Kaune pagal mokslo, studijų ir verslo slėnio „Nemunas“ projektą kuriamas Maisto mokslų ir technologijų kompetencijos centras, pranešė Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM).
Pasak ŠMM pranešimo, šį mokslo, studijų ir verslo slėnio „Nemunas“ projektą vykdys Kauno technologijos universitetas (KTU) ir Lietuvos sodininkystės ir daržininkystės institutas (LSDI).
„Centre taip pat bus kaupiami duomenys apie augalų rūšis ir veisles, juose esančias vertingas medžiagas ir jų panaudojimo būdus, poveikį žmonių sveikatai“, - rašoma ministerijos pranešime.
Maisto mokslo ir technologijų kompetencijos centre, kuris įsikurs rekonstruotame KTU pastate, bus įrengtos 8 laboratorijos ir moksliniai centrai, kur bus vykdomi maisto produktų gamybos procesų biocheminiai ir technologiniai tyrimai, vaisių ir daržovių bei jų perdirbtų produktų kokybės tyrimai, modeliuojama jų kokybė.
Šiam centrui sukurti, pasak ŠMM, prireiks 8,43 mln. litų, iš jų 7,17 mln. bus gauta iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų. Iš Lietuvos biudžeto projektui skiriama šiek tiek daugiau nei milijonas.
„Maisto pramonė Lietuvoje yra ir bus labai svarbi šaka, sukurianti didelę šalies bendrojo vidaus produkto dalį. (...) Tikimės, kad jėgų konsolidacija, šiuolaikiška įranga padės sukurti naujų maisto produktų, kurie bus gaminami Lietuvos įmonėse, pagerins studijų bazę būsimiesiems maisto technologams“, - pranešime cituojamas KTU rektorius Raimundas Šiaučiūnas.
Centrui keliami uždaviniai pagerinti Lietuvos žmonių mitybą, kasdienio vartojimo produktų sudėtį priartinti prie sveikos mitybos reikalavimų, sintetinius konservantus keisti tradiciniais lietuviškais augalais bei stiprinti maisto pramonės produktų konkurencingumą.
Pasak ŠMM pranešimo, šį mokslo, studijų ir verslo slėnio „Nemunas“ projektą vykdys Kauno technologijos universitetas (KTU) ir Lietuvos sodininkystės ir daržininkystės institutas (LSDI).
„Centre taip pat bus kaupiami duomenys apie augalų rūšis ir veisles, juose esančias vertingas medžiagas ir jų panaudojimo būdus, poveikį žmonių sveikatai“, - rašoma ministerijos pranešime.
Maisto mokslo ir technologijų kompetencijos centre, kuris įsikurs rekonstruotame KTU pastate, bus įrengtos 8 laboratorijos ir moksliniai centrai, kur bus vykdomi maisto produktų gamybos procesų biocheminiai ir technologiniai tyrimai, vaisių ir daržovių bei jų perdirbtų produktų kokybės tyrimai, modeliuojama jų kokybė.
Šiam centrui sukurti, pasak ŠMM, prireiks 8,43 mln. litų, iš jų 7,17 mln. bus gauta iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų. Iš Lietuvos biudžeto projektui skiriama šiek tiek daugiau nei milijonas.
„Maisto pramonė Lietuvoje yra ir bus labai svarbi šaka, sukurianti didelę šalies bendrojo vidaus produkto dalį. (...) Tikimės, kad jėgų konsolidacija, šiuolaikiška įranga padės sukurti naujų maisto produktų, kurie bus gaminami Lietuvos įmonėse, pagerins studijų bazę būsimiesiems maisto technologams“, - pranešime cituojamas KTU rektorius Raimundas Šiaučiūnas.
Centrui keliami uždaviniai pagerinti Lietuvos žmonių mitybą, kasdienio vartojimo produktų sudėtį priartinti prie sveikos mitybos reikalavimų, sintetinius konservantus keisti tradiciniais lietuviškais augalais bei stiprinti maisto pramonės produktų konkurencingumą.
Comment