Ne, kalniečių trinukai vos perkopia 50m. ribą, o bažnyčia kaip žinia iki stogo 63 metrai
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Projektai Kaune...
Collapse
X
-
Parašė fredis Rodyti pranešimąDėkui Mjso
bet tikrai netikiu, kad šis projektas bus kada nors įgyvendintas. Beje juk aukštis tai neribojamas prie MCdonaldo, tai tikrai, kiek pamenu, o toliau siūlo mažinti iki bažnyčios lygio, kaip visada. Čia Kaunas turėtų ploti delnais jei toks projektas pajudėtų....
Jei bažnyčia bus graži, gal ir reikėtų, mano nuomone, pažiūrėti, kaip atrodytų aukšti pastatai įvairiais rakursais. Bet jei aš teisingai suprantu visą situaciją, tai viskas turėtų atrodyti gerai. T.y. mažinti aukštingumą dėl bažnyčios šioje vietoje (ne kaiminystėje, t.y. bažnyčia, kaip supratau, neturi įtakos detaliajam planui?), manau, gali siūlyti nebent koks valdininkas, tikėdamasis priemokos.
Comment
-
Koks tikslas juos statyti Savanoriuose? Vien dėl to, kad didžiausia gatvė? Koks tikslas statyti "uptown'e", kai normaliam pasaulyje statoma "downtown'e" (čia "downtown'as/uptown'as" tiek "literally", tiek definicijos prasme) daugiauaukščiai? Galvokit koks vien srautų pralaidumas Savanorių pradžios ir Žemaičių gatvės turėtų būti, jei atsirastų pirminis MikroVisatos daugiaaukštis šalia Prisikėlimo bažnyčios. Čia iš serijos...noriu noriu noriu... o refleksyvaus mąstymo 0. Nenegiu, kad absurdiški kartais apribojimai Kaune taikomi, bet be daugiauaukščių pastatų Kaunas netaps mažesnis nei miestas, o jei manote kitaip, tai jau čia problema Jūsų kolegos mąstyme... Kiekvienas gali kvestionuoti apribojimus, bet realiai kritikuojantys į juos įsigilinę, ar bant perskaitę? Tokių turbūt mažuma... Tarp kitko, aš irgi neskaičiau, kodėl taikomi apribojimai tokie, kokie yra - bet ir nepuolu archsąjungos.
Noriu, noriu, noriu...Paskutinis taisė tivoli; 2008.12.08, 23:10.
Comment
-
Kas siūlo somi aš nežinau. Ir aplamai labai jau sunku spręsti apie projektą iš vienos foto, taip pat kaip ir apie architektų pastabas iš kelių sakinių. Bet vis tiek aš noriu, noriu, noriu aukštuminių pastatų. Pritariu tivoli tau, kad ne bet kur... Kiek pamenu anksčiau nekartą šiuo klausimu diskutavome, kuri vieta geriausia aukštuminiams pastatams. Kiek žmonių tiek ir nuomonių, bet aš esu susidaręs savo nuomonę, kaip paprastas kaunietis kur norėčiau matyti aukštybinius pastatus, šiuo metu Kaune tokių vietų yra mano nuomone net kelios, bet kas iš to....You've got one life! Live it!
Comment
-
fredi:
būtent tame ir esmė, kad dažnas nori gražaus miesto, bet tik svarbu jiems nepasidarytų prasčiau gyventi. Taigi visų pirma reikia suderinti aukštingumą su kaimynais, kaimynus įtikinti, kad naujieji pastato gyventojai neapsunkins eismo jų gatvėse, kad iš vaikų nebus atimtos žaidimų aikštelės, ir tt ir pan.
Andrewass:
Kas tiksliai siūlo pastatus mažinti iki bažnyčios lygio?
Comment
-
Andrewass:
Kas tiksliai siūlo pastatus mažinti iki bažnyčios lygio?[/QUOTE]
2. MULTIFUNKCINIS PASTATŲ KOMPLEKSAS SU AUKŠTYBINIAIS BIURŲ PASTATAIS, PREKYBOS CENTRU-PASAŽU IR VIEŠBUČIU SAVANORIŲ PR. PROJEKTINIAI PASIŪLYMAI (Autoriai - UAB "Archikadas". Užsakovas- UAB „Kauno parkas“).
Ekspertai projektui nepritarė ir rekomendavo jį pristatyti dar kartą, pakoregavus pagal pastabas. Taryba iš principo pritarė aukštybiniam užstatymui šioje teritorijoje, tačiau pasigedo vizualios analizės, kaip siūlomi aukštybiniai pastatai paveiks visą miestą transporto, vizualiniu aspektais. Eskpretų nuomone, vertikalė neturėtų viršyti Prisikėlimo bažnyčios bokšto aukščio, viso komplekso aukštis ir intensyvumas turėtų labiau derėti prie esamo konteksto, kvartalas turėtų turėti ryšius su gretimu parku.
Comment
-
Kaip tik kalba pasisuka apie "Prisikėlimą" taip pas mane pyktis atsiranda... Na baisus tas pastatas ir taškas...Mano nuotraukos @Fotki.com
Auto Show Millennium 2007
Retromobile 2007
"Kova 1". Driftingo čempionatas
"Foje" Gali Skambėti Kitaip
Vilniaus žavesys kauniečio akimis: 1 dalis | 2 dalis
BaltMotorShow 2007, Vilnius: 1 dalis | 2 dalis
Kauno Marių Regioninis Parkas
Comment
-
Parašė HAMMER Rodyti pranešimąKaip tik kalba pasisuka apie "Prisikėlimą" taip pas mane pyktis atsiranda... Na baisus tas pastatas ir taškas...
Comment
-
Parašė Linas Rodyti pranešimąTaip tikrai nemanau, bet man dangoraižiai vaizdo tikrai negadintų, juo labiau, jie gi gerokai nutolę nuo bažnyčios.Mano nuotraukos @Fotki.com
Auto Show Millennium 2007
Retromobile 2007
"Kova 1". Driftingo čempionatas
"Foje" Gali Skambėti Kitaip
Vilniaus žavesys kauniečio akimis: 1 dalis | 2 dalis
BaltMotorShow 2007, Vilnius: 1 dalis | 2 dalis
Kauno Marių Regioninis Parkas
Comment
-
Susidaro įspūdis, kad Kauno architektų klerkai nori, kad Kaunas atrodytu panašiai šitaip:
Nu gal jau truputėlį perdaug, ką ?
Nieko daugiau tik viena bažnyčia ant kalno.......nu gražus pastatas bet nereikia jo na nžn padaryti kaip Kauno Staba, o visi važiuojam pasižiūrėt Prisikėlimo bažnyčios, nes tai VIENINTELIS gražus statinys Kaune....., jau perdaug šito pastato kišama....Paskutinis taisė 99; 2008.12.10, 20:10.
Comment
-
Parašė Andrewass Rodyti pranešimąjau perdaug šito pastato kišama....
Comment
-
Parašė HAMMER Rodyti pranešimąKalbama, kad bažnyčia matoma iš visų kauno pusių. Tiesą sakant arba nesu pastebėjęs, arba jos tikrai nesimato nuo tarkim McDonaldo ar Mūravos sankryžos, iš Pažaislio, Pramonės rajono ir t.t. Ją visuomet pastebiu grįžinėdamas Via Baltica iš Marjampolės pusės, bei kas be ko iš Aleksoto ar centro. Iš centro dangoraižių Savanoriuose nesimatytų, iš mano minėtų vietovių jei tikrai iš ten nesimato Prisikėlimo bėdos irgi nebūtų. važiuojant Via Baltica tikrai ne visi matantys įžvelgs bažnyčią. Vienintelė vieta mano akimis kur bažnyčia susikirstu su Savanorių dangoraižiais - Aleksotas.
Comment
-
Lūšnelės gal ir nėra labai gerai, tačiau jas pakeisti turėtų iš esmės tokių pačių parametrų ir užstatymo morfotipo pastatai, o ne daugiaaukščiai. Daugiaaukštės statybos invazijai be jokių kalbų tinkamos buvusios pramonės ir urbanistiškai nuvertėjusios teritorijos (Savanorių prospekto kvartalai ir panašiai). O istorinę miesto dalį reikia saugoti. Čia kaip su Vilniaus senamiesčiu.N N N
Comment
Comment