Parašė toshas
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Valdovų rūmai
Collapse
X
-
Paskutinis taisė Irma; 2007.12.19, 16:08.*******
Miestai.net Fb
-
Parašė shrnz Rodyti pranešimąvisos Lietuvos miestų senamiesčiuose daugybė senovinių pastatų, kuriems verkiant reikia restauracijos, jie turi senamiesčio aurą ir yra daug vertingesni kultūriniu atžvilgiu nei ši, norinčio į istoriją įsirašyt AMB užgaida
Kužda nuojauta, kad jei Valdovų rūmai būtų atstatinėjami Kaune, tai ir pačio nuomonė ir požiūris būtų kitoks. Kaip beje ir kaikurių kitų atstatymo priešininkų. Viskas čia IMHO.gera gyventi gerai
Comment
-
Parašė Irmux Rodyti pranešimąO kur aš taip rašiau? Bėgant metams jie patys savaime įgauna didesnę vertę
turiu omeny, neteisūs tie, kurie netgi leidžia sau deklaruot: "jei nežinom kaip atrodė, tai turim atkurt dar prabangiau ir tegu visi mano kad rūmai visada stovėjo."
Parašė shrnz Rodyti pranešimąvisos Lietuvos miestų senamiesčiuose daugybė senovinių pastatų, kuriems verkiant reikia restauracijos, jie turi senamiesčio aurą ir yra daug vertingesni kultūriniu atžvilgiu nei ši, norinčio į istoriją įsirašyt AMB užgaida
tačiau vienas labiausiai mane piktinančių dalykų - karštligiškas skubėjimas norint atidaryti 2009m.. taip pat blogai yra politikų kišimasis, perdėtas projekto sureikšminimas, trukdymas dirbti projekto autoriams.
Comment
-
Parašė Kema Rodyti pranešimąKažkodėl man čia tarp parašytų eilučių šmėkščioja Kauno pilis . Na jei suklydau, gal įdėk sąrašiuką tų Lietuvos miestų senovinių pastatų, kurie turi aurą. Ar čia reikia suprasti, kad jei pastatas senovinis, tai jį iš valstybės pinigų reikia atnaujinti/atstatyti?
Kužda nuojauta, kad jei Valdovų rūmai būtų atstatinėjami Kaune, tai ir pačio nuomonė ir požiūris būtų kitoks. Kaip beje ir kaikurių kitų atstatymo priešininkų. Viskas čia IMHO.
dėl pastatų, tai pereik per Kauno ar Vilniaus senamiestį ir jų begales pamatysi; nors iš tų lėšų gal net geriau būtų dvarus sutvarkyt, tarkim kiekvienoj Lietuvos apskritį atgaivinti po dvarą su parku; manau tai daug labiau pasitarnautų Lietuvos senovės kultūros gaivimui, nei kad į naują pastatą pritempt senų kilimų iš vakarų Europos; aš prisipažinsiu, kad manęs tokia ekspozicija visiškai nedomina ir apskritai ar čia daug tokių senovinių kilimų ir pan. megėjų? argumentas, kad po 100 metų šitas kičas bus vertingas privertė nusijuokt; ta "tvirtovė" netoli vilniaus jiems matyt irgi nuostabus kultūros gaivimas, o ką jau kalbėt, kai prieš kokius 10 metų prakutę žmogėnai tiesiog pilis statydavosi; galėtų tuos šimtus milonų skirti tarkim panemunės pilių sutvarkymui; būtų nuostabus turistinis maršrutas, plaukimas Nemunu, sustojant prie pilių, o galutinis tikslas galėtų Nida būt, istorija+pramogos...tik nesupraskit manęs teisingai...
Comment
-
Valdovų rūmai yra gryniausia parodija į istoriją,paveldą .Lietuvoje yra daugybė pilių ,dvarų ,rūmų ,kurie yra apleisti ,griuva.Tuo tarpu į Valdovų rūmus valstybė investuoja apie 60000000 LTL.Apie Valdovų rūmus beveik nėra išlikusių duomenų ,tuo tarpu Kaune stovi pilis ,tikra ,ne iš gelžbetonio,tačiau ji nėra atstatoma.Klaipėdoje yra vienintelė Lietuvoje Ordino pilis.Jos taip pat iki šiol niekas neatstatė.O kiek dar yra pilių ,dvarų ,kuriems reikalinga restauracija.Tačiau jiems ''lėšų nėra''.Senosios Klaipėdos šv. Jono bažnyčios atstatyti neketinama ,nes atseit ''tai bus maketas''.Nors yra pakankamai istorinės medžiagos,daugybė nuotraukų ir pamatai .O Vilniuje viskas kitaip.Tiesiog reikia A.Brazausko ryžto ir noro.Ir lėšos atsiranda.
Comment
-
Visur norint ka nors pasiekti reikia ryzto ir noro. Negi manont, kad jei tik sedesit ir verksit apie savo pilis tai lesu atsiras? O gal manonot, kad jei nebutu atstatomi Valdovu rumai tai lesu butu Kauno, Klaipedoms pilims ir griuvantiems dvarams? Kurgi ne. Paprasciausiai provincijai truksta savu AMB su idejomis (kad ir bredovomis), kurie tomis idejomis tiketu ir jas igyvendintu nesiskaitydami su priemonemis. Dabar gi jei paziuri i tuos provincijos politikus (o kas jei ne jie turi pramusineti sitas idejas) tai kazkokie korupcionieriai, galvojantys tik kaip cia kokia smulkia sumele nugvelbti dar priedo ir sakinio risliai suregzti negalintys (tiesa ir Vilniuje tokiu pilna ).Paskutinis taisė Gladiator; 2007.12.21, 20:46.
Comment
-
Valdovų rūmai yra valstybinės reikšmės objektas, valstybingumo simbolis, tad nenusotabu, jog pirmiausia atstatoma tai, kas dėl atėjuonių kaltės buvo prarasta ir nereikėtų šio projekto drabstyti tokiais purvais. O dėl visų kitų pilių ir dvarų, tai manau, užbaigus VR projektą ateis laikas ir jiems, o kol tai nutiks reikia, kad vietos valdžia imtųsi veiksmų išsaugoti tai, kas yra likę ar pradėti atkurinėti ir pritaikyti nūdienos poreikiams. Pavyzdžiui Molėtų rajone yra dviejų istoriškai reikšmingų pilių liekanos: Radvilų piliavietė Dubingiuose ir kunigaikščių Giedraičių rezidencinės Baltadvario pilies, vienos iš trijų bastioninių pilių Lietuvoje, liekanos. Jei Dubingių piliavietės sutvarkymu daugiau mažiau rūpinasi valstybė, tai Baltadvario liekanomis pradeda rūpintis pati savivaldydė (yra įvairių vizijų, tvarkomi teisiniai klausimai, kelis metus veikia Baltadvario pilies atkūrimo fondas, nors pastaruoju metu apie jį negirdėti). Tad ką noriu pasakyti, kol vykdomi svarbiausių vasltybinių simbolių atkūrimas, mažiau reikšmingesnių išsaugojimu turi rūpintis vietos valdžia ir NVO. O kas dėl griūvančių dvarų, tai didelė dalis yra privačiose arba vietos valdžios rankose, tad pirmiausia savininkai ir turi jais rūpintis.
Jei nėra stipraus noro iš apačios, tai ir viršuje nieks jo nepastebės.
Comment
-
valstybinės reikšmės, valstybingumo simbolis... o parašykit neieškoję ineternete, kokie juose valtybinės riekšmės dokumentai buvo priimti ar šiaip kas įvyko, bent parašykit kas per didikai juose gyveno; manau iš gatvės galėtų tiksliai atsakyti max 10%; o visiems likusiems, tai ir bus kažkoks kičinis naujai atstatytas senas pastatas, kuriame kažkokie valdovai gyveno; aš, taip pat nežinau, kuo jie tokie svarbūs Lietuvai, tiesa, prisipažįstu, esu būsimas statybos inžinierius ir istoriją mokykloj tik B lygiu turėjau...tik nesupraskit manęs teisingai...
Comment
-
Parašė shrnz Rodyti pranešimą; manau iš gatvės galėtų tiksliai atsakyti max 10%; o visiems likusiems, tai ir bus kažkoks kičinis naujai atstatytas senas pastatas, kuriame kažkokie valdovai gyveno; aš, taip pat nežinau, kuo jie tokie svarbūs Lietuvai,gera gyventi gerai
Comment
-
Parašė Kema Rodyti pranešimąPažiūrėk klausimėlio laidą, ne į tokius klausimus neatsako, bet tai nėra svarus argumentas nieko nedaryti. Visgi išsivaizduoju, kad bus organizuojamos ir moksleivių ekskursijos iš visos Lietuvos, einant istorijos kursą. Va tada, po kokių 15-20 metų, tas procentas žinančių ir padidės....tik nesupraskit manęs teisingai...
Comment
-
Parašė shrnz Rodyti pranešimąklausimėlio laida visiškai ne rodiklis, nes jie apklausia daug ir atrenka tik neteisingus; o tu pats asmeniškai žinai, kas ten ir kaip buvo? o priežastis, kad pastačius po 15-20 metų galbūt daugiau žinos, kad toje vietoje buvo, labiau nei juokinga, nes jei tai nėra taip svarbu pavadinkim statistiniam lietuviui, tai manau, kad tai nėra kažkoks jau lietuviškumo simbolis; tarkim, galima didžiuotis Žalgirios mūšiu, Pilėnais, tai kad buvo LDK iki juodosios jūros, kad paskutiniai pasidavėm kryžiuočiams priimdami krikščionybę... bet valdovų rūmai čia visiškai neįsipaišo
Be to, jei jau sakai, kad apie VR kažką žinotų ~10% apklaustųjų (dėl ko aš nesiginčiju), tai kiek tavo manymu žinotų apie dvarus? 1-3%? Ta prasme, kad pasakytu kam priklausė, kas jis toks buvo, kada pastatyta, kas ten svarbaus įvyko. Sekant tokia logika (apklausos ir svarbumo statistiniam pilieciui) ten net 1 Lt neverta kišti.
Manau apie tą pačią Kauno ar Gedimino pilį ne daug kas papasakotų su tiksliom datom ir įvykiais. Tai gal šluot velniop ir atlaisvinti sklypus?gera gyventi gerai
Comment
-
Parašė shrnz Rodyti pranešimą... manau, kad tai nėra kažkoks jau lietuviškumo simbolis; tarkim, galima didžiuotis Žalgirios mūšiu, Pilėnais, tai kad buvo LDK iki juodosios jūros, kad paskutiniai pasidavėm kryžiuočiams priimdami krikščionybę... bet valdovų rūmai čia visiškai neįsipaišoPost in English - fight censorship!
Comment
-
Ir dar šnekėtojams apie disneilendą. Ką manot apie Neušvanšteino pilį (Schloss Neuschwanstein) : http://en.wikipedia.org/wiki/Neuschwanstein ? Graži pilis, verta pakliūti tarp pasaulio stebuklų, ar disneilendas ir bjaurus kičas?
p.s. Turėkim omeny, kad disneilendo pilis yra šios kopija .Post in English - fight censorship!
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimąIr dar šnekėtojams apie disneilendą. Ką manot apie Neušvanšteino pilį (Schloss Neuschwanstein) : http://en.wikipedia.org/wiki/Neuschwanstein ? Graži pilis, verta pakliūti tarp pasaulio stebuklų, ar disneilendas ir bjaurus kičas?
p.s. Turėkim omeny, kad disneilendo pilis yra šios kopija .
Comment
-
Parašė tivoli Rodyti pranešimąO aš kiek girdėjau, jog Disneyland'as yra Château Frontenac kopija.
Comment
-
Parašė Kema Rodyti pranešimąStatistiniam lietuviui tai aplamai gal svarbu tuos pinigus šiandien suinvestuoti į skrandį.
Be to, jei jau sakai, kad apie VR kažką žinotų ~10% apklaustųjų (dėl ko aš nesiginčiju), tai kiek tavo manymu žinotų apie dvarus? 1-3%? Ta prasme, kad pasakytu kam priklausė, kas jis toks buvo, kada pastatyta, kas ten svarbaus įvyko. Sekant tokia logika (apklausos ir svarbumo statistiniam pilieciui) ten net 1 Lt neverta kišti.
Manau apie tą pačią Kauno ar Gedimino pilį ne daug kas papasakotų su tiksliom datom ir įvykiais. Tai gal šluot velniop ir atlaisvinti sklypus?
taigi, esmė mano komentaro buvo ne ieškot valstybingumo simbolių, o pasakyt, kad VR nėra tas simbolis, nėra mūsų galvose ir širdyse; apeliuoti, kad gal bus galima, bet galima čia šimtus objektų parašyt, kurie pastatyti iš naujo galbūt bus valstybingumo simboliais; tad kodėl buvo pasirinktas vilnius, o ne koks atokiau esantis Lietuvos dvaras, kuris padėtų plėtot regioninį turizmą, pritraukdamas turistų ir tuo pačiu pinigų į Lietuvos kaimą? kitas dalykas, mano manymu VR neįsipaišo į jau susiformavusią katedros aikštę, nes bent man ji, atrodo įspūdingai būtent todėl, kad yra didelė erdvė; bet kad vėl nepradrėtumėt rankiot "sliekų" iš mano žinutės, tai pasikartosiu, tokių "valstybingumo simbolių" Lietuvoje yra šimtai, sutapimas, kad buvo pasirinktas šis, prieštaringai vertinamas objektas, kai už tuos pačius pinigus ne vieną ir ne du simbolius buvo galima rekonstruot; tiesa, jie tikriausiai nebūtų sostinei, o juk viskas turi būtų sostinei, o kiti tegul tvarkosi patys, taip?...tik nesupraskit manęs teisingai...
Comment
-
Parašė shrnz Rodyti pranešimąo pasakyt, kad VR nėra tas simbolis, nėra mūsų galvose ir širdyse
Be to, netiesą sakai, kad nėra nei galvose nei širdyse, nebent pas tamstą.
Tik prasidėjus mūsų keliui į nepriklausomybę 1987 m. prasidėjo ir intensyvūs Lietuvos Valdovų rūmų teritorijos tyrinėjimai, imtos rinkti aukos Rūmų atstatymui. Nes iki tol tokių galimybių nebuvo. Ne noro, o galimybių. Visais laikais buvo žmonių kurie jų nepamiršo.
galima čia šimtus objektų parašyt, kurie pastatyti iš naujo galbūt bus valstybingumo simboliais
tad kodėl buvo pasirinktas vilnius <...>tiesa, jie tikriausiai nebūtų sostinei, o juk viskas turi būtų sostinei, o kiti tegul tvarkosi patys, taip?Paskutinis taisė Irma; 2007.12.24, 20:21.*******
Miestai.net Fb
Comment
Comment