Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Valdovų rūmai

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Svecias Rodyti pranešimą
    Kas čia liūdna, kad kaip ir Vokietijoje, Italijoje, Lenkijoje ir kitose šalyse vaikščios žmonės ir apžiūrinės rūmus, o ne augs keli kaštonai ar po stiklu, kaip šiltnamyje bus parodyti keli apgriuvę rūsiai, kurių nei patys miestiečiai niekam nenorės rodyti, nei kam atvykus iš svetimų kraštų bus įdomu žiūrėti. Bus kažkas panašaus į nebaigtą viešbutį prie NMC, tik dar nykiau, nes ten bent 3 aukštai yra...
    pries kelis metus buvau uzejas tu pamatu griuvesiu apziuret kol dar angarai stovejo, tai man asmeniskai tikrai buvo idomu prisiliest prie autentikos, matesi kur kokie praejimai buvo, isvedzioti latakai ir t.t. Dabar viska uzbetonavo, neliko net ir tos islikusios daleles.
    Siaip pries atstatant buvo KVAD'o sudaryta istoriku, archeologu gr, po pakankamai ilgu analiziu buvo visa grupe susaukta ir paklausta kas uz atstatyma. didzioji dalis pasisake pries motyvuodami medziagos trukumu ir ragindami issaugot tai kas isliko (o tarp tu zmoniu buvo tikrai zinomu, ismananciu savo darba zmoniu, kurie su VR medziaga yra susipazine kurkas geriau nei bet kuris asmuo plepantis sioj diskusijoj) visi taip sake buvo ismesti is grupes, visuomenei paskelbtos tik tu tyreju pavardes kas buvo uz atstatyma ir pareiksta kad KVAD'as pritaria atstatymui.
    Kiek zinau cia matyt pirmas objektas europoje atstatinejamas pagal tiek mazai turimos medziagos, matyt reiketu geriau sakyt ne VR atstatymas o VR pastatymas

Comment

Parašė Perfect Rodyti pranešimą
      Pritariu dėl tavo įvardintų naujosios architektūros pavyzdžių, kaip netinkamų sprendimų senamiesčio urbanistinei erdvei. Bet, apie kokią "dvasią" yra šnekama? Tą, kurią bandoma imituoti? Tai nueik Į Chodkevičių rūmuose esantį dailės muziejų ir pereik per sales, pamatysi, kad tos dvasios tik "šukės" ir plastikiniai langai palikę . (Čia labai tinka pacituoti A.Baranausko "Anyščių šilelį" Kalnai kelmuoti, pakalnės nuplikę, kas jūsų grožei senobinei tiki, kur ta puikybė jūs pasidėjo... Viskas prapuolę tik ant lauko pliko kelios pušelės apykreivės liko" ). Deal with it. Tad siūlau kūrybingai žiūrėti į ateitį (nepamirštant istorijos), ir nepasiduoti tuščiai nostalgijai ir propagandai.
      Na mano nuomone gal ir reikėjo paieškoti daugiau medžiagos atstatymui. Blogiausiu atveju pastatyti paprasčiausią, į akis nekrentančia žemą stiklo plokštę (žemės lygyje) kaip dangalą rūsiams. Bet bet koks masyvus stiklinis, ar šiaip modernios architektūros statinys ten už katedros tikrai netiktų. Atrodytų blogiau nei novotelis Gedimino prospekte.
      Post in English - fight censorship!

Comment

Parašė index Rodyti pranešimą
        Na mano nuomone gal ir reikėjo paieškoti daugiau medžiagos atstatymui. Blogiausiu atveju pastatyti paprasčiausią, į akis nekrentančia žemą stiklo plokštę (žemės lygyje) kaip dangalą rūsiams. Bet bet koks masyvus stiklinis, ar šiaip modernios architektūros statinys ten už katedros tikrai netiktų. Atrodytų blogiau nei novotelis Gedimino prospekte.
        nu uz novateli kazi ar galima ka dar prasciau suprojektuot, o tinkanti modernu sprendima tai tikrai galima buvo rast, vienareiksmiskai sakyt kad ten modernus statinys netiktu tikrai negalima sakyt, yra ibvairiausiu architekturiniu sprendimu, nemazai ir pasauli pvz

Comment

Parašė 4ward Rodyti pranešimą
          nu uz novateli kazi ar galima ka dar prasciau suprojektuot, o tinkanti modernu sprendima tai tikrai galima buvo rast, vienareiksmiskai sakyt kad ten modernus statinys netiktu tikrai negalima sakyt, yra ibvairiausiu architekturiniu sprendimu, nemazai ir pasauli pvz
          Bet tas statinys turėtų nekonkuruoti su Katedra, o tokį suprojektuoti būtų iš tikro sunku (kad tuo pat metu jis netaptų beveide dėžute). Tuo tarpu dabartinis dera prie jos ir sudaro darnų kompleksą, šiek tiek primindamas prieš tai stovėjusius rūmus. Labai abejoju ar modernus projektas atrodytų geriau.
          Manau, kad daugelis šio statinio nemėgsta ne dėl jo pačio, bet dėl atstatymo iniciatoriaus .
          Post in English - fight censorship!

Comment

Parašė index Rodyti pranešimą
            Bet tas statinys turėtų nekonkuruoti su Katedra, o tokį suprojektuoti būtų iš tikro sunku (kad tuo pat metu jis netaptų beveide dėžute). Tuo tarpu dabartinis dera prie jos ir sudaro darnų kompleksą, šiek tiek primindamas prieš tai stovėjusius rūmus. Labai abejoju ar modernus projektas atrodytų geriau.
            Manau, kad daugelis šio statinio nemėgsta ne dėl jo pačio, bet dėl atstatymo iniciatoriaus .
            tai yra sakykim visiem ir nearchitektams zinomas pvz- stikline piramide prie luvro, aisku nesupraskit tiesigiai kad siulau piramide ikalt, tiesiog seip kaip seno ir naujo jungti pateikiu. Cia tikrai nebutu lengva sprendima surast bet gerai pasukus galva imanoma. Siaip ar taip kas dabar vyksta yra grynu gryniausias kicas.
            o kas del atstatymo tai as jau rasiau apie KVAD'a. Paprastai projektuojant jei atrandami kokie pamatai ar kas tai KVAD'as vos ne primygtinai siulo atstatyt buvusi pastata, jei siuo atveju didzioji dauguma pasisake pries tai tikrai kazka sako.
            Ir apskritai is architektu prisdejusiu prie VR projektavimo teko girdet tokiu absurdisku sprendimu pritaikytu VR kad nei juoktis nei verkti, jau vos ne anekdotai apie projektavima sklinda.
            Nu bet siaip ar taip anksciau buvau l kategoriskai pries atstatyma nusiteikes dabar siek tiek pakeiciau savo nuomone, vis delto po 20 metu eilinis lietuvis sventai tikes kad cia autentiskas pastatas ir jei tai pades lietuviams pasijust didesniais patrijotais ir nepabegt i anglija dirbt tai gal negaila ir tu 100mln.

Comment

ai tarp kitko apie Lietuvos simbolius radau toki gan nedurna straipsni, kas musu istorija domisi siulyciau paskaityt jei neskaitet, cia kazkur pries 8m rasytas

http://www.tverai.lt/Pilenai.htm

Comment

tie patys, per Discovery juos rodo manau juoku darbas butu jiem ta nama stumtelt

Comment

Parašė pablonis Rodyti pranešimą
                  Kauniečių nuomonė, Valdovų rūmų atžvilgiu, įdomi retam Vilniečiui.

Rūsiai autentiški
                  o prie ko čia vilniečiai? to namo statymą, kiek žinau, finansuoja vyriausybė, tad namas bus kaip ir visos Lietuvos, o ne Vilniaus
                  tai būtent, mano nuomone ir reikėjo kažkaip išryškint tuos rūsius; tarki, apsaugot nuo išorės, įrengt pvz archeologinį muziejų; karštą vasaros dieną turistui manau būtų daug įdomiau nusileist į vėsų rūsį, apžiūrėt autentiškus griuvėsius, archeologines iškasenas, pvz susipažint su ta pačia archeologija (variantų galima prigalvot begales) nei užeit į naują namą pažiūrėt supirktų senovinių kilimų; gal mano nuomonė yra subjektyvi, nes manęs tokie muziejai kur lentynose išdėlioti daiktai, sėdi visą dieną prižiūrėtojos... praktiškai nedomina; ką jau kalbėt, kai vaikščiosi po naują pastatą; bent jau dabar man tas pastatas daug labiau primena naują daugiabutį, o ne rūmus
                  dėl Trakų pilies, paskutinį kartą lankiaus prieš porą savaičių; man pav. vaikštant aplink ją juokingai atrodo tos naujos plytos ant senų akmenų, galėjo kaip nors labiau priderint; tas muziejus viduj tai irgi švelniai tariant nieko įspūdingo, kai demonstruoja kokių 80-ies metų diplomus ir laikraščius; bet negali ginčytis, Trakų pilis išties gražiai atrodo iš toli, atvirukuose bei nuotraukose, nes ją supa išskirtinė aplink; aplink tą naujai statomą namą vilniaus centre kažkokios išskirtinės, romantiškos aplinkos aš neįžvelgiu
                  ...tik nesupraskit manęs teisingai...

Comment

Dėl sprendimo Valdovų rūmų pamatų prezervacijai ir aplinkos sutvarkymui, reikėjo paskelbti architektūrinį konkursą. Elementaru
                    Konkursas buvo, praeito dešimtmečio vidury, kada tiksliai mintinai nežinau. kol veikė architektūros muziejus šv.Mykolo bažnyčioj, stovėjo variantų maketai. Buvo prikurta ir "modernybių" ir "postmodernybių", kurios po 10 metų jau keistai žiūrėjosi. Kaip kažkada rašiau, pasirinktas kompromisiškiausias variantas.
                    kam jie patinka, kam ne, bet laikau šita diskusiją beprasmiška: būti ar nebūti rūmams.
                    bet iki šiol "diskutuoja" ir sąlyginai aukštuose sluoksniuose. pvz. patalpos juose kažkodėl (???) domina kai kuriuos JAV lietuvius.

nesų rūmų įdėjos gerbėjas, bet noriu patikslinti, kad rūmai nebus vien tik kažkokia imitacija. Rūmuose bus archeologinės ekspozicijos, senus mūrus bus galima net pačiupinėt, nes ant vertingiausiųjų nėra statoma - jie bus kaip eksponatas. Rūmuose numatytos erdvės kultūriniams renginiams: senovinei muzikai , teatrui ir t.t.. Rūmuose turėtų būti rengiamos tokios parodos, kaip bažnyčios relikvijų, karalių lobių ir pan.. iš esmės, tai turėtų būti modernus muziejus, tik istorizuotam apvalkale.
                    Paskutinis taisė toshas; 2007.05.29, 17:34.

Comment

Ar Trakų pilis mums svarbi tik dėl turizmo? Jei taip tai tada vietoj Valdovų rūmų butaforijos reikėjo statyti Disneyland'ą. O politinis sprendimas Atstatyti Valdovų rūmus, šiuo atveju, patvirtina tai, kad kai kas priiminėdamas sprendimus dar vadovaujasi totalitarinės sistemos principais.
                      Kaži ar tiek turistų plauktų į Trakus pasižiūrėti griūvėsių ir kaži ar patys ten tiek važinėtumę. Jei taip, tai kodėl tada kiti griūvėsiai tokie nelankomi ir neišpopuliarėję? Ką turitui galima psiūlyti įdomesnio netoli Vilniaus? Kernavę? Gražūs piliakalniai, ypač mūsų akiai, bet turistas ten turės ką veikti max pusvalandį.

Ir beje sovietiniais laikais atsimenu, kaip keletas istorikų pasakojo, jog galbūt kažkada pavyks Maskvoje išmušti pinigų atstatyti Vilniaus žemutinę pilį. Tų pinigų taip ir nepavyko išmušti. Pagaliau atėjo laikai, kai mūsų pačių valdžia gali skirstyti savo pinigus, be Maskvos leidimo. Ėmėmės reikalo. O šitos visos diskusijos atrodo tuščios, nes niekas neįrodys, kad tie likę akmenys po žeme daugiau sako, nei visas statinys su tais pačiais akmenimis po žeme.

Comment

Parašė 4ward Rodyti pranešimą
                        Nu bet siaip ar taip anksciau buvau l kategoriskai pries atstatyma nusiteikes dabar siek tiek pakeiciau savo nuomone, vis delto po 20 metu eilinis lietuvis sventai tikes kad cia autentiskas pastatas
                        Tai ir bus autentiškas statinys, pastatytas 2001-2009 metais.

Comment

Manau diskusijos tema "VR atstatymas - gėris ar blogis" yra beprasmės, nes didžioji dalis pastato jau pastatyta ir kazką keisti neverta ir brangiai kainuotų. Visai neblogai tie rūmai atrodo, o ir Katedros aikštės erdvę labiau apiebrėžia. Kai viską baigs ir sutvarkys aplinką tai tūrėtų būti gražu. Tikiuosi interjerų dekoras bus įspūdingas, nes paveikslai ir baldai mane mažai domina.

Comment

skárda sf. (1) Š, Rtr, DŽ, DūnŽ, Slnt, Krš, skardà (4) DŽ, NdŽ, Jš
                            1. geležies ar kitokio metalo lakštas,
                            http://www.lkz.lt/

Žinau. Visgi liaudžiai, skarda yra lyg prastos kokybės sinonimas

Comment

Šis statinys yra labai kontraversiškai vertinamas...Aš pats neturiu nuomonės stiprios, bet visgi esu anti-Valdovų Rūmų šalininkas. Man labiausiai gaila, jog šis gigantomanijos pavyzdys užgožia vaizdą į Gedinmino pilį Man tai buvo brangus, kaip lietuviui vaizdas, o dabar...pš gavos...Kitos priežastys vertinti kritiškai šį statinį:
                              Istorinis nekontekstualumas (Rotušės aikštė suplanuota, kai nebuvo Valdovų Rūmų)
                              Ne atstatymas - o pastatymas.

Aš tik kaip pavyzdį norėčiau pateikti - žymiąją Heidelbergo pilį Baden-Viurtemburge, kuri kaip ir visas Heidelbergo senamiestis yra UNESCO sąraše...Seniai pilis buvo sugriauta (19 a.) , bet niekas jos iki šiol neatstatė, tik restauruojama - o ne atstatinėjama, o tuolabiau ne pastatomos trūkstamos sugriautos dalys. Ir realiam gyvenime galiu garantuoti ji neatrodo baisiai, štai nuotrauka.

P.S.
                              Aš labai ir prieš Kauno pilies atstatymą/pastatymą ar "prilipdymą" kažkokių butaforinių bokštelių ar sienų. Vieninteliu atveju galbūt už atstatymą esu, kuomet visai buvo nušluotas istorinis paveldas - vieninteliai atvejai man yra Drezdenas ir Leipcigas.
                              Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
                              Dordrechtas/Haarlemas
                              Nesebaras/Plovdivas
                              Kiolnas

Comment

Parašė tivoli Rodyti pranešimą
                                P.S.
                                Aš labai ir prieš Kauno pilies atstatymą/pastatymą ar "prilipdymą" kažkokių butaforinių bokštelių ar sienų. Vieninteliu atveju galbūt už atstatymą esu, kuomet visai buvo nušluotas istorinis paveldas - vieninteliai atvejai man yra Drezdenas ir Leipcigas.
                                Gdanskas? Vroclavas? Varšuva? Ščecinas?...

Turbūt nereikia priminti, kad Gedimino pilis yra tokia pat "butaforinė" ar "disneylendinė" kaip ir Valdovų rūmai.

Beje, man, visų pirma kaip Vilniečiui, yra svarbu matyti savo miestą išgydytą nuo įvairių praeities žaizdų. Nė motais man ar tai pritrauks turistų, ar tai autentiška ar ne, ką apie tai galvoja britas, estas, UNESCO ar koks kaunietis. Man tai yra simbolis, Lietuvos ir Vilniaus galybės, kultūros bei istorijos, kurią okupantų rankomis buvo stengiamasi užgniaužti ir sunaikinti... deja, kaip matome jiems dalis plano pavyko - lenkui nekiltų tokioj situacijoj klausimas, atstatinėt Vavelio rūmus ar ne...

Comment

/\ Nereaguokim taip aršiai. Mano nuomonės nereikia sureikšminti iki visos Lietuvos nuomonės, kaip ir tavosios
                                  Dordrechtas/Haarlemas
                                  Nesebaras/Plovdivas
                                  Kiolnas

Comment

Parašė tivoli Rodyti pranešimą
                                    Istorinis nekontekstualumas (Rotušės aikštė suplanuota, kai nebuvo Valdovų Rūmų)
                                    Gerai, kad ne Europos aikštė.

Comment

/\ nebūk toks priekaba, gerai supratai, ka žmogus turėjo omeny

Comment

Parašė Edd Rodyti pranešimą
                                        Gerai, kad ne Europos aikštė.
                                        Čia ironija, ar kaip? Nes realiai Gucevičiaus suprojektuota ir pastyta aikštė su Katedra, kai Valdovų rūmų nebuvo - štai ką turėjau omenyje "istorinis nekontekstualumas".
                                        Dordrechtas/Haarlemas
                                        Nesebaras/Plovdivas
                                        Kiolnas

Comment

Parašė pablonis Rodyti pranešimą
                                          Gdanskas? Vroclavas? Varšuva? Ščecinas?...

Turbūt nereikia priminti, kad Gedimino pilis yra tokia pat "butaforinė" ar "disneylendinė" kaip ir Valdovų rūmai.

Beje, man, visų pirma kaip Vilniečiui, yra svarbu matyti savo miestą išgydytą nuo įvairių praeities žaizdų. Nė motais man ar tai pritrauks turistų, ar tai autentiška ar ne, ką apie tai galvoja britas, estas, UNESCO ar koks kaunietis. Man tai yra simbolis, Lietuvos ir Vilniaus galybės, kultūros bei istorijos, kurią okupantų rankomis buvo stengiamasi užgniaužti ir sunaikinti... deja, kaip matome jiems dalis plano pavyko - lenkui nekiltų tokioj situacijoj klausimas, atstatinėt Vavelio rūmus ar ne...
                                          Puikiai pasakyta. Nuosirdziai sveikinu. Ko gero esi vienintelis kuris taip aiskiai suvokei atstatymo priezastis ir tariamos neautenkitos nereiksminguma. Valduvu Rumai bus atstatyti kaip svetimos rusu valstybes sugriautas musu valstybingumo simbolis. O skeptiku pavardes reikia prisiminti idomumo delei... Isivaizduokime po 10 metu atvaziuja monarchai, o jie priimami VR. Tada skeptiku pavardes puikiai tiktu, nes galima butu ju nekviesti i suistikimus su monarchais i "disneilenda".

Kiek tau metu? jei nepaslaptis ....

Comment

Working...
                                          X