Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilniaus Lukiškių aikštės rekonstrukcija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Zosys Rodyti pranešimą
    kokie nuostabūs tie 2016-ieji: be visų kitų jau nutikusių "džiaugsmų", dar ir Paleką iš Lukiškių praspyrė. Va dabar va bus mums... džiaugsmas ir grožis.
    Pažvelgus į Paleko darbą, kuris yra šitas:



    man tiesą sakant neatrodo jis labai geresnis. Visų pirma dėl to, kad nėra atsižvelgta į žmonių srautų eismą. Į tai reikia atsižvelgti, nes kitu atveju yra gresmė, kad žmonės tiesiog ištryps takelius ant pievos. Šiaip sutikčiau, kad jis atrodytų geriau iš viršaus, tačiau kažin ar atrodytų geriau iš apačios. Tos žmonių skulptūtų sienos vistiek niekas nestatytų - tai būtų visiškas Baltijos kelio skulptūros plagiatos, kuris dabar stovi prie pedagoginio žiedo. Beto vargu ar tai būtų gera mintis, turint omeny, kad tai užstotų visą aikštę žvelgiant nuo Gedimino prospekto. Aikštės koncentracija į Gedimino prospektą yra gera mintis, bet ir dabartiniame variante į tai atsižvelgta. O visa kitą, tai tik ta raudona pieva traukia akį. Bet neaišku kaip jinai būtų išpildyta realybėje.

    Bet nelabai aišku dėl ko šiuo atveju yra prikišamas Paleko projektas, nes pagrindinis praeito konkurso laimėtojas buvo visai kitas:



    Ir lyginant dabartinį variantą su praeitu laimėtoju, man atrodo visai racionalus pasirinkimas, o dar ir trigubai pigiau kainuos.

    Comment


      Pats paskutinis laimėtojas buvo Paleko RAMYBĖ:

      Comment


        Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
        Pažvelgus į Paleko darbą, kuris yra šitas:

        Ir lyginant dabartinį variantą su praeitu laimėtoju, man atrodo visai racionalus pasirinkimas, o dar ir trigubai pigiau kainuos.
        tikrai , pirminis paleko variantas man nematytas ir tikrai jis buvo kraupus
        bet nuo to laiko jis buvo kardinaliai pakeistas ir tikrai atrode geriausiai,
        be konkurencijos
        blaivumas išlaisvina

        Comment


          Suklydau su konkursai, matomai jų buvo daug bet vargu ar ta Ramybė būtų geresnis variantas. Jinai nuo dabartinio varianto skiriasi tuo, kad dabartiniame variante didesnė dalis erdvės yra palikta žaliajai erdvei. Ir nemanau, kad tai blogas pasirinkimas. Visgi jeigu ten būtų padaryta vien tik aikštė - jin atrodytų labai tuščia ir be gyvybės. Tai nėra kažkoks mega susikirtomo taškas su galingais žmonių srautais, beto aplink apsodinti medžiai, tai tiesiog atrodytų kaip milžiniška aikštė, be gyvybės, vidury miško. Aš manau, kad netgi dabartiniame variante tai aikštei trūks šiek tiek gyvybės, bet jau geriau tegul tiek, kiek jos yra, koncentruojasi į mažesnį plotą, negu per visą aikštę.

          Comment


            Parašė toshas Rodyti pranešimą
            Aistros dėl K18B užgožė naujienas dėl Lukiškių aikštės.
            Ryškėja "Demokratiškos erdvės miestiečiams" kontūrai, viešojo pirkimo būdu kuriami mero, komunalininkų ir nusipelnusių architektų subrangos:

            Atvaizdas


            Atvaizdas


            Šaltinis: http://www.lrt.lt/naujienos/lietuvoj...uration=435000
            Stipriai nustebino, gerąja prasme. Puikus kompromisas tarp patogaus praėjimo (pagaliau jokio purvo), žolytės piknikams bei šiaip poilsiui, ir renginiams skirtos erdvės. Viena, kas neramina – tas pilkas apskritimas viduryje, spėju, ten numatyta vieta falui (balvonui) pastatyti. Būtų gerai, jei taip neatsitiktų.
            Lietuva visiems.

            Comment


              Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
              beto aplink apsodinti medžiai, tai tiesiog atrodytų kaip milžiniška aikštė, be gyvybės, vidury miško.
              toks aklinas tokios erdvios "Ramybės" aikštės apjuosimas žaliosiomis(medžių) juostomis (net be vieno praėjimo) gali buti įvertintas kaip truputį alogiškas, arba atvirkščiai = kaip išskirtinis, kuriantis "aikštės parke" įspudį. Bet kuriuo atveju toks rizikingas bandymas sintezuoti viena su kitu bent jau nėra toks perkrautas/eklektiškas/pusinis kaip čaikausko & Co. variante.
              blaivumas išlaisvina

              Comment


                /\
                man rodos jeigu ten būtų vien tik milžiniška aišktė tarp medžių, tai jinai tikrai būtų mirus. Kvailai atrodytų, jeigu kažkas nuspręstų ją gaivinti ir pastatytų suoliukus vidury jos. Aikštė įgauna prasmę tik tada, kada joje susikerta dideli žmonių srautai arba kažkokia kita forma išreiškiama gygybė. To Lukiškių aikštėje deja nėra ir vargu ar bus. Dėl to, kad įpūsti ten gyvybės, geriausia bandyti derinti viską - žailiąją erdvę, kur žmonės chillintų + pačią aikštę, kur galbūt karts nuo karto koks renginys būtų surengiamas, o kai nebūtų - bent jau neatrodytų tokia tuščia.

                Comment


                  Jeigu nebus pataupyta smarkiai ant medžiagų, tai gal visai ir nieko bus variantas

                  Comment


                    /\
                    + žalioj erdvėj galėtų atsirasti ne tik pieva, bet ir kažkokių augalų, turiu omeny ne medžius, nors iš kraštų gal jie per daug ir netrukdytų.

                    Comment


                      /\ Ir dar... didelis žolės kiekis aikštėje mažina reikalingų medžiagų kiekį. Gal tuomet galime tikėtis granito grįstoje aikštės dalyje?

                      Comment


                        Kilo ir man klausimas kas bus naudojama toje tamsioje didžiojoje dalyje. Ir tikiuosi, kad nauji takeliai nebus tradicinės prekybos centrų prieigų trinkelės ir dar labiau tikiuosi, kad ne kokia skalda...
                        Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

                        Comment


                          Mano akimis visai neblogai gavosi. Svarbu, kad takeliai logiški ir nelabai yra ten vietų, kur norėtum kirst kampą, palikta veja, kurią žmonės mėgsta, na ir reikalavimai išpildyti su vieta balvonui. Gal tą paminklą aš norėčiau matyt ne šalia Gedimino pr., bet šalia Vasario 16-osios g, labiau ten šone.
                          Dėl plytelių, aišku būtų gerai, kad jos derėtų prie Gedimino pr. plytelių ir nebūtų tipiniai pilki šaligatvių blokeliai. Na, pamatysim, nenoriu prisikalbėt, bet turiu jausmą, kad ateis Grinda ir tiesiog paklos tą patį, ką dabar kloja upės krantinėje.

                          Comment


                            Parašiau į savivaldybę pasiūlymą dėl skulptūros Lukiškių aikštėj. Papostinsiu ir čia.

                            Noriu pasidžiaugti, kad pagaliau Lukiškių aikštė atgis. Dar labiau norėčiau pasidžiaugti tuo, kad buvo pasirinktas tinkamas variantas jai sutvarkyti - vien tik aikštė ten būtų buvus per didelė ir per daug negyva, taip kad pasirinktas žaliosios erdvės ir aikštės derinimas yra labai sveikintinas. Kaip suprantu šiuo metu svarstomas pagrindinio aikštės akcento klausimas. Ir aš noriu pasiūlyti vieną idėją. Noriu pasiūlyti Lukiškių aikštėje pastatyti Vytį, t.y. raitelį ant žirgo. tai yra Lietuvos simbolis, kurį mes turėtumėm reprezentuoti ir piarinti. Jis puikuojasi ant visų lietuviškų euro monetų, puikuojasi ant mūsų herbo, tačiau tinkamo paminklo taip ir neturi. Meniniai paminklai Lukiškių aikštėje gali būti įdomūs, tačiau dažnu atveju jie yra kiek pabode, beto jie dažnai neturi kažkokios aiškiai visiems suprantamos idėjos, kaip kad turėtų Vytis. Žymių žmonių biustai yra dar didesnė atgyvena. Tačiau ir Vytis, pastatytas banalia forma galėtų būti nelabai įdomus, nepaisant to, kad bent jau būtų daugumos atpažįstamas. Dėl to aš siūlyčiau žirgą ir raitelį konstruoti ne iš akmens, o iš kiek įmanoma realesnį vaizdą atkuriančių medžiagų. T.y. žirgas turėtų turėti kailį (panašiai, kaip gyvūnų iškamšos), raitelio veidas, kiek jis matytis per šalmą, turėtų būti kuo labiau panašus į tikrą, kaip kad vaškinių figūrų muziejuje. Jo šarvai, ginklai ir visą kitą turėtų būti atkurta kiek įmanoma tiksliau pagal istorinius motyvus, o dar geriau būtų jeigu būtų panaudoti tikri, atrasti ir restauruoti. Tokiu būdu žmonės realiai bene pirmą kartą išvystų kaip atrodė tikras raitelis ir tai nebūtų šiaip raitelis - tai būtų mūsų Vytis. Kuo tikslesnė istorijos ir mūsų pagrindinio simbolio atrūkimo simuliacija sulauktų labai didelio susidomėjimo ne tik iš pačių lietuvių, tačiau ir iš turistų. Tai būtų unikalus paminklas ne tik Lietuvoje, tačiau ir visoje Europoje

                            Comment


                              Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                              Parašiau į savivaldybę pasiūlymą dėl skulptūros Lukiškių aikštėj. Papostinsiu ir čia.
                              Norėčiau matyt Vytį, gera idėja

                              Comment


                                Tai Vytį statyti siūlo ir visuomeninės gynėjų organizacijos.

                                Aš šiaip irgi pritarčiau Vyčiui. Be abejo, tai būtų labai stiprus ir galingas monumentas iš praeities, nieko bendro (apart to, kad tai LT simbolis) neturintis su modernumu. Na, bet juk ne modernumą pabrėžti ir siekiame - paminklo esmė būtų pagerbti dalyvavusius kovose už Lietuvos nepriklausomybę. O kas daugiau, jeigu ne konkretus LT simbolis galėtų tą padaryt?

                                Nors... gal Vyčio formos (iš viršaus) fontanas per visą aikštę būtų geresnis sprendimas. Bet prisvajoti galima visko.

                                Comment


                                  Pagal aprašymą išeitų kažkas tokio.

                                  Post in English - fight censorship!

                                  Comment


                                    /\
                                    Beveik Bet aš labiau norėčiau, kad iš nuotraukų negalima būtų atpažinti ar tai tikras ar dirbtinis. Tie paminklai yra šiek tiek pabodę visiems ir bent jau mano supratimu reikėtų ieškoti įdomesnių sprendimų, nes tai kas pabodę mažina susidomėjimą. Kitas dalykas ant kiek realu tai išpildyti, bet man kažkaip atrodo, kad tai neturėtų būti per daug sudėtinga.

                                    Comment


                                      Na, gal nereikia tų realistiškumų, nes atrodys blogai. Tikrai blogai. Kaip lėlė ar iškamša. Nevertinant ilgaamžiškumo.

                                      Comment


                                        bet tai ir būtų išskirtinumas iš visų kitų skulptūrų, kas turėtų traukti dėmesį. Jeigu žmonės galėtų pasidaryti nuotrauką prie realistiškai atrodančio ritetio, kur nuotraukose nasimatytų jokio skirtumo, mano supratimu tai būtų netgi populiariau už tą Mindaugui pastatytą geležinį arklį šalia valdovų rūmų.

                                        Comment


                                          Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                          bet tai ir būtų išskirtinumas iš visų kitų skulptūrų, kas turėtų traukti dėmesį. Jeigu žmonės galėtų pasidaryti nuotrauką prie realistiškai atrodančio ritetio, kur nuotraukose nasimatytų jokio skirtumo, mano supratimu tai būtų netgi populiariau už tą Mindaugui pastatytą geležinį arklį šalia valdovų rūmų.
                                          Kaži ką pasakys Gediminas?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X