Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

„K“ ir „D“ pastatai Klaipėdoje

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Mantas Rodyti pranešimą
    Būtent Iš kurių taškų žiūrint K ir D gadina senamiesčio vaizdą?
    Iš senamiesčio gatvelių.Iš Vėžėjų gatvės, atrodo, ir iš Pasiuntinių.Baisiai atrodo milžiniškas K šonas, prisotintas ''raudonai klaipedietiško kolorito''.

Comment

Klausiau, iš kurių taškų gadinamas senamiesčio vaizdas, o ne kad gadinamas naujamiesčio vaizdas iš senamiesčio. Bet kokiu atveju, tai skonio reikalas.
      Mano galerija Flickr'yje

Comment

Parašė Memelenderis Rodyti pranešimą
        Klaipėda ir Niujorkas skiriasi kaip diena ir naktis.Niujorke (kaip ir visuose JAV, Australijos miestuose) nėra senamiesčio, nes tie miestai kurėsi apie XIX- XX a.O pas mus, Lietuvoje, kaip ir visoje Europoje yra senamiesčiai, kurie yra verti, kad būtų išsaugoti.O Klaipėdos Naujamiestis (Krūmamiestis), kaip ir beveik visiškai sunaikinta Vitė, yra ne mažiau vertingas nei Senamiestis.Ir tikrai nenorėčiau, kad mūsų miestas pavirstų į Niujorką.
        Aš ir parašiau kad Niujorkas skiriasi nuo klp.Ir kad mano giminaitis ta pastata pagyrė.O tu rašai kad as liktai noriu kad klp taptu kaip niujorkas.Pirma isiskaityk ka kiti parašo o po to pats rašyk!

Comment

Parašė Mantas Rodyti pranešimą
          Klausiau, iš kurių taškų gadinamas senamiesčio vaizdas, o ne kad gadinamas naujamiesčio vaizdas iš senamiesčio. Bet kokiu atveju, tai skonio reikalas.
          Pats supratai ką pasakei .Gadinamas Naujamiesčio vaizdas ir paveldas ir senamiesčio vaizdas gadinamas.Tai vadinama vizualinė tarša.Miesto centre statyti dangoraižius vietoj to, kad būtų atstatytas Biržos gatvės kvartalas yra nusikaltimas.Jau geriau tegu nieko nestato, kad tik negadintų.Gal ateityje žmonės mąstys kitaip nei mūsų valdžia ir meras.
          Paskutinis taisė Memelenderis; 2008.01.05, 17:08.

Comment

/\ klaipėdoje ir vilniuje einama lengviausiu keliu - jautriausiose miesto vietose statomi gargarai ir ''dangoraižiai'', visi ploja katučių ir džiaugiasi vai vai kaip gražu, miestai klesti. pvz kaune į paveldą žiūrima labai rimtai, todėl ir labai sunkiai projektai eina, kalbama, kad miestas merdi. nemerdi, tiesiog verslininkai viską nori daryti greitai ir kuo pigiau, bet kol klaipėdoje ir vilniuje statoma viskas, kas tik užsigeidžiama, nes viskas už atkatus leidžiama, tai apie kažkokį paveldą ar jo išsaugojimą, negadinimą, negali būti nė kalbos. nepeikiu K ir D - tai puikūs pastatai, bet vieta jų netinkama, negalima gargarų statyti senamiesčio pašonėje arba beveik jame. senamiestis man - tai beveik nenutrūkstamo užstatymo, 2-5 aukštų pastatų gatvelės, akmenimis grįstos jų dangos. tada ir aura senamiesčio kita, o vat tokie bokštai jau senamiesčio atmosferą sugadina. net ir naujamiestyje tokie pastatai neturi būti, neįsivaizduoju kaune, naujamiestyje - konkrečiai mickevičiaus, maironio, donelaičio, putvinskio gatvėse, 20 aukštų, kad ir labai gražaus, pastato. tiesiog psichologiškai jiems ten ne vieta. nmc yra puikus dalykas, bet toks yra kol kas tik vilniuje, ir tai ten jis stovi jau gerokai per arti senamiesčio. ir šiaip man baisu skaityti, kai urbanistas sako, jog VISI svarbūs pastatai statomi su pažeidimais... tai čia jau absurdas, negi taip ir liksime bananų respublika?.. k ir d senamiestyje (arba greta jo) be detaliojo plano, skubant... taip nesidaro, žmonės. tvarka turi būti šioje vietoje, jeigu norime išsaugoti kažką sava, kas gyvavo per amžių amžius, negalima ramiu veidu istorijos niokoti ir užkloti po 20-30 aukštų plieno ir betono. miestų plėtra Lietuvoje labai sveikintina ir įspūdinga, bet ne visada tikslas turi pateisinti priemones, kolegos

Comment

Parašė Martis$$$ Rodyti pranešimą
              Aš ir parašiau kad Niujorkas skiriasi nuo klp.Ir kad mano giminaitis ta pastata pagyrė.O tu rašai kad as liktai noriu kad klp taptu kaip niujorkas.Pirma isiskaityk ka kiti parašo o po to pats rašyk!
              Pats įsiskaityk į tai ką aš parašiau.Aš nerašiau, kad tu nori, kad Klaipėda taptų kaip Niujorkas.Aš tiesiog palyginau Niujorką ir Klaipėdą.Ir pareiškiau savo nuomuonę šiuo klausimu.

Comment

Parašė daktaras Rodyti pranešimą
                /\ klaipėdoje ir vilniuje einama lengviausiu keliu - jautriausiose miesto vietose statomi gargarai ir ''dangoraižiai'', visi ploja katučių ir džiaugiasi vai vai kaip gražu, miestai klesti. pvz kaune į paveldą žiūrima labai rimtai, todėl ir labai sunkiai projektai eina, kalbama, kad miestas merdi. nemerdi, tiesiog verslininkai viską nori daryti greitai ir kuo pigiau, bet kol klaipėdoje ir vilniuje statoma viskas, kas tik užsigeidžiama, nes viskas už atkatus leidžiama, tai apie kažkokį paveldą ar jo išsaugojimą, negadinimą, negali būti nė kalbos. nepeikiu K ir D - tai puikūs pastatai, bet vieta jų netinkama, negalima gargarų statyti senamiesčio pašonėje arba beveik jame. senamiestis man - tai beveik nenutrūkstamo užstatymo, 2-5 aukštų pastatų gatvelės, akmenimis grįstos jų dangos. tada ir aura senamiesčio kita, o vat tokie bokštai jau senamiesčio atmosferą sugadina. net ir naujamiestyje tokie pastatai neturi būti, neįsivaizduoju kaune, naujamiestyje - konkrečiai mickevičiaus, maironio, donelaičio, putvinskio gatvėse, 20 aukštų, kad ir labai gražaus, pastato. tiesiog psichologiškai jiems ten ne vieta. nmc yra puikus dalykas, bet toks yra kol kas tik vilniuje, ir tai ten jis stovi jau gerokai per arti senamiesčio. ir šiaip man baisu skaityti, kai urbanistas sako, jog VISI svarbūs pastatai statomi su pažeidimais... tai čia jau absurdas, negi taip ir liksime bananų respublika?.. k ir d senamiestyje (arba greta jo) be detaliojo plano, skubant... taip nesidaro, žmonės. tvarka turi būti šioje vietoje, jeigu norime išsaugoti kažką sava, kas gyvavo per amžių amžius, negalima ramiu veidu istorijos niokoti ir užkloti po 20-30 aukštų plieno ir betono. miestų plėtra Lietuvoje labai sveikintina ir įspūdinga, bet ne visada tikslas turi pateisinti priemones, kolegos
                Visiškai pritariu.Klaipėdoje su paveldu nesiskaitoma, o Senamiestį turime mažą, Naujamiesčio irgi ne per daugiausia (karas ir ypač sovietmetis padarė savo) .Kad turėtume jo kaip Kaune, tai gerai būtų.O mūsų meras sovietinis leidžia griauti paveldą nesiskaitant su įstatymais.Kai kuriose statybose (Vitės kvartalo dėžės) dalivauja jo ''Klaipėdos monolitas''.O verslininkai daro savo- štai prieš porą metų ėmė ir nugriovė XVIII a. namą- ''Lūjos'' restoraną.Nugriovė malūną, ketina nugriauti celiuliozės virimo cechą.H.Manto gatveje statomi absoliutūs stiklainiai, nelegaliai išdygo K ir D ir t.t.

Comment

/\ tiesiog varo zuokinę politiką ir tiek, žmonėms tai patinka...

Comment

Parašė daktaras Rodyti pranešimą
                    /\ tiesiog varo zuokinę politiką ir tiek, žmonėms tai patinka...
                    Patinka, dar ir kaip patinka.Ir vėl jį ir jo ''partiją'' išrinko.Kaip tokius renka .Kaune nors nebeišrinko A.Garbaravičiaus (zuokininko).O Klaipėdos meras ką nori tą ir daro.

Comment

čia kai kam iškilo klausimų, kodėl "k" ir "d" yra negerai; kai kas trumpai ir teisingai paaiškino.
                      Noriu tik pridėti keletą savo pastebėjimų: įsivaizduokite labai jaukų, žalią, nediduką gyvenamųjų gražių namukų kvartaliuką, kuriame gyvena (tarkim) nykštukai. ilgai, gražiai ir laimingai jie sau ramiai gyveno, kol vieną dieną neatėjo keisti ir įtartini žmogėnai ir nei klausę, nei atsiprašę, ėmė ir pastatė didelę žmogėnišką troooobą (visai šalia nykštukų namukų). Dabar ant nykštukų gyvenvietės pastoviai krenta tamsus saulės šešėlis, dabar nykštukai pastoviai priversti matyti grėsmingą žmogėnišką baubą-trobą, kuris užgožia saulę, dangų, žvaigždes. ir kremtasi nykštukai kasdien matydami šalia savęs žmogėnų suręstą monstrą-kalną, ir nežino kaip gelbėtis iš šitos padėties...

Va tokia, ar panaši ir yra dabartinė situacija, tiksliau santykis Klaipėdos senamiesčio su "KirD" monstrais. jų architektūra tarkim nera bloga, bet nėra ir gera (skonio reikalas. šiuo atveju reiškiu savo neutralią nuomonę), bet esmė ta, kad tai stačiokiška, mužikiška šiandieninės lietuvos invazija į trapų ir mažą senosios Klaipėdos istorinį paveldą. Tai tarsi milžiniška šiandieninės kultūros dekoracija/šešėlis istorinio paveldo scenoje.

Tad sakydami, kad šitie dangoraižiai nieko tokio blogo nedaro, - stipriai klystate. Jei žvelgtumėte giliau (o ne iš miesčioniškų ir verslininkiškų pozicijų), daug ką pamatytumėte visai kitoje auroje.

P.s.: žinoma, dabar jau nieko nepakeisi, bet galima keisti savo požiūri į visa TAI. Klaipėdoje bus dar ne vienas "grandiozinis" projektas; tad tik pačių klaipėdiečių rankose yra tai, kokį savo miestą jie norės matyti...

Comment

Manau "K" ir "D" yra neatsiejama miesto dalis.. Pastatyta tinkamoje vietoje ir tinkamu laiku. Siulau uzbaigti tuos gincus, nes pastatai jau pastatyti ir nieko nebepakeisim..

Comment

pastatai jau pastatyti ir nieko nebepakeisim..
                          galim pakeisti - užkirsti kelią tokių gargarų dauginimuisi miesto širdyje

Comment

Parašė Miestietis\14 Rodyti pranešimą
                            Manau "K" ir "D" yra neatsiejama miesto dalis.. Pastatyta tinkamoje vietoje ir tinkamu laiku. Siulau uzbaigti tuos gincus, nes pastatai jau pastatyti ir nieko nebepakeisim..
                            Gaila nebeliko senųjų Klaipėdos gyventojų, nes jie tikrai neleistų statyti tą ''klaipedietiško kolorito'' prisotintą monstrą gelžbetoninį.Norėčiau tavęs paklausti, ar esi klaipėdietis ir ar žinai kas ten buvo prieš karą ?Aš manau, kad K ir D yra visiškai netinkamoje vietoje.Ir tikiuosi, kad kada nors tie monstrai bus nugriauti.O pagal tave mes nieko nepakeisim, tegu ir toliau ''gražina'' mūsų miestą dangoraižiai.Ir virs Klaipėda Kaliningradu (ne Karaliaučiumi).

Comment

Gaila nebeliko senųjų Klaipėdos gyventojų, nes jie tikrai neleistų statyti tą ''klaipedietiško kolorito'' prisotintą monstrą gelžbetoninį.Norėčiau tavęs paklausti, ar esi klaipėdietis ir ar žinai kas ten buvo prieš karą ?Aš manau, kad K ir D yra visiškai netinkamoje vietoje.Ir tikiuosi, kad kada nors tie monstrai bus nugriauti.O pagal tave mes nieko nepakeisim, tegu ir toliau ''gražina'' mūsų miestą dangoraižiai.Ir virs Klaipėda Kaliningradu (ne Karaliaučiumi).
                              Taip as Klaipedietis.. Kuo virsim tuo virsim

Comment

Kad jau esi toks paveldosaugininkas, pasakyk ka gero pac esi padares, beto, kad visus labai stengies auklet? nuo sneku senamiestis netaps grazesniu!
                                "Neturtėlis- tai žmogus, manantis, kad idėja jam tinka tik tada, jei yra jo paties".

Comment

Parašė URBANISTAS Rodyti pranešimą
                                  Kad jau esi toks paveldosaugininkas, pasakyk ka gero pac esi padares, beto, kad visus labai stengies auklet? nuo sneku senamiestis netaps grazesniu!
                                  Aš paveldosaugininku nedirbu, bent jau kolkas, nes dar mokykloje mokausi.Kai rinko parašus dėl Klaipėdos paveldo išsaugojimo (per Jūros šventę) tai ir aš pasirašiau .Štai tiek esu padaręs.

Comment

Parašė Miestietis\14 Rodyti pranešimą
                                    Taip as Klaipedietis.. Kuo virsim tuo virsim
                                    Keistas klaipėdietis .Jeigu tau nusispjauti į Klaipėdos ateitį.Nejaugi tu manai, kad Klaipėdos virtimas į Kaliningradą yra normalu ?

Comment

Aš paveldosaugininku nedirbu, bent jau kolkas, nes dar mokykloje mokausi.Kai rinko parašus dėl Klaipėdos paveldo išsaugojimo (per Jūros šventę) tai ir aš pasirašiau .Štai tiek esu padaręs.
                                      Tai pasirašei už giliavandenį uostą ar prieš?

Comment

Keistas klaipėdietis .Jeigu tau nusispjauti į Klaipėdos ateitį.
                                        Šaunu kai miestietis mylį savo miestą , taip ir toliau.

Tik va prieš užimdamas aiškią poziciją.
                                        Atsakyk sau į keletą kausimų.

Ar priešinčiaus prieš šimtmečius statomiems 4 a. 5 a. pastatams, užguožiantiems vienaaukščius medinius šiaudinukus.

Paklausk savęs , kodėl mieste važinėja ne H.Fordo dizaino automobiliai.

Pasižiūrėk ar apsirengęs esi senelio stiliaus rūbais.

Ar tikrai estetikos matmuo yra laikas (tai yra, kuo senesnis tuo gražesnis)

Galu gale ar beatodairiška kritika, padaro mane svarbesniu, ir ar nuo tuo aš geriau jaučiuosi.

Atsakymai yra skirti tau.

Tik siūlau tau neužsidaryti mažoje sferoje, nes kuo plačiau žvelgsi tuo daugiau matysi.
                                        Absurdų pilna yra ir praeities kuryboje, ir grožio kalnai dabarties.Ir atvirkščiai.
                                        Tik visa tai kiekvienas mato savaip.

Comment

Parašė deep house
                                          ..mokykloje???
                                          Kas tau nepatinka ?Ar paaugliai negali domėtis architektūra, istorija ar paveldo išsaugojimu ?
                                          Paskutinis taisė Memelenderis; 2008.01.07, 15:46.

Comment

Working...
                                          X