Sorry, žmonės, bet daliai jūsų niekas neįtiks, o daliai apskritai tik modernas. Jeigu tik pasisuka kalba apie klasikinę skulptūra visi rėkia kokios jos blogos ar kokios jos imperialistinės, nors tas pats jūsų išgirtas bunkeris yra copy-paste nuo imperialistinės JAV. Ir daug tokių dalykų galima pateikti. Tai gal vieną dieną baigiam daryt cirkus, su tuo "man negražu, nes čia senoviška, arba man gražu, nes čia modernas" ir imam blaiviai mąstyti. Galiu priminti, kad lietuviai per visą savo istoriją, turiu omenyje, ne 100 metų, o bent jau 900, nei vienos klasikinės skulptūros apskritai nėra pastatę. Juoba, kad visiems niekada neįtiksi, bet už tai nereikia kalti prie sienos.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Mažoji architektūra Kaune
Collapse
X
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimąDar palyginimui:
ir:
- 3 patinka
Comment
-
Parašė Raelis Rodyti pranešimąGaliu priminti, kad lietuviai per visą savo istoriją, turiu omenyje, ne 100 metų, o bent jau 900, nei vienos klasikinės skulptūros apskritai nėra pastatę.
N N N
Comment
-
Parašė Raelis Rodyti pranešimąSorry, žmonės, bet daliai jūsų niekas neįtiks, o daliai apskritai tik modernas. Jeigu tik pasisuka kalba apie klasikinę skulptūra visi rėkia kokios jos blogos ar kokios jos imperialistinės, nors tas pats jūsų išgirtas bunkeris yra copy-paste nuo imperialistinės JAV. Ir daug tokių dalykų galima pateklaikti. Tai gal vieną dieną baigiam daryt cirkus, su tuo "man negražu, nes čia senoviška, arba man gražu, nes čia modernas" ir imam blaiviai mąstyti. Galiu priminti, kad lietuviai per visą savo istoriją, turiu omenyje, ne 100 metų, o bent jau 900, nei vienos klasikinės skulptūros apskritai nėra pastatę. Juoba, kad visiems niekada neįtiksi, bet už tai nereikia kalti prie sienos.
Pati vyčio idėja yra gera. Kaip ir bunkerio Lukiškių aikštėje. Bet pirminiai ženklai rodo, kad išpildymas gali iš raitelio padaryti labiau materialą meme'ams, negu kažkokį Lietuviško pasididžiavimo simbolį.
Comment
-
Parašė LBP Rodyti pranešimą
Rimtai?
Ir aš Kauno neginu, man tiesiog atsibodo tas pastovus kabinimasis prie nereikšmingų detalių, matai vienam veidas netinka, kitam arklys. Vat, ponai patys pastatykit Mikelandželo vertą šedevrą ir tada kritikuokit.,, - Il parait que monsieur est decidement pour les suivantes.
- Que voulez-vous, madame? Elles sont plus fraiches."
- 5 patinka
Comment
-
Parašė LBPTu teigi, kad "lietuviai per visą savo istoriją, turiu omenyje, ne 100 metų, o bent jau 900, nei vienos klasikinės skulptūros apskritai nėra pastatę". Tai yra absurdiškas teiginys.
Aš kalbu apie viešas skulptūras, neminėdamas dvaruose buvusių (privačių), nes tokiu atveju pirma skulptūra Vytautui ir A. Mickevičiui Lietuvoje būtų Burbiškio dvare. Pačią pirmą skulptūrą apskritai šalyje norėjo statyti Kaune A. Mickevičiui 1899 m., bet taip ir liko ant popieriaus....Paskutinis taisė Raelis; 2018.07.05, 13:33.,, - Il parait que monsieur est decidement pour les suivantes.
Comment
-
Parašė vogtas agurkas. Rodyti pranešimąDaug ką įžeisiu, bet primena skulptūras Kazachstane ir kitose vid. Azijos šalyse. Aš ne prieš patį Vytį, bet šitoks jo išpildymas yra tragedija.
Naujausi pranešimai> Mažoji architektūra kaune>Skulptūros nuotrauka>Paskutinis atsakė Vogtas agurkas
Vos nenukritau po stalu.
- 4 patinka
Comment
-
Apskritai, turi būti harmonija tarp modernių ir klasikinių paminklų, nekalbant apie jų kokybę. Nereikia daug didžiulių paminklų ant piedės stalų kaip XIX a., reikia klasikinės statulos, kuri būtu arčiau žmonių. Šiuo atveju Vytis ir jo vaizdavimas per visą istoriją yra labiau abstraktus, kaip abstraktaus LT kariuomenės raitelio - tad ir paminklas turėjo būti labiau stilizuotas kaip herbe, o ne natūralistinis (matome kas su tuo gavosi). Žirgas dar nieko (7/10), bet raitelis nieko gero (4/10).
- 1 patinka
Comment
-
Parašė RokasLT Rodyti pranešimąApskritai, turi būti harmonija tarp modernių ir klasikinių paminklų, nekalbant apie jų kokybę. Nereikia daug didžiulių paminklų ant piedės stalų kaip XIX a., reikia klasikinės statulos, kuri būtu arčiau žmonių. Šiuo atveju Vytis ir jo vaizdavimas per visą istoriją yra labiau abstraktus, kaip abstraktaus LT kariuomenės raitelio - tad ir paminklas turėjo būti labiau stilizuotas kaip herbe, o ne natūralistinis (matome kas su tuo gavosi). Žirgas dar nieko (7/10), bet raitelis nieko gero (4/10).,, - Il parait que monsieur est decidement pour les suivantes.
Comment
-
Šiuo atveju paminklo kokybė nėra esminis dalykas. Svarbiau tai, kad Kaunas nusprendė, paėmė ir pastatė. O Vilnius tos savo "modernios idėjos" net nepradėjo įgyvendinti, tik žaidžia su vaikiškom dėlionėm ir dar įsivaizduoja, kad kažką aplenkė. Vytis turi didelę simbolinę reikšmę, kuri dabar daug svarbesnė nei žirgo uodegos ilgis ar raitelio veido išraiška.
Vilnius aplenkė Kauną – rekordinė Vyčio dėlionė „atsigulė“ Lukiškių aikštėje
36 kvadratinių metrų Vytis atsirado aikštės centre, kelios valandos prieš tai, kai Kaune bus atidengtas įspūdingo Vyčio skulptūra.
Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...tm_medium=CopyPaskutinis taisė senasnamas; 2018.07.05, 19:05.
- 4 patinka
Comment
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąŠiuo atveju paminklo kokybė nėra esminis dalykas. Svarbiau tai, kad Kaunas nusprendė, paėmė ir pastatė. O Vilnius tos savo "modernios idėjos" net nepradėjo įgyvendinti, tik žaidžia su vaikiškom dėlionėm ir dar įsivaizduoja, kad kažką aplenkė. Vytis turi didelę simbolinę reikšmę, kuri dabar daug svarbesnė nei žirgo uodegos ilgis ar raitelio veido išraiška.
Tuo, kad nors ir šimtmetis, bet nėra belekas pastatyta tik dėl datos, aš labai džiaugiuosi - tai ir parodo, kad nuomonių įvairovė ir konsensusas yra svarbiau nei tuščias ar kičinis progų minėjimas. Tuo mes ir esame dideliu žingsniu priekyje nuo savo kaimynų iš rytų. Su tuo visus mylinčius laisvę ir demokratiją ir sveikinu.
- 6 patinka
Comment
-
Parašė Kristisz Rodyti pranešimą
Todėl, kad Vilniuje demokratija, ir visų nuomonės yra klausomasi. Dalis nori Vyčio, dalis nori bunkerio, daliai nenori jokio paminklo, dalis turi dar kitokių idėjų, institucijos kelia teisinius ir vertybinius klausimus. Vyksta kiek keistokas, lėtas ir painus, bet demokratinis procesas. Kol kas konsensuso nėra - tai ir paminklo jokio nėra.
Tuo, kad nors ir šimtmetis, bet nėra belekas pastatyta tik dėl datos, aš labai džiaugiuosi - tai ir parodo, kad nuomonių įvairovė ir konsensusas yra svarbiau nei tuščias ar kičinis progų minėjimas. Tuo mes ir esame dideliu žingsniu priekyje nuo savo kaimynų iš rytų. Su tuo visus mylinčius laisvę ir demokratiją ir sveikinu.
Ir apskritai demokratiją sugalvojo Masonų ložė, kad galėtų valdyti kvailas mases. Bet senas namas nekvailas, jis visokias Masonų ložes kiaurai permato.If a lion could speak, we could not understand him.
- 4 patinka
Comment
-
Todėl, kad Vilniuje demokratija, ir visų nuomonės yra klausomasi.
Kaune vyksta paminklo atidengimas, o Vilniuje - pavyduoliški "performansai". Čia ne demokratija, o negaliaPaskutinis taisė senasnamas; 2018.07.05, 20:07.
Comment
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąTai ne demokratija, o savivalė ir nebaudžiamumas
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąkai jau buvo viskas nuspręsta
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąnutautėję biurokratai bijo tautinių simbolių
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąTaip pat bijo visuomenės nuomonės ir galimų protestų.
- 1 patinka
Comment
-
Seimas antradienį po pateikimo pritarė Lukiškių aikštės Vilniuje įstatymo projektui, kuriuo siekiama nurodyti, kad Lukiškių aikštėje būtina statyti Vytį.
Comment
Comment