Šitas aišku buvo, bet vistiek pasakykit kas per nesąmonė čia? Atvaizdas
kas čia per namas ikištas ir kokio velnio?
Tai yra Šliozbergo namo siena. Vienintelė išlikusi virš žemės originali VR dalis. Manau gerai, kad ją įkomponavo. Apipavidalinimas ir estetika - čia jau skonio reikalas.
Šitas aišku buvo, bet vistiek pasakykit kas per nesąmonė čia? Atvaizdas
kas čia per namas ikištas ir kokio velnio?
Čia yra Šliosbergo rūmai. Šliosbergas gavo teisę statyti namą rūmų vietoje(berods jam buvo pavesta nugriauti valdovų rūmus). Tai va, jis nugriovė dalį rūmų, paliko tik sienas, kurias paplonino ir pasistatė sau namelį. Rūmų fragmentai palikti, nes juose yra autentiško mūro, o beto visokie oldschool pionieriai labai pyktų, jeigu visiškai neliktų jų išbučiuotų, išlaižytų pionierių rūmų, kuriuos kiekvieną savaitę sistemingai jie šveisdavo
Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.
Čia yra Šliosbergo rūmai. Šliosbergas gavo teisę statyti namą rūmų vietoje(berods jam buvo pavesta nugriauti valdovų rūmus). Tai va, jis nugriovė dalį rūmų, paliko tik sienas, kurias paplonino ir pasistatė sau namelį. Rūmų fragmentai palikti, nes juose yra autentiško mūro, o beto visokie oldschool pionieriai labai pyktų, jeigu visiškai neliktų jų išbučiuotų, išlaižytų pionierių rūmų, kuriuos kiekvieną savaitę sistemingai jie šveisdavo
Čia Vytauc gerai pasakė, jog čia skonio reikalas, vieniem patinka kitiem ne. Man asmeniškai patinka, jog ten daug architektūrinių elementų, kurie tą plotą padaro atraktyvu.
Man atrodo, kad pakankamai įprasta eksponuoti epochas ir čia ne koks stebuklas. Ypač kai ir šio statinio reikšmė muziejinė, bei istorinė vadovėline prasme.
Ir pie šito fragmento gidai tikrai sustos papasakot.
Man kyla įtarimas, jog ties ta vieta gali būti pastatto kostrukciniai elementai, tarkime sija, bet vistiek nepaiškina, kodėl išsikiša, gal chaltūra buvo ir nelaiku pastebėjo, kad shit happens kai džamšutai dirba.
Visiem neįtiksi. Jei bendra prasme padarysi išbaigtą išlaižytą pastatą be netikėtumų ir įmontuotų išlikusių fragmentų, tada visokie nepatenkinti pradės šaukti, kad padarė "disneylendą". Tad kadangi čia ne "disneylendas", tai nenorėkit vienodų lygių sienų. Senamiestyje įprasta skirtingų dydžių langai, galų gale per šimtmečius prilipdyta pristatyta ir senamiestyje tai yra gražiau nei simetriškas šių laikų statinys.
Visiem neįtiksi. Jei bendra prasme padarysi išbaigtą išlaižytą pastatą be netikėtumų ir įmontuotų išlikusių fragmentų, tada visokie nepatenkinti pradės šaukti, kad padarė "disneylendą". Tad kadangi čia ne "disneylendas", tai nenorėkit vienodų lygių sienų. Senamiestyje įprasta skirtingų dydžių langai, galų gale per šimtmečius prilipdyta pristatyta ir senamiestyje tai yra gražiau nei simetriškas šių laikų statinys.
Bet valdovų rūmai tai nėra šiaip pastatas, kaip atrodytų jei prezidentūra būtų skirtingų stilių ir namų kratinys, man kažkaip negražu būtų... O kai koks suveltas paprastas namas senamiestyje stovi tada visai gražu
Mano klausimas paprastas: ar bus kaip nors dekoruojamos ir ypatingai dažomos sienos, kaip iš išorės taip ir iš vidaus? Ar yra kokių nors vizijų šiuo klausimu?
Mano klausimas paprastas: ar bus kaip nors dekoruojamos ir ypatingai dažomos sienos, kaip iš išorės taip ir iš vidaus? Ar yra kokių nors vizijų šiuo klausimu?
Manau, kad bent jau eksterjere sienos bus baltos, panašiai kaip ir turėjo būti prieš rūmus nugriaunant.
Comment