėtumėte objektyviai įvertinti.

Parašė Kema
                              Mes cia diskutuojame apie visa ta kompleksa, o ne atskira nama ar buta. Ir ka mes cia neobjektyviai ivertinom? Ar reikia butinai nusipirkti buta, kad galetum ivertinti? Neuztenka nuvaziuoti? O kaip jusu architektes pasisakymai? Objektyvus ar ne?
                              Na taip, vienas iš objektyvaus vertinimo pavyzdžių, ar ne ? Ir dar vienas tikrai objektyvaus vertinimo šedevras - komentaras Nr. 262. Šiaip kaip ir viskas tvarkoje būtų, tačiau... sakyčiau, mano objektyvumo kriterijai truputėlį kitokie...

Comment

Parašė Anqeliukas
                                <...>

Na taip, vienas iš objektyvaus vertinimo pavyzdžių, ar ne ? Ir dar vienas tikrai objektyvaus vertinimo šedevras - komentaras Nr. 262. Šiaip kaip ir viskas tvarkoje būtų, tačiau... sakyčiau, mano objektyvumo kriterijai truputėlį kitokie...
                                Nepagavau minties... Kažką norėjot pasakyt, ar tik nuoskaudą išliet..?

Comment

Parašė Apuokas Rodyti pranešimą
                                  Nepagavau minties... Kažką norėjot pasakyt, ar tik nuoskaudą išliet..?
                                  Tikrai ne nuoskaudą išlieti, keista kad taip pagalvojai. Tiesiog mane įtikinėjo kad čia aptarinėjami įvairūs projektai, patikslinu - objektyviai aptarinėjami. Kadangi objektyvumo pasigedau, parašiau apie tai.

Comment

Perskaičiau tą #262 pasisakimą ir vistiek nepagavau, kas ten taip neobjektyvu... Jeigu nepatinka komentarai, gali bent jau fotkes pasižiūrėti. Ar manai, kad ir fotkės neobjektyvu..? Žoždiu, viskas čia OK... Nesiparink...

O šiaip tai, manau, kad butai iš to kvartalėlio ne tokia ir bloga investicija buvo tiems žmonėms, kurie nusprendė vieni iš pirmųjų ten įsigyti savo NT, nes vertė, vargu ar pakris...

Comment

Parašė Anqeliukas Rodyti pranešimą
                                      Ir dar vienas tikrai objektyvaus vertinimo šedevras - komentaras Nr. 262. Šiaip kaip ir viskas tvarkoje būtų, tačiau... sakyčiau, mano objektyvumo kriterijai truputėlį kitokie...
                                      Specialiai pasižiūrėjau, kas ten tokio "baisaus". Na, ironiškas šiek tiek komentaras, bet juk jis bazuojasi tikrais vaizdais ir jokių ypatingų išvedžiojimų autorius neparašė. Išskyrus, truputį drastišką, galima sutikti, Šudelkos pavadinimą.

Taigi. Kas Jums užkliuvo? Ir ką reiškia objektyvumas pagal Jus?
                                      (Beje, forumiečių pasisakymai tikrai nepretenduoja į tai, greičiau atvirkščiai )

Comment

Parašė Anqeliukas Rodyti pranešimą
                                        Tiesiog mane įtikinėjo kad čia aptarinėjami įvairūs projektai, patikslinu - objektyviai aptarinėjami. Kadangi objektyvumo pasigedau, parašiau apie tai.
                                        Objektyviai, neojektyviai, bet pavadinimas toks "Shudelka" ir cia nei pykt nei verkt del to neverta. Ir ne del to kad kazkas ten kitaip pastatyta, o pagrinde, mano supratimu, del vietos, aisku architektura, uzstatymas ir isorines gipskartonio sienos tik suteikia stiprybes siam pavadinimui.

Comment

Parašė Anqeliukas
                                          Kalbėsiu tik apie gerus dalykus, nes bloguosius jūs jau čia labai jau plačiai išnagrinėjote, nors turiu pastebėti kad nevisada pakankamai tam, kad galėtumėte objektyviai įvertinti.
                                          Gerai, objektyviai aptarkime šio kvartalo privalumus.

Comment

Working...
                                          X