Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Klaipėdos piliavietė
Collapse
X
-
Parašė Stadionas Rodyti pranešimą20_08-2023
Šiaip neturėtų būti labai brangu, nes ten nėra jokios autentikos, bet būtų tiesiog massive dalykas Klaipėdai.
Comment
-
Parašė ttttt Rodyti pranešimą
O yra planų pilnai atkurt, ar čia tik šiaip nupaišė "kas galėtų būti, jeigu būtų" ?
Šiaip neturėtų būti labai brangu, nes ten nėra jokios autentikos, bet būtų tiesiog massive dalykas Klaipėdai.
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąnebloga autentiska viduramziu pilaite gausisAš neliūdnas - aš blaivus
- 4 patinka
Comment
-
Parašė Alfas Vingys Rodyti pranešimąLėtai darbai vyksta.
Comment
-
Piliavietės atkūrimo etapai.
Modelis ir renderiai mano, iš tų laikų, kai dirbau UP ir konkrečiai su šituo projektu.
1 etapas - išvaloma teritorija, pažymimas pilies planas, atkuriamos dvi kurtinos, pastatomas pilies šiaurinio korpuso mūro liekanų apsaugos paviljonas:
2 etapas - atkuriamos likusios pylimų dalys (pilnas žiedas), fosos dalis, pakeliamas tiltas, didysis bokštas:
3 etapas - atkuriamas pilies tūris.
N N N
- 29 patinka
Comment
-
Radau įkeltą 1683 m. sudarytą Memelburgo pilies didžiojo bokšto rekonstrukcijos projektą. III aukšto planas ir bokšto pjūvis. Įsivaizdavau, kad brėžinys informatyvesnis, o čia nėra net fasado vaizdų, labai jau menka ikonografija dabartiniam bokšto atstatymui. Bet yra ir keletas informatyvesnių vaizdų.
EAIS (archyvai.lt)
Šis matyt buvo informatyviausias Didžiojo bokšto atstatymui. Klaipėdos pilis. Statybos istorija ir tyrimai / Vladas Žulkus. - In: Lietuvos pilių archeologija. 2001. P. 45-80.
Tai pat visos pilies atstatymui svarbūs 1710 m. planai
- 12 patinka
Comment
-
Buvau Klaipėdoje prieš porą savaičių, tad irgi prisidėsiu prie update'o.
Pirmą kartą pamačiau kaip atrodys sienos, turėtų būt puikus galutinis vaizdas:
Dar ant tvoros yra tokios vizualizacijos, nežinau kiek jos turi bendro su realiais planais, bet jeigu visa tai būtų atstatyta, Klaipėdai tai būtų kažkas nerealaus:
Na ir žinoma darbų pabaigos data, kuri neturi jokios reikšmės, nes tai Lietuva ir tik labai retais atvejais kažkas yra padaroma laiku, kaip ir buvo planuota:
- 13 patinka
Comment
-
Parašė justinas adam Rodyti pranešimąO tas bokštas tikrai buvo aukštesnis už visus likusius, ar čia architektūrinė fantazija?
Comment
Comment