Krėvos ir Totorių gatvių kampe, kadaise buvusios "Neries" gamyklos teritorijoje pradedamos statybos. 2015 metais buvo bandyta projektą prastumti statybai, bet iš dalies pasipriešino KAUET kai kurie nariai ir projektą liepta patobulinti. Manau, kad dabar projektas praėjo visas kliūtis, nes tai, ką pamačiau šiandien šioje vietoje, abejonių man nesukėlė. Na, nebent čia ruošiamasi statyti Kauno Centro asfalto ir betono gamyklą - juk centras keičiasi neatpažįstamai
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Krėvos gatvės namai
Collapse
X
-
Oficialiai projektas vadinas - "Parko namai". http://www.parkonamai.lt/
Iškapsčiau vizulkių (per tuos projektus ir programuotoju gali pasidaryti )
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Saturn
Man pažadėjo atrašyti 10 dienų bėgyje.
Panašu kad dar patys derina kainas ir t.t.
Sprendžiant pagal viešai prieinamą informaciją (18 MEUR, 14000 m2, 200+ butų), bus nuo 1500 EUR/m2 su daline apdaila.
18 MEUR / 200 butų = 90 kEUR vieno buto savikaina
Man trys dalykai nelabai patinka:
1) B energetinė klasė. Toks vaizdas kad taupo/nesistengia. Greitu metu bus reikalavimas kad visi naujai statomi namai butu A energetines klases.
2) Jeigu gatvių nekeis/neplatins, ten gali būti sunku su pravažiavimu. Krevos ir Totorių gatvėse jau šiandien sunku 2 mašinom prasilenkti, o šis projektas dar pridės 300+ automobilių
3) Nuo 1500 EUR/m2 už tokius butus šioje vietoje yra per daug.
P.S. pridedu kaina Pilies apartamentų kaina (kas taip pat yra centre, tik Vilniuje).
Comment
-
"Iš viso šešiuose B energinės klasės daugiabučiuose bus įrengta 200 butų. Po namais bus įrengta 235 vietų požeminė automobilių aikštelė, kurioje, esant pirkėjų pageidavimui, kiekviena stovėjimo vieta gali būti pritaikyta elektromobilių įkrovimui."
Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/verslas/naujien...uru-973-843960.
Tai stovėjimo vietų net daugiau nei Vilniuje, kur statomi nauji namai. Be to, ten gyvenat (Kaune) net nereikės turėti antro automobilio. Viskas ir taip arti. Dar pasakysiu, kas atrodys fantastika, bet Elonas Muskas jau dabar pasiruošęs Teslą išleisti visiškai autonominį automobilį, trūksta tik tam teisinės bazės (pvz., sprendžiama kaip turi automobilis išspręsti dilema, ar užmušti kačiuką netyčia išbėgusį i kelia, ar geriau atsitrenkt į koki namo kampą ir taip apgadinti automobilį, bet išsaugant katino gyvybę.) Po 10 metų tiek automobilių, kiek dabar yra, apskritai nereikės. Šeimai visiškai užteks vieno autonominio automobilio. Visą šeimą išvežios vienas automobilis. Manau tuo klausimu bus pirmi estai. Viskas keičiasi. Keičiasi vartotojų įpročiai. Atsimenu kokia vertybė gyvenant daugiabutėje buvo turėti garažą. Kas dabar kelia šypsena.Paskutinis taisė Naftalinas; 2017.09.03, 15:54.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Missoni Rodyti pranešimąBet gyvenantiems tarpukario architektūroje ypač Krėvos gatvėje tai nelinksma bus - pagrindinę pietų vakarų saulę užstos gan aukšti "Parko namai"
Taigi manau, daugiau/mažiau bus tinkamai apskaičiuota insoliaciją. O kita vertus, ką dabartiniai smetoniniuose namuose gyvenantys žmones matė per savo langus? Aklina tvorą (žr. google maps) ir už jos esančius sandėlius, gamybinės paskirties pastatus. Man regis, kur kas bus maloniau matyti naujus pastatus per savo langą nei sandėlius.Paskutinis taisė Naftalinas; 2017.09.03, 16:46.
Comment
-
Parašė Naftalinas Rodyti pranešimą
Rengiant (dabar tingiu gilintis, veikiausiai techninį, bet gali būti ir detalųjį) projektą, projektuotojas privalo atlikti insoliacijos skaičiavimus ir su jais supažindinti viešai visuomenę (gretimo sklypo savininkus). Ši gali reikšti savo pretenzijas. Pavyzdžiui, tikrai mačiau, jog tokius skaičiavimus atliko detaliajame plane Natkevičius Fugetėje (Komercinės/Gyvenamosios paskirties pastatai Karaliaus Mindaugo pr.35)
Taigi manau, daugiau/mažiau bus tinkamai apskaičiuota insoliaciją. O kita vertus, ką dabartiniai smetoniniuose namuose gyvenantys žmones matė per savo langus? Aklina tvorą (žr. google maps) ir už jos esančius sandėlius, gamybinės paskirties pastatus. Man regis, kur kas bus maloniau matyti naujus pastatus per savo langą nei sandėlius.Keliauju per Lietuvą
Comment
-
Parašė Saturn
Man pažadėjo atrašyti 10 dienų bėgyje.
Panašu kad dar patys derina kainas ir t.t.
Sprendžiant pagal viešai prieinamą informaciją (18 MEUR, 14000 m2, 200+ butų), bus nuo 1500 EUR/m2 su daline apdaila.
18 MEUR / 200 butų = 90 kEUR vieno buto savikaina
Man trys dalykai nelabai patinka:
1) B energetinė klasė. Toks vaizdas kad taupo/nesistengia. Greitu metu bus reikalavimas kad visi naujai statomi namai butu A energetines klases.
2) Jeigu gatvių nekeis/neplatins, ten gali būti sunku su pravažiavimu. Krevos ir Totorių gatvėse jau šiandien sunku 2 mašinom prasilenkti, o šis projektas dar pridės 300+ automobilių
3) Nuo 1500 EUR/m2 už tokius butus šioje vietoje yra per daug.
Comment
-
Parašė ernissss Rodyti pranešimąGal nereikėtų taip labai skaičiuoti svetimų pinigų ir kas kiek planuoja uždirbti. Jeigu jiems pavyks parduoti šiomis kainomis - gerai uždirbs, jei ne... tai ne . Mano nuomone reali kaina yra ne ta už kurią parduoda, o ta už kurią perka
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Saturn
Pasitikrinau kainas, iš tikro. 10 kEUR parkavimas, dar 1 kEUR/m2 už sandėliuką.
Ir nuo 1800 EUR už tuos butus kurie tiktų. Sakyčiau kad per daug užsiprašė...
Investuoja 18 MEUR į 14000 m2.
Tai 18000/14000 = 1285 EUR/m2.
O iki 2500 EUR/m2. Sakyčiau dosniai užsiprašė...
Comment
-
Parašė 1Biesas Rodyti pranešimą
Kiekvienas turbūt skaičiuoja pagal save. O ir verslas turi uždirbti. Bet pagal 15min straipsnį, panašu jog butai sudarys ~14 000 m2 tačiau nieko nekalbama apie parkingo plotą + žemės kainą. 2500 gal daugoka, bet 1800, pats tas manau. Kiek domėjausi šale yra naujais pastatytas namas kur prašo 3000 eur / m2 tik ten su pilna apdaila.
O žemės kaina turėtų patekti į minėtą investicinę sumą.
Kuriame name prašo 3000 EUR/m2?
Comment
Comment