/\ jeigu tu kalbi apie tą viešbutį kurpių gatvėje, tai biesatis sakė, kad tie šonai neįkandami jiems finansiškai... bet netikiu, kad ilgai jie stovės tokie, kai šalia kažkas įsikurs rimto...
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Pastatų atnaujinimas Kaune
Collapse
X
-
Mane taip pat lb nervina tie "šikniojimai" su pastatų atnaujinimais Arba daro normaliai arba parduoda pastatus kurie padarytų normaliai. Gal reiktų įvesti kitų miestų praktiką, kur ypač miestų centruose esantys pastatai turi rūpintis savo pastatų eksterjeru, jei to nesugeba yra apkraunami mokesčiais dideliais ir pasirenka, ar turėti prestižinėje vietoje pastatą ir juo rūpintis ar keltis kažkur atokiau nuo miesto centro ir mažiau sukti sau galvą, bet atitinkamai ir verslui/gyvenimo kokybei tai atsiliepia. Na bet iš kitos pusės čia mirštantis Kauno senamiestis, kurį kad ir po mažais žingsniukais bet būtina gaivinti. Na kitaip sakant - užburtas ratas.
Comment
-
Traford rase:
Mane taip pat lb nervina tie "šikniojimai" su pastatų atnaujinimais Arba daro normaliai arba parduoda pastatus kurie padarytų normaliai. Gal reiktų įvesti kitų miestų praktiką, kur ypač miestų centruose esantys pastatai turi rūpintis savo pastatų eksterjeru, jei to nesugeba yra apkraunami mokesčiais dideliais ir pasirenka, ar turėti prestižinėje vietoje pastatą ir juo rūpintis ar keltis kažkur atokiau nuo miesto centro ir mažiau sukti sau galvą, bet atitinkamai ir verslui/gyvenimo kokybei tai atsiliepia. Na bet iš kitos pusės čia mirštantis Kauno senamiestis, kurį kad ir po mažais žingsniukais bet būtina gaivinti. Na kitaip sakant - užburtas ratas
Pritarčiau, bet jeigu sugalvotum kaip remiantis LR įstatymais tai padaryti, galėtum idėją patentuoti ir kitiems siūlyti.
Per metus laiko susidūriau su bandymu du daugiabučius renovuoti. Be šansų. Pusė už, pusė prieš. Ką ten daugiabučius - įvažiavimų į garažų boksą išasfaltuoti neįmanoma (po 400 lt surinkti reikia nuo garažo, duobės baisios). Pusės atsakymas - a man ir taip gerai. Beje ne visada vyresni atsisako, dažnai iš jaunų, dirbančių ir neblogai uždirbančių tokį atsakymą girdi (nors teisybės dėlei iš vyresnių dažniau).
Problemos atsirado namus privatizavus po atskirą butą, dabar šaukštai po pietų. O įstatymai nenumato galimybių kažkaip papildomai už namo nesitvarkymą apmokestinti. Galima padidinti žemės mokestį , tačiau tai padidins įmokas už butą kokia 10 lt per mėnesį, tuo tarpu už remontą reikės paskolas gražinti - įmokos padidės kokia 50- 100 lt per mėnesį.
Comment
-
Pas mane (Jablonskio) nesenai buvo namo gyventoju apklausa del stogo remonto. Planuojama kad 100% islaidu padengs gyventojai. Paskaiciavo proporcionaliai, tai 50 m2 butas tures atiduoti 10 kilolitu... o mano name daugiau nei puse - pensininkai. Spekite is triju kartu, koks buvo apklausos rezultatas...
Comment
-
niekaip nerandu ar yra ar ne tema tokia, bet delfyje ( http://www.delfi.lt/news/economy/aut...hp?id=16631225 ) perskaiciau, kad renovuotas gelezinkelio stoties pastatas. Gal kokiu nuotrauku yra ar ko ?Studentas
Comment
-
Parašė sv-x-as Rodyti pranešimąniekaip nerandu ar yra ar ne tema tokia, bet delfyje ( http://www.delfi.lt/news/economy/aut...hp?id=16631225 ) perskaiciau, kad renovuotas gelezinkelio stoties pastatas. Gal kokiu nuotrauku yra ar ko ?
Comment
Comment