Parašė karolis1993
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[KAU] "Merkurijaus" metamorfozė
Collapse
X
-
Parašė Taiga Rodyti pranešimą
Bet kuriuo atveju, tai buvo gana unikalus pastatas, kurio nebeliko. O naujasis, nors ir tikrai mano manymu neblogos kokybės, bus gana tipiškas šiam laikmečiui. Mano galva, iššvaistyta proga pritaikyti, tiesiog nušluojant ir perdarant.
Bet kita vertus, tas brutalizmas man tiesiog limpa prie širdies, tai gal sentimentai ir tiek.
Jei reikia fetišo sovietizmui, manau tam yra įvairių muziejų ir pati ruzzkija.
- 6 patinka
Comment
-
Parašė Smauglys Rodyti pranešimą
Visą sovietinį vėžį reikia išnaikinti su šaknimis, tai buvo toks baisus pastatas, kad geriau jau amžinos statybos nei jis.
Tai taip, viską išgriaukim, kaip prancūzai per revoliuciją Lione, ir paskui kursim naują tvarką, kuri galiausiai virs agro-nacionalizmu, nes gi visi lietuviai didžiuojasi, kad yra kilę iš žeminės. Taigi siūlau pradėt mieste statyti žemines ir rąstų trobeles, kad tūlo lietuvio širdis tiesiog jaustųsi geriau. O jei rimtai, tai Lietuva jau išgyveno "istorinę amneziją," nenorėk tos pačios amnezijos pakartoti ir vėl, nes būsi juokingas.,, - Il parait que monsieur est decidement pour les suivantes.
- Que voulez-vous, madame? Elles sont plus fraiches."
- 3 patinka
Comment
-
Visą sovietinį vėžį reikia išnaikinti su šaknimis, tai buvo toks baisus pastatas, kad geriau jau amžinos statybos nei jis.
- 1 patinka
Comment
-
Nu labai miela šita nedidelė isterija. Siūlau nueiti į visgi lietuvių architekto Algimanto Sprindžio wiki puslapį - gal ten rasi ir daugiau ką reikėtų "išnaikinti su šaknimis".- Kavinės „Kaukas“ perstatymas. Kaunas, 1982 m.
- Juliaus Janonio aikštė. Kaunas, 1975 m., su archit. Kaziu Šešelgiu, Boleslovu Zabulioniu, Vladu Stausku
- Siuvykla „Mada“. Kaunas, 1966 m.
- 5 patinka
Comment
-
Na po truputį naikina ir tvarko , manau dar keletą praleidau:- Kavinės „Kaukas“ perstatymas. Kaunas, 1982 m.
- Juliaus Janonio aikštė. Kaunas, 1975 m., su archit. Kaziu Šešelgiu, Boleslovu Zabulioniu, Vladu Stausku
Tarp baisiausių SSRS nusikaltimų yra va tokie komentatoriai kaip pats, kur negali apie mamos kotletus pakalbėti nepakeldami sovietinės nostalgijos klausimo.
- 2 patinka
Comment
-
Na po truputį naikina ir tvarko , manau dar keletą praleidau:- Kavinės „Kaukas“ perstatymas. Kaunas, 1982 m.
Vienas nori viską be išimties sovietų laikų sunaikint kitas, kad oponentas yra nostalgiškas sovietinei.
Spėčiau yra 1940-1990m. statybų, kurios atrodo gerai ir nereikėtų būtinai naikinti.
- 4 patinka
Comment
-
Parašė Gator Rodyti pranešimą
Vienas kitą kraštutinumais kaltinat.
Vienas nori viską be išimties sovietų laikų sunaikint kitas, kad oponentas yra nostalgiškas sovietinei.
Spėčiau yra 1940-1990m. statybų, kurios atrodo gerai ir nereikėtų būtinai naikinti.
- 5 patinka
Comment
-
Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimą
Ir vis dėlto, Merkurijus buvo šūdas.
Teiginys buvo, kad visi sovietų laikais pastatyti pastatai turi būti išnaikinti.
Comment
-
Ir vis dėlto, Merkurijus buvo šūdas.,, - Il parait que monsieur est decidement pour les suivantes.
Comment
-
Parašė Raelis Rodyti pranešimą
Tai ko pats ten nuolat vaikščiojai, jeigu toks šūdas buvo...man tarpukario architektūra nepatinka, bet aš jos šūdu nevadinu. O gal reiktu, jeigu čia tokių tautininkų atsiranda, kurie pastato nuo idoelogijos neatskiria. Kiek atsimenu ant Merkurijaus nebuvo jokio sovietinio ideologinio ženklo, kaip ant kitų gyvenamų namų Laisvė al. Tai gal biški pamąstykit prieš grumuliuodami.
- 3 patinka
Comment
-
Tai ko pats ten nuolat vaikščiojai, jeigu toks šūdas buvo...
man tarpukario architektūra nepatinka, bet aš jos šūdu nevadinu.
O gal reiktu, jeigu čia tokių tautininkų atsiranda, kurie pastato nuo idoelogijos neatskiria.
- 3 patinka
Comment
-
Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimąTai kad tas Merkurijus atrodė kaip koks belangis kalėjimas, nelabai ką turi bendro su ideologija.
- 1 patinka
Comment
-
Kas juokingiausia, tai kad aš šitą pilnai suprantu ir galiu priimti, nes brutalizmas iš esmės yra stilius kurį arba myli arba nekenti.
Subjektyvia nuomone, brutalizmas yra monumentalus ir jeigu kai kur ir atrodo įdomiai tai nebent stovintis kažkur atskirai nuo visko aplinkui ir tiktai ne perimetrinėj gatvėj bei namais šlaitiniais stogais.
- 4 patinka
Comment
-
Pats pastatas architektūriškai nebuvo kažkoks brutalizmo šedevras. Kalbant apie belangį kalėjimą tai yra dar ir funkcinis dalykas, ne tik estetinis. Nieks ten neinvestuotų pinigų į tamsų distopinį ofisų pastatą ar supermarketą.
Subjektyvia nuomone, brutalizmas yra monumentalus ir jeigu kai kur ir atrodo įdomiai tai nebent stovintis kažkur atskirai nuo visko aplinkui ir tiktai ne perimetrinėj gatvėj bei namais šlaitiniais stogais.
Dėl subjektyvios nuomonės kur tai gražu, o kur ne - tai aišku yra subjektyvu ir ginčytis beprasmiška, bet man ta suformuota pseudo-aikštė tikrai buvo miela ir labai gaila, kad tokios erdvės realiai neliks.
Comment
-
Tai viskas ok, niekas ir nesako, kad tai buvo ypatingas pastatas tarptautiniu mastu - jei būtų toks, tai nebūtų griovę. Bet tai tikrai buvo Kauno landmark'as ir jį TIKRAI būtų buvę įmanoma pritaikyti šiandienos poreikiams. Jei būtų noras - fantazijos atsirastų.
Dėl subjektyvios nuomonės kur tai gražu, o kur ne - tai aišku yra subjektyvu ir ginčytis beprasmiška, bet man ta suformuota pseudo-aikštė tikrai buvo miela ir labai gaila, kad tokios erdvės realiai neliks.
- 5 patinka
Comment
-
Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimąNevaikščiojau, o jeigu ir būčiau vaikščiojęs tai dėl to, kad ten buvo parduotuvės, o ne dėl pastato architektūros.
Vadink jeigu nepatinka.
Tai kad tas Merkurijus atrodė kaip koks belangis kalėjimas, nelabai ką turi bendro su ideologija.,, - Il parait que monsieur est decidement pour les suivantes.
- 2 patinka
Comment
-
ane...daug tokių kaip tu nevaikščiojo...tik vis stovėdavo pirmam aukšte priešais vitrinas. Ir kaip sakiau, jeigu tau nepatinka, tai nereikia, kad visiems nepatinka...O ir šiaip labai keista girdėt priekaištus iš žmogaus, kurio avataro fotkė Šustauskas.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Raelis Rodyti pranešimąO ir šiaip labai keista girdėt priekaištus iš žmogaus, kurio avataro fotkė Šustauskas.
- 1 patinka
Comment
Comment