Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Pramonės ir LEZ plėtra

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Mazutis Rodyti pranešimą
    Tikiuosi Lietuvoje nebus chemijos pramonės.

Prie ko cia gyvenamieji namai, jei kalbam lietuvos mastu ? ir neuzmirsk, kad chemijos gamyklos sukuria geras darbo vietas ir kelia ekonomikos lygi ir t.t tai manau tikriausiai esi pries LEO atsiradima ?
    Ar užmiršai ką rašei ?Tu susiejai didmiesčius su chemijos pramonę.Ar ne taip ?Turbut esi už LEO LT atsiradimą.Aš esu prieš.Ne tiek dėl branduolinės energetikos, kiek dėl LEO LT nerealumo.Tai yra gryniausia afera.

Comment

Parašė Memelenderis Rodyti pranešimą
      Ar užmiršai ką rašei ?Tu susiejai didmiesčius su chemijos pramonę.Ar ne taip ?Turbut esi už LEO LT atsiradimą.Aš esu prieš.Ne tiek dėl branduolinės energetikos, kiek dėl LEO LT nerealumo.Tai yra gryniausia afera.
      Hipis antiglobalistas.. afera ne afera, be naujos AE tapsim Rusijos vasalu visišku. Ir tada nebebus nei pramonės (o gal kaip tik bus, tik dar labau sunkesnė ir daugiau teršianti), nei dangoražių, tik šlapianka ir kiaulių galvos bei eilės prie deficito. Žinoma, Memelenderis būtų laimingas tada, o toks Analitikas PlėtRa (parašyta kur aš gyvenu - Vilniuj, bet su Klaipėda esu ganėtinai susijęs, myliu tą miestą su visu senamiesčiu, K ir D ir net Pilsotu, o LEZ apskritai yra vienas geriausių dalykų visoje mūsų absurdo ekonomikoje) ir kiti turbūt jau būtume prie Laptevų jūros išgabenti kaip "pavojingi elementai" kapitalizmo sugadinti. Peace.
      Jūsų,
      Analitikas PlėtRa™

Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

Comment

nesusiejau, o tiesiog nevisiskai aiskiai tavo supratimui isreikiau savo minty.
        Tu labai skeptiskai ziuri i viska, tiek i dangoraizius, tiek i chemijos pramone, tiek energetikos pramone, kodel taip yra ?

Comment

Parašė Mazutis Rodyti pranešimą
          nesusiejau, o tiesiog nevisiskai aiskiai tavo supratimui isreikiau savo minty.
          Tu labai skeptiskai ziuri i viska, tiek i dangoraizius, tiek i chemijos pramone, tiek energetikos pramone, kodel taip yra ?
          Jaunatviškas idealizmas

Comment

Memelenderi, pasiklausyk radioshow, surasi labai daug panasumu su tavo paties pozicija
            Pasaulį reikia susprogdint, kad žmonės būtų laisvi, nes tada visos sienos išlėks į orą.

Comment

Parašė Gintautas Rodyti pranešimą
              Eimantai, del kroviniu dabar atsakysiu trumpai, jei bus dar klausimu galesiu patikslinti.
              Gelezinkeliu atvezama DEG (Diethylene glycol), apie 100 tukst. t per metus. Tad per para "paduodama", kaip Jus rasote, labai nedaug vagonu. Isvezama gelezinkeliu tik labai maza dali produkcijos - apie 1000 t. Kita produkcija isvezama autotransportu.
              O kur autotransportu išvežama produkcija ir kur geležinkeliu?

P.S.Aš irgi prisijungčiau prie ekskursijos.
              GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

Comment

Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
                Aš tai sakyčiau, ačiū dievui, kad bent kažkiek pas mus tos pramonės chemijos ir kitokios panašios yra. Nes skudurėlių siuvimas, baldelių konstravimas, runkelių auginimas ir naudotų mašinų reeksportas yra labai trapios dedamosios ekonomikoje, Kinijos ir kitų monstrų vystymosi akivaizdoje, o jau apie kažkokį ES vidurkių pralenkimą net nekalbu.. Kol neateisim į protą bandyti kurti terpę aukštesnėm ir sudetingėsnem industrijom ir šakom, tol bent šioks toks paįvairinimas ekonomikos bazėje yra sveikintinas. Ir vargu, ar smardina labiau nei tai anksčiau darydavo "Klaipėdos Kartonas". dar nuo mažų dienų pamenu tą dvoką sieros, tai viena ryškiausių asociacijų su klaipėda man, neskaitant jūros..
                Nei pridursi, nei atimsi

Comment

Gintautui mažių mažiausiai gerus pietus reikėtų pastatyt už tokius informatyvius atsakymus. Miela malonu, taip ir toliau

Comment

Dėl ekskursijos: mes su Gintautu susirašėm e-mail'ais, jie priimtų 10-12 žmonių. Iš forumo kaip suprantu norinčių yra jau trys: bandit_romis, aš ir Eimantas. Be to jau turiu 3 atstovus iš žaliųjų. Taigi dar yra iki 6 laisvų vietų. Dėl laiko susitarsim kai bus aiški grupelė.

Comment

Aš irgi įkišiu savo trigrašį.

Su Analitiku_plėtra sutinku dėl pačios ekonominės situacijos Lietuvoje ir jos ateities perspektyvų ... beje negalima pamiršti universitetų ir jų prisidėjimo prie žinių ekonomikos ir aukštųjų technologijų kūrimo, o kur dar dizainas ir kt dalykai kuriantys produktų pridėtinę vertę. Tik va klausimas ar tikrai kažkokių plastiko bonkių gamyba labai jau tokia aukštoji pramonė arba silkių ir kilkių skrodimo fabrikėlis ?
                      Klaipėdoje reikia centrų susijusių su jūriniais tyrimais ir įvairių elektroninų uosto sistemų kūrimu ir pan. Universitetas yra, bet ...

Dabar kritikos strėlės LEZ'o steigėjams. Kaip žinia LEZ'as atsirado tiek ir Klaipėdos savivaldybės iniciatyva, taigi žemė buvo parinkta pačio miesto ribose visai netoli gyvenaųjų kvartalų .. sakykim. Bet toliau linksmiau pradėjo dygti chemijos gamyklos ... kas čia tokio, juk papūs gaivus vėjelis nuo jūros ir viską į Lietuvos gilumą nuneš ?! Bet .. jau tada buvo pradėję kurtis gyvenamųjų namų kvartalai važiuojant link Gargždų ir pan. Tas tyras, gaivus užmiesčio oras ...
                      Faktas tas, kad nėra praktiškai jokios urbanistinės analizės viso Pajūrio regiono, o jos jau verkiant reikia, nes pramonė tikrai norės kurtis, bet ar jai bebus kur, kai aplink tas pačias pramonės zonas aplips gyvenamieji kvartalai ?? Bendrieji planai berods yra, bet kokia iš jų nauda, kai reikia kūrybinių idėjų apie visą regiono plėtrą.

Beje straipsnelis apie taršą: http://www.gargzdai.lt/?lt=1183581223 Geriausia, kai visuomenės sveikatos centras siūlo kreiptis patiems gyventojams į advokatus ... viršūnė
                      Beje įdomų ar iš vis tas pats visuomenės sveikatos centras turi galimybes fiksuoti visas į aplinką gamybos metu patenkančias medžiagas ?
                      Propoganda ir penas mintims >>>

Idėjos, mokslo pasiekimai ir įdomybės
                      www.ted.com

Comment

Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
                        Hipis antiglobalistas.. afera ne afera, be naujos AE tapsim Rusijos vasalu visišku. Ir tada nebebus nei pramonės (o gal kaip tik bus, tik dar labau sunkesnė ir daugiau teršianti), nei dangoražių, tik šlapianka ir kiaulių galvos bei eilės prie deficito. Žinoma, Memelenderis būtų laimingas tada, o toks Analitikas PlėtRa (parašyta kur aš gyvenu - Vilniuj, bet su Klaipėda esu ganėtinai susijęs, myliu tą miestą su visu senamiesčiu, K ir D ir net Pilsotu, o LEZ apskritai yra vienas geriausių dalykų visoje mūsų absurdo ekonomikoje) ir kiti turbūt jau būtume prie Laptevų jūros išgabenti kaip "pavojingi elementai" kapitalizmo sugadinti. Peace.
                        Nesu hipis, nesu ir antiglobalistas.Tiesiog nenoriu, kad dėka tokių kaip tu, taptume pasaulio sąvartynu.Kuo gera ta tavo chemijos pramonė ?Jeigu tu negyveni Klaipėdoje, tai tu nesuprasi vasaros vakarų ir naktų ''nuostabiai gaivaus'' kvapo.Tu matyt esi ir GMO šalininkas ir apskritai pramonės gerbėjas.Kodėl Lietuva turi vystyti chemijos pramonę, jeigu turime tokią nuostabią gamtą.Jūs, pramonės šalininkai, esate pasiruošę paaukoti didelią dalį Lietuvos pajūrio dėl idiotiškos giliavandenio uosto vizijos įgyvendinimo.Pramonė vyrauja neturtingų, besivystančių šalių ekonomikose.O Lietuva turėtų vystyti aukštasias technologijas, turizmą. O turistams įdomi gamta o ne kaminai, iš jų sklindantys dūmai ir aplink tvyrantis neužmirtamas kenksmingas kvapas. Jūs nesuprantate ką remiate.Tas LEO LT yra afera.Ten esmė ne energetineje priklausomybeje nuo Rusijos, o didžiuliose nuostoliuose valstybei.O visokie palyginimai su ''Radioshow'' veikėjų visiškai idiotišku humoru čia netinkami.

Comment

Nesu hipis, nesu ir antiglobalistas.Tiesiog nenoriu, kad dėka tokių kaip tu, taptume pasaulio sąvartynu.Kuo gera ta tavo chemijos pramonė ?Jeigu tu negyveni Klaipėdoje, tai tu nesuprasi vasaros vakarų ir naktų ''nuostabiai gaivaus'' kvapo.Tu matyt esi ir GMO šalininkas ir apskritai pramonės gerbėjas.Kodėl Lietuva turi vystyti chemijos pramonę, jeigu turime tokią nuostabią gamtą.Jūs, pramonės šalininkai, esate pasiruošę paaukoti didelią dalį Lietuvos pajūrio dėl idiotiškos giliavandenio uosto vizijos įgyvendinimo.Pramonė vyrauja neturtingų, besivystančių šalių ekonomikose.O Lietuva turėtų vystyti aukštasias technologijas, turizmą. O turistams įdomi gamta o ne kaminai, iš jų sklindantys dūmai ir aplink tvyrantis neužmirtamas kenksmingas kvapas. Jūs nesuprantate ką remiate.Tas LEO LT yra afera.Ten esmė ne energetineje priklausomybeje nuo Rusijos, o didžiuliose nuostoliuose valstybei.O visokie palyginimai su ''Radioshow'' veikėjų visiškai idiotišku humoru čia netinkami.
                          Apie kokią tu čia nuostabią gamtą tauški, a? Nors Skandinavijoj esi buvęs?

Comment

Parašė Rokas Rodyti pranešimą
                            Apie kokią tu čia nuostabią gamtą tauški, a? Nors Skandinavijoj esi buvęs?
                            O tu nors Nidoje esi buvęs ?O Juodkrantėje ?O Dzūkijoje, Kaune, prie Žemaitijos ir Aukštaitijos ežerų ?Kodėl mes, lietuviai, nemokame vertinti tai kas čia pat, arti.Nemokam vertinti mūsų Lietuvos gamtos.Visi užsieniečiai negali atsistebėti Kuršių nerijos grožiu, o mes ją ją tiesiog žemės gabalu.Kernavė ie Kuršių nerija, beje, yra įvertinti UNESCO.O tau tai nieko nereiškia ?Dar Tomas Manas yra sakęs, kas Kuršių nerija yra unikali, panaši į Šiaurės Afrikos, Egipto smėlėtus krantus.Tai pagal tave imkime ir suš*kim viską ?Juk čia tik Lietuva, nieko verta kvailių runkelių šalis ?Ar norime, kad mūsų graži šalis taptų chemijos pramonės, radioaktyvių atliekų, visokio labai nuodingo šlamšto saugykla, bandymų poligonas GMO.Asmeniškai aš to nenoriu.Ir tikiuosi, kad jūs taip pat manote.

Comment

O tu nors Nidoje esi buvęs ?O Juodkrantėje ?O Dzūkijoje, Kaune, prie Žemaitijos ir Aukštaitijos ežerų ?Kodėl mes, lietuviai, nemokame vertinti tai kas čia pat, arti.Nemokam vertinti mūsų Lietuvos gamtos.Visi užsieniečiai negali atsistebėti Kuršių nerijos grožiu, o mes ją ją tiesiog žemės gabalu.Kernavė ie Kuršių nerija, beje, yra įvertinti UNESCO.O tau tai nieko nereiškia ?Dar Tomas Manas yra sakęs, kas Kuršių nerija yra unikali, panaši į Šiaurės Afrikos, Egipto smėlėtus krantus.Tai pagal tave imkime ir suš*kim viską ?Juk čia tik Lietuva, nieko verta kvailių runkelių šalis ?Ar norime, kad mūsų graži šalis taptų chemijos pramonės, radioaktyvių atliekų, visokio labai nuodingo šlamšto saugykla, bandymų poligonas GMO.Asmeniškai aš to nenoriu.Ir tikiuosi, kad jūs taip pat manote.
                              Nusiramink biški. Vadovaukis ne emocijom, kaip dabar darai, o šaltu protu. Niekas neiginčija, kad pas mus yra gražių vietų, bet arti jų niekas nieko ir nestato. Jei drausime pramonės atsiradimą Lietuvoje, nebus nei aukštųjų technologijų, nei kryptingai besivystančių miestų. Žiūrėk į viską plačiau. Reikia rasti pusiausvyrą, o ne užsispyrus kvailai gint tik vieną pusę. No offence.

Comment

Parašė Rokas Rodyti pranešimą
                                Nusiramink biški. Vadovaukis ne emocijom, kaip dabar darai, o šaltu protu. Niekas neiginčija, kad pas mus yra gražių vietų, bet arti jų niekas nieko ir nestato. Jei drausime pramonės atsiradimą Lietuvoje, nebus nei aukštųjų technologijų, nei kryptingai besivystančių miestų. Žiūrėk į viską plačiau. Reikia rasti pusiausvyrą, o ne užsispyrus kvailai gint tik vieną pusę. No offence.
                                Aš nesu prieš visą pramonę, esu prieš chemijos pramonę.Ji neturi nieko bendro su aukštosiomis technologijomis.Apie kokią pusiausvyrą galima šnekėti, jeigu dabar šalia gyvenamųjų namų vystoma chemijos pramonę ?

Comment

pramone yra visos ekonomikos pagrindas, visi zinome kokia pries kelis metus buvo padetis rytu vokietijoj ir viskas tik del to, kad sujungus sia sali, pas rytiecius buvo statoma daugybe ofisu, gyvenamuju namu bet nebuvo investuota i pramone, po 10 metu pasimate rezultatas. nedarbo lygis pasieke 15%, nauji blizgantys ofisai stovejo tusti ir niekam nereikalingi. Taip, kad pramone butina Lietuvai, o del jos poveikio aplinkai siek tiek perdedi. Kas liecia giliavandeni uosta tai neabejodamas paaukociau melnrage. Tarkim dabar valstybe vien is uosto per metus gauna apie 1 mlrd. litu pajamu, kai is sostines tik apie 300mln. Taip, kad Klaipedos uostas yra be galo svarbus Lietuvos ekonomikai, tuo paciu ir lietuviu gerbuviui ir reikia daryti viska, kad jis isliktu konkurencingu. Kai dabar sedim pavalge, turim stoga virs galvos lengva sneket apie absoliutu gamtos saugojima, taciau nereikia uzmirsti is kur tie visi pinigai atsiranda.

Comment

Parašė 4ward Rodyti pranešimą
                                    Kas liecia giliavandeni uosta tai neabejodamas paaukociau melnrage. Tarkim dabar valstybe vien is uosto per metus gauna apie 1 mlrd. litu pajamu, kai is sostines tik apie 300mln. Taip, kad Klaipedos uostas yra be galo svarbus Lietuvos ekonomikai, tuo paciu ir lietuviu gerbuviui ir reikia daryti viska, kad jis isliktu konkurencingu. Kai dabar sedim pavalge, turim stoga virs galvos lengva sneket apie absoliutu gamtos saugojima, taciau nereikia uzmirsti is kur tie visi pinigai atsiranda.
                                    Idiotizmas- tiek mažai pajūrio teturinti šalis jį aukoja dėl vienadienės naudos.Kiek aš žinau tasai giliavandenis uostas tikrai nebus naudingas.Man absoliučiai nesuprantama teorija, kad dėl svarbaus, didelio tikslo galima viską paaukoti.Panašiai kaip su alkoholio reklama- reklamuokites, girdykite žmones, ir... kovokite su alkoholio vartojimu.Kokią teisę Vilnius nurodynėti Klaipėdai, ką mums statyti, o ką- ne ?Ką turime aukoti, o ką- ne ir panašiai.Juk premjeras G.Kirkilas ir susisiekimo ministras A.Butkevičius negyvena Klaipėdoje, jie čia net neatostogauja- jie atostogauja saulėtoje Maljorkoje ar Egipte.Tad kodėl jiems turėtų rūpėti klaipėdiečiai ?O kas tas šventasis valstybės interesas ?O kas yra ta valstybė, kuriai taip reikia giliavandenio uosto ?Valstybė tai esame mes, ir tik mums spręsti ar būtina aukoti gamtą dėl kvailų vizijų.
                                    Paskutinis taisė Memelenderis; 2008.01.12, 15:39.

Comment

Idiotizmas- tiek mažai pajūrio teturinti šalis jį aukoja dėl vienadienės naudos.Kiek aš žinau tasai giliavandenis uostas tikrai nebus naudingas.
                                      Is kur tokios zinios? Nes kiek as zinau, tai buvo atlikta studija, kuri nustate, kad jau netolimoje ateityje del ribotu Klaipedos Uosto galimybiu kils problemos ir prarasim daug pinigu/kroviniu. Ir nuo kada uostas yra vienadiene nauda? Juk tai kaip tik ilgalaike nauda. Vien pasiziurejus i kaimynes Latvija ir Estija darosi geda, kad Lietuva budama didziausia salimi, kroviniu krauna daug maziau uz jas, kiek mes pinigu del to prarandam... Nesuprantu, kaip kiti zmones nenori gyventi geriau... Lyg pastacius uosta nebebutu kur degintis

Comment

Idiotizmas- tiek mažai pajūrio teturinti šalis jį aukoja dėl vienadienės naudos.Kiek aš žinau tasai giliavandenis uostas tikrai nebus naudingas.Man absoliučiai nesuprantama teorija, kad dėl svarbaus, didelio tikslo galima viską paaukoti.Panašiai kaip su alkoholio reklama- reklamuokites, girdykite žmones, ir... kovokite su alkoholio vartojimu.Kokią teisę Vilnius nurodynėti Klaipėdai, ką mums statyti, o ką- ne ?Ką turime aukoti, o ką- ne ir panašiai.Juk premjeras G.Kirkilas ir susisiekimo ministras A.Butkevičius negyvena Klaipėdoje, jie čia net neatostogauja- jie atostogauja saulėtoje Maljorkoje ar Egipte.Tad kodėl jiems turėtų rūpėti klaipėdiečiai ?O kas tas šventasis valstybės interesas ?O kas yra ta valstybė, kuriai taip reikia giliavandenio uosto ?Valstybė tai esame mes, ir tik mums spręsti ar būtina aukoti gamtą dėl kvailų vizijų.

Comment

Parašė pablonis Rodyti pranešimą
                                          čia taikliai..

Mane tokie virkavimai irgi nervina. Visko reikia - ir uosto, ir pramonės ir paplūdimių. Sakai mažai pajūrio turim? tai kodėl realiai yra tik 3 vietos su išvystytais paplūdimiais Klaipėdoje Palangoje ir Nidoje, o dar keliasdešimt km yra laukinio pajūrio, kur nėra infrastruktūros ir visi runkeliai grūdasi į tuos kelis? Yra to pajūrio pakankamai mūsų mažai šaliai tik reikia jį išnaudoti, o ne užkonservavus laikyt ir galvot "vajezus kaip gerai, kaip gražu, kaip saugoma, utiutiu - paveldas, gamta". Užteks jo ir uostams ir turistams ir pramonei - tik reikia dirbti ties jo panaudojimu visos šalies naudai.
                                          Jūsų,
                                          Analitikas PlėtRa™

Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

Comment

Working...
                                          X