Ačiū dievui jis miręs ir neturi žodžio laisvės
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Vilniaus Lukiškių aikštės rekonstrukcija
Collapse
X
-
Parašė Creatium Rodyti pranešimąNa, gal nereikia tų realistiškumų, nes atrodys blogai. Tikrai blogai. Kaip lėlė ar iškamša. Nevertinant ilgaamžiškumo.
Man labai patiko Tautos dvasia skulptūros idėja: minimalizmas, bet daug pasakyta
Comment
-
Parašė liootas Rodyti pranešimąVa būtent, grįžtam į socrealizmą. Kažkaip 3D Vytis man visiškai nesižiūri ir tik gadins aikštės vaizdą.
Man labai patiko Tautos dvasia skulptūros idėja: minimalizmas, bet daug pasakyta
Atvaizdas
Comment
-
Parašė liootas Rodyti pranešimąVa būtent, grįžtam į socrealizmą. Kažkaip 3D Vytis man visiškai nesižiūri ir tik gadins aikštės vaizdą.
Atvaizdas
Comment
-
Parašė B.S. Rodyti pranešimąPritariu paukscio-skrydzio skulpturai. Vytis? Tikrai ne, cia jam ne vieta. Gyvenam multikulturiniam mieste, o ne etnografiniam kaime. In-your-face nacionalizmo apraiskom vieta prie istoriniu vietu, o ne miesto laisvalaikio zonose.
Vytis nėra nei etnografinis nei išskirtinai nacionalistinis simbolis. Tai yra Lietuvos valstybingumo ženklas, ir buvusios multikultūrinės LDK herbas. Po šituo herbu gyveno ir veikė lenkai, rusėnai, totoriai, karaimai, žydai, vokiečiai etc
To pasekmėje, Vytis yra ne tik Lietuvos herbas, bet ir naudojamas keleto Lenkijos vaivadijų ir miestų, bei nesovietinės gudų valstybingumo versijos propaguotojų.
Šiaip tas "Ramybės" projektas, kur medžiai juosia laukymę, nežinau, sąmoningai, ar ne, yra pakankamai romantiškai istoriškas. Nes toj vietoj, lyg ir buvo Šventaragio girios laukymė, kuri atsirado kertant medžius pagoniškiems laidojimams sudeginant.
Comment
-
Parašė Eikantas X Rodyti pranešimąPakalbėta kaip iš mėnulio iškritus, nežinant elementarių faktų apie Lietuvą
Vytis nėra nei etnografinis nei išskirtinai nacionalistinis simbolis. Tai yra Lietuvos valstybingumo ženklas, ir buvusios multikultūrinės LDK herbas. Po šituo herbu gyveno ir veikė lenkai, rusėnai, totoriai, karaimai, žydai, vokiečiai etc
To pasekmėje, Vytis yra ne tik Lietuvos herbas, bet ir naudojamas keleto Lenkijos vaivadijų ir miestų, bei nesovietinės gudų valstybingumo versijos propaguotojų.
Comment
-
Parašė B.S. Rodyti pranešimąPritariu paukscio-skrydzio skulpturai. Vytis? Tikrai ne, cia jam ne vieta. Gyvenam multikulturiniam mieste, o ne etnografiniam kaime. In-your-face nacionalizmo apraiskom vieta prie istoriniu vietu, o ne miesto laisvalaikio zonose.
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimąThere is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).
Comment
-
Parašė liootas Rodyti pranešimąPer LRT rodytą laidą matėsi ta skulptūra krašteliu. Vytis kiek stilizuotas, labai energingas, veržlus. Bet vis tiek man norisi šiek tiek šuolaikiškesnės skulptūros
Atvaizdas
Lietuva visiems.
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąAš visokių "senovinių" paminklų ir skulptūrų irgi nelabai mėgstu ir nemanau, kad reiktų statyti naujus kaip dabar esantys Gediminui ar Mindaugui, bet Vytis yra ne koks etnografinis reliktas, o oficialus Lietuvos valstybės herbas, taip ir valstybinėje vėliavoje jis pavaizduotas, tad būtų logiška, kad ir bent vienas paminklas jam stovėtų.
Comment
-
Parašė B.S. Rodyti pranešimąSutinku, kad paminklas kazkur turi stoveti. Taciau tik ne cia. Atrodo apgailetinai ir juokingai tuo paciu metu. Pasikartosiu, Vyciui ir kitiems istoriniams paminklams laisvalaikio zonos nera tinkama vieta. Cia tas pats, kas Lukiskiu aiksteje smeigti Kestuti, Vytauta, Herku Manta ar dar ka nors. Absoliuciai jokiu sasaju. Tokie paminklai tinka tik prie istoriniu arba valstybiniu vietu. Nejuokinkit pasaulio su lietuviskumu ne vietoje.
Parašė B.S. Rodyti pranešimąP.S.: Nebent bus nuspresta Lukiskiu aikste paversti centrine Valstybiniu svenciu, sustikimu vieta. Tik ar to norime?
Comment
-
Parašė Creatium Rodyti pranešimąDalinai toks šios aikštės tikslas ir bus. Visos šventės iš Katedros nepersikels, bet dalis - turbūt.
Aikste prie Seimo?
Aikste prie Vyriausybes?
Daukanto aikste?
P.S.: Kiek valstybiniu aiksciu mums dar reikia?Paskutinis taisė B.S.; 2016.05.08, 00:59.
Comment
-
Ketvirtadienį, gegužės 12 d., 15 val. Lietuvos architektų sąjungoje visuomenė galės susipažinti su būsimu naujuoju Lukiškių aikštės veidu.
http://www.ivilnius.lt/naujienos/sta...69643d34313438
Comment
Comment