Emm...tai nelabai supratau, ko dabar galima tiketis is Juros Vartu artimiausiu metu?
Pilies? kas atrodo nelabai imanoma.. Danes galerijos? ar tiltelio?
Nes kaip supratau, projektas vystomas po maza zingsneli...
Na gyvenamųjų ir komercinių objektų tikrai nesitikėk, nes "EIKA" nestatys šiuo metu nieko, kol rinka neatsimušė į tvarų dugną. Matome kas vyksta su aukštos klasės biurais (didelė vakansija), prekyba centre mirusi, butų daugiau nei pakankamai prie dabartinių apyvartų.
Esu studijoms pasirinkes "Juros vartus", kaip urbanistini projekta salia vandens. Pats nesu buves toje vietoje, tik is miestai.lt galejau kazka daugiau suzinoti. Perziurejau visas fotkes ir komentarus.
Man susidare ispudis is nuotrauku, kad projekto darbai atlikti yra sie:
ruda spalva- viesiosios erdves (suoliukai, takeliai, gatves ir t.t.)
zalia spalva- jachtu, mazu laiveliu uostas
oranzine- atrenovuoti pastatai
Gal kazka ne taip pazymejau? Gal galit kazka patikslint?
Esu studijoms pasirinkes "Juros vartus", kaip urbanistini projekta salia vandens. Pats nesu buves toje vietoje, tik is miestai.lt galejau kazka daugiau suzinoti. Perziurejau visas fotkes ir komentarus.
Pastatas apibrėžtas raudonu apskritimu žemiau esančiame paveiksliuke yra nerenovuotas. Prie šio pastato esanti Danės krantinė vykdant rekonstrukcijos darbus įgriuvo, buvo baimintasi, kad dėl nuslinkusio grunto pastato pamatai pradės sėsti, tačiau taip neįvyko. Vos ne po metų pradėti krantinės tvarkymo darbai, po jų gal bus paliestas ir pastato renovacijos klausimas.
Jei kalbi apie urbanistiką, vadinasi tikriausiai studijuoji VGTU AF UK. Bent kartą vis tiek teks apsilankyt realiai vietoj. Dabar jau spalis įpusėjo ir aš sunkiai įsivaizduoju, kaip galima padaryti gerą darbą nė karto nebuvus gyvai ir savo akimis neapžiūrėjus vietos.Tuo labiau, kad pirmasis etapas kaip taisyklė įvairios urbanistinės analizės ir panašiai.
Jei kalbi apie urbanistiką, vadinasi tikriausiai studijuoji VGTU AF UK. Bent kartą vis tiek teks apsilankyt realiai vietoj. Dabar jau spalis įpusėjo ir aš sunkiai įsivaizduoju, kaip galima padaryti gerą darbą nė karto nebuvus gyvai ir savo akimis neapžiūrėjus vietos.Tuo labiau, kad pirmasis etapas kaip taisyklė įvairios urbanistinės analizės ir panašiai.
Nu aciu aciu uz pasiulyma, bet pats dabar sedziu Lisabonoje pagal Erasmus programa, tai nelabai turiu galimybiu pamatyt ta vieta. O siaip uzduotis buvo trumpai pristatyt urbanistini projekta prie vandens savo salyje, tai apsirinkau sita. Kazkaip uzkabino sita tema, tai dabar visai noretusi pasigilint i ja detaliau (nors uzduotis to visiskai nereikalauja), o tai mums patiems pades manau forume
Projektas susideda is triju etapu, kolkas nepereitas net pirmas etapas (zinoma daug veiksniu tai leme): nepastatyta Danes galerija. Kaip supratau Danes galerijos laimetojas jau paskelbtas, o kaip del detalesniu planu?
Šiom dienom turėjau pristatyti trumpai "Jūros vartus" savo dėstytojai, tai prisegu prezentaciją, kad visi galėtų prisiminti, o kas dar nematė - susipažint.
P.s. prezentacija yra laisvo pobūdžio, tai nesitikėkit labai daug. Teko ir sutrumpinti kai ką
Comment