Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

„K“ ir „D“ pastatai Klaipėdoje

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Tikriausiai daugeliui "sunervinsiu", bet noriu pasakyti, kad klaipėdos senamiestis man visai nepatiko. Tiesa sakant man net vadinti jį senamieščiu keista, tiesiog keli žemaūgiai namukai viduri didžiulių laisvų erdvių ( jau nekalbant apie tuos siaubingus uosto kranus, kurie puošia, vadinamą senamiestį ). Taigi nereikia perdėtai piktintis naujaisiais pastatais miesto centre. Manau jie čia tinka kuo puikiausiai. O kad nauji pastatai statomi pačiame miesto centre tai tikrai geras ženklas, geriau jau turėti naują modernų centrą, nei pramoninę laukumą su keliais pastatukais joje. Visas senamiestis žuvo.Reikia kurti naująjį klaipėdos veidą, o ne bandyti atkurti tai kas jau senai prarasta ir liko istorijoje. Aš už tai, kad pati miesto centrą paversti naujosios modernios lietuviškos architektūros pavyzdžiu.

Mano Flickr nuotraukos : http://www.flickr.com/photos/ezziukas/sets/

--------------------------------------------------

Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!

Comment

Parašė tricky_kid
      .. tokiems pastatams visa laika vieta yra naujuosiuose rajonuose, kur formuojamas naujas miesto centras skirtas verslui ir komercijai, o senasis centras paliekamas rekreaciniam naudojimui ... bent jau taip yra normaliose miestuose, o Klaipedoj kotais viskas vyksta netaip kaip turetu ...
      Su šiuo teiginiu nenorėčiau sutikti, nes tada gaunasi, kad daugelis pavyzdžiui anglijos didmiesčių yra "nenormalus miestai" .

Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!

Comment

Parašė Ežiukas
        Tikriausiai daugeliui "sunervinsiu", bet noriu pasakyti, kad klaipėdos senamiestis man visai nepatiko. Tiesa sakant man net vadinti jį senamieščiu keista, tiesiog keli žemaūgiai namukai viduri didžiulių laisvų erdvių ( jau nekalbant apie tuos siaubingus uosto kranus, kurie puošia, vadinamą senamiestį ). Taigi nereikia perdėtai piktintis naujaisiais pastatais miesto centre. Manau jie čia tinka kuo puikiausiai. O kad nauji pastatai statomi pačiame miesto centre tai tikrai geras ženklas, geriau jau turėti naują modernų centrą, nei pramoninę laukumą su keliais pastatukais joje. Visas senamiestis žuvo.Reikia kurti naująjį klaipėdos veidą, o ne bandyti atkurti tai kas jau senai prarasta ir liko istorijoje. Aš už tai, kad pati miesto centrą paversti naujosios modernios lietuviškos architektūros pavyzdžiu.
        Kilo klausimas kurią tu vietą laikai senamiesčiu, jei ten kur stovi K ir D tai klysti, toje upės pusėje yra Naujamiestis,jis tikrai labai išgriautas(puikiai tai matosi nuo K pastato darytose nuotraukose). Bet nereiškia, kad ir toliau reikia sekti griovėjų pėdomis.Senamiestis nuo upės link Senojo turgaus, tai ten tikrai ne keli maži namukai, nors irgi yra didelių išgriautų plotų.

Štai šitos nuorodos gal kiek padės orietuotis, ir paneigs kaikuriuos teiginius:

www.bork-on-line.de/conception

www.biblioteka.lt/paveldas
        GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

Comment

Parašė Eimantas
          Kilo klausimas kurią tu vietą laikai senamiesčiu,...

Senamiestis nuo upės link Senojo turgaus, tai ten tikrai ne keli maži namukai, nors irgi yra didelių išgriautų plotų.
          Aš senamiesčiu laikau teatro aikštę ir žinoma aplinkinę teritoriją. O butent, kad tie namukai yra mažiukai, neįšvaizdus (mano nuomone) ir manau, kad nereiktu saugoti tokios teritorijos ir neleisti joje nieko modernaus statyti. Tokiu budu paliktume tą teritorija dar keliems dešimtmečiams merdėjimui.

Comment

Parašė Ežiukas
            Aš senamiesčiu laikau teatro aikštę ir žinoma aplinkinę teritoriją. O butent, kad tie namukai yra mažiukai, neįšvaizdus (mano nuomone) ir manau, kad nereiktu saugoti tokios teritorijos ir neleisti joje nieko modernaus statyti. Tokiu budu paliktume tą teritorija dar keliems dešimtmečiams merdėjimui.
            Įdomiai čia pastatus vertini pagal jų dydį. O ir jų dydis netoli Teatro aikštės vidutiniškai po du tris aukštus ( vidutinis Lietuvos senamiesčių pastatų aukštis turbūt kokie 2a.), vienaaukščiai, su mansardomis ir dažniausiai fachverkiniai yra arčiau turgaus ir dažniausiai jie sudaro pastatų kompleksus su uždarais kiemeliais.
            Parodyk savo išvaisdžių pastatų pavyzdžius, labai puošnių vienas kitas turbūt Lietuvos senamiesčiuose. Gali pateikti savo Kėdainnių pastatų foto, ar ir ten naujus gigantus senamiestyje nori matyti. Bet ne vien nuo "kvarbatkų" kiekio priklauso vertingumas.
            Aišku kiekvienas gali turėti savo nuomonę...
            Paskutinis taisė Eimantas; 2006.06.12, 21:00.
            GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

Comment

Bet tai niekas ir nesiulo griauti ar panašiai tu vertingų pastatų, tiesiog apstatyti juos moderniais pastatais , šio laikmečio. Nes dabar bendras vaizdas iš senamiesčio ar žiurint į jį, atrodo ne kaip. Jei bučiau nežinojas tai žiurint į senamiesti net nepagalvočiau, kad tai miesto senamiestis. Aiškus dalykas, kad klaipėdiečiams toks senamiestis yra mielas ir savas, bet tikrai nemanau, kad jis kuom nors ypatingas, kad ji reiktu baisiai saugoti nuo, bet kokios statybinės veiklos jame ar aplinkui jo teritoriją .

Comment

Manau, kad tai :

yra kur kas gražiau, nei tai :

Dar kartą pasikartosiu, kad tai tik mano vieno žmogaus nuomonė ir labai aršiai į ją nereikėtu reaguoti, bet jos nepaisyti ar menkinti irgi nederėtų

Comment

Parašė Ežiukas

Bet tai niekas ir nesiulo griauti ar panašiai tu vertingų pastatų, tiesiog apstatyti juos moderniais pastatais , šio laikmečio. Nes dabar bendras vaizdas iš senamiesčio ar žiurint į jį, atrodo ne kaip. Jei bučiau nežinojas tai žiurint į senamiesti net nepagalvočiau, kad tai miesto senamiestis. Aiškus dalykas, kad klaipėdiečiams toks senamiestis yra mielas ir savas, bet tikrai nemanau, kad jis kuom nors ypatingas, kad ji reiktu baisiai saugoti nuo, bet kokios statybinės veiklos jame ar aplinkui jo teritoriją .
                  Jei tokiais K ir D apstatysi tai bus išvis tragiška situacija, ne tokia vieta tokiems tūriams. Dėl laisvų senamiesčio erdvių užstatymo turiu savo tvirtą nuomonę, kad kiek tik įmanoma (pagal ikonografine ir kt medžiagą) atstatyti buvusius pastatus, kaip padaryta ne viename Europos senamiestyje. Nes sakykime yra sugriautas kvartaliukas..., ir visą jį užstačius moderniais namais tai jau nebus panašu į senamiestį.
                  Be to su statybomis senamiestyje nėra visiškas štilis.

Comment

Parašė Eimantas
                    Jei tokiais K ir D apstatysi tai bus išvis tragiška situacija, ne tokia vieta tokiems tūriams. Dėl laisvų senamiesčio erdvių užstatymo turiu savo tvirtą nuomonę, kad kiek tik įmanoma (pagal ikonografine ir kt medžiagą) atstatyti buvusius pastatus, kaip padaryta ne viename Europos senamiestyje. Nes sakykime yra sugriautas kvartaliukas..., ir visą jį užstačius moderniais namais tai jau nebus panašu į senamiestį.
                    Be to su statybomis senamiestyje nėra visiškas štilis.
                    Pritariu Eimantui, senamiestį reikia tvarkyti, bet naujus, šiuolaikinius pastatus reikia statyti už senamiesčio ribų. Senamiesyje reikia atstatinėti sugriautus, restauruoti apleistus pastatus išlaikant bent fasaduose autentiką. O jei galima ir viduje atkūrti to meto isplanavimą ir tūrius - tai tuo labiau reikia atstatyti per karus ir kitus neigiamus laikotarpius sunaikintus pastatus.
                    Parašas :)

Comment

Tai, kad K ir D yra už senamiesčio ribų (kiek žinau ).
                      O šiaip jie man pro balkoną matosi ir galiu pasakyti, kad atrodo tikrai nerealiai.

Comment

Už senamiesčio, bet paminklosauginėje istorinėje dalyje, ir visai šalia senamiesčio.
                        Iš kokios gatvės tau jie per balkoną matosi?

Comment

Na gali būti, nesidomėjau . Šiaip iš teatro aikštės nelabai akys krypsta į juos (bent jau man). O aš gyvenu Danės gatvėj .

Comment

Manau Klaipėda galėtų būti nors vienas miestas Lietuvoje, kuriame leistų statyti modernius, aukštus pastatus netoli senamiesčio. Vilniuje jau ribojama aukštų pastatų statyba aplink senamiestį, Kaune turbūt irgi bus ribojama, o Kėdainiams tas galbūt nelabai gresia. Ir pats Klaipėdos senamiestis nėra kažkuo labai ypatingas, nes yra labai daug miestų su dideliais ir įspūdingais "vokiškais" senamiesčiais. Aišku, aš pilnai pritariu Eimantui dėl statybų pačiame senamiestyje - t.y. pirmiausia reikia atstatyti buvusius pastatus.

Comment

Šitie pastatai taip pat iš tos pusės, kur stovi K ir D, bet dar toliau nuo senamiesčio ribos (2 ir 3 senesni nei eilė pastatų senamiestyje prie Dangės):

Klasicizmas:

www.biblioteka.lt/paveldas

Šitie taip pat stovėjo dar toliau nuo senamiesčio (į tą pusę) už K ir D:

http://web2.vs170057.vserver.de/conception/index.htm

Tai čia, taip pat kaip ir senamiestyje, visų pirma reikia atstatyti buvusius, o ne jų vietoje ir tarp išlikusių aplink senų statyti modernius ir aukštus.

Comment

Dėl kelių senų pastatų esančių už senamiesčio teritorijos nemanau, kad reiktų neleisti ten statybų. Kiek supratau, K ir D nėra pastatyti būtent toje vietoje, kur kažkada buvo kiti vertingi pastatai.

Comment

kazka jus cia pezat apie klaipedos senamiesti neaisqius dalykus. Kam cia klp senamiestis nelabai kas gero? pasidomekyt kuris lietuvos miesto senamiestis yra seniausias? gal klaipedos? o jei seniausias tai ir vertingiausias.o del aukstuminiu pastatu jau seniai yra paruostas aukstuminiu pastatu apribojimu reglamentai ir t.t. belike sudet taskus ant i.
                                  manau kad k ir d per arti senamiescio. siaip priimtina kad senamiestis turi 2 km vizualine itakos zona, kuri klaipedoj yra ir didesne, nes klp yra lygumoje......
                                  jei kas neaisq kreipkites, paaiskinsiu issamiau
                                  "Neturtėlis- tai žmogus, manantis, kad idėja jam tinka tik tada, jei yra jo paties".

Comment

ir dar, kazkas rase kad vilniuj jau ribojamas aukstingumas. jis ribojamas lygiai tiek kiek ir kitose miestose detaliajam irasant maksimalu leistina aukstinguma. O bendra miesto aukstingumo koncepcija bus klaipedoj..............
                                    "Neturtėlis- tai žmogus, manantis, kad idėja jam tinka tik tada, jei yra jo paties".

Comment

Parašė URBANISTAS
                                      pasidomekyt kuris lietuvos miesto senamiestis yra seniausias? gal klaipedos? o jei seniausias tai ir vertingiausias.
                                      Ir šioji auksinė mintis atsidurs mano užrašų knygutėje.

Comment

Parašė Ežiukas
                                        Su šiuo teiginiu nenorėčiau sutikti, nes tada gaunasi, kad daugelis pavyzdžiui anglijos didmiesčių yra "nenormalus miestai" .
                                        beje as anglijoj nieko blogo nepastebejau, bent londone ar birminghame: centras skirtas krautuvems ir kavinems, klubams ... verslas nukeltas truputi toliau, o supermarketai atitraukti nuo centro, kad nesudaytu konkurencijos krautuvems, o cia pasistate akropolis pora kilometru tik nuo centro ir senamiestis truputi eme dusti, dar ta mokesti nekilnojamo turto(kazkaip neabejoju kartu su vp ir kitokiais neaiskais dalykais) prastume

beje is tu dvieju nuotrauku, kur KirD ir senamiestis, tai man mielas, jaukus senamiestis 1000000 kartu grazesnis ir mielesnis ... na cia dar idedu biski subjektyvumo, nes neveltui 14 metu ten praleista, gan daug alaus isgerta visos pakampes ir kampai istyrineti, zinomas kiekvienas pastatas ir dar visokie pastebejimai, bet si dalis prideda gal kokius 000 prie kartu
                                        Propoganda ir penas mintims >>>

Idėjos, mokslo pasiekimai ir įdomybės
                                        www.ted.com

Comment

atstatymas labai gerai , tik yra viena beda, galima atstatyti tik pastatus, kurie yra prie islikusiu urbanistiniu strukturu (gatviu tinklo, viesuju erdviu ir pan), o pacios sunaikintos urbanistines strukturos jau nebeimanoma atkuri o butu labai linksma ypac naujamiestyje(kuris patapo is daugelio mazu idomiu ir savitu priemiesciu tiek struktura, tiek dvasia) ... visiskas transporto paralyzius bet uztat ot dvasia ir uztaisas butu ten

ok pora labai geru skaitiniu apie klaipeda, jos savituma ir dvasia ... bandom
                                          www.varioburnos.com, tada kur yra desine veidu eile vienas per vidury yra ryskesnis; mygtelkit ... sekat ... tada spaudziat ese (architektura irgi nieko) ir ten yra du tokie rasineliai : pirma "gintaro kambarys" po to "Trecioji Klaipeda" ... pasistenkit perskaityti
                                          Paskutinis taisė tricky_kid; 2006.06.15, 10:25.
                                          Propoganda ir penas mintims >>>

Idėjos, mokslo pasiekimai ir įdomybės
                                          www.ted.com

Comment

Working...
                                          X