Parašė r08n
Rodyti pranešimą
Karas su Švedija buvo tik pavyzdys, ironija čia pas patį netikusi.
Kita vertus, jei vadovautis Venecijos ar Helsinkio chartijomis, tai mano išsakyta nuomonė yra teisinga, kad norint išsaugoti senamiestį kaip kultūros vertybę būtina jį regeneruoti. Šiuo atveju kvailas būtų siūlymas atstatinėti originalius ten stovėjusius pastatus, nes tai būtų klastotė. Tad reikia šiuolaikinėmis priemonėmis stengtis kažką padaryti. Juk iš esmės ne taip jau blogai atrodo sovietmečiu statyti namai senamiesčio gatvelėse. Įsivaizduok, dabar ten visur būtų skvereliai
Tai aš man rodos ir minėjau, kad pirma reiktų restauruot apleistus pastatus, o jei vėliau atsirastų poreikis ir tankint senamiesčio užstatymą.
Dėl to skverelio spręsti sunku. Jei vadovautis tarptautiniais ir vietiniais dokumentais, kvartalas turėtų būti atkurtas. Tačiau nors ir aš griežtokai pasisakau, kad mieste turi būti tankus užstatymas, vis gi, šiai vietai galima pritaikyti ir išimtį. Labai svarbu suprasti tai, kad ta vieta pamėgta žmonių, ten daromos instaliacijos ir panašiai. Tad šiai vietai galima pritaikyti savotišką laiko "patinos" kategoriją ta prasme, kad šis pusiau neužstatytas kvartalas pats yra vertybė.
Dėl to gyvenamojo kvartalo, tai ne ką te galiu ir pasakyti. Viena vertus nematau čia nieko blogo. Antra vertus, verčiau būtų restauravę bent vieną istorinį pastatą ir pritaikę jį gyvenamajai funkcijai.
Comment