Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kauno Arena

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Berliner
    Būtinai mano mintis reikia suprast ne taip?

KAUNIEČIŲ nevisavertiškumo kompleksas, mes gi kalbam apie KD straipsnyje aprašomą 15000 vietų arenos projektą. Ir šnekam, ar Kaunui tikrai reikia tokio didelio statinio. Aš iškėliau hipotezę, kad tokio dydžio arena gali reikšti kauniečių nepilnavertiškumo kompleksą.

Beje, ar žinot kam reikėjo Megoj didžiulio akvariumo? Tam, kad Vilniuj tokio nėra. (čia vietinis bairis).

Tai va apie tai aš ir kalbu, kitą kartą prašau įsigilint į temą
    Rimtu veidu pasakai kažkokią nesąmonę (kas ir šiaip neretai pasitaiko) ir tikiesi, kad kiti tave supras?
    Mano galerija Flickr'yje

Comment

Parašė Berliner

KAUNIEČIŲ nevisavertiškumo kompleksas, mes gi kalbam apie KD straipsnyje aprašomą 15000 vietų arenos projektą. Ir šnekam, ar Kaunui tikrai reikia tokio didelio statinio. Aš iškėliau hipotezę, kad tokio dydžio arena gali reikšti kauniečių nepilnavertiškumo kompleksą.

Beje, ar žinot kam reikėjo Megoj didžiulio akvariumo? Tam, kad Vilniuj tokio nėra. (čia vietinis bairis).

O tu gali tada pasakyti kam isvis ta arena Kaunui reikalinga ?

Comment

Na, reikia tikrai ir tikrai labai dideles bent jau krepsiniui! Nes i hale nusipirkt bilieta i eurolygos maca, reikdavo jau pries dvi savaites, nes kitaip negausi... tad reikia! gal ir ne 15000 bet bent jau 12-13 K tai tikrai..

Comment

Parašė Berliner

Miesto savivaldybė prancūzams pasakė, kad reikia minimum 12000 vietų. Arenos savininkai prancūzai paskaičiavo ir nusprendė, kad miestui reikia 15000.

O tu pats nepagalvojai, kad dėl didžiausių renginių Kauno arenai reikės konkuruoti su zymensu ir didesnis vietų skaičius taptų neblogu koziriu?

Comment

Nemuno saloj vėl stumdomos žemės, tik jau ne arenos vietoje, gal tvarkys parką ar jau uosto statybos darbai prasidėjo

Comment

Parašė Mantaz
              Rimtu veidu pasakai kažkokią nesąmonę (kas ir šiaip neretai pasitaiko) ir tikiesi, kad kiti tave supras?
              Aš bent jau pagrindžiu savo "nesąmonę", įdomu, kokius kriterijus tu taikai spręsdamas, kur sąmonė ir kur nesąmonė?

Aš gyvenu Kaune ir manau žinau šiek tiek daugiau apie Kauną ir kauniečių būdą. Mes esam (bent jau bandom būt) labai nepriklausomi (gi Laikinoji sostinė), tačiau iš tikro Vilnių laikom didžiausiu savo konkurentu, kurį reikia "pasivyti ir pralenkti". ( Dar pasitaiko nuomonių, kad Kaunas - lietuvių miestas, Vilnius - rusų ir lenkų. Čia neesmė). Esmė tame, kad mes visada lyginam: kaip Kaune, kaip Vilniuj. Kad ir tas pats Akropolis. Iš karto visiem įdomu, ar didesnis nei Vilniuj, ar ne. Ar Arena didesnė, ar ne, ir pan. Tai ir yra nevisavertiškumo kompleksas.

Sutinku, kad Kaunui reikia arenos, bet abejočiau, kad reikia net 5000 vietų didesnės nei Siemens'o. (Pagal KD straipsnį išeina, kad mūsiškėj arenoj bus 17000 vietų, Siemense - apie 12000). Juolab nemačiau jokių skaičiavimų, ar ekonomiškai tai naudinga. Juk čia Lietuva - tik 3,5 mln gyventojų.

Kažkas minėjot, kad mūsų arenos dydis galėtų pritraukti renginių iš Siemenso. Nežinau. Žinoma, tai būtų neblogai. Bet didelė avantiūra. Kaip jau sakiau, man tie 17000 atrodo per daug. Tai mano pagrįsta nuomonė. Išdėstykit savo argumentus - ir prašom čia nesisvaidyt tokiais apibendrinimais, kaip "nesąmonė", taip pasakyti lengviausia.
              BlogasSeulas 2009Honkongas 2012Bankokas 2012

Comment

Parašė Berliner
                Aš gyvenu Kaune ir manau žinau šiek tiek daugiau apie Kauną ir kauniečių būdą...

Manau už panašias demagogijas mano pažįstami kauniečiai "iki kaulų smegenų" tau pasisiūlytų nusukioti galvą.

Comment

Parašė player
                  O tu gali tada pasakyti kam isvis ta arena Kaunui reikalinga ?
                  Ar aš prieštaravau jos reikalingumui? Kad reikalinga tai faktas. Bet kad ji taps populiaresnė ir patrauklesnė už Siemensą, čia tik labai abejotinos kažkieno žydrosios svajonės...

Comment

Parašė sanomiz
                    Manau už panašias demagogijas mano pažįstami kauniečiai "iki kaulų smegenų" tau pasisiūlytų nusukioti galvą.
                    Na va, ką aš sakiau. Kaunas yra Kaunas. Jokio supratingumo, kitokios nuomonės gerbimo. Viską sprendžiam arba jėga arba dideliais pinigais. Welcome to province.

Comment

O jei atvirai, su savo tuo "Kaunas yra Kaunas" jau nusibodo. Kuo Kaunas jau toks ypatingas, kad nebūtų galima sakyti ir "Vilnius yra Vilnius" ar "Barselona yra Barselona"? Ar čia i tos serijos "We are unique. Just like everybody else"?

Comment

Parašė sanomiz
                        O jei atvirai, su savo tuo "Kaunas yra Kaunas" jau nusibodo. Kuo Kaunas jau toks ypatingas, kad nebūtų galima sakyti ir "Vilnius yra Vilnius" ar "Barselona yra Barselona"? Ar čia i tos serijos "We are unique. Just like everybody else"?
                        Tai aš gi parašiau, ar skaityt nemoki?

Comment

Parašė Berliner
                          Sutinku, kad Kaunui reikia arenos, bet abejočiau, kad reikia net 5000 vietų didesnės nei Siemens'o. (Pagal KD straipsnį išeina, kad mūsiškėj arenoj bus 17000 vietų, Siemense - apie 12000). Juolab nemačiau jokių skaičiavimų, ar ekonomiškai tai naudinga. Juk čia Lietuva - tik 3,5 mln gyventojų.

Kažkas minėjot, kad mūsų arenos dydis galėtų pritraukti renginių iš Siemenso. Nežinau. Žinoma, tai būtų neblogai. Bet didelė avantiūra. Kaip jau sakiau, man tie 17000 atrodo per daug. Tai mano pagrįsta nuomonė. Išdėstykit savo argumentus - ir prašom čia nesisvaidyt tokiais apibendrinimais, kaip "nesąmonė", taip pasakyti lengviausia.
                          Prancūzai pasirinko 15000 vietų. Ar juos taip pat kamuoja nevisavertiškumo kompleksas? Šis skaičius ekonomiškai pagrįstas, nes prancūzai valdys areną ir yra suinteresuoti jos pelningumu.

Comment

Parašė joker
                            Prancūzai pasirinko 15000 vietų. Ar juos taip pat kamuoja nevisavertiškumo kompleksas? Šis skaičius ekonomiškai pagrįstas, nes prancūzai valdys areną ir yra suinteresuoti jos pelningumu.
                            Tikėkimės

Comment

Parašė Berliner
                              Ar aš prieštaravau jos reikalingumui? Kad reikalinga tai faktas. Bet kad ji taps populiaresnė ir patrauklesnė už Siemensą, čia tik labai abejotinos kažkieno žydrosios svajonės...
                              Kuo zymensas galėtų būti pranašesnis už Kauno areną?

Kauno arena bus didesnė, geografinė padėtis bus daug geresnė. Ne tik Lietuvos centras, bet ir Kauno. Pačios arenos kokybė taip pat bus geresnė, nes blogiau uz zymensą vargu ar įmanoma padaryti.
                              Zymenso operatorius yra pats rubiconas, o Kaune dirbs tarptautinis renginių organizatorius.

Comment

Parašė joker
                                Kuo zymensas galėtų būti pranašesnis už Kauno areną?

Kauno arena bus didesnė, geografinė padėtis bus daug geresnė. Ne tik Lietuvos centras, bet ir Kauno. Pačios arenos kokybė taip pat bus geresnė, nes blogiau uz zymensą vargu ar įmanoma padaryti.
                                Zymenso operatorius yra pats rubiconas, o Kaune dirbs tarptautinis renginių organizatorius.
                                Na labai jau čia optimistiškai žiūri į šitą reikalą. Įdomu, kas tas "tarptautinis renginių organizatorius", čia tie prancūzai???, dėl kokybės dar pažiūrėsim, o geografinė padėtis žinoma geresnė, klausimas tik, kiek Lietuvai reikia renginių pritraukiančių 17000 žmonių. Ir kur gyvena dauguma žmonių, lankančių tokius renginius, - Vilniuje ar likusioje LT dalyje.

Nors tavo mintys skamba gražiai, Kaunui darytų garbę tokia arena, bet čia dar labai tolima svajonė...

Comment

Kaip galima būtų tikėtis teigiamo postūmio Kaunui, jei visi gyventojai mąstytų panašiai kaip tu?

Comment

Parašė Berliner
                                    Na labai jau čia optimistiškai žiūri į šitą reikalą. Įdomu, kas tas "tarptautinis renginių organizatorius", čia tie prancūzai???...
                                    Kazkur buvo rasyta, kad domejosi tas pats organizatorius, kuris rengia saltlake city 2002 olimpiada...

Comment

Parašė sanomiz
                                      Kaip galima būtų tikėtis teigiamo postūmio Kaunui, jei visi gyventojai mąstytų panašiai kaip tu?
                                      O kaip aš jau mąstau? Žiūriu realiai, kaip yra. Dar arenos nepradėjo statyti (neaišku kada ir pradės), o jūs jau sakot, kad ji bus geresnė už Siemensą. Per daug optimizmo irgi nėra gerai...

Aš tiesą sakant nemanau, kad greitai bus tas "teigiamas postūmis" Čia pavyzdys gal ne į temą, bet daug ką pasako:

Savivaldybė išleido lankstinukų apie Kauną, ant jų viršelio parašyta "Kaunas on yourS own". Aš būčiau meras - valdininką, kuris padarė tokią klaidą, iškart išmesčiau. Tai čia tik tokios smulkmenos, ką jau kalbėti apie Arenas, gatves, daugiabučių renovaciją, Laisvės alėjos atnaujinimą ir pan.

Comment

Parašė Hexen
                                        Kazkur buvo rasyta, kad domejosi tas pats organizatorius, kuris rengia saltlake city 2002 olimpiada...
                                        skamba neblogai

Comment

Parašė Berliner
                                          Na labai jau čia optimistiškai žiūri į šitą reikalą. Įdomu, kas tas "tarptautinis renginių organizatorius", čia tie prancūzai???, dėl kokybės dar pažiūrėsim, o geografinė padėtis žinoma geresnė, klausimas tik, kiek Lietuvai reikia renginių pritraukiančių 17000 žmonių. Ir kur gyvena dauguma žmonių, lankančių tokius renginius, - Vilniuje ar likusioje LT dalyje.

Nors tavo mintys skamba gražiai, Kaunui darytų garbę tokia arena, bet čia dar labai tolima svajonė...
                                          Bouygues neužsiima renginių organizavimu, tad renginius organizuos kita kompanija. Areną valdys Bouygues, renginių organizatorius ir Žalgiris.

Prancūzai dar nepaskelbė, kiek vietų bus arenoje. Buvo tik užsiminę, kad svarsto apie 15000. Būtent tiek ir turėtų būti, ne daugiau.

Negalvok, kad Vilniaus ir likusios Lietuvos gyventojų mėgstami renginiai kažkuo labai skiriasi. Į tą patį zymensą žmonės važiuoja iš visos Lietuvos.

Comment

Working...
                                          X