Todel ,kad toki statini kuri statys ant Merkurijaus pandamento ,galima statyti uz Sargenu ar uz Karmelavos ar kitame plote kur yra zemes,dideli laukai ir kloniai.Ir mums paliktu kaip prisiminima atrestauruota Merkuriju.O tau patiktu ,kad po 20 metu nugriautu naujai atstatyta Merkuriju ir vietoi jo vel kita statytu???????????
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[KAU] "Merkurijaus" metamorfozė
Collapse
X
-
old school
Parašė Rutualda Rodyti pranešimąTodel ,kad toki statini kuri statys ant Merkurijaus pandamento ,galima statyti uz Sargenu ar uz Karmelavos ar kitame plote kur yra zemes,dideli laukai ir kloniai.
Comment
-
old school
O tau patiktu ,kad po 20 metu nugriautu naujai atstatyta Merkuriju ir vietoi jo vel kita statytu???????????[/QUOTE]
Jeigu tas pastatas bus architekturiniu bei estetiniu poziuriu vertingas, jo negriaus. O merkurijaus pastatas neturi isliekamosios vertes jokios. Beje kokie prisiminimai kyla ziurint i merkuriju? Nostalgija sovietiniams laikams? Supraskit zmones kad merkurijus ten kaip auglys yra. Suprasciau kur nors silainiuose, eiguliuose, dainavoj pagaliau. Bet tik ne laisveje tokia nesamone statyti
Comment
-
Parašė old school Rodyti pranešimąJeigu tas pastatas bus architekturiniu bei estetiniu poziuriu vertingas, jo negriaus. O merkurijaus pastatas neturi isliekamosios vertes jokios.
Beje kokie prisiminimai kyla ziurint i merkuriju? Nostalgija sovietiniams laikams? Supraskit zmones kad merkurijus ten kaip auglys yra. Suprasciau kur nors silainiuose, eiguliuose, dainavoj pagaliau. Bet tik ne laisveje tokia nesamone statyti (tą patį galima pasakyti apie Kančo šedvrą)
toshas
"Merkurijaus" kaip laikmečio atstovo gaila. Bet manau jo likimas labai dėsningas dėl funkcijos - komercinis pastatas nebepataiko į rinkos poreikius. Visuomeninis statinys galbūt turėtų daugiau šansų išgyvent.
Comment
-
Parašė old school Rodyti pranešimą...Bet tik ne laisveje tokia nesamone statyti...
Comment
-
old school
Parašė x21 Rodyti pranešimąButent, visi dabar laisveje tik nesamones ir stato... kada gi pagaliau prades namus statyti kad negeda butu...
Comment
-
Ai cia galima gincytis kaip sakoma del skonio ,kam nera geru prisiminimu nuo sovietmecio tai tam ir nepatinka ir namai ,o kam nepatiko Smetona tai ir smetoniniai nepatiks .Nu kiek zmoniu tiek nuomoniu.Man viskas patinka as megstu ir i lusnas paziuret ,visai zdiaugiuos ,kad dar ne visos nugriuvo O ko jum tas Sovietmetis nepatinka ,ar jus kas muse tuo metu ,karo lyg ir nebuvo ,o tai svarbiausiai.
Comment
-
old school
Parašė tricky_kid Rodyti pranešimąO gal galėtum pateikti "neginčijamus" argumetus, kodėl architekto Sprindžio kurinys neturi jokios išliekamosios vertės ?
Siuo klausimu is savo puses baigiu siuos, tema tersiancius, gincus...
Comment
-
Parašė old school Rodyti pranešimąAtsakysiu klausimu i klausima. Kokia isliekamaja verte turi siu dienu lietuvos "popso" sedevrai pries bethoveno 9taja simfonija? O kokia isliekamaja verte turi sumoderninta, paivairinta roko muzikos skambesiu, ta pati 9toji simfonija, pries mineta lietuvos "popso" sedevra? Cia toks retorinis ne i tema klausimas pamastymui...
Siuo klausimu is savo puses baigiu siuos, tema tersiancius, gincus...
Ir kaip jau buvo minėta:Bet kokiu atveju tas miliuno/kanco pastatas ten atsiras patinka jum ar ne.
Comment
-
old school
Parašė Rutualda Rodyti pranešimąAi cia galima gincytis kaip sakoma del skonio ,kam nera geru prisiminimu nuo sovietmecio tai tam ir nepatinka ir namai ,o kam nepatiko Smetona tai ir smetoniniai nepatiks .Nu kiek zmoniu tiek nuomoniu.Man viskas patinka as megstu ir i lusnas paziuret ,visai zdiaugiuos ,kad dar ne visos nugriuvo O ko jum tas Sovietmetis nepatinka ,ar jus kas muse tuo metu ,karo lyg ir nebuvo ,o tai svarbiausiai.
Comment
-
old school
Parašė Rutualda Rodyti pranešimąO prie ko cia sibiras ,prie architekturos ,zmones ir dabar kencia uzsimusa ,uraganai visokie ,buvo ir bus visais laikais.Mano visa vaikyste buvo nuo 1974 ir man labai gerai buvo.
Comment
-
old school
Parašė RutualdaReikejo but biednam ir maziau sneket ,butu neveze ,ubagai kiek zinau visi liko Lietuvoi.
Comment
-
Parašė old school Rodyti pranešimą...Tukstanciai isvezta i sibira, daugybe nuzudyta. Net uz menkiausia zodi. Istisi kaimai issudyti. Dauguma neteko artimuju... bet kol paciam nekanda i ranka tol gerai ane?
Comment
-
old school
Parašė x21 Rodyti pranešimąNemaisyk archikekturos su politika... as jau sakiau tau...
Comment
-
Parašė Rutualda Rodyti pranešimąO prie ko cia sibiras ,prie architekturos ,zmones ir dabar kencia uzsimusa ,uraganai visokie ,buvo ir bus visais laikais.Mano visa vaikyste buvo nuo 1974 ir man labai gerai buvo.
Comment
-
Parašė Linas Rodyti pranešimąGerbiamoji ponia, aš panašaus amžiaus, kaip ir tamsta ir tie laikai taip pat buvo mano vaikystės metai ir neblogi buvo, deja, vaikystė nuėjo ir nebegrįš, kad ir kaip mes norėtume ir ilgėtumės. Čia kaip toj dainoj: "sugrįžki jaunyste, alyvom sužydėk... jaunystė negrįžta, žinok, žinok, žinok". Tačiau nuo šiek tiek brandesnės vaikystės jau sužinojau apie skaudžią Lietuvos istoriją ir man sovietiniai laikai tikrai neimponuoja. Kai kurie pastatai, tame tarpe ir "Merkurijus" gal ir neblogai žiūrėjosi, bet tas laikas jau praėjo ir šių dienų realybė kitokia, šios dienos taip pat turi palikti savo ženklą, tad gal nestabdykim upės bėgimo.
Nors... Valdovų rūmuose taip ir buvo padaryta... Nušluotas autentiškas rūmų fragmentas (Šliozbergo namas), pastatant kičą. Situacija tokia, kad ant 16 amžiaus rūsių stovi 21 amžiaus pastatas, turintis 18 amžiaus išvaizdą, o viduje - 19 amžiaus fragmentas (to pačio Šliozbergo namas). "Protingiau ir profesionaliau" nebesugalvosi.Paskutinis taisė LBP; 2008.09.05, 23:56.N N N
Comment
-
old school
Parašė LBP Rodyti pranešimąDėl paliekamo ženklo. Sutinku. Kiekviena epocha turi palikti savo ženklą. Bet kam naikinti vieną epochą, kad sudarytume sąlygas naujo laikmečio įamžinimui? Tuo labiau, kai tas naujasis kūrinys nebus išskirtinis ir, svarbiausia, vienas iš nedaugelio savo epochos atstovų? Jei jau laikot Merkurijų visiškai beverčiu, tuomet ką manot apie jo bendraamžius ir tos pačios epochos ir sovietinės architektūros atstovus, pavyzdžiui, Baravyko nacionalinė galerija Vilniuje, Čekanausko ŠMC?
Comment
-
Parašė old school Rodyti pranešimąNzn kiek ten palikimo merkurijuje bet faktas vienas kad tas pastatas ten visiskai nedera.
http://www.architektusajunga.lt/LT.p...nt=news&Id=116
Derėjimas tai nėra vien panaši langų forma ar užapvalinti kampai. Reikia pastebėti esmingesnius dalykus.
Keistoka Kaune politika. Pvz. K.Mindaugo pr. konversinėse teritorijose yra apribojimas iki 5 aukštų, o Laisvėje galima nesunkiai įkalti 7 aukštus į gatvės perimetrą.
Comment
Comment