Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kauno Arena

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Jeffas Rodyti pranešimą
    Man nuo tų amžinų lietuviškų isterijų irgi dažnai bloga būna - gyvename demokratinėje visuomenėje, kur reikia derinti daug visokių pusių interesus ir dalykai užtrunka. Neužtrunka tik ten, kur arba yra diktatūta, arba viskas sprendžiama "po stalu".
    O ka, nori pasakyt, lyg cia "po stalu" nieko nesprendzia?!

Comment

blin o aš kaip tik namo išriedu tik sekmadienį pamatysiu vaizdus bet nieko, svarbiausia, kad viskas taip sparčiai stumiasi į priekį

Comment

O kada viešas pristatymas?
        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

Comment

Parašė Tomas Rodyti pranešimą
          O kada viešas pristatymas?
          Kažkada šiandien, bet gal tik žurnalistams?

Comment

Parašė liutass Rodyti pranešimą
            Kažkada šiandien, bet gal tik žurnalistams?
            pristatymas visuomenei bus vėliau, šiandien pristatė projektą premjerui, vizituojančiam Kauną.
            Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

Comment

Laukiam nesulaukiam...
              Man nuo tų amžinų lietuviškų isterijų irgi dažnai bloga būna - gyvename demokratinėje visuomenėje, kur reikia derinti daug visokių pusių interesus ir dalykai užtrunka. Neužtrunka tik ten, kur arba yra diktatūta, arba viskas sprendžiama "po stalu".
              Nesuprantu, kaip gali neimti depresija kai vien ši tema turi 59 psl? Tą areną jau planuoja visą dešimtmetį. Ir mes dar nematėme galutinio projekto. Taip, mane tai nervuoja. Nesuprantu, kaip gali būti kitaip.
              BlogasSeulas 2009Honkongas 2012Bankokas 2012

Comment

Parašė Berliner Rodyti pranešimą
                Laukiam nesulaukiam...

Nesuprantu, kaip gali neimti depresija kai vien ši tema turi 59 psl? Tą areną jau planuoja visą dešimtmetį. Ir mes dar nematėme galutinio projekto. Taip, mane tai nervuoja. Nesuprantu, kaip gali būti kitaip.
                Man tos arenos norisi ne mažiau nei bet kam iš kauniečių. Taip, Kauno valdžia ne pyragai, irgi tiesa, bet projektas tikrai ne iš lengvųjų - 12500 dydžio rūmai tokios valstybės kaip Lietuva miestui, kuris priedo nėra sostinė - dalykas yra rimtas.

Pavyzdys - šalia esanti Ryga (beje, sostinė ir didžiausias Baltijos šalių ekonominis centras) - taip sunkiai "išvargo" areną, kad jei ne 2006 metų pasaulio ledo ritulio čempionatas, ji ten ir dabar nestovėtų. Likus metams "su kapeikomis" iki renginio ten dar buvo tuščia vieta ir šaliai grėsė prarasti renginio organizavimą.

Dar vienas pavyzdys - Legendinis Nacionalinis futbolo stadionas legendinėje LTU sostinėje. Komentarų nereikalauja...

Tad nors ir nervas ima, ir salės greičiau norisi, bet nacionalinis isterikavimas kartais peržengia ribas. Lyginant su Vakarų Europa, pas mus stambesni projektai dar labai sparčiai vyksta (kai yra privataus sektoriaus susidomėjimas, o čia jo tiesiog ilgą laiką nebuvo, nes ne tas objektas savo patrauklumu...)

Išvada - kuo daugiau nacionalinės isterijos, tuo geresnėmis sau sąlygomis sutartį pasirašys prancūzai, nes jie vieninteliai ir jie diktuos sąlygas (aišku, Kauno biudžeto sąskaita)

Comment

Parašė Berliner Rodyti pranešimą
                  Laukiam nesulaukiam...

Ta puslapių gausa tik įrodo, kad mes pernelyg daug isterikuojam. Įstabiausi dalykai žmonijos istorijoj padaryti dirbant, bet ne tuščiai šnekant ar tuo labiau - isterikuojant.

Comment

Ministras pirmininkas įžiebė viltį
                    G.Kirkilas žadėjo paremti kauniečių projektą

Laimutis Genys
                    LS korespondentas
                    2006-09-16
                    A.Brazauskas buvo kurčias

Atsirado viltis, jog sporto ir pramogų rūmų statybos Nemuno saloje sparčiai pajudės į priekį.

Tokią viltį pasėjo vakarykštis premjero Gedimino Kirkilo vizitas į Kauną ir jo vieši pažadai, jog Kauno sporto ir pramogų rūmams bus suteiktas nacionalinės svarbos objekto statusas.

Dėl šio statuso suteikimo miesto Savivaldybės vadovai kovojo jau beveik dvejus metus, bet Algirdo Brazausko vadovaujama Vyriausybė vengė nagrinėti šį klausimą iš esmės.

Vakar į Kauną atvykęs G.Kirkilas pirmiausia susitiko su Kauno apskrities vadovais, išklausė Kauno apskrities strateginio plano pristatymą.

Iš Kauno apskrities viršininko administracijos atvykęs į miesto savivaldybę premjeras buvo supažindintas su Kauno sporto ir pramogų rūmų Nemuno saloje projektu, kurį pristatė potencialūs koncesininkai – Prancūzijos bendrovė „Bouygues Batiment International“ atstovai.

Projektas premjerą sudomino

Su pataisytu projektu, prieš parodant jį premjerui, ketvirtadienio vakarą buvo supažindinti miesto vadovai.

Vakar susipažinęs su projektu G.Kirkilas pripažino, jog prancūzų pateiktas projektas jam pasirodė labai įdomus.

„Mes produktyviai aptarėme projektą, prancūzai viską detaliai paaiškino. Man buvo įdomu. Prancūzai parodė, jog žino, kaip reikia rengti tokius projektus.

Manau, kad bus galima suteikti šiam projektui nacionalinės svarbos objekto statusą“, – sakė premjeras.

Jis Kauno valdžią pagyrė, kad sugebėjo mobilizuoti prancūzus operatyviam darbui ir pasiekti gerą rezultatą.

„Tai turėtų būti labai demokratiškos atmosferos objektas, šis statinys turėtų papuošti Kauną“, – kalbėjo premjeras.

Meras Arvydas Garbaravičius teigė, jog nacionalinio objekto statuso suteikimas sporto rūmams yra gyvybiškai svarbus, miesto vadovai jau ne pirmus metus to siekia, yra pateikę gausybę dokumentų.

„Mane džiugina, kad prancūzai pertvarkė projektą taip, kad Nemuno sala būtų kuo mažiau urbanizuota ir išsaugotų rekreacinę funkciją“, – sakė meras.

A.Sabonis neslėpė optimizmo

Projekto pristatyme dalyvavęs vienas iš „Žalgirio“ krepšinio klubo savininkų Arvydas Sabonis prisipažino visada tikėjęs, jog naujieji rūmai Kaune bus pastatyti.

Kalbėdamas apie naują prancūzų projektą jis pastebėjo, kad sporto rūmai turėtų būti šiuolaikiški ir papuošti miestą.

„Kaune labai trūksta šiuolaikiškų pastatų.

Šie rūmai modernūs, netikiu, kad jie kada nors pasens. Šis pastatas labai pagyvins miestą ir gali tapti vienu iš Kauno simbolių“, – sakė A.Sabonis.

Jis pripažino, kad „Žalgiris“ turėtų tapti vienu iš sporto rūmų operatorių. A.Sabonio teigimu, naujuosiuose rūmuose legendinė Kauno komanda kasmet galėtų žaisti iki 40 rungtynių.

Iš Kauno mero kabineto G.Kirkilas išskubėjo apžiūrėti Nemuno salos, kur bus statomi sporto rūmai, paskui jis lankėsi Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje bei Karmėlavos oro uoste.

G.Kirkilas pasidžiaugė Kauno LEZ plėtra, domėjosi europinės vėžės, Karmėlavos oro uosto perspektyvomis.

G.Kirkilas pripažino, kad Kaune nemažai problemų dėl nuosavybės grąžinimo, jis konstatavo, jog šią problemą reikia skubiai spręsti, todėl pažadėjo pasirūpinti įstatymų pakeitimu.

Comment

puikios naujienos, o čia tiek diskusijų vyksta, kad mūsų žiniasklaida neturėdama ką parašyti, dažnai rašo, kad tik rašyti...

Comment

nu ka kirkilas mano reitinguose soka i auksciausias vietas seniokas ;D

Comment

Iškart matosi, kad žmogus rūpinasi ne vien Vilniumi. Galbūt net jaučia simpatiją Kaunui ?:] Šaunuolis !

Comment

O gal nepradėkit vėl to savo "Vilnius skriaudžia Kauną"?

Comment

Parašė sanomiz Rodyti pranešimą
                              O gal nepradėkit vėl to savo "Vilnius skriaudžia Kauną"?
                              Kad čia nieko ir pradėt nereik jau viskas ir taip senokai aišku
                              Mano nuotraukos @Fotki.com

Auto Show Millennium 2007
                              Retromobile 2007
                              "Kova 1". Driftingo čempionatas
                              "Foje" Gali Skambėti Kitaip
                              Vilniaus žavesys kauniečio akimis: 1 dalis | 2 dalis
                              BaltMotorShow 2007, Vilnius: 1 dalis | 2 dalis
                              Kauno Marių Regioninis Parkas

Comment

Jeffai -
                                It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

Comment

Na kaip ir minėjau anksčiau- rinkimai artėja Na ir gerai.
                                  Kiek supratau iš straipsnio KD, tai pačios arenos projektas stipriai nesikeis- daugiau dėmesio bus skiriama aplinkai.
                                  Kaip po dykumą blaškiausi

Comment

G.Kirkilas – socdemų rinkimų štabo vadovas
                                    http://www.delfi.lt/news/daily/lithu...hp?id=10713539
                                    Mano galerija Flickr'yje

Comment

bet aš taip susimąsčiau - kirkilas ir visokie kauno šulai jau matė projektą. o kada pamatysim mes???

Comment

Parašė batista Rodyti pranešimą
                                        bet aš taip susimąsčiau - kirkilas ir visokie kauno šulai jau matė projektą. o kada pamatysim mes???
                                        Per visas žinias rodė, tiek puikų maketą, tiek brėžinius, tiek vizualizacijas

Comment

Kažkur lyg buvo minėta, kad dar po poros savaičių ar mėnesio bus pristatymas architektūros egzpertams. Tas jau turėtų būti viešesnis ir su detalesne informacija.

Comment

Working...
                                          X