Parašė Tomas
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Savanorių prospekto projektai Kaune
Collapse
X
-
Deja, buvo pasirinkti ne melsvi, o pilki intarpai, kurie viską užgožia ir varo depresūhą (nekalbant apie baltais rėmais paryškintus atsidarančius langus, kurie išsišoka (blogąja prasme)).
Pilką spalvą galima naudoti, jei fasade yra pakankamai baltos spalvos ir langai yra daug didesni, taip pat galima žaisti su pilkos spalvos atspalviais, kaip šiame projekte:
- 4 patinka
Comment
-
Parašė Efka_01 Rodyti pranešimąSavanoriuose griovimui uždarytas baras Veronika
Kažkada lyg ir planuota čia ofisus statyti, bet kažkuriam nesenam straipsny skaičiau, kad nugriovus barą statys parduotuvę
- 2 patinka
Comment
-
Tai jau jug patvirtino pati Veronikos savininkė, kad tuoj bus pradėta statyti netinklinė parduotuvė.
https://kaunas.kasvyksta.lt/2019/09/...asaromis-foto/
Comment
-
"V. Astraitienės manymu, tai greičiausiai bus maisto prekių parduotuvė, tačiau asortimentas dar neapibrėžtas – pirmiausia reikia pastatyti. Patalpose įsikurs ne kuris nors didžiųjų prekybos tinklų, parduotuvė bus valdoma pačios verslininkės."
Matosi "rimta" verslininkė, ne-tinklinė maisto prekių parduotuvė, čia tie laikai nepraėjo prieš 15-20 metų? O juk puikiai galėtų verslo centras ar viešbutis stovėti, nes vieta tam puiki.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė MintiesRatas Rodyti pranešimąMatosi "rimta" verslininkė, ne-tinklinė maisto prekių parduotuvė, čia tie laikai nepraėjo prieš 15-20 metų? O juk puikiai galėtų verslo centras ar viešbutis stovėti, nes vieta tam puiki.
O smulkiam verslui čia išvis nėra beveik šansų.
Comment
-
Parašė Missoni Rodyti pranešimąIr kam šioje vietoje reikalinga dar viena maisto parduotuvė? Šalia gi nemaža "IKI" yra, tikrai beviltiškas reikalas atsidaryti tokioje vietoje. Na, nebent kokie nors "Broliai juodvarniai" įsikurs? Naktinė šnapsinė...
OT: Norėtųsi, kad Kaune ekonomikos ir šiaip potencialo koncentracija būtų panaši kaip Vilniuje, nes įtariu, kad Vilnius laimi šioj srity. Stipresnis Kaunas (kaip ir kiti miestai) labiau iškeltų ir visą Lietuvą Man nerūpi šioj situacijoj individualiai Kaunas (kuris ir taip berods antra Lietuvos ekonomika po Vilniaus), bet visa Lietuva apskritai
- 1 patinka
Comment
-
Parašė PoDV Rodyti pranešimą
Nekažką tada. Norėtųsi, kad Savanorių pr. atrodytų (dar) geriau, bent jau aš nesitikiu aukštų biurų/dangoraižių šalia kelio, bet bent jau jausmas, kad šalia gatvės vyksta ekonomika galėtų būti (dar) gyvesnis.
OT: Norėtųsi, kad Kaune ekonomikos ir šiaip potencialo koncentracija būtų panaši kaip Vilniuje, nes įtariu, kad Vilnius laimi šioj srity. Stipresnis Kaunas (kaip ir kiti miestai) labiau iškeltų ir visą Lietuvą Man nerūpi šioj situacijoj individualiai Kaunas (kuris ir taip berods antra Lietuvos ekonomika po Vilniaus), bet visa Lietuva apskritai
Comment
-
Girdėjau kalbų gal net šiame forume kokiais 2000-aisiais (buvau tais laikais ir video net radęs YouTube, kaip apstatys gražiai visą Kauną), kad įvažiavimas į Kauną per Savanorių pr. turi būti kaip į didmiestį. Dideli pastatai, įspūdingi vaizdai. Sakyčiau, kad nereikia Ypač matant kiek parduodama sklypų tam pačiam Savanorių pr. ir niekas nevyksta, neaišku kiek stovės tas Kalniečių prekybos centro vaiduoklis. Norėtųsi tiesiog to užpildymo ir gyvumo, net nesvarbu kokio tūrio turi būti tas pastatas
Comment
-
Parašė kesukazzz Rodyti pranešimą
Ir nebus tų aukštų biurų/dangoraižių aplamai Kaune, nėra čia milijoninis miestas, kur netilptų verslas į tuos mažus verslo centrus. Man juokas net ima, kaip Matijošaitis nori prie Kauno prijungti 13 raj. Seniūnijų su 95 kaimais. Tuomet Kaunas pagal plotą tampa didžiausiu Lietuvos miestu, kuriame ūkininkai, žemią arią ir ūkininkauja. Kam čia reikia to? Kaune pilna apleistų sklypų, kur gali statyti kvartalus tų dangoraižių, bet čia niekam to nereikia. Todėl ir stato naujus mažus tuos verslo centrus, nes nėra poreikio dangoraižiams. Nėra čia didelių verslo kompanijų, kaip ir visoj Lietuvoj.
Kas liečia aukštuminius pastatus tai asmeniškai labai jų norėčiau, bet realybėj ir milijoniai miestai kaip Dublinas puikiai verčiasi be jų.
- 1 patinka
Comment
-
Dar viena tipinė abejotinos kokybės dėžutė prospekte:
http://www.kaunas.lt/wp-content/uplo...020/04/PP1.pdf
Comment
-
Savanorių pr vietoj dabartinio medinuko prie Aklųjų sankryžos projektuojamas visiškai į aplinką neįsipaišantis pastatas. Aš šiaip už atsinaujinimą ir šalia gyvenu ir jau laukiau, ką vietoj medinuko statys, bet nu kažkaip labai atrodo keistas architektūrinis sprendimas.
http://www.kaunas.lt/wp-content/uplo...B3-pr.-239.pdf
Vizualizacijos: http://www.kaunas.lt/wp-content/uplo...ALIZACIJOS.pdf
Comment
-
Pastato mintis turbūt yra: "šiuolaikinis Kauno stilius valdo!". Bandoma įpaišyti naują Kauno architektūros tendenciją tarp Aklųjų sankryžos daugiabučių, kuris stipriai iš jų išsiskirtų. Bendrai paėmus, man tik ta raudona spiralė nesižiūri, atrodo per daug nerealistiškai vizualizacijose.
Tiesą sakant, kol dar tiek netvarkytų pastatų Kaune, tai man asmeniškai vos ne bet kas sueis, kas "nauja". Svarbu, kad mieste liktų kuo mažiau susidėvėjimo kaip tokio. Standartų laikymasis sukuriant patogią infrastruktūrą taip pat svarbus. Neigiamas pvz. buvo, kai tvarkydami Savanorių pr. Baldų parduotuvės kompleksą, Savanorių pr. šaligatviuose įrengė per aukštus bortelius, tai teko parašyti pastabą Savivaldybei, kad taip neturėtų būti... paskui sutvarkė.Paskutinis taisė PoDV; 2020.06.23, 23:37.
Comment
-
Parašė Malach Rodyti pranešimąSavanorių pr vietoj dabartinio medinuko prie Aklųjų sankryžos projektuojamas visiškai į aplinką neįsipaišantis pastatas. Aš šiaip už atsinaujinimą ir šalia gyvenu ir jau laukiau, ką vietoj medinuko statys, bet nu kažkaip labai atrodo keistas architektūrinis sprendimas.
- 1 patinka
Comment
Comment