Parašė Gator
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[KAU] "Merkurijaus" metamorfozė
Collapse
X
-
Parašė thomcius Rodyti pranešimą
Tokioje vietoje gal nereikia univermago, turim netoli Akropolį, čia labiau tiks daugiafunkcinis statinys, kokį ir planuoja pastatyti.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Gator Rodyti pranešimą
Kad aš ir nesiūliau ir net nkvestionavau to. Tiesiog pasakiau, kad legendinis, nes tada nebuvo beveik nieko panašaus, o dabartinis bus nelegendinis, nes yra daug ko panašaus.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Julijus Rodyti pranešimą
Tikrai taip Merkurijus (patinka ar ne) buvo epochos simbilis, atsimenu Kauno atvirkai buvo su Merkurijumi, o va kitų to laikotarpio pastatų neatsimenu.
Kas buvo didinga sovietmečiu nebūtinai reikia ir turi būti garbinama ar saugoma dabar. Sulyginčiau, kad ir dabar ką lietuviai garbina ir laiko vertybę (automobilį) ateinančiai kartai tai bus bereikšmis daiktas ir tik juoksis iš to kaip buvo svarbu automobilį pasistatyti kuo arčiau durų ir kad jo turi būti didesnis nei kaimyno, nes tai parodo jo statusą, ar susireikšminimą. Panašūs bumas praėjo su namais, jei namas mažiau nei 300kv/m tai jau šuns būda.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Julijus Rodyti pranešimą
Tikrai taip Merkurijus (patinka ar ne) buvo epochos simbilis, atsimenu Kauno atvirkai buvo su Merkurijumi, o va kitų to laikotarpio pastatų neatsimenu.
- 5 patinka
Comment
-
Parašė Sivde Rodyti pranešimą
Kaip tau atrodo ko verta epocha kai jos simbolis yra Merkurijus?????????????
- 3 patinka
Comment
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimąSvarba panaši kaip ir "Vitebsko" univermago.
Merkurijus buvo pačiam centre ir pasiūla buvo daug rimtesnė nei vitebske.
Comment
-
Įdomumo dėlei visai neseniai buvo pervadintas bibliotekos padalinys iš „Vitebsko“ į „Parko“. Atmintyje tikrai išlikęs pavadinimas, panašiai kaip kiti prekybos centrai kur nors Dainavoje. Manau Vitebskas pergyvens Merkurijų atmintyje, nes Vitebsku vadinama Kauno vieta, o prie Merkurijaus visi vadina tiesiog „ten kur fontanas“.
Comment
-
thomcius ir Sivde,
Nuoširdiai nesupratau jūsų atsakymu, arba jūs neįsigilinat į tai kas parašyta, arba verta šiais laikais rašyti taip, kad nepalikti nei mažiausios vietos interpretacijoms. Faktas ir nuomonė yra du skirtingi dalykai, ir nederėtų fakto konstatvimą paversti nuomone.
Pasikartosiu, taip Merkurijus buvo epochos simbolis ir jis buvo ant atviruku - tai faktas.
Dabar jau mano nuomonė: man jis nepatiko ir džiaugiuosi, kad jo nebėra. Nemanau, kad kas nors jį garbino ar garbina (nuomonė). Dėje, nesupratau, analogijos su Akropoliu, manau, kas akivaizdu, nebūtina įvardinti. O dėl praėjusios epochos, man atrodo, visiems aišku, kad buvo labai didelis kakis (faktas ).
- 6 patinka
Comment
-
Parašė Julijus Rodyti pranešimąPaskutinis taisė ernissss; 2023.11.24, 15:33.
Comment
-
Parašė ernissss Rodyti pranešimąTai jeigu jau taip tiksliai bandot apibrėžt kas yra faktas ir kas yra nuomonė - tai paskutinis sakinys yra tik nuomonė Faktas yra tik tai, kad toje vietoje nuo 1983 iki 2009 metų stovėjo prekybos centras Merkurijus.
Comment
-
Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimą
Bat ar naujasis nebaisus pastatas bus legendinis?
O Merkurijus? Eilinė sovietinė parduotuvė, su eilėm ir deficito paieškom.
- 6 patinka
Comment
-
Parašė Rimas_OK Rodyti pranešimąMetropolis, kur kadaise gyvai dainavo Dolskis., ir kur mano būsimas senelis vedėsi būsimą močiutę į restoraną
https://open.spotify.com/track/0TZh5...64eaa8ace9483b
Comment
-
Parašė Rimas_OK Rodyti pranešimąO Merkurijus? Eilinė sovietinė parduotuvė, su eilėm ir deficito paieškom.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Rimas_OK Rodyti pranešimą
Atsiprašau, bet man ten legendinis tik Metropolis, kur kadaise gyvai dainavo Dolskis., ir kur mano būsimas senelis vedėsi būsimą močiutę į restoraną
- 3 patinka
Comment
-
Parašė ernissss Rodyti pranešimąO kodėl ne Versalis ar Konrado kavinė? Gal jau baikit nusišnekėt
- 3 patinka
Comment
-
Parašė Rimas_OK Rodyti pranešimą
Tai būtent, objektų vertų legendos pavadinimų yra pakankamai. Bet sovietinio nepritekliaus parduotuvę vadinti legenda nes kartais turėdavo deficitinių prekių?
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Gator Rodyti pranešimą
Legenda ne todėl, kad kartais turėdavo deficitinių prekių, o todėl, kad buvo išskirtinė ir svarbiausia parduotuvė mieste.
Merkurijaus pastatas buvo vertybė dėl tam kontekste išskirtinio dizaino, laikmetį (tą laikmetį globaliai, o ne sovietmetį apskritai) atspindinčios architektūros, veikiančio sprendimo sukurti aikštę prie fontano. Dar ir dėl to, kad tai vieno ansamblio pastatas su pramprojekto ir miestprojekto pastatais, kuriuos pasirodo turint valios ir fantazijos GALIMA pritaikyti šiandienos poreikiams. O čia vat "nepavyko". Spėju kalta situacija, kad kvadratūros per daug prarasta būtų originaliems investuotojams, kuriems su finansine drausme paskui nekažką buvo.
Kažkaip manau, kad reikia jau šitą temą apleist, nes pastatas nebegrįš, o mane gali kokiam VSD už menamą sovietinę nostalgiją priduot
Comment
-
Parašė Taiga Rodyti pranešimą
Legenda yra iki lievo užstalės bajerio nuvalkiotas žodis, kaip ir "grandas", "deimantas" ir kiti analfabetinių žurnalistų pamėgti keist išsireiškimai.
Merkurijaus pastatas buvo vertybė dėl tam kontekste išskirtinio dizaino, laikmetį (tą laikmetį globaliai, o ne sovietmetį apskritai) atspindinčios architektūros, veikiančio sprendimo sukurti aikštę prie fontano. Dar ir dėl to, kad tai vieno ansamblio pastatas su pramprojekto ir miestprojekto pastatais, kuriuos pasirodo turint valios ir fantazijos GALIMA pritaikyti šiandienos poreikiams. O čia vat "nepavyko". Spėju kalta situacija, kad kvadratūros per daug prarasta būtų originaliems investuotojams, kuriems su finansine drausme paskui nekažką buvo.
Kažkaip manau, kad reikia jau šitą temą apleist, nes pastatas nebegrįš, o mane gali kokiam VSD už menamą sovietinę nostalgiją priduot
- 1 patinka
Comment
Comment