Parašė mindakas
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[KAU] PC "Prisma" statybos Jonavos gatvėje
Collapse
X
-
o aš jau kaip kadaise, kai dar tik pletkų lygyje buvo kalbos, džiaugiausi prisma šioje vietoje, džiaugiuosi ir dabar, nes ta drobės terotorija ir taip akis bado, verkiant prašosi išvaloma ir sutvarkoma. šiaip aišku idealiausias variantas būtų tuos fabriko pastatus įkomponuoti, kaip akropolis padarė, tačiau net jeigu ir to nebus - tai ne bėda. kaip ir rašė kažkuris - teritorijoje palei nerį nors aerouostą statyk - vietos pilna, o bet tačiau - investuotojų nė kvapo...
Comment
-
O aš pritariu Prismos statybai toj vietoj. Aš netoli gyvenu (kojom 10 min) tai man kaip tik. Tiketis kad patatys a-la Neuschwanstein pilį, kvaila... nėra pas mus Ludwig'u... Man užteks statinio funkcionalumo, estetinis vaizdas gerai, bet ir be jo galima išgyventi. Blogai kai del estetikos kenčia funkcionalumas.Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
Naujas video: Niedersachsen, NL - Bremen, 126 km, 29 May 2012
Comment
-
Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimąNemanau, kad čia reikėtų labai dėl to centro pergyventi. Visų pirma tai laikinas sprendimas, kažkaip manau, kad po kokių penkių metų pirmuosius "shopping-centrus" pradėsim griauti kaip moraliai, o kartais ir fiziškai, susidėvėjusius (kad ir kokį "Molą"). Nes ko gero realybė yra tokia: arba ši skardinė, arba griuvėsiai mažų mažiausiai penkis, o ko gero realiau bent dešimt metų toje vietoje.
Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimąSumanymų galima turėti kokių tik nori, bet parodykit man tuos išsirikiavusius investuotojus tik ir laukiančius sklypo ofisų, kultūros centrų, gyvenamųjų rajonų ir t.t. statybai ? Kur tie investuotojai skubantys apstatyti "Pergalės" teritoriją ? Kur ta bendrovė žadėjusi statyti kitapus Neries rajoną ? Ir kaip sekasi statyti centrą buvusio "Merkurijaus" vietoje ? Nelabai kaip.
Kodėl ? Deja nėra ženklios paklausos. Ir tikrai statytų jie ji būtų. Tas nedidelis kiekis naujų butų parduodamas tikrai nelengvai. Ir ar girdėjot kad kas labai ieškotų ofisinių patalpų. Na o ar tiktų ši teritorija pramoninei statybai nežinau.
Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimąMes niekaip nesugebam išlipti iš depopuliacijos rato. Ir nelabai išlipsim iš jos per artimiausius dešimt metų (nesu čia pesimistas didelis - tikiu, kad po kelių metų prasidės situacija pradės stabilizuotis, tačiau ir augimo nesitikiu). Mes atkartojam tą patį kelią, kurį praėjo dauguma industrinių vakarų Europos miestų pasibaigus industrializacijai - iki tol buvusį augimą pakeitė depopuliacija, kurią po 20-25 metų pakeitė stabilizacija.
Be to mes, lietuviai, nemylim miesto, nes esam pagal kilmę užkietėjusių žemdirbių tauta. Mano žmonos įmonėje šiuo metu net 8 iš 16 darbuotojų statosi namus. Labai gerai, kad statosi, bet arčiausiai namus nuo centro besistatantis darbuotojas tai daro Raudondvaryje. Kitos vietos - Kulautuva, Rumšiškės, Dovainonys, Išlaužas, Turžėnai ir pan (jei pastebėjot, tai net ne Kauno rajone dauguma vietovių). Mano viena pažįstama - didelės įmonės skyriaus vadovė, dar 40 metų neturinti moteris - savaip nustebino pasakydama "Žinai, esu labai laiminga, jau kitais metais negyvensiu Kaune, pradėjom statyti namą prie ... Kėdainių. Į darbą atvažiuosiu." Kai pasakiau, kad visgi toli, atsakė "O kas čia ? Pusvalandis ir atlėkei į darbą. Bet praleidus ten tris paskutines vasaras (vyro senelių tėviškėje) supratau, kad mieste gyventi negaliu. Ten ramu , nėra kolchozo (pati šiuo metu gyvena sublokuotam kotedže Alksote), vasarą su vyru užsiauginam savo agurkų ir pomidorų, šviežia, ekologišla ir t.t." Ir taip kalba ne tokia jau ir smulki vadovė.
Šie žmonės dirbs kur ir dirbo, bet gyvens kitur: t.y. tokie savaitgaliais gal kartais ir pasirodys mieste, bet darbo dienų pavakare jų mieste nebus, jie neis pasivaikščioti po miestą, neis į kavines ar multifunkcinius centru ir t.t. Ce lia vie .
O ką nors išskirtinio turėt tikrai reikia
Kad to išvengti vėl gi reikalingas miesto gyvibingumas. Tikrai neužtenka pastatyti kelis žemo levelio daugiabučius ir tikėtis, kad juose žmonės labai norės gyventi. Miestas turi siūlyt daugiau nei gyvenamoji vieta ir... didelė parduotuvė. Logiškai pamąstyk, aš pvz daug labiau norėčiau gyvent Kėdainiuose nei Kaune. Ką Kaunas turi pasiūlyt daugiau nei Kėdainiai? Pajamos tokios pat, kainos didesnės Kaune. Kaune yra akropolis, mega, bus dar prisma... Kėdainiuose to nėra, bet man tai visai nerūpi, galiu ir į mažesnę maximą nueit. Arena? Taip dažnai ten lankausi, kad atvažiuot 2kart į metus sugebėčiau. Muziejai, teatrai? Šių institucijų smukimas akivaizdus, kokybės prasme, ypač muziejų. Bet sukurt tikrai gerą produktą (nekalbu apie visokias meno galerijas, kuriose pastoviai tuščia ir vien dėl to, kad ten neapsakomai neįdomu), reikia daug investicijų, tačiau šioje kategorijoje miestas turi būti iniciatorius. Tačiau niekaip valdžia nesupranta, kad investavus iš tikrųjų, pakėlus miesto įvaizdį tarptautiniu mastu, atsiras ir rimtesnių investuotojų.
Ką dar Kaunas turi prieš Kėdainius ar kurį kitą tvarkingesnį nedidelį miestą????
Daugiau kavinių, barų, parduotuvių, tačiau kažin ar tai lemiantis faktorius...Architektūros ir urbanistikos tyrimų centras. Jau FB
Comment
-
Parašė mindakas Rodyti pranešimąManau, senai laikas Kauno meru išrinkti kūrybingesnį žmogų, nestokojantį drąsių minčių ir idėjų, kad ir Vladimirą Romanovą. Tada sekantis žingsnis - sklypo nacionalizavimas ir pvz. "Arijų kultūros istorijos centro" statybos ar kažkas kito įspūdingo.
Parašė mindakas Rodyti pranešimąPritariu - galėjo pastatyt bent PC "Eifelį", kokį Ukmergėj ir Mažeikiuose pastatė. Tik Eifelio bokštą atitinkamai didesnį šalia pastatyt, nes miestas didesnis atitinkamai...
Parašė LC. Rodyti pranešimąPerdėta ar ne, bet ji visiškai teisinga.
Zmones nepatenkinti sita skarbonke, vieni sako, kad noretu bent dvieju aukstu pastato, kiti sako, kad tebunie ir vieno auksto, bet noretusi kokybiskesnio sprendimo, treti sako, kad noretu parkingui nesvaistyt tokiu plotu ir taip toliau. O sitas mindakas ironisuoja apie pasaulinius super projektus. Tu jauti skirtuma ant kiek jo ironija prasauna? Cia mazdaug tas pats kaip du vystytojai kalbetusi, vienas sako statom 3 aukstu nama, kitas sakytu, mazoka, gal statom keturiu, o pirmas i tai atsautu su ironija - tai gal statom superdangoraizi 50 aukstu. Supratai ka reiskia kvaila ir perdeta ironija gal jau?
Parašė LC. Rodyti pranešimąKas yra „architektūriškai beviltiškas“? Koks turi būti prekybos centras? Su a-la piliastrais, kolonomis, su šiaudiniu stogu, t.y. turintis XVII a. bruožų?Paskutinis taisė Gator; 2012.02.17, 17:31.
Comment
-
Parašė Gator Rodyti pranešimąIki siol atrodei protingesnis... Supratai ka reiskia kvaila ir perdeta ironija gal jau?
Parašė Čikupakas/\ Vieni į forumą ateina sužinot įdomių dalykų, paskaitinėt įvairias nuomones, kiti ateina pasimaivyt.
Comment
-
Parašė LC. Rodyti pranešimąyra minimalistinis stilius
OMG, gal tu tikrai jau nebesireikšk, ypač ten, kur supratimo 0Architektūros ir urbanistikos tyrimų centras. Jau FB
Comment
-
Parašė LC. Rodyti pranešimąSupratau ir be tavo aiškinamosios analizės. Jeigu nori išgirsti mano nuomonę, tai toje vietoje gali būt bet kas. Man visiškai nesvarbu. Tik priešinimasis projektui yra niekuo nepagrįstas, nėra jokių logiškų paaiškinimų. Tik emocijos. Yra prekybos centras, yra funkcija, yra minimalistinis stilius ir yra statybos išlaidos, kurios negali būti viršytos, nes vystyti projektą įmonei tiesiog neapsimokėtų. Įsijausk į verslininko vaidmenį - ar pats statytum ką nors geresnio? Ir kas gali būti geresnio? Kol kas jūs tik mėtotės užuominomis apie „kažką geresnio“. Gal galėtumėt kuris nors parinkti pavyzdžių ir parodyti viešai (arba man asmeniškai), kas yra „geresnis“?
Nusileisk ant žemės, aš tau jau apie tai sakiau.Post in English - fight censorship!
Comment
-
Parašė Athens Rodyti pranešimąMinimalistinis stilius??? Juokauji žmogau??? Mies minimalizmas buvo vienas brangiausių stilių, o ką jau kalbėt apie šiuolaikinę minimalizmo sampratą
OMG, gal tu tikrai jau nebesireikšk, ypač ten, kur supratimo 0
Parašė index Rodyti pranešimąProblema tame, kad yra naikinamas paveldas - griaunamas prie gatvės stovintis pastatas, įtartinai panašus į smetoninį (...) paveldo naikinti nevalia ir jis turėtų būti įjungtas į naują pastatą.
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimąProblema tame, kad yra naikinamas paveldas - griaunamas prie gatvės stovintis pastatas, įtartinai panašus į smetoninį, ir jokiems paveldosaugininkams tai nerūpi kai kitais atvejais jie prisikabina dėl kokių pakeistų laiptų Aušros vartuose ). Verslininkai taupyti gali kiek tik nori, bet paveldo naikinti nevalia ir jis turėtų būti įjungtas į naują pastatą. Puikus to pavyzdys galėtų būti iš stalininio kino teatro perstatyta maxima Naujojoje Vilnioje.
Visgi, čia ne tame esmė, esantys tavo minimi pastatai daug estetiškesni už, LC. teigimu, "minimalizmą. OMG, kaip mane nervina tas veikėjasArchitektūros ir urbanistikos tyrimų centras. Jau FB
Comment
-
Parašė LC. Rodyti pranešimąĮtartinai panašus į smetoninį ar smetoninis?
Post in English - fight censorship!
Comment
-
Nusileisk ant žemės, aš tau jau apie tai sakiau.
Parašė LC. Rodyti pranešimąMan visiškai nesvarbu.
Tik priešinimasis projektui yra niekuo nepagrįstas, nėra jokių logiškų paaiškinimų. Tik emocijos. Yra prekybos centras, yra funkcija, yra minimalistinis stilius
ir yra statybos išlaidos, kurios negali būti viršytos, nes vystyti projektą įmonei tiesiog neapsimokėtų. Įsijausk į verslininko vaidmenį - ar pats statytum ką nors geresnio?
Ir kas gali būti geresnio? Kol kas jūs tik mėtotės užuominomis apie „kažką geresnio“. Gal galėtumėt kuris nors parinkti pavyzdžių ir parodyti viešai (arba man asmeniškai), kas yra „geresnis“.
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimąArchitektūros ir urbanistikos tyrimų centras. Jau FB
Comment
-
Parašė Čikupakas Rodyti pranešimąNiekas čia nesimėto užuominomis. Jeigu nesi matęs kitokio prekybos centro tai yra tavo asmeninės bėdos.
Parašė index Rodyti pranešimą100 proc. garantuoti negaliu, bet šio architektūra tai tikrai smetoniška.
Comment
-
Parašė Athens Rodyti pranešimąNe ne, šitas nea, čia dar net gan gilus stalinizmas. Man į smetoninius panašus 1 temos puslapį Čikupako 4 nuotraukoj esantis plytinisPost in English - fight censorship!
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimąKauno smetoninėj architektūroj tokių istorizmo užuominų nemažai. O durų portalas labai panašus, kad ir į bibliotekos pastato Donelaičio g.Architektūros ir urbanistikos tyrimų centras. Jau FB
Comment
-
Parašė LC. Rodyti pranešimąAš tavęs lyg aiškiai paprašiau pateikti pavyzdžių. Jeigu ne viešai, tai asmeniškai. Kas yra „geresnis“ ir kas yra „kitoks“.
Comment
-
Parašė Athens Rodyti pranešimąNemėgėjas archyvuose sėdėt, bet galiu lažintis, kad čia 6 dešPost in English - fight censorship!
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimąNet jeigu ir taip jis vis tiek nėra tipinis stalinukas ir tęsia Kauno architektūros tradiciją. Gaila būtų jei jį nugriautų...Architektūros ir urbanistikos tyrimų centras. Jau FB
Comment
-
Parašė LC. Rodyti pranešimąAš tavęs lyg aiškiai paprašiau pateikti pavyzdžių. Jeigu ne viešai, tai asmeniškai. Kas yra „geresnis“ ir kas yra „kitoks“.Architektūros ir urbanistikos tyrimų centras. Jau FB
Comment
Comment