Parašė liutass
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[KAU] Viešbučio "Respublika" griovimas ir "Magnum" statyba
Collapse
X
-
Parašė Andrewass Rodyti pranešimąok ok tingejau skaityt. bet kokiu atveju aukštingumas tuose vietose jau sugandintas ir dabar stengtis laikytis buvusio aukštingumo prieškario Kaune yra neįmanoma ir netikslinga, jau geriau kurt naują konsepciją kaip viskas turėtu atrodyti, negu bandyti išlaikyti seną stiliuką, kurio ir taip jau nėra, kaip tik dabar mišrainė ir gautusi, bandant derinti sovietmečiu statytus statinius su seniau statytais.
Man vis tik atrodo, kad Kaunas tos konsepcijos dar ir šiandien neturi, atrodo, kad bet kuris naujai statomas pastatas nederinamas su ateities miesto perspektyvomis ir ateityje stovėsiančiais pastatais ar bendru miesto vaizdu, kadangi tiesiog nėra vieningos konsepcijos ar miesto vizijos. Neatsižvelgiant į ateitį nauji pastatai tiesiog priderinami prie dabartinės aplinkos ir tiek.
Comment
-
Parašė fredis Rodyti pranešimąPažiūrėk iš to kampo jei tu užsakovas būtum ir tau reikėtų pastato tokio, kad jis neštų pelną, o nebūtų nuostolingas. Padarius tikrai kokybišką ir pakankamai didelį, jis galėtų aptarnauti daug ir įvairių klientų, juk stato su perspektyva, mažų viežbučių Kaune pakanka. Reikia garsių vardų ir didelės kvadratūros, o tam šis viežbutis tinkamas.
Aš už Kauno istorinių vertybių išlaikymą, bet nėra kitų galimybių, kaip dabar leisti statyti statinius, kurie neštų pelno jų statytojams DABAR, bet kokiu atveju vėliau galima juos bus nugriaut jei turėsim tiek babkių kai bus ** ar pelningas objektas, ar ne....o dabar tegul stato ką tik nori, tegul nors estetiškai atrodytų...nepatiks galėsim nugriaut su kirviais
Comment
-
Parašė Andrewass Rodyti pranešimąSu tuo sutinku visiškai, galim kiek norim šnekėt, kad reikia išlaikyt Kauno aukštingumą, autentišką Kauno išvaizdą ar dar ką nors,, bet be pelningų pastatų turėsim tiktai sugriuvusį miestą ( panašiai ką dabar turim).
Aš už Kauno istorinių vertybių išlaikymą, bet nėra kitų galimybių, kaip dabar leisti statyti statinius, kurie neštų pelno jų statytojams DABAR, bet kokiu atveju vėliau galima juos bus nugriaut jei turėsim tiek babkių kai bus px ar pelningas objektas, ar ne....o dabar tegul stato ką tik nori, tegul nors estetiškai atrodytų...nepatiks galėsim nugriaut su kirviais
Comment
-
Parašė PhantomLord Rodyti pranešimą
Dar kartą kartoju, nebūtina griauti to kas jau stovi, tačiau nenorėčiau matyti tokių statybų kaip sovietmečiu, kai miesto centre iškyla 9 ar daugiau aukštų pastatas.
Comment
-
Mano nuomone Natkevičiaus projektui dar trūksta kokybės ir solidumo. Daug nereikalingų detalių, kai kurios idėjos išvis neuprantamos(kaip kad kitokio stiklo neaiškios paskirties tiltelis). Tik idėja tikrąją ta žodžio prasme padaryti iš Respublikos vartus išgriaunant vidurinę dalį - puiki.. Iš ėsmės šiam projektui trūksta grakštumo, formos ieškojimo.
Kančo projektas - kaip domus galerija su labai primityviais eksterjero sprendimais ir trumpalaike išliekamąja verte. Nežinau nežinau, kolkas man nelabai patinka.Paskutinis taisė RHCP@; 2007.12.28, 16:01.
Comment
Comment