Teismas tai yra, bet ar pavyks gyventojams ką nors prisiteisti tai labai abejoju.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Gyvenamųjų namų kompleksas Aukštuosiuose Šančiuose, Kaune
Collapse
X
-
Vytataas, gal pasikartosiu (ir pertrauksiu nepatenkintų gyventojų verkšlenimus), bet mano galva, statinys (architektūrine prasme) - pavykęs. Važiuojant pro ten, tas pastatas (kol kas) yra vienintelė priežastis atsisukti į tą pusę. Skurdžioje, gan apleistoje aplinkoje, pastatas tarsi veikia kaip ką tik suleistas priešnuodis, pasiruošęs įtakoti supančią aplinką teisinga linkme.
Beje, šiandien buvo matyti ''pakabinta'' (viena) fasado ''įstrižainė'', kuri, mano supratimu, tik dar labiau pabrėžia statinio formą.Paskutinis taisė ernestas; 2011.07.23, 13:49.
Comment
-
Man šis daugiaaukštis irgi patinka iš architektūrinės pusės. Tik didžiausias minusas parkavimas gyventojams. Kaip ir ankščiau pasakyta įėjimas į namą iš požeminio garažo per lauką yra didelė nesąmonė. Kai sumoki tokius didžiulius pinigus kažkaip norėtųsi didesnio komforto.
O verkšlenimai gyventojų pagrįsti. Taip bus dbr, kad iki laiptinės durų negalėsi atvažiuoti vaiko su žmona pasiimti. Kaune dar tokios istorijos negirdėjau, kad aikštelę padarytų mokamą po kelerių metų po jos pastatymo. Gal kitur buvo tokių atvejų? Aikštelę statė pora metų, mums reikėjo klampoti, kęsti nepatogumus, o dbr nori kad susimokėtume už stovėjimo vietą. Kai patys nesąmoningai sugalvojo tokį brangų garažą statyti, tai niekas nekaltas. Reikėtų Galvanauskui į YIT'ą pasižiūrėti, kaip jie projektus padaro ir kokius garažus pastato ir aplamai nekreipia dėmesio į savo įvaizdį, kaip įmonės. Kur aikštelė vaikams, kur elementarus sutvarkymas aplinkos?
Į teismą reikia duoti ir tiek, tik neaišku ar laimėsime...You've got one life! Live it!
Comment
-
Parašė Gator Rodyti pranešimąTaip, neprogresuokime kaip miestas, statykime tik iki 9 aukstu namukus, nes matai "iskrenta is konteksto"
Comment
-
Parašė Čikupakas Rodyti pranešimąMačiau, kad šiame forume lankėsi vienas iš šio komplekso architektų, norėčiau paklausti ar nemanote, kad jūsų projektas šiek tiek iškrenta iš miesto konteksto?
Atvaizdas
Tour Montparnasse Paryžiuje
Nuotr. šaltinis
Tour du Crédit Lyonnais Lijone
Nuotr. šaltinis
P.S.
Žiūriu prancūzai mėgsta nekontekstualumą... Nes kiekvienam didesniam FRA mieste rastumėm po tokius pieštukus ar didelių gabaritų sandėlius prie ar jau senamiestyje.
Comment
-
/\ Su visa pagarba prancūzams: pirmas dangoraižis tai kažkoks nesusipratimas, o antras man visai patinka, nes nepaisant savo dydžio visa kita(langai, spalva) puikiai dera su aplinka.
Tačiau gal geriau nesidairykim į tolimąją Prancūzijos iki kurios mums toli kaip iki mėnulio ir susikoncentruokim ties Kaunu. Pastatas nėra kažkoks labai klaikus, bet ir niekuo neypatingas bei primenantis sovietinius komiblokus. Vaizdas pasitaisytų jeigu greta iškiltų keli, aukštesni, tačiau įvairių aukščių pastatai.
Comment
-
Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą/\ Su visa pagarba prancūzams: pirmas dangoraižis tai kažkoks nesusipratimas, o antras man visai patinka, nes nepaisant savo dydžio visa kita(langai, spalva) puikiai dera su aplinka.
Tačiau gal geriau nesidairykim į tolimąją Prancūzijos iki kurios mums toli kaip iki mėnulio ir susikoncentruokim ties Kaunu. Pastatas nėra kažkoks labai klaikus, bet ir niekuo neypatingas bei primenantis sovietinius komiblokus. Vaizdas pasitaisytų jeigu greta iškiltų keli, aukštesni, tačiau įvairių aukščių pastatai.
Kitas dalykas, jog jei drausti statyti aukštaūgius (tebūnie atrodančių kaip komiblokai) tokioje (nieko neišsiskiriančioje) vietoje - tai tada iš vis dėl kontekstualumo galime nukelti šiuos pastatus už Vaišvydavos. Tuomet niekieno akis nekliudys žiūrint nuo Panemunės šilo, Aleksoto ar Prisikėlimo bažnyčios stogo tokie pastatai... Bet tada nesuprantu kur ekonominės klasės daugiabučius statyti galima? Nes ir toks visgi būsto proreikis egzistuoja; ne visi nori ir gali 'penthouse' ar 'condiminium' nusipirkti.
P.S.
Tie pavyzdžiai dėl kontekstualumo - tai tiesiog pateikti būtent kaip 'nekontekstualumo' pavyzdžiai urbanizuotoje zonoje, dėl kurių nekvaršina niekas galvos. O kontekstualumo ieškoti miške/daugiau 80proc. žaliąją zoną sudarančiuose plotuose santykinai miesto perferijoje, nemanau, jog verta diskutuoti dėl nekontekstualumo Aišku tai tėra mano nuomonė...Paskutinis taisė tivoli; 2011.07.26, 22:02.
Comment
-
Ne tik prancūzijoje, bet visame pasaulyje.
Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą/\ Su visa pagarba prancūzams: pirmas dangoraižis tai kažkoks nesusipratimas, o antras man visai patinka, nes nepaisant savo dydžio visa kita(langai, spalva) puikiai dera su aplinka.
Ne tik prancūzijoje, bet visame pasaulyje. , Lundas švedijaPaskutinis taisė Stebiukas; 2011.07.28, 17:03.
Comment
-
S* -ui
[beje, mano kuklia nuomone, gyventojai max per metus patys "patobulins" si konkretu namo arcitekturini sprendima. pvz kokiomis OSB plokstemis, ir pan statybiniai materijolais bus grazu
Stikliūnai, ne ne visi tavo charakterio, kad šiaudinėmis "ferankomis" balkoną užsidengtų nuo saulės , o apatinėje dalyje pasidžiautų savo mamos (atsiprašau žmonos) triusikusPaskutinis taisė Stebiukas; 2011.07.28, 17:27.
Comment
-
Parašė Stebiukas Rodyti pranešimąNe tik prancūzijoje, bet visame pasaulyje. , Lundas švedija
p.s. O prie ko čia ta nuotrauka?
Comment
-
Stikliūnai, ne ne visi tavo charakterio, kad šiaudinėmis "ferankomis" balkoną užsidengtų nuo saulės , o apatinėje dalyje pasidžiautų savo mamos (atsiprašau žmonos) triusikus
Iki kokio lygio nusiritome? ajajai... reziumuojant:
1. turime stabybininku administracijos atstova. Stebiukas. o kam slapstotes? prisistatykit... galvonas? marionete-direktorius? solidumo... galit dazniau apsilankyti, padiskutuosim.
2. AS - ne Stikliunas. tai kad nesitikekit kad jis vienas mato bustuvos malama sh...
3. vienintelis kontr-argumentas apie balkonu tvarkyma - kazkieno zmonos triusikai... o tu matyt rankute darbuojiesi zmoniu balkonus stebedamas? ten triusikai, ten dar kas.. iskrypelis? sakyciau nesolidu, bet buciau kvailas jei kazko kito tikeciausi... zemas lygisPaskutinis taisė S_*; 2011.07.28, 18:31.
Comment
-
Parašė Stebiukas Rodyti pranešimą
Stikliūnai, ne ne visi tavo charakterio, kad šiaudinėmis "ferankomis" balkoną užsidengtų nuo saulės , o apatinėje dalyje pasidžiautų savo mamos (atsiprašau žmonos) triusikus
Comment
-
Žiauru. Ar čia tikrai Būstuvos atstovas?
1. nuotrauka daryta is statybu kiemo puses ir zmones "is gatves" ten nevaiksto. ir juo labiau nefotografuoja
2. Stikliunas - 33 namo pirmininkas. labai savotiskas diedas, bet viena prasme maladiec - jokiu nuolaidu stabybininkams nedaro ir gyvenimo jiems nelengvina ( beje as TIKRAi ne Stikliunas, kas netiki siulau lazybas is dideles pinigu sumos ). Tai kad to zmogaus pavarde zino tik.. namo gyventojai ir stabybininkai.
3. Perskaitykite to Stebiukas kelis pasisakymus. Nuo pradziu buvau pavadintas "stikliunu" ir varomas piaras bustuvos naudai. beje, labai primityvus. o uz tokio lygio pasisakyma, jei buciau imones vadovas, savo darbuotoja atleisciau iskarto. GEDA.
Kada nera konstruktyviu argumentu ir kontrargumentu, prasideda drabstymasis purvais.
Comment
-
Tiem kas nežino Stikliūnas yra 33 namo pirmininkas. Tikrai kovingas ir 99 proc. jis išsako likusių namo gyventojų nuomonę. Jeigu jau ateinate į šį forumą iš Būstuvos kompanijos ir jame bandote įmonę reprezentuoti, tai darykite arguomentuočiau....
Visa esmė dabar parkinguose. Būstuvos pastatyti pirmieji du namai, pakankamai kokybiški, o gyventojai moka turbūt mažiausiai už šildymą Kaune, bet turbūt mokėčiau daugiau už šildymą, jei tik tos mokamos vietos man nebruktų per prievartą, tarkime, kaip YIT kvartale "Lazdynų Namai", kuriuose vietos ne per daugiausiai parkingui, bet už tai iš žmonių nelupikaujama, kaip Būstuva dbr nori padarytiYou've got one life! Live it!
Comment
-
Visa esmė dabar parkinguose. Būstuvos pastatyti pirmieji du namai, pakankamai kokybiški, o gyventojai moka turbūt mažiausiai už šildymą Kaune, bet turbūt mokėčiau daugiau už šildymą, jei tik tos mokamos vietos man nebruktų per prievartą, tarkime, kaip YIT kvartale "Lazdynų Namai", kuriuose vietos ne per daugiausiai parkingui, bet už tai iš žmonių nelupikaujama, kaip Būstuva dbr nori padaryti
Comment
Comment