Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

„Butsargių“ gyvenamasis kvartalas Trinyčiuose, Klaipėdoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Sustabdytas: „Butsargių“ gyvenamasis kvartalas Trinyčiuose, Klaipėdoje

    “Butsargių dvarui” trukdo Kooperacijos gatvė

    Livija Grajauskienė

    „Kvartalas labai gražus, bet transporto problemas dar teks spręsti“,- sakė Teritorijų planavimo komiteto nariai, kai jiems pirmą kartą buvo pristatytas buvusio „Trinyčių“ fabriko detalusis planas.

    Penkių hektarų sklype Edmundo Andrijausko projektavimo firmos architektė Mantė Černiūtė projektuoja gyvenamųjų namų kvartalą. Čia iškilsiančiuose namuose būtų apie tūkstantį butų, kurių bendras plotas - 70 tūkst. kv. m.

    Būsimajame kvartale, kurį projektuotojai siūlė pavadinti Butsargių dvaro vardu, arčiau šalia sklypo ribos esančių darželių siūloma statyti 2-3, prie Trinyčių tvenkinio - 5-6-8 aukštų gyvenamuosius namus. Prie Kooperacijos ir Bangų gatvės sankryžos projektuojamas 22 aukštų daugiabutis, šalia jo - prekybos centras. Automobilių stovėjimo aikštelių didžioji dalis projektuojama po žeme.

    Dar Miesto užstatymo taryboje svarstant teritorijos detalųjį planą klausimų kilo dėl transporto srautų.

    Architektai siūlė išnagrinėti galimybę Kooperacijos gatvės dalį „kišti“ po žeme ir sujungti su Gluosnių skersgatviu bei numatyti tilto per Danę galimybę. Tačiau tuo atveju gatvę reikėtų žemėn įleisti keturis su puse metro.

    Teritorijų planavimo komiteto nariams buvo pristatytas kitas variantas. Norėdami, kad Kooperacijos gatvė nevirstų magistrale ir neatkirstų kvartalo gyventojų nuo vandens ir parko, architektai siūlo kvartale gatvelių tinklą. O pro dabar esančius namus į Kooperacijos gatvę įsiliejančią gatvelę su kitomis sujungti taip, kad būtų galima patekti į centrines gatves. Norint tai įgyvendinti, užsakovai turėtų išpirkti gatvelę dabar užtveriančius privačius garažus.

    Kvartalo projektuotojai atkreipė dėmesį ir į tai, kad pertvarkant tarp Bangų gatvės ir Gluosnių skersgatvio esančią teritoriją anksčiau ar vėliau teks tobulinti viaduką, nes šiuo metu nuo jo patekti ir Bangų gatvę labai nepatogu.

    Ateityje teks tiesti gatves, eisiančias lygiagrečiai Bangų gatvei, nes jos platinti techniškai neįmanoma.

    Komiteto narių nuomone, architektų siūlomas variantas pablogintų eismo sąlygas aplink kvartalą esančių namų bei Kooperacijos gatvės gyventojams, nors pastariesiems numatyta įrengti papildomų vietų automobiliams statyti. Projektuotojai įpareigoti pasikonsultuoti su Vilniaus Gedimino technikos universiteto specialistais ir parengti naują šios teritorijos transporto schemą.

    www.klaipeda.daily.lt
    GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

    #2
    Gerai kad isaugo nuo 18 iki 22 aukstu
    Gal dar pakels
    Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

    Comment


      #3
      Per Trinyčių tvenkinį bus tiltas pėstiesiems
      Livija Grajauskienė

      Penketą hektarų užimančiame buvusio “Trinyčių” fabriko sklype planuojamas gyvenamųjų namų kvartalas. Iš viso čia bus apie tūkstantį butų.

      Teritorijų planavimo komiteto nariai jau dukart svarstė architekto Edmundo Andrijausko projektavimo firmos architektės Mantės Černiūtės rengiamą detalųjį planą.

      Dėl planuojamų statyti 2-3, 5-6-8 aukštų gyvenamųjų namų bei 22 aukštų daugiaaukščio prie Kooperacijos ir Bangų gatvės sankryžos ir automobilių stovėjimo aikštelių, kurių didžioji dalis bus po kvartalu, komiteto nariai pastabų neturėjo. Pritarimo sulaukė ir planuojamos rengti vaikų žaidimo aikštelės bei žalieji plotai. Pasidžiaugta, kad į šią teritoriją atėjo “supratingas užsakovas”, kuris, skirtingai nei Gandrališkės kvartale, nesistengia viso sklypo užstatyti iki maksimumo, o galvoja apie čia įsikursiančių žmonių gyvenimo kokybę.

      Klausimų buvo iškilę dėl Kooperacijos gatvės. Iš pradžių buvo ketinta jos dalį, eisiančią pro naująjį kvartalą, tiesti po žeme. Tačiau tam atsirado techninių kliūčių. Vėliau architektai siūlė kiek įmanoma sumažinti šia gatve važiuojančio transporto srautą, o į Kooperacijos gatvę išeinančią, prie pietinės “Trinyčių” teritorijos dalies esančią gatvelę pratęsti taip, kad ja būtų galima išvažiuoti į centrines gatves. Gatvelės pratęsimui buvo pritarta, tačiau nurodyta dėl Kooperacijos gatvės pasitarti su Vilniaus Gedimino technikos universiteto specialistais.

      Vilniečiai išnagrinėjo esamus ir būsimus transporto srautus bei pateikė savo pasiūlymus, kurie buvo pristatyti Teritorijų planavimo komitete. Siūloma Kooperacijos gatvę pasukti per planuojamo kvartalo šoną bei sujungti su Gluosnių skersgatviu. Tada vertikalia kvartalo dominante turėsiantis tapti 22 aukštų daugiabutis atsidurtų savotiškoje “salelėje” prie pat Trinyčių tvenkinio. Taip pat siūloma pro kvartalą einančią Bangų gatvės dalį išplatinti iki 4 eismo juostų. Šiems pasiūlymams komiteto nariai pritarė bei svarstė, ką dar miesto naudai būtų galima įrašyti į būsimą infrastruktūros tvarkymo sutartį.

      Apgailėję, kad negalima būsimojo Butsargių kvartalo statytojams užkrauti rekonstrukcijos besiprašančio Mokyklos gatvės viaduko pertvarkymo darbų, politikai pritarė miesto vyriausiojo architekto Almanto Mureikos idėjai. Jis siūlė išnagrinėti galimybę siauriausioje Trinyčių tvenkinio vietoje statyti tiltą pėstiesiems. Lengvu klijuotų medinių konstrukcijų tilteliu būtų patogu ir moksleiviams į abipus tvenkinio esančias mokyklas keliauti, ir tikintiesiems į bažnyčią nueiti.

      www.klaipeda.daily.lt
      GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

      Comment


        #4
        „Butsargių“ gyvenamasis kvartalas Trinyčiuose, Klaipėdoje

        Štai dabartinis vaizdas



        o čia planuojamas



        70 tukst. naudingo ploto
        Aukščiausias pastatas 22 aukštai.
        viso 9 daugiabučiai namai.

        info "statybų pilotas"

        Comment


          #5
          Neblogai atrodo
          Nerase tiksliai kada statybos prasides?

          Beje, cia kairej neblogai matosi trinyciu gamykla. Manau greit prades keistis ir ta visa teritorija aplink

          Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

          Comment


            #6
            „Invalda“ Klaipėdoje vykdys „Trinyčių“ teritorijos konversiją į gyvenamąjį kompleksą

            2005.04.28

            Klaipėdoje, buvusios „Trinyčių“ gamyklos teritorijoje, investicinė bendrovė „Invalda“ kartu su partneriais vystys gyvenamųjų pastatų komplekso projektą. Jį įgyvendinus dabartinėje „Trinyčių“ teritorijoje bus pastatyta apie 1 tūkst. naujos statybos butų.

            „Invaldos“ įmonių grupė iš Švedijos kapitalo bendrovės „Arpberg Forvaltning“ įsigijo 50 proc. UAB „VIPC Klaipėda“ akcijų. Pastarajai priklauso buvusioje „Trinyčių“ verpimo fabriko teritorijoje esantis nekilnojamasis turtas. Gyvenamojo komplekso projektas bus vystomas 5 ha teritorijoje. Šiuo metu svarstomi projektiniai pasiūlymai, tačiau planuojama, kad šiame komplekse per kelerius metus bus pastatyta apie 1 tūkst. naujų butų. Šio projekto administratoriumi bus antrinė „Invaldos“ įmonė “Invalda Real Estate”.

            „Pastaruoju metu vis sparčiau įsibėgėja Klaipėdos nekilnojamojo turto rinka, ypač - gyvenamasis sektorius. Apie naujus ir ganėtinai stambius gyvenamųjų namų projektus (300-400 butų) galima išgirsti beveik kiekvieną savaitę. Šis mūsų administruojamas projektas savo mastais nusileidžia tik formuojamam Gandrališkių kvartalui, kuriame bus pastatyta apie 1,5 tūkst. butų“, - teigė „Invalda Real Estate“ Klaipėdos atstovybės vadovas Vladas Šeporaitis.

            Lietuvoje, Statistikos departamento duomenimis, pernai buvo įrengti 6804 butai - 1,5 karto daugiau nei 2003-aisiais. Daugiausiai butų (4410) pastatyta Vilniaus apskrityje. Kaune įrengti 897 butai, Klaipėdoje – 491 butas. Statistikos departamentas, skaičiuodamas įrengtus butus, į jų skaičių įtraukia ir 1-2 butų namus.

            „Invalda Real Estate“ duomenimis, per artimiausius 4-5 metus Klaipėdoje bus pastatyta apie 4,5 tūkst. naujų butų. „Sparčiai besivystantis ir modernėjantis uostamiestis vis labiau jaučia naujo būsto poreikį. Savo projektu kartu su savo partneriais tikimės patenkinti bent dalį šio augančio poreikio. Gamyklos teritorija, kurioje bus statomi gyvenamieji namai, yra geroje vietoje, šalia Senamiesčio, Trinyčių tvenkinio ir parko“, - sakė V. Šeporaitis.

            Anot jo, projektas nepretenduos į išskirtinę prabangą ir aukštas kainas. „Orientuojamasi į jaunas šeimas, nes čia pat ir vaikų darželis, ir mokykla bei rekreacinė zona“, - sakė V. Šeporaitis.
            Investicijų vertė į teritorijos pavertimą moderniu gyvenamosios paskirties kvartalu, planuojama, sieks apie 150 mln. litų. Komplekso statybos, kaip įprasta plėtojant didelius gyvenamųjų pastatų projektus, vyks etapais, o jas pradėti planuojama dar šiais metais.

            Tarp dabartinių Bangų ir Tilžės gatvių seniau buvo įsikūręs privilegijuotas Baltikalnės kaimas. 1863 metais Baltikalnė buvo sujungta su miestu. Dabartinis Baltikalnės gyvenamasis rajonas apima teritoriją, esančią kiek toliau nuo buvusios tikrosios gyvenvietės. Dabar apleistoje „Trinyčių“ gamyklos teritorijoje kadaise buvęs Butsargių dvaras, manoma, suteiks impulsą ir naujojo komplekso pavadinimui.
            Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

            Comment


              #7
              Senas emailas:

              From: "UAB "Inreal Estate" Klaipedos atstovybe" <klaipeda@inreal.lt>
              To: <artula@f-1.lt>
              Subject: RE: Trinyciai
              Date: Thu 09/29/05 12:15 PM

              Gerb. Arturai,



              Malonu, kad domites Butsargiu gyvenamuoju kvartalu.

              Siuo metu baigiamas ruosti teritorijos detalus projektas ir pradedami pirmo statybos etapo (Bangui r Kooperacijos g. kampas) techninio projektavimo darbai.

              Sekantis pristatymo visuomenei etapas – patvirtinus detaluji plana.

              Tikimes, statyba pradeti (kartu ir butų rezervavimą) ateinancių metu pradzioje.

              Sekite spaudą, apsilankykite musu tinklapyje (nurodyta apacioje), esant reikalui skambinkite, mielai padesime.

              Pagarbiai

              Vilma Butkutė
              Klaipėdos atstovybės administratorė
              Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

              Comment


                #8
                Kiek teke skaityti apie si projekta - buvusio tekstiles fabriko teritorijoje (pazymetas raudonu apskritimu) nieko neplanauojama... Kas kita "Trinyciu" teritorija ribojama Bangu, Kooperacijos ir kt.gatviu.
                Nors gal klystu...
                Senoji Klaipėda
                F.Nietzsche - "There are no facts, only interpretations."

                Comment


                  #9
                  Parašė ArTuRAs
                  <...>
                  „Dabar apleistoje „Trinyčių“ gamyklos teritorijoje kadaise buvęs Butsargių dvaras, manoma, suteiks impulsą ir naujojo komplekso pavadinimui.
                  Butsargės arba Justenhofo dvarelis. Tikėtina, kad žurnaliūga ne taip nugirdo...
                  Senoji Klaipėda
                  F.Nietzsche - "There are no facts, only interpretations."

                  Comment


                    #10
                    Parašė ArTuRAs
                    Neblogai atrodo
                    Nerase tiksliai kada statybos prasides?

                    Beje, cia kairej neblogai matosi trinyciu gamykla. Manau greit prades keistis ir ta visa teritorija aplink

                    O kas ten toks didelis pastas kairėje?

                    Comment


                      #11
                      Ten Trinyciu cechai. Vietoj ju ir bus tas kvartalas.
                      GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                      Comment


                        #12
                        Tada puikui, lauk monstrus iš miesto!

                        Comment


                          #13
                          Puikios naujienos, nros tikiuosi, kad išvaizda bus pakeista.
                          Mano galerija Flickr'yje

                          Comment


                            #14
                            Vizualizacija gan keista. Visas kvartalas atrodo kaip vienas sulipęs betono gabalas. 22 aukštai dar ir kiti 3 atsikišimai motomi - gal kokie 16 aukščiai bus belieka lauk statybų pradžios
                            Westside is the best ! :jura:

                            Comment


                              #15
                              Parašė UMBAS
                              Kiek teke skaityti apie si projekta - buvusio tekstiles fabriko teritorijoje (pazymetas raudonu apskritimu) nieko neplanauojama...
                              O man kitaip atrodo
                              http://www.b1.lt/?lt=1125903838
                              Pries kokius puse metu jis dar nebuvo rezervuotas
                              Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                              Comment


                                #16
                                Parašė ArTuRAs
                                O man kitaip atrodo
                                http://www.b1.lt/?lt=1125903838
                                Pries kokius puse metu jis dar nebuvo rezervuotas
                                Rugpjučio men. tai tikrai
                                Dekui uz naujausia info.
                                Senoji Klaipėda
                                F.Nietzsche - "There are no facts, only interpretations."

                                Comment


                                  #17


                                  statybos dar negreit..
                                  Westside is the best ! :jura:

                                  Comment


                                    #18
                                    Iškils naujas kvartalas

                                    Buvusioje „Trinyčių“ fabriko teritorijoje projektuojamas daugiabučių namų kvartalas.

                                    Numatyta, kad penkių hektarų plote iškilsiančiuose namuose bus apie tūkstantis butų. Jų bendras plotas - 70 tūkst. kvadratinių metrų.

                                    Arčiau vakarinės sklypo ribos esančių vaikų darželių siūloma statyti dviejų, trijų, prie Trinyčių tvenkinio - penkių, šešių ir aštuonių aukštų gyvenamuosius namus.

                                    Prie Kooperacijos ir Bangų gatvės sankryžos projektuojamas 22 aukštų daugiabutis namas, šalia jo, prie Bangų gatvės, - prekybos centras.

                                    Didžioji dalis aikštelių automobiliams projektuojama po žeme.

                                    Visų pirma ketinama statyti prie Bangų ir Kooperacijos gatvių būsiančią kvartalo dalį.

                                    Bangų gatvė bus išplatinta, o Kooperacijos gatvė susijungs su Gluosnių skersgatviu.

                                    Antrasis etapas - kvartalo statyba palei Kooperacijos g. bei gatvės platinimas. Numatytos dvi eismo juostos, o trečioji bus automobiliams statyti.

                                    Bus nutiestos vidinės kvartalo gatvelės.

                                    Trečiasis etapas - po trejeto metų. Kartu su šiaurinėje Bangų gatvės dalyje esančių sklypų savininkais planuojama rekonstruoti Mokyklos gatvės viaduką ir nuolydžius nuo tilto per Danę.

                                    Projektuotojams pasiūlyta numatyti, kaip bus tvarkomos Trinyčių tvenkinio pakrantės, kur bus takai pėstiesiems bei dviratininkams, o kur - poilsio zonos.

                                    Gaila kad apie statybos darbu pradzia neuzsimyne

                                    www.klaipeda.daily.lt

                                    Comment


                                      #19
                                      2006-06-12
                                      Žemės sklypo Bangų g. 22, Klaipėdoje detalusis planas.

                                      http://www.klaipeda.lt/klaipeda/cont...F6746164617373

                                      TIkiuosi, kad darbu pradzios ilgai nereikes laukti.
                                      Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                                      Comment


                                        #20
                                        Jau beveik metai praejo po paskutinio pranesimo, tikekimes, kad si karta galutinai patvirtins.

                                        http://www.klaipeda.lt/klaipeda/cont...categoryId=760

                                        http://www.klaipeda.lt/stotisFiles/u...0743105633.jpg
                                        Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                                        Comment

                                        Working...
                                        X