tyčia ar ne, tačiau daugumoje šių dienų LT Vyčio versijose - šalmas be plunksnelės ir žirgas vaizduojamas stovintis / stabdantis / statiškas, kuomet istoriška būtų vaizduotį jį vidury raito šuolio ; veltui atsisakome savo paveldo
Nepaisant draugiškos kritikos - palaikau tą patį "Laisvės karį"
Manau, kad šį kartą matomi variantai kur kas geresni (puiki praktika susiaurinti temą iki konkrečios idėjos), tačiau man Vytis pernelyg primena Gedimino paminklą Katedros aikštėje. Susidaro toks „tai jau matyta“ vaizdas. Bet gal tą girtą Gediminą kada nors išveš iš ten...
Keistas sprendimas taip pasukt skydą. Jis ir realybej turbūt nelabai gali būt taip pasuktas ir tokiame judesyje,o šiuo atvėjų dar plius ir nesimato vyčio kryžiaus. Nors visumoj tai labai neblogai atrodo.
Aš irgi pritariu, kad čia įdėtas variantas yra turbūt geriausias, nors ir taisytinas. Dar įdomus gal būtų tas lekiantis Vytis iš pailgų strypų, o kiti tai meh...
Aš irgi pritariu, kad čia įdėtas variantas yra turbūt geriausias, nors ir taisytinas. Dar įdomus gal būtų tas lekiantis Vytis iš pailgų strypų, o kiti tai meh...
Tas iš strypų man labiau patinka. Šitas man, kaip besimokiusiam medžiagų atsparumo discipliną, kelia abejonių - gali lūžti kojos. Ne be priežasties Peterburge Varinis raitelis prilaikomas dar ir žemę siekiančia uodega, trimis taškais.
Kažkaip nesinori XXI a. statyti realizmą. Geriau jau L. Truikio vyties variantą pabandyt suskulptūrinti.
Arba šiuo atveju nieko neišradinėti - turime J. Zikaro skulptūrą, kurią reikia pastatyti nebe laikinojoje sostinėje, ir normaliu masteliu.
Kažkaip nesinori XXI a. statyti realizmą. Geriau jau L. Truikio vyties variantą pabandyt suskulptūrinti.
Arba šiuo atveju nieko neišradinėti - turime J. Zikaro skulptūrą, kurią reikia pastatyti nebe laikinojoje sostinėje, ir normaliu masteliu.
Aš irgi norėčiau matyti ką nors įdomaus ir modernaus, o ne Gedimino paminklą nr. 2, juolab ir pati pati aikštė po rekonstrukcijos taps modernia be jokių klasikinių mažosios architektūros elementų.
Aš irgi norėčiau matyti ką nors įdomaus ir modernaus, o ne Gedimino paminklą nr. 2, juolab ir pati pati aikštė po rekonstrukcijos taps modernia be jokių klasikinių mažosios architektūros elementų.
Aš nesutinku. Realizmas (detaliai atliktas, remiantis istoriniais, archeologiniais duomenimis - šarvai, ginkluotė) daug geriau, negu kažkoks modernas. O Gedimino paminklas yra blogas pavyzdys, nes primena ne realistišką kunigaikščio pavaizdavimą, bet girtą samurajų, kuris nulipęs nuo žirgo laiko kalaviją už ašmenų + veido bruožai azijiniai. Nekalbu apie šarvus (kuomet jį statė nebuvo jokio aiškaus supratimo). Mindaugas Vilniuje paslpėtas po kaldra, o Vytautą Vilniuje turime šv. Mikalojaus bažnyčioje, bet ir tai tik biustą. Viskas su kunigaikščiais. Mano subjektyvia nuomone, mūsų skulptoriams reikėtų išmokti gerai ir kokybiškai atlikti realistinius darbus, o vėliau nerti į eksperimentinį moderną, o daroma atvirkščiai, todėl kuomet reikia pagaminti kokio Basnavičiaus skultūrą išeina visokie cilindrai ir vyrai su palmemis/šluotomis.
Šiaip jau Gedimino paminklas ir yra modernas
Bet, aišku, Vyčio monumentui sverbiausia yra idėja ir simbolizmas.
Comment