Parašė HAMMER
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Kauno Arena
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
aaaa, o aš maniau, kad Miliūnas isikibęs savo projekto ir viskas na tai puiku, jei Jam tinka prancūzų valdžia irgi teigiamai atsiliepė, tai tikėkimės vasarą startuos "Aisbergo" darbaiMano nuotraukos @Fotki.com
Auto Show Millennium 2007
Retromobile 2007
"Kova 1". Driftingo čempionatas
"Foje" Gali Skambėti Kitaip
Vilniaus žavesys kauniečio akimis: 1 dalis | 2 dalis
BaltMotorShow 2007, Vilnius: 1 dalis | 2 dalis
Kauno Marių Regioninis Parkas
Comment
-
Miliūnas nėra kvailas žmogus.. Supranta, kad kartu dirbant greičiau darbai vyks.. kita vertus, gal jam nebėra kur trauktis, jei mato, kad francūzai ims viršų..Prof. Vytautas Landsbergis: "Kaunas yra lietuviškiausias miestas, tačiau įvairiais būdais jį bandoma sužlugdyti. Viskas koncentruojama sostinėje. Lietuva tampa vieno miesto valstybe"
Comment
-
blm man atrodo as greit vainauskiniui jo plaukuota veida su zoliapjove nuskusiu...negana to kad jau dvi dienos is eiles deda Saba i pirma puslapi,tas jo trobas ten nerijoj klibina,kas jau seniai praklibinta,tai dar buste vos ne issisaipe is tos arenos naujosios regembalio...atseit paskubom nupiestas,mazdaug bileka parode ir jau gerai...turi savo siemens deze ir vistiek kazko nerimsta...
Comment
-
gavau arcitektų susirašinėjimą apie lietuvių ir prancūzų arenas saloje:
Sveiki kolegos,
Jau pora metu, kaip vyksta arsios diskusijos apie Kauno Arenos statyba saloje. Apmaudu, kad iki siol visuomenei nebuvo issamiai pristatytas Arenos projektas ir pirmieji ta padare prancuzu architektai. Manau, kad architektura turi buti "be sienu" ir betkokios tautybes architektai gali projektuoti bet kurioje salyje. Bet tik tuo atveju, jei i tai ziurima rimtai, o ne atmestinai.
Sekmadienio ryte 10 val. Puko TV parode reportaza apie Kauno Arenos projekta (-us). Visa savaite ziniasklaida skelbia apie nuostabu "prancuzu Arenos projekta", kuris isgelbes Kauna.
Ziniasklaidos dauguma teigia, kad VISI ARCHITEKTAI PRITARIA PRANCUZU PROJEKTUI (tik "Laikinoji sostine" rase, kad architektai "suskilo i dvi dalis"), taciau remiamasi tik vieno architekto pareiksta nuomone, arba iskreiptai interpretuojama G.Balcycio, E.Miliuno nuomone, kaip nutiko Puko TV laidoje.
Labai apmaudu, kad tik nedaugelis tarybos nariu turejo galimybe pamatyti prancuziskojo projekto pristatyma - eilini karta pasirode "puiki renginio organizacija". Taciau nemalonu, kai kazkas zongliruoja "VISU ARCHITEKTU NUOMONE", todel kvieciu kolegas pasitarti, ar nereikia viesai pareiksti ziniasklaidai reikalavima nenaudoti vieno ar keliu architektu nuomones, KAIP VISUOTINES ARCHITEKTU NUOMONES.
Si mano reakcija issaukta tuo, kad, mano kuklia nuomone, kuria dristu cia pareiksti - prancuzu projektas yra zemiau visos kritikos tiek urbanistiniu, tiek erdvinio sutvarkymo pooziuriais, turesiantis didziulia neigiama itaka miesto aplinkiniam uzstatymui. Tai tiesiog labai paskubomis sukurptas projektinis pasiulymas su kruva elementariu klaidu.
Kai toks niekalas komentuojamas, kaip puikus projektas, nejuciom pagalvoji, kad kazkas mus laiko visiskais idijotais, o su tuo taikstytis kazkaip nepadoru.
Kad pailiustruoti situacijos, kurioje dabar atsidure Kauno architektai, kvailuma, galiu pateikti tik kelis lietuviskojo ir prancuziskojo projekto palyginimus:
Labai apytiksle kubatura be parkingu:
Arena LT - 300.000 kub.m.
Arena Fr - 500.000 kub.m.
(Paciais kukliausiais paskaiciavimais tie 200 tukst, kainuotu papildomus 100 mln Lt.)
Apytikslis arenu aukstis:
Arena LT - 25,0 m
Arena Fr - 39,9 m
(Prancuzu Arenos virsaus altitude visiskai sutaptu su "Respublikos" viesbucio gatves fasado auksciausia vieta)
Pagrindines prieigos:
Arena LT - nuo miesto centro puses (is Laisves al.)
Arena Fr - nuo pietryciu puses is salos smaigalio
(prancuzu atveju, atejus is miesto ar atvykus automobiliu reiketu apeiti arena (apie 150m.) is kitos puses ir uzlipti 6,2 m aukscio ir 45 m ilgio lauko nedengtais laiptais.)
Tai tik keletas pastabu, neskaitant "Arenos Fr" projekte kazkodel patraukta tilta, kuris nebepataiko i gatve, arba ukiniu privaziavimu kiemo organizavima salos parke, arba tiesiog nepataikyma i duota sklypa ir pastato pastatyma parko teritorijoje.
Ar prancuzai nesupranta breziniu ir jiems pateikto issamaus situacijos paaiskinimo, ar tiesiog jiems Kaunas yra Dievo pamirsta Europos dalis?
Tai tik mano asmenine nuomone ir asmeninis vertinimas. Jus galite su juo visiskai nesutikti. Taciau, tuo atveju, butu idomu isgirsti jusu argumentus.
Pagarbiai,
Linas Tuleikis
> Audrys Karalius (2006 03 20, 23:21):
ATVIRAI
kalbant, nevisai suprantu kolegos nerimo.
Linas, pasirodo, zino ir vieno, ir kito projekto detales, lygina juos,
analizuoja...
Deja, kiti Kauno architektai tokios prabangos neturi ir neturejo. Atsibodo
kelerius metus ziureti i tas pacias kartinkas, kurios budavo pernelyg
abstrakcios, kad jas butu galima vadinti projektu. Gal tas projektas kazkur
ir egzistavo, taciau jo nesuprantamas slaptumas buvo ( ir liko ) daugiau
negu keistas.
Kaunas Simo ir kompanijos projekto Arena+Akropolis+Garazas taip ir liko
dorai nepamates ir neaptares.
Net Didziojo Sou rotuseje metu tebuvo pritarta objektu statybos vietai ( su
kuo as kategoriskai nesutinku, beje ), pazadejus, kad "architektura" bus
parodyta architekturinei visuomenei papildomai.
Praejo 11 menesiu. Akropolio karkasas montuojamas, del krantiniu ( kokiu?!)
jau konkursai vyksta....
Didysis Trigubas Projektas taip ir liko po "stogu" "visiskai slaptai".
Kodel gi, Linai, tuomet nekovojai uz demokratija, uz viesaji interesa, uz
teise i informacija? Uz profesini korektiskuma, galu gale?
( .......gali neatsakyti )
"Puko" TV nemaciau, komentuoti nesiimu. Skaiciau tik Lietrycio straipsni (
kovo 20 ).
Normalus piarinis rasinelis - ir zmogai "teisingi" pakalbinti, ir metaforos
aiskios - "Nerima kelia aklas dziugavimas"(kieno...?); "Pradetas darbas yra
sustojes"( ar tas slaptasis...?); "Kontekstas jau suprojektuotas" ( ar
tikrai? kas nors mate tai? gal ir sala jau "suprojektuota"?). Ne puses
zodzio apie kokias nors demokratines apraiskas ( konkursus, workshopus,
aptarimus, viesa Tookio projekto eksponavima ).
Pabaigai - apie prancuza. Atveze investuotoju "dvaro architektas" ( kazka
primena...?) per 2 savaites ( anot Buineviciaus ) suskelta eskiza. Ir is
karto parode vietinei visuomenei....
Kvailys, paprociu nezino. Nueitu pas mera, gal dar Saba pakviestu, gal
Neriju...ir basta.
Pamatytume kai kolonas montuoti pradetu......
Suprantama, projektas zalias, nukrites i nesuvokta iki galo konteksta ( o
mes zinome kokius iseities duomenis ir gaires turejo..?), didokas kazkodel.
Galima diskutuoti, formuluoti salygas, tobulinti ir tt...
Geriausias jo pozymis, kad jis NESLAPTAS. Ir tai ji puosia musu kontekste.
( ta, beje, akcentavau ir zurnalistams )
Audrys Karalius, treneris
> Linas Tuleikis (2006 03 21, 11:4:
Aciu, Audry, uz laiskeli
Visada gerai, kai zmogus issako, kas jam guli ant sirdies. Dekui!
Keli mano pastebejimai ar nesutikimai su Tavo isdestytom mintim. Kazkaip nepamenu, kad buciau salininkas Kauno Arenos projekto slepimo nuo visuomenes. Kad reikia projektus (ir ypac Tavo minetus) pristatineti visuomenei, esu kalbejes kiekviena savo vieso pasisakymo ta tema proga. Labai gerai, kad as nebuvau vienisas - dekui Tau, kad ir Tu visuomet ta minti viesai issakydavai ir issakai iki siol. Taciau tavo priekaistas: "Kodel gi, Linai, tuomet nekovojai ..." yra tik poziurio klausimas. Tai ka Tu pakiliai vadini kova - man nepatrauklus dalykas, su kuriuo nieko nenoriu tureti bendro. Manau, kad ARCHITEKTURA nera kovos objektas, - bet tai tik mano nuomone. Taip pat as nenoriu KOVOTI uz viesaji interesa, kaip ir uz teise i informacija. As net nekovojau pries nuolatini faktu apie mane iskraipyma spaudoje, pvz. "Statybu Pilote". As nekovojau, kai i mano prasymus (net ir rastu siustus) istaisyti tas laikrascio klaidas ne karto nebuvo sureaguota. Nes toks pataisymas, matomai, neatitiko Tavo ar laikrascio interesu.Tai kodel Tu manai, kad as tureciau kovoti kitas kovas arba TAVO KOVA? Tu pasirinkai kovotojo aureole, tai tavo pasirinkimas, bet buk geras, - leisk man laisvai pasirinkti savo vaidmeni visuomeneje, nerasyk man scenarijaus, kaip as tureciau elgtis.
Atsiprasau uz emociju protruki, bet mano ankstesnis laiskas buvo visai ne apie tai, apie ka Tu daugumoje savo laiske rasai. Pasikartosiu sakydamas, kad neginu to, jog iki siol nebuvo visuomenei pilnai pristatytas Miliuno Arenos projektas. Mano galva, - tai nedovanotinas aplaidumas. Bet tas aplaidumas, pavyzdziui, man nesuteikia leidimo slovinti bet koki kita niekala, kad ir viesai pristatyta. As, kaip ir TU, labai vertinu bendrapilietines vertybes - DEMOKRATIJA, SKAIDRUMA, VIESUMA, taciau niekad nesutiksiu, kad ju pagalba Kaune atsirastu VISISKAS ABSURDAS (nors ir prancuziskas), vien del to kad jis laiku ir viesai pristatytas. As esu isitikines, kad mes, architektai, nesame vieninteliai pilietiniu ir zmogiskuju vertybiu puoseletojai Lietuvoje, taciau vieninteliai galime profesionaliai vertinti architektura ir, manau, kad si pareiga pries visuomene pirmiausiai gula ant musu peciu. Todel niekad nesutiksiu skelbti visuomenei visiska niekala, kaip profesionalu ir gera kurini, vien delto, kad jis buvo viesai pristatytas, o kazkas kitas anksciau to nepadare. Tai, velgi, tik mano nuomone ir, manau, turiu i ja teise
Todel as NEKOVOJU pries ziniasklaida, kuri neteisingai interpretuoja "Kauno architektu nuomone", o kvieciu kolegas (ypac LAS KS valdybos narius) oficialiai ir viesai dar karta paaiskinti ziniasklaidai, kur yra "vieno architekto nuomone" (kad ir labai garsaus) ir ar turi ji ka nors bendro su "visu Kauno architektu nuomone".
Su kuo nuosirdziausiais linkejimais Audriui,
Linas Tuleikis, architektas
Comment
-
Parašė batista/ gera zodziu dvikova
bet kokiu atveju,tegu stato nors ir deze,svarbu tegu stato nes jeigu vel tokie vejai prades keltis ir stabdziai rastis tai arenos isvis nebus...jau nervina mane!
Comment
-
kažkokia grafomanija...
eilinį kartą diskusija apie arena virsta dviejų autoritetingų dėdžių(su visa didele pagaba jiems) dvikova. diskusija, kurioje tik pirmas 5 minutes kalbama apie arena, toliau užsidega ambicijos ir nuoskaudos: vieno nuomonės neklausė, kitam nerodė, kažkas kažkur apie kažką ne taip parašė...
Ponai architektai, pasigendu racionalios kritikos ir alternatyvių spendimų pavyzdžių! o kalbant apie tai kad jūs vieninteliai lietuvoje žinote ir supantate tikrąją architektūinę vertę, tai norėčiau atkreipti dėmesį į chruščiovkes, tai irgi projektavo žmonės suprantantys architektūrinę vertę...
Comment
-
Kaip bebutu vistiek reikia apsvarstyti visus variantus ir ivertinti kritika. Visgi tai pernelyg svarbus pastatas, kad butu galima taip imt bet kaip ir pastatyt.
Beje, dar viena kritikos strele: naujasis projektas bus prakastos barankos formos (kaip ir Vilniaus Siemensas), taip, kad pakele akis nuo aiksteles matysime dar viena didele siena.
Comment
-
nematau nieko blogo dėl "chruščiovkių" - normalus ir netgi, drįsčiau teigti, kultūrinę vertę turintis objektas
o architektai yra bendruomenė.. čia kaip orkestras - užtenka bent vieno muzikanto pasijutusio dirigentu ir kyla sumaištis.. skaudu kai architektūroje prasideda politika
p.s. šiuo komentaru tikrai nenoriu nieko įžeisti
Comment
-
Parašė 4,8mtKaip bebutu vistiek reikia apsvarstyti visus variantus ir ivertinti kritika. Visgi tai pernelyg svarbus pastatas, kad butu galima taip imt bet kaip ir pastatyt.
Beje, dar viena kritikos strele: naujasis projektas bus prakastos barankos formos (kaip ir Vilniaus Siemensas), taip, kad pakele akis nuo aiksteles matysime dar viena didele siena.
Comment
-
Parašė batistanu kad ne zinok,arenos tribunos bus judancios ir antra ju eile kazkaip taip gales atsistot kad sudarys vaizda kad tribunos yra aplink visa arena aukstai ir sienos dideles netures matytis
Na zodziu palauksim pamatysim kaip ten bus
Comment
-
Ne profesionalo nuomone, prancūzų projektas įdomesnis. Ypač iš nuotraukų, kurias teko matyti, Salos arena atrodo tikrai įspūdingai, ypač naktį. Tiesa, naiviam būti gal ir nereikėtų, kad pasiektų statytojai tokį rezultatą, lėšų reiks daug, nes tokios medžiagos brangios, tad taupymas gali lemti, kad realybėje arena bus visai kitokia nei projektuose.
Bet kad ir kaip ten būtų, manau Saloje turėtų būtų didelė (visomis prasmėmis) ir originali arena. Panevėžio būsimoji arena būtų labai panaši į pirminę apvalią salos areną (išore, bet ne dydžiu), tad dėl išskirtinumo krepšinio sostinei tektų pasirungti su Aukštaitijos sostine, jei būtų pasirinktas ne prancūzų variantas...
Comment
-
Iš tiesų nereikėtų per daug taupyti statant tokį pastatą kaip arena. Nes sutaupius šiandien, jau po kelių metų gali tekti gailėtis. o pakeisti nebus galimybės. Nemuno saloje labai graži ir perspektyvi vieta ir arena turi būti įspudinga ir neturi būti parenkant projekta pagrindiniu argumentu kaina.Parašas :)
Comment
Comment