Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kvartalas prie sąvartyno

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Idomu kaip patys gyventojai vadina savo kvartala?
    galbut vertetu miestai.net reiketu skelbti konkursa sio kvartalo pavadinimui, kad nebutu izeidziantis kaip "Shudelka", ar "Kartonkiemis", bet ir nebutu perlenkta: "Misko paunksmeje" arba "Fabijoniskiu Skyline"

Comment

Parašė Anqeliukas Rodyti pranešimą
      Tikrai ne nuoskaudą išlieti, keista kad taip pagalvojai. Tiesiog mane įtikinėjo kad čia aptarinėjami įvairūs projektai, patikslinu - objektyviai aptarinėjami. Kadangi objektyvumo pasigedau, parašiau apie tai.
      Tuomet prašom išsakyti savo nuomonę. Tik tokiu būdu vyksta diskusija. Diskusija nevyksta tuomet kai vienas iš pašnekovų ar oponentų išsako nuomonę apie kažką (šiuo atveju taip vadinamą šūdelką ), o kitas išsako savo nuoimonę apie kito išsakytą nuomonę.

Comment

Parašė Sula Rodyti pranešimą
        Specialiai pasižiūrėjau, kas ten tokio "baisaus". Na, ironiškas šiek tiek komentaras, bet juk jis bazuojasi tikrais vaizdais ir jokių ypatingų išvedžiojimų autorius neparašė. Išskyrus, truputį drastišką, galima sutikti, Šudelkos pavadinimą.

Taigi. Kas Jums užkliuvo? Ir ką reiškia objektyvumas pagal Jus?
        (Beje, forumiečių pasisakymai tikrai nepretenduoja į tai, greičiau atvirkščiai )
        Kažko baisaus ten ir nėra, tačiau mano manymu į objektyvumo sąvoką pavadinimai Šūdelka ir pan. tikrai niekaip neįeina. O šis "truputį drastiškas pavadinimas" skamba vos ne kiekviename sakinyje. Tokio ir panašių pasisakymų vadinti objektyviais daugiau nei juokinga.
        Parašė Pupsis
        Objektyviai, neojektyviai, bet pavadinimas toks "Shudelka" ir cia nei pykt nei verkt del to neverta. Ir ne del to kad kazkas ten kitaip pastatyta, o pagrinde, mano supratimu, del vietos, aisku architektura, uzstatymas ir isorines gipskartonio sienos tik suteikia stiprybes siam pavadinimui.
        Sorry, bet nei pykti, nei verkti nesiruošiu. Tiesiog išsakiau savo nuomonę. Ir kaip bebūtų, panašūs pavadinimai, naudojami savo nuomonei išsakyti ir pagrįsti, neturėtų nuskambėti objektyvioje ir prasmingoje diskusijoje.

Comment

Parašė deep'as Rodyti pranešimą
          Tuomet prašom išsakyti savo nuomonę. Tik tokiu būdu vyksta diskusija. Diskusija nevyksta tuomet kai vienas iš pašnekovų ar oponentų išsako nuomonę apie kažką (šiuo atveju taip vadinamą šūdelką ), o kitas išsako savo nuoimonę apie kito išsakytą nuomonę.
          Savo nuomonę jau išsakiau aukščiau, tada į ją buvo atsakyta kad čia vyksta diskusijos, kuriose objektyviai aptariami įvairūs statybų projektai. Išsakiau savo nuomonę ne apie kito nuomonę, o apie tai kad objektyvioms diskusijoms man bent jau objektyvumo trūksta.

Comment

Objektyvi diskusija: nuosavi namai - ne šūdelka, visa kita - šūdelka. Objektyvios diskusijos pabaiga.

Comment

Parašė rat Rodyti pranešimą
              Objektyvi diskusija: nuosavi namai - ne šūdelka, visa kita - šūdelka. Objektyvios diskusijos pabaiga.
              Labai jau tu kategoriškas. Drįsčiau parašyti atvirkščiai ir būčiau teisus. Tiek nuosavi namai, tiek daugiabučiai turi savų pliusų ir minusų ir kiekvienas juos vertina savaip.

Anqeliukas perskaičiau tavo išsakytą nuomonę ir ji yra suprantama. Visgi šiame forume daugiau dėmesio skiriama architektūriniam bei miesto vaizdui. Pats pasivaikščiojau kartą po šį kvartalą. Gyventi čia tikrai nenorėčiau.

Comment

Parašė deep'as Rodyti pranešimą
                Anqeliukas perskaičiau tavo išsakytą nuomonę ir ji yra suprantama. Visgi šiame forume daugiau dėmesio skiriama architektūriniam bei miesto vaizdui. Pats pasivaikščiojau kartą po šį kvartalą. Gyventi čia tikrai nenorėčiau.
                Dėkui už supratimą. Aš suprantu, kad šiame forume daugiau dėmesio skiriama architektūriniam bei miesto vaizdui, tačiau paskaičius kai kuriuos komentarus susidaro kitoks įspūdis. Taip, aš irgi norėčiau, kad šie namai ir visas kvartalas atrodytų geriau, gražiau, patraukliau, bet yra kaip yra. O vien dėl įšorinio negrožio nurašyti šį kvartalą visiškai, priklijuoti ne itin tinkamus pavadinimus, eskaluoti iš konteksto ištrauktas kvartalo gyventojų forume perskaitytas mintis, nesigilinant į prasmę, vien tam kad pagrįsti savo itin neigiamą nuomonę, nėra gerai kad ir ką sakytumėte. Yra ir gerų dalykų gyvenant čia, nereikėtų apie tai pamiršti. Be galo dažnai tenka išgirsti tokių prifantazuotų dalykų, kad ir šioje temoje - ir tokią iš dangaus ištrauktą nuomonę žmonės pateikia kaip aksiomą, kitą kartą net nelabai suprasdami apie ką kalba. Aš neginu nei vieno netinkamo mūsų kvartalo architektūrinio sprendimo, tačiau nereikėtų ant jo suversti visų pasaulio bėdų, pakankamai dažnai įžeidžiant ir pašiepiant jo gyventojus. Aš daug kur nenorėčiau gyventi, bet tai nereiškia kad einu ir visur skelbiu savo neigiamą niekuo nepagrįstą nuomonę. Neišgirsite iš manęs žeminančių, pašiepiančių ir beprasmių komentarų apie kurį nors kvartalą, kuris man asmeniškai dėl kokių nors priežasčių nepatinka. Nes manau, kad išsakyti savo nuomonę galima ir netgi reikia, tačiau vis tik reikėtų labiau rinktis kaip ir kokias žodžiais ji bus pateikta.
                Paskutinis taisė Anqeliukas; 2007.10.31, 10:32.

Comment

Yra ir gerų dalykų gyvenant čia, nereikėtų apie tai pamiršti.
                  Na tai ir pakalbėkime apie tai. Kas šiame kvartale geriau, nei kituose? Galim lyginti su sovietinėm Fabijoniškėm.

Comment

Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                    Na tai ir pakalbėkime apie tai. Kas šiame kvartale geriau, nei kituose? Galim lyginti su sovietinėm Fabijoniškėm.
                    Sovietinėse Fabijoniškėse negyvenau, galiu palyginti su Šeškine. Dabar turiu labai gerą buto išplanavimą, erdvę ir šviesą, gerą vaizdą pro langus, butas šiltas, už šildymą moku tikrai nedaug, galiu šildytis kada noriu, nors ir vasarą. Turiu daug geresnius - tai reiškia malonius ir draugiškus - kaimynus, lyginant su pensininkų, kuriems rūpi viskas kaimynyste Šeškinėje. Kaina, sumokėta už butą, mane netgi labai tenkina, mačiau daug prastesnių variantų, už kuriuos buvo sumokėti daug didesni pinigai.

Comment

Dar pamiršau paminėti vieną pakankamai rimtą privalumą - atsakingai į savo darbą žiūrinti bendrovė-statytoja Mabilta. Kiekvienam palinkėčiau tokių santykių su statytojais, deja, kiek žinau, dažniausiai jie būna kitokie.

Comment

Jus gal koki mirc'a ar skype isijunkit, nesiuksline cia...

Comment

Parašė Ginthus Rodyti pranešimą
                          Jus gal koki mirc'a ar skype isijunkit, nesiuksline cia...
                          Manau, mes nenusižengėme jokioms taisyklėms?

Comment

Angeliukas, neturite teisės žmonėms uždrausti išreikšti savo nuomonę. Taip, nereikia kai kurių epitetų Bet nedarykite čia komedijos, būtų tas pats, kad Tarkime aš važinėčiau su universalu kai dalis žmonių jį vadina "šaldytuvu", kiti "karstu". O man jame erdvu ir gera, bet juk neisiu įrodinėti kokie jie neteisūs ir kad reikia keisti savo nuomonę.
                            Yra kaip yra, nereikia čia stebėtis. Man kaip tik būtų keista, kad žmonės apskritai nereikštų savo neigiamos nuomonės apie šį kvartalą. O neigiami atsiliepimai, tikėkimės, paskatins statyti kuo mažiau tokių kvartalų Tarkime ne tokiu tankiu užstatymu, šiek tiek dailesnės archtektūros.
                            Kiekvieno žmogaus asmeninis patogumas tai jo reikalas, mes vertiname bendrą vaizdą visumoje
                            Miestai.net Fb

Comment

Anqeliuk, o Jūsų kaimynai per langą nestebi? Nes iš nuotraukų namai man tikrai per arti būtų, net kai kada langai viens įkitą atgręžti...Sakyčiau privatumo 0...O jei dar miegamojo langai atgręžti į kaimyną, kurį nemiga kankina ir įsijungęs šviesą - tai amen.
                              Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
                              Dordrechtas/Haarlemas
                              Nesebaras/Plovdivas
                              Kiolnas

Comment

Parašė tivoli Rodyti pranešimą
                                Anqeliuk, o Jūsų kaimynai per langą nestebi? Nes iš nuotraukų namai man tikrai per arti būtų, net kai kada langai viens įkitą atgręžti...Sakyčiau privatumo 0...O jei dar miegamojo langai atgręžti į kaimyną, kurį nemiga kankina ir įsijungęs šviesą - tai amen.
                                Nemanau, kad stebi Mano langai išeina į tris puses, tik iš vienos namas šiek tiek arčiau. O per kitą matau puikią panoramą - miškas, laukai, kurią šiek tiek gadina statybininkų vagonėliai, bet juk laikinas dalykas.

Angeliukas, neturite teisės žmonėms uždrausti išreikšti savo nuomonę. Taip, nereikia kai kurių epitetų .
                                Aš jokiais būdais nebandau kažkam uždrausti išreikšti savo nuomonę. Tik manau kad nuomonę derėtų reikšti šiek tiek atsakingiau ir mandagiau. Ypatingai pretenduojant į rimtą diskusiją, ne blevyzgas, kas ne kartą nuskambėjo kad ir šitoje temoje. Ar kažką suprantu ne taip?

Comment

"Blevyzgos" forume - neišvengiamas reiškinys, ką mes sėkmingai dabar ir darom, nes aptariam ne kvartalą, o nuomones apie jį. Bet jūs gal tai vadinsit diskusija. Matot, kaip pažiūrėsit taip ir atrodys
                                  Norint to išvengti į temas reikėtų talpinti tik nuotraukas ir "sausą" informaciją.
                                  Nemanau, kad žmonės išsakydami savo nuomonę, apie kvartalą, nori "įgelti" gyventojams, gal netgi atvirščiai, atstovauja pačius vartotojus. Jūs labai asmeniškai tai priimate Jei Jums gerai, tai koks skirtumas ką šneka kiti?

P.S. Linkiu taip visko neišgyventi ir priimti kritiką kvartalo, ne jūsų asmeninio buto, atžvilgiu
                                  Paskutinis taisė Irma; 2007.10.31, 14:27.
                                  Miestai.net Fb

Comment

Aš jokiais būdais nebandau kažkam uždrausti išreikšti savo nuomonę. Tik manau kad nuomonę derėtų reikšti šiek tiek atsakingiau ir mandagiau. Ypatingai pretenduojant į rimtą diskusiją, ne blevyzgas, kas ne kartą nuskambėjo kad ir šitoje temoje. Ar kažką suprantu ne taip?
                                    Ne visai teisi esi. Jei diskutuojame kokiame nors literatu burelyje apie poezija, tada gal ir vertetu vengti tokiu epitetu kaip sudelyne ir panasiai, taciau kalbant apie nama nuomonei paryskinti galima ir ryskesniu zodeliu pavartoti.

Dabar kas liecia pati ta kvartala. As pats gyvenu kaune, taciau teko po si kvartala pasivaikscioti nes vienas pazistamas vilnietis norejo jame pirkti buta.

Pats kvartalas mano nuomone ne tai kad per tankiai pastatytas, bet patys namai nelogiskai isdestyti. Jei jau stato taip kad langai zvelgia i langus, tada si atstuma reikia kaip imanoma padidinti. Pvz statyti namus sachmatais. Tada namai nors ir labai arti vienas kito, bet pro langus ziurint tiesiogiai nesimato.
                                    Patys namai uz blokinukus man grazesni vien del to kad nera tos slyksciai pilkos spalvos, taciau balkonu isdestymas baisus. Jei jau dare balkonus, tai didziajai daliai namo reikejo juos destyti tolygiai, o ne belenkaip. Namas nors ir naujas is isores atrodo kaip truputi po karo. Ispudis kad kai kur balkonai nugriuve.
                                    Is kitos puses, nera ko labai tiketis is daugiaaukscio kazkokios super grazios architekturos. Daugiaauksciam svarbiausia yra patogumas ir pacio namo kokybe.

Del kokybes velgi.. sklando gandai, kad kai kuriuose siuose namuose isorines sienos yra is gipsokartono.. Ar tikrai?? Ar gali atsakyti is ko pastatyti jusu namai? Padarytas monolitinis karkasas ir sumurytos sienos? Ar namas plytinis? Pvz maniskis naujos statybos namas yra pilnai tu senu tradiciniu baltu plytu. Jei plytinis - tada namas praktiskai amzinas.

Toliau - is ko darytos vtarpbutines pertvaros?. Tikiu kad yra ir gipskartonio, kuris vidinem pertvarom nera visiskai blogis, jei gerai padaryta. Tik klausimas ar gerai padaryta. Ar is blokeliu?

Toliau - man ten juoda problema pasirode su parkavimu. Parkingas stovi atskiras kazkur pakrastyje. Visi normalus zmones nori privaziuoti prie savo namo. Ar ten po kiekvienu namu dar yra parkingai? Bent jau ivaziavimu lyg ir nemaciau... Kai namai tokie tankus ir dar 12 auksciai, pozeminio parkingo prie namo nebuvimas yra blogis.

Na ir viskas susideda, kad yra kur ir geriau nusipirkti. Tikrai nesakau kad ten degradai gyvena. Taciau po kokiu 15 metu, atsiras naujesniu namu, zmones nores tuos nepatogumus panaikinti. Jei tu nepatogumu nebutu - niekas tu butu nekeistu. T.y. kontingentas liktu geras. Kai yra trukumu - kontingentas blogeja. T.y. namas neturi ilgalaikes perspektyvos.

Comment

Nemanau, kad stebi Mano langai išeina į tris puses, tik iš vienos namas šiek tiek arčiau. O per kitą matau puikią panoramą - miškas, laukai, kurią šiek tiek gadina statybininkų vagonėliai, bet juk laikinas dalykas.

Na, cia zinoma tik mano privati nuomone, bet jei jau primygtinai siekiama objektyvios diskusijos apie kvartala apskritai, tai reiktu pripazinti, kad pacio situacija tame kvartale ganetinai netipiska. Tik nedidele dalis jo gyventoju gali pasigirti panasiais vaizdais kaip kad jusu atveju.

Comment

Parašė andy Rodyti pranešimą
                                        Del kokybes velgi.. sklando gandai, kad kai kuriuose siuose namuose isorines sienos yra is gipsokartono.. Ar tikrai?? Ar gali atsakyti is ko pastatyti jusu namai? Padarytas monolitinis karkasas ir sumurytos sienos? Ar namas plytinis? Pvz maniskis naujos statybos namas yra pilnai tu senu tradiciniu baltu plytu. Jei plytinis - tada namas praktiskai amzinas.
                                        Taip, dviejų namų nuo 6 aukšto išorinės sienos padarytos iš gipskartonio. Tuos namus lengva atskirti nuo kitų, jų fasadai apkalti skarda. Žinau, kad šiais metais juos abu šiltino ar kažkaip tobulino, nuiminėjo visas skardas. Visi kiti namai - monolitinis karkasas ir iš blokelių sumūrytos sienos. Bute panaudoti trijų rūšių blokeliai, skirtingi išorinėms sienoms, vidinėms sienoms ir vidinėms vonios sienoms.

Toliau - is ko darytos vtarpbutines pertvaros?. Tikiu kad yra ir gipskartonio, kuris vidinem pertvarom nera visiskai blogis, jei gerai padaryta. Tik klausimas ar gerai padaryta. Ar is blokeliu?
                                        Vidinės sienos padarytos iš blokelių.

Toliau - man ten juoda problema pasirode su parkavimu. Parkingas stovi atskiras kazkur pakrastyje. Visi normalus zmones nori privaziuoti prie savo namo. Ar ten po kiekvienu namu dar yra parkingai? Bent jau ivaziavimu lyg ir nemaciau... Kai namai tokie tankus ir dar 12 auksciai, pozeminio parkingo prie namo nebuvimas yra blogis.
                                        Požeminių parkingų nėra, yra automobilių parkavimo aikštelės. Su parkavimu tikrai problema, nežinau ar kada ją išspręsime. Mabilta savo ruožtu problemą sprendžia, galbūt greitu laiku viskas bent kiek apsitvarkys, bet kol neturiu tikslių žinių, nenoriu rašyti netikslios informacijos.

Comment

Parašė Irmux Rodyti pranešimą
                                          "Blevyzgos" forume - neišvengiamas reiškinys, ką mes sėkmingai dabar ir darom, nes aptariam ne kvartalą, o nuomones apie jį. Bet jūs gal tai vadinsit diskusija. Matot, kaip pažiūrėsit taip ir atrodys
                                          Norint to išvengti į temas reikėtų talpinti tik nuotraukas ir "sausą" informaciją.
                                          Nemanau, kad žmonės išsakydami savo nuomonę, apie kvartalą, nori "įgelti" gyventojams, gal netgi atvirščiai, atstovauja pačius vartotojus. Jūs labai asmeniškai tai priimate Jei Jums gerai, tai koks skirtumas ką šneka kiti?

P.S. Linkiu taip visko neišgyventi ir priimti kritiką kvartalo, ne jūsų asmeninio buto, atžvilgiu
                                          Rašydama apie kažkieno norą "įgelti" rėmiausi faktais, t.y. tuo, kas šitoje temoje parašyta juodu ant balto. Kaip kitaip turėčiau tokius pasisakymus suprasti? Nepriimu kritikos asmeniškai, aš nuo jos nepasidarau blogesnė, geresnė ar dar kokia. Man nepatinka tai, kaip dažniausiai yra pateikiama informacija ir tiek. O gyvendama čia jaučiuosi turinti teisę pasakyti kas yra ne taip, kaip norima pristatyti. Jei jums tai nėra kvartalo aptarimas, o tik blevyzgos ir nuomonių apie jį aptarimas, man atrodo kitaip.
                                          Ir dar. Kol visoje šioje temoje skambėjo tik kritika, visiems buvo gerai, niekam neatrodė kad aptarinėjama ne tai kas reikia ir ne taip kaip reikia. O kai tik pasisakiau truputėlį kitaip ir atkreipiau dėmesį ne tik į blogybes, tada kažkodėl kai kuriems tai labai užkliuvo.

Comment

Working...
                                          X