Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Pramonės ir LEZ plėtra

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
    Memelenderi, kiek as pastebejau, tai tavo mazdaug toks poziuris: Giliavandeniui uostui- NE. Gamykloms- NE. Papludimiu pritaikymui zmonems- NE. Alkoholio reklamai- NE. Netgi Klaipedos puosmenoms K & D- NE As siulyciau tau truputi keisti poziuri. Yra tokiu zmoniu, kurie visa savo energija nukreipia tik kazkam priestarauti. Pvz liberaldemokratai Vilniaus miesto savivaldybeje dabar uzsiima ne nauju projektu igyvendinimu, o senu projektu zlugdymu. Tai yra tiesiog kenkejiska. Ir tokiu zmoniu yra labai labai daug, kurie patys nieko nedaro, o tik viskuo nepatenkinti ir viskam priestarauja. Jeigu jiems butu sukeikta visiska valdzia, tai spek ar butu bent vienas projektas igyvendintas? Netgi tiltu gatves rekonstrukcija jus matytumet kaip "kenkiancia senamiescio veidui". Taip po truputi prisidengdami skambiom frazem "saugokim gamta, saugokim pavelda, saugokim dorove" jus paverstumet musu miestus lusnynais, be jokios naujos architekturos, be gamyklu (pramones) ir netgi be rekreaciniu zonu. As nesakau, kad tu turi viskam tik pritarti, bet as siulyciau tau geriau pagalvoti prie ko tu gali prisideti, o ne galvoti ka tu gali suzlugdyti ar uzdrausti
    Nesutinku.Tiltų gatvės rekonstrukciją pavadinčiau destrukcija.
    K ir D yra Klaipėdos centro puošmena .Palyginimas su liberaldemokratais- paksistais yra, švelniai tariant, netikslus.Jie yra populistai iš Maskvos.Ir aš nesu jų šalininkas, greičiau atvirkščiai.

Comment

Parašė Memelenderis Rodyti pranešimą
      <...> Apklausų rezultatai aiškiai parodo, kad klaipėdiečiai nenori jokio giliavandenio uosto.To nori vilniečiai. Jiem nusispjauti į mus.
      Informacija iš tavo nuorodos ( http://www.ve.lt/?data=2007-10-24&ru...&id=1193160745 ) :

"Klaipėdos apskrities visuomenės tyrimai". Rugsėjo 15 - spalio 2apklausų rezultatai:

51% statybai nepritaria.
      25% neturi nuomonės arba abejoja.
      11% pritaria iš dalies.
      13% pritaria be išlygų.
      51% tikrai neparodo, kad "klaipėdiečiai nenori jokio giliavandenio uosto", todėl prašyčiau nekalbėti visų klaipėdiečių vardu.

Comment

Parašė ValdasJ Rodyti pranešimą
        Informacija iš tavo nuorodos ( http://www.ve.lt/?data=2007-10-24&ru...&id=1193160745 ) :

51% tikrai neparodo, kad "klaipėdiečiai nenori jokio giliavandenio uosto", todėl prašyčiau nekalbėti visų klaipėdiečių vardu.
        O 25% neapsisprendusių ?Tu kalbi kaip S.Dobilinskas, pareiškęs, jog ''klaipėdiečiai pritaria vienbalsiai''.Jis sudėjo visus, kurie abejoja, pritariančius iš dalies ir šalininkus.Ir pasakė, kad visi yra ''už''.Ar tu žinai, kad rinkimuose 51% pakanka prezidentui išrinkti.

Comment

idekite cia apklausa,del giliavandenio uosto, butu idomu pamatyti rezultatus

Comment

O 25% neapsisprendusių ?Tu kalbi kaip S.Dobilinskas, pareiškęs, jog ''klaipėdiečiai pritaria vienbalsiai''.Jis sudėjo visus, kurie abejoja, pritariančius iš dalies ir šalininkus.Ir pasakė, kad visi yra ''už''.Ar tu žinai, kad rinkimuose 51% pakanka prezidentui išrinkti.
            25% neapsisprendusių būtent tai ir reiškia- kad jie neapsisprendę nei už nei prieš. Gal gali pacituoti kurioj vietoj aš sakiau, kad klaipėdiečiai pritaria vienbalsiai? Tiesiog norėjau pasakyti, kad 51% nereiškia absoliutaus klaipėdiečių nepritarimo (analogiškai 24% nereiškia absoliutaus pritarimo). Kaip klaipėdietis prašau nesisavinti mano balso. Jei nori gali kalbėt apie daugumą, bet jokiu būdu ne apie visus.

Comment

As nemanau, kad politikai turetu vadovautis kazkokiomis apklausomis. Ka eilinis zmogelis zino apie giliavandeni uosta? Ar jis zino jo kaina? Ar jis zino jo atnesama nauda? Ar jis zino jo atsiperkamuma? Ar jis zino kiek jame bus kraunama kroviniu? Ka jis apskritai zino apie ji? Dauguma apie ji masto tik kaip apie Melnrages papludimio praradima. Ar sprendimai turetu buti priimami atsizvelgiant i nieko nenusimananciu nuomone ar i ekspertu analizes? Nepopulistiniai sprendimai, kurie daznai yra tiesiog butinybe, niekad neturi gyventoju paramos. Taciau tai nekeicia fakto, kad jie yra butini. Padaryk apklausa su klausimu "Ar pritartumet vyriausybes sprendimui branginti paskolas". Spek koks rezultatas butu, nors toks sprendimas gal but galetu isgelbeti nuo krizes, vistiek niekas nenoretu palukanu didejimo. Taip, kad ekspertai ir profesionalai tokius dalykus turi spresti, o ne kazkokia asociali troleibusu stoteles gyventoja, kuri nieko neismano.

Comment

Nusibodo tavo vartotojiškas požiūris.Kodėl reikia visą pajūrį paversti paplūdimiais ?Vasara lankausi Smiltyneje netoli Kopgalio.Matau daug geriančių poilsiautojų.Jie butelius ir šiukšles sudeda į krūvą už dviejų metrų nuo šiukšliadėžės.Lyg kažkas turi viską išmesti.Man baisu net pagalvoti, kas atsitiks , jei poilsiautojai plūstels į Kuršių neriją, Nemirsetą, Karklę.Gamta bus niokojama, poilsiautojai viską suš*ks.Melnragėje vasara beveik nesilankau, ten per daug žmonių.O žiemą, pavasarį kaip ten gražu.Nenoriu ten matyti jokio giliavandenio uosto.Apklausų rezultatai aiškiai parodo, kad klaipėdiečiai nenori jokio giliavandenio uosto.To nori vilniečiai. Jiem nusispjauti į mus.
                Toli gražu, vaikeli, toli gražu.. Bet taigi va, žiūrėk, tu mane įtikinai, aš gi ir siūlau nutraukti bet kokią vartotojišką veiklą pajūry - užkonservuokim ir grožėkimės per atstumą.

O visuomenės nuomonės apklausos yra labai netikslios, nes jei ir apklausiama 500 žmonių, tia jau labai gerai būna.. Todėl realiai gali būti, kad į apklausą pateko vien Memelanderiai daugumoj ir gavosi, kad net 51 proc. to uosto nenori. Egzistuoja labai didelė paklaida, todėl net ir tamstos teigimas, kad 51 jau yra legitimi dauguma - labai klaidingas.

Uostui, pramonei, pliažams, dangoraižiams, mašinoms, mobelekams, alaus reklamai, karui keliuose ir viskam kitam - NE!!! Norėtume Jus pakviesti ateiti į mūsų tyros meilės paskaitas..
                Jūsų,
                Analitikas PlėtRa™

Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

Comment

As nemanau, kad politikai turetu vadovautis kazkokiomis apklausomis. Ka eilinis zmogelis zino apie giliavandeni uosta? Ar jis zino jo kaina? Ar jis zino jo atnesama nauda? Ar jis zino jo atsiperkamuma? Ar jis zino kiek jame bus kraunama kroviniu? Ka jis apskritai zino apie ji? Dauguma apie ji masto tik kaip apie Melnrages papludimio praradima. Ar sprendimai turetu buti priimami atsizvelgiant i nieko nenusimananciu nuomone ar i ekspertu analizes? Nepopulistiniai sprendimai, kurie daznai yra tiesiog butinybe, niekad neturi gyventoju paramos. Taciau tai nekeicia fakto, kad jie yra butini. Padaryk apklausa su klausimu "Ar pritartumet vyriausybes sprendimui branginti paskolas". Spek koks rezultatas butu, nors toks sprendimas gal but galetu isgelbeti nuo krizes, vistiek niekas nenoretu palukanu didejimo. Taip, kad ekspertai ir profesionalai tokius dalykus turi spresti, o ne kazkokia asociali troleibusu stoteles gyventoja, kuri nieko neismano.
                  O ar tu žinai atsakymus (ne abstrakčius) į savo pateiktus klausimus ?

Aš tai prisipažinsiu, kad nežinau, nes niekas tos japonų analizės viešai neskelbė ... o tie vakarų eksprese spausdinti apibendrinimai labiau atsako į ekonominius klausimus ir tai po kelių metų pertraukos manau jau reiktų peržiūrėti tą pačią studiją. Man tai svarbiausia žinoti ataskymus apie tai kaip paveiks visą priekrantės srovių sistemą tas uostas, nes jis gali sukelti itin stiprią krantų eroziją ... kodėl niekas apie tai nešneka ?
                  Propoganda ir penas mintims >>>

Idėjos, mokslo pasiekimai ir įdomybės
                  www.ted.com

Comment

Parašė tricky_kid Rodyti pranešimą
                    O ar tu žinai atsakymus (ne abstrakčius) į savo pateiktus klausimus ?

Aš tai prisipažinsiu, kad nežinau, nes niekas tos japonų analizės viešai neskelbė ... o tie vakarų eksprese spausdinti apibendrinimai labiau atsako į ekonominius klausimus ir tai po kelių metų pertraukos manau jau reiktų peržiūrėti tą pačią studiją. Man tai svarbiausia žinoti ataskymus apie tai kaip paveiks visą priekrantės srovių sistemą tas uostas, nes jis gali sukelti itin stiprią krantų eroziją ... kodėl niekas apie tai nešneka ?
                    As tai irgi pripazinsiu, kad nezinau, del to ir sakau, kad tokie sprendimai turi buti ekspertu rankose

Comment

As tai irgi pripazinsiu, kad nezinau, del to ir sakau, kad tokie sprendimai turi buti ekspertu rankose
                      Bet kai tie egzpertai tyli, tai man jie visiškai nekelia jokio pasitikėjimo ... jokių viešų diskusijų, nieko. Aišku žmonių nuomonė jiems nesvarbi, nes tai jie juk ekspertai. O po to sugalvos, kad reikia 1005 Lietuvos vardo minėjimui reikia turėti uostą ir kaip akis išdegę tie ekspertai nuspręs kas ir kaip turi būti

P.S. aš tai irgi linkęs nepritarti šiai uosto statybai, vien tik todėl, kad manęs niekas nenori įtikinti, kodėl būtent toks uosto projektas bus geriausias ir nepateikiamos kitos alternatyvos, nes po kol kas viskas labiau primena "raganų medžioklę". Nors iš tikro labai gerai suprantu kokią naudą turės uostas ir kokios pasekmės bus, jei mes jo nepastatysim ankščiau ar vėliau. Bet ar tikrai šis variantas geriausias ir pateisiną pajūrio praradimą ?!
                      Paskutinis taisė tricky_kid; 2008.01.14, 15:30.
                      Propoganda ir penas mintims >>>

Idėjos, mokslo pasiekimai ir įdomybės
                      www.ted.com

Comment

As nemanau, kad politikai turetu vadovautis kazkokiomis apklausomis. Ka eilinis zmogelis zino apie giliavandeni uosta? Ar jis zino jo kaina? Ar jis zino jo atnesama nauda? Ar jis zino jo atsiperkamuma? Ar jis zino kiek jame bus kraunama kroviniu? Ka jis apskritai zino apie ji? Dauguma apie ji masto tik kaip apie Melnrages papludimio praradima. Ar sprendimai turetu buti priimami atsizvelgiant i nieko nenusimananciu nuomone ar i ekspertu analizes? Nepopulistiniai sprendimai, kurie daznai yra tiesiog butinybe, niekad neturi gyventoju paramos.
                        Tiems tavo ''ekspertams'' galima duoti kyšius ir jie kaipmat pakeis nuomonę bet kokių klausimu .Tai kodėl aš turiu pasikliauti tokių ''ekspertų'' nuomonę ?Apklausos yra rengiamos pagal tam tikras taisykles, todėl paklaida nėra didelė.

Comment

Tiems tavo ''ekspertams'' galima duoti kyšius ir jie kaipmat pakeis nuomonę bet kokių klausimu .Tai kodėl aš turiu pasikliauti tokių ''ekspertų'' nuomonę ?Apklausos yra rengiamos pagal tam tikras taisykles, todėl paklaida nėra didelė.
                          Matematiškai - taip, nedidelė, o realiai?.. Pagal apklausas Vilniuje dabar valdžioje turėjo būt bet kas tik ne Paksininkai. Deja, ta 'nedidelė' paklaida staiga netikėtai tapo tokia didelė, kad dabar tenka gėdytis prieš visą pasaulį dėl Paleckiuko ir oro gondolų tipo idėjų..
                          Jūsų,
                          Analitikas PlėtRa™

Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

Comment

Jau norejau ta pati rasyt del vln savivaldybes rinkimu apklausu, ir cia ne vienas toks atvejis buvo, gal tik ne toks ryskus.
                            kas del tos neo group tarsos itariu, kad cia gali buti ispustas reikalas. Indorama uzsiima tuo paciu taciau apie sia gamykla neteko skaityt blogo straipsnio. O pinigai gi cia milziniski, teko girdet kaip del mazesniu objektu kai kurie savivaldybiu nariai padedavo zlugdyt viena ar kita komapanija. Apskritai ir pilsota kai state kiek gandu buvo, net laikrasti rase, kad svyra, kiti snekejo, kad buvo japonai atvaziave tyre pamatus ir nustate, kad pilsota nedelsiant reikia nugriaut ir dar daug absurdisku paskalu, tokie patys konkurentu paskleisti gandai eidavo ir apie europa vln. Nenustebintu, kad analogiski gandai skleidziami ir apie gamyklas. Ko zmones nesupranta ir bijo tuo labai lengva pasinaudoti panikai paskleisti

Comment

Ir dabar mes tik pučiam burbulą nieko per daug neargumentuodami, bet ir aš prisidėsiu. Pirma, giliavandenio uosto nenorėčiau vien dėl to, kad nesubjaurotų Smiltynės ir visos likusios Kuršių Nerijos- man ten yra pats artimiausias rojaus kampelis. Karklės, Nemirsetos taip pat būtų gaila, bet tik ne Melnragės- ten absoliutus šiukšlynas (mano nuomone). Kaip minėjo triky kid, tai aš irgi norėčiau sulaukti daugiau galimų variantų dėl uosto plėtojimo. Antra, apie pramonę. Vėl pučiamas burbulas, kad gamyklos smarvę leidžia naktim ir t.t Bet ką aš, gyvendamas pietinėje miesto dalyje, užuodžiu, tai karštą vasaros dieną, papūtūs pietiniam vėjeliui, tą nepaprastai "malonų" kvapą kilusį iš Dumpių. Va su ta bėda ir reikia kovoti.
                              Visi nori visam pasauly, kad būtų aukšosios pramonės gamyklos, bet leiskite paklausti iš ko ta aukštosios materijos pramonė susideda? Ar ne iš tų papraščiausių produktų, kuriuos pagamina chemijos pramonės atstovai? O gal jūs visą chemijos pramonę norit išsiūst į Kiniją, o patys pasilikt tik aukštąją? Taigi tada Kinija tampa monopolininke, užraukia visą eksportą ir mes vėl Albanų lygio.
                              Galimos klaidos. Lauksiu kandžių komentarų ypač iš memelenderio, kurio gyvenimo moto yra: "užkonservuokim visą pasaulį, naujovėms-ne, žmonijai-ne!". Užkietėjęs konservatorius. Bet ne visiems tavo žodžiams aš nepritariu, yra kai kur ir nemažai tiesos.

Gintautai, lauksiu informacijos dėl ekskursijos.
                              Paskutinis taisė Bandit_romis; 2008.01.14, 19:07.

Comment

Tai tu sakai reikia geriau tiketi tavaja nuomone, nes ale ekpertams galima duoti kysi? O tau kysio negalima duoti? Visam pasauly yra priimta dirbti tokia sistema, kai pries priimant svarbius sprendimus, jie yra ivertinami ir analizuojami ekpertu. Taip ir turi buti dirbama. Su kysiai turi buti kovojama. Bet jeigu sprendimus priimtu tokie, kaip tu, tai visi projektai zlugtu. Ir isvis, kokie gi cia tavo tie argumentai? Polsiautojai persikels i kursiu nerijos puse ir ten daugiau siuklins? Ir cia pagrindinis argumentas? As suprantu, kad taip gali atsitikti, bet atitinkamai melnrageje maziau bus siukslinama O tai isvis, kam Klaipeda bando prisivilioti kruizinius laivus? Juk ju turistai irgi siukslina visur. Tai gal reiktu visu pirma kruizine laivyba uzdrausti?

Comment

Čia kalbama apie praejusius, 2007 metus.Visas straipsnio tekstas:
                                  Įmonės plėtra įžiebė konfliktą

Nevisos jūsų minėtos šalys yra Vakarų Europos dalis.
                                  Kad straipsnis isspausdintas 2007, tai nereiskia, kad rasoma apie praejusius metus. Aprasomi ivykiai yra is 2005 metu ir jau kuris laikas neaktualus.

Taip, Lenkija nera Vakaru Europos valstybe, atsiprasau Bet ar tai keicia esme?

Del kysiu davimo ekspertams - Jusu poziuris mane stebina. Jei taip ziureti i gyvenima, tai ir apklausu organizatorius galima papirkti, ir pacius tuos kur apklausas vykdo. O kur tuomet Lietuvoje saziningi zmones dingo?

Bandit_romis - paziurek savo private mail'a.

Comment

Parašė Gintautas Rodyti pranešimą
                                    Kad straipsnis isspausdintas 2007, tai nereiskia, kad rasoma apie praejusius metus. Aprasomi ivykiai yra is 2005 metu ir jau kuris laikas neaktualus.

Taip, Lenkija nera Vakaru Europos valstybe, atsiprasau Bet ar tai keicia esme?

Del kysiu davimo ekspertams - Jusu poziuris mane stebina. Jei taip ziureti i gyvenima, tai ir apklausu organizatorius galima papirkti, ir pacius tuos kur apklausas vykdo. O kur tuomet Lietuvoje saziningi zmones dingo?

Bandit_romis - paziurek savo private mail'a.
                                    Praejusiais, 2007 metais tas pats ''kvapelis'' iš Neo Group.Ir patikėkite, tai nėra tas pats kas iš Dumpių dvokia.Kai vėjas nuo Dumpių- juntamas ''malonus'' dumblo kvapas.O naktimis juntamas sieros ir įvairių chemikalų kvapas.Tai jūsų įmonė teršia.Lietuvoje sąžiningų žmonių tikrai yra.Tačiau ir nuolat puolami ir šmeižiami.

Comment

Praejusiais, 2007 metais tas pats ''kvapelis'' iš Neo Group.Ir patikėkite, tai nėra tas pats kas iš Dumpių dvokia.Kai vėjas nuo Dumpių- juntamas ''malonus'' dumblo kvapas.O naktimis juntamas sieros ir įvairių chemikalų kvapas.Tai jūsų įmonė teršia.Lietuvoje sąžiningų žmonių tikrai yra.Tačiau ir nuolat puolami ir šmeižiami.
                                      Nelabai turiu ka Jums daugiau ir pasakyti. Nepanasu, kad esate pasiruoses klausyti.
                                      O tiems, kam idomu, galiu pasakyti, kad musu gamybos procesas yra nenutrukstamas ir visiskai toks pat 24 valandas per para ir 7 dienas per savaite. Todel istorijos apie naktinius kvapus yra nesuprantamos. Juo labiau sieros.

Comment

Man tas kvapas labiau panasus i kukuruziniu spragesiu, visai jis neblogas ir seip esu uzuodes tik pora kartu, nors gyvenu mogiliovo rajone, o nuo dumpiu tikrai ne "dumblo" kvapelis pareina, o tikras Š*** kvapas.

Comment

Parašė Mazutis Rodyti pranešimą
                                          Man tas kvapas labiau panasus i kukuruziniu spragesiu, visai jis neblogas ir seip esu uzuodes tik pora kartu, nors gyvenu mogiliovo rajone, o nuo dumpiu tikrai ne "dumblo" kvapelis pareina, o tikras Š*** kvapas.
                                          Tai nuo biokuro gamyklos kvapas.Asmeniškai man jis panašus į bulvių traškučių kvapą.Rudenį rytais buvo jaučiamas šis stiprus dvokas, pykinanuo tų kvapų, visai ne geras.

Comment

Working...
                                          X