...Parkingas irgi neirengtas, vienu zodziu baisu, cia jau vetrunai reiktu 24/7 dirbt uzbaigt viska laiku. tokiame etape jau pagal viska turetu but apdailos uzbaigiamieji darbai (
Vakar po darbo užsukau į tą kraštą pasižvalgyt. Bent jau išorėje viršvalandžių tikrai nieks nedirba... Panašu, kad darbus visi baigia laiku ir niekas niekur neskuba... Gal ir nemelavo „Vetrūna“ sakydama jog dirba 60% pajegumu.
[VIMEO]22734144[/VIMEO]
„Naujieji miesto vadovai turėtų susilaikyti nuo neva vėluosiančio Žalgirio arenos atidarymo temos eskalavimo. Valstybei ir Kaunui tai tikrai neprideda prestižo“, – teigė Andrius Kupčinskas.
"Išrinktam merui ir jo vadovaujamai daugumai siūlome: leiskite užbaigti pradėtus darbus ir prisiimti visą atsakomybę dėl Žalgirio arenos, nenušalinkite nuo pareigų ir sudarykite sąlygas pabaigti šį projektą", – tokį pranešimą vakar išplatino buvęs miesto meras Andrius Kupčinskas ir priminė, kad jis iki šiol vadovavo Pasirengimo Europos krepšinio čempionatui darbo grupei.
A. Kupčinskas yra Vyriausybės sudarytos darbo grupės dėl pasirengimo Europos krepšinio vyrų čempionatui narys.
„Arenos statybai pabaigti svarbus tęstinumas, sutelktumas, o ne raganų medžioklė“, – teigė buvęs miesto vadovas, bet nedetalizavo, ką konkrečiai vadina raganų medžiokle.
A.Kupčinskas pareiškė esąs įsitikinęs, kad arena bus baigta, kada tikėtasi, o liepos 6 d. vyks pirmosios rungtynės. Pasak A.Kupčinsko, sutrukdyti gali tik dalies politikų tyčiniai kliudymai, noras nuneigti visa, kas atlikta, ir prisiimti visą garbę.
Kodėl lojat tik ant Vėtrūnos?
Kodėl nei vieno žodelio "pyzduliako" Tarybai ir architektui?
Aš, kaip statybininkas, pilnai suprantu statytoją. Pakankamai žiauru dirbt kuomet projektas ištisai keičiamas, pildomas, perdaromas. Tokiu atveju kaltų nebelieka. Užsakovas dažniausiai užmerkia akis ir papildomų pinigų mokėt nenori. Įsivaizduoju, kad jei užsakovas - besiriejančių politikų taryba, turėtų būti dar žiauriau. Ypač keičiantis kadencijoms.
Klausimas tik kodėl "gatavas" projektas tiek perdaromas? Spėju, kad ar nebus senųjų tarybų palikimas Kupčinsko xebrai - sumokėti ir reikiamom proporcijom pasidalinti pinigai už eskizą. A tas, skambiai deklaravęs, kad bus "pigiau nei siūlė prancūzai", nebeturėjo kur dėtis ir statybų eigoje pritarti visiems "patobulinimams ir pakeitimams" bei nukeldinėti terminus. Šiek tiek dar pasispardyta prieš rinkimus, trinktelta kumščiu į stalą (dėl vaizdo) - pareikalautas užstatas, kurį be jokių problemų Vėtrūna užginčys, jei užsakovas nevykdė savo pagrindinių įsipareigojimų - pateikti gatavą techninį projektą ir laiku atsiskaityti už atliktus darbus. Tiek keli minimalūs vėlavimais teisme bus pateikti kaip esminiai
Na, o dabar prie rezultato - bus viskas pabaigta iki kokio rugpjūčio galo. Niekur nedingsi. Ir vaizdas aikštelėje apie tai kalba.Čia buvo tik reikalingas politinis manevras apjuodint buvusią tarybą ir rudenį nuopelnus priskirti naujajai. Spėju, kad bus skiriami papildomi pinigai, oficialiai nukeliami terminai... Juk pas mus, Lietuvoje, kaltų nebūna. Ypač jei kalba eina apie "valdiškus" pinigus
Apie kokius nuopelnus kalba Kupčinskas ?Apie tai,kad jie nesugebėjo pastatyti arenos ?Apie tai ,kad berods 4 kartus keitė statybų finišo data ?Ar jus tokius nuopelnus prisiimtumėte ?O Miliunas kaip projekta keitė,kur jie buvo ?Kodėl tyli visi apie tai,kad Miliunas ,,nuplovė,, superini fasada,kodėl niekas nekalba,kad Miliuno projekte aibė klaidų ?Man net nesuprantama,kodėl koncesininkas tyli,nors aš tikėjau,kad gal bent jie neleis vilkinti statybų.
Apie kokius nuopelnus kalba Kupčinskas ?Apie tai,kad jie nesugebėjo pastatyti arenos ?Apie tai ,kad berods 4 kartus keitė statybų finišo data ?Ar jus tokius nuopelnus prisiimtumėte ?O Miliunas kaip projekta keitė,kur jie buvo ?Kodėl tyli visi apie tai,kad Miliunas ,,nuplovė,, superini fasada,kodėl niekas nekalba,kad Miliuno projekte aibė klaidų ?Man net nesuprantama,kodėl koncesininkas tyli,nors aš tikėjau,kad gal bent jie neleis vilkinti statybų.
Geriau tu paaiškink apie ką čia kalbi. Visų pirma, tai jei ne Kupčinskas tai ta arena nebūtų net pradėta statyt.
Koks dar Miliunas nuplovė? Miliūnas suprojektavo pačią areną ir tą patį tavo vadinamą "superinį fasadą", o atsisakyta kaikurių dalykų buvo todėl, kad pinigų neužteko.
Gal ponas ramzi prieš lodamas pamąstykite - Kaune apie arenos statybą buvo kalbama ir konkursai rengiami nuo tada kai Žalgiris laimėjo Eurolygą, t.y. nuo 1999m. Ir... Nieko nevyko... Gal jau užmiršote Garbaravičiaus ir prancūzų epopėją su arena už pusę miliardo litų? Ir vėl metai ėjo, o kalbos liko kalbomis. O štai kai atėjo Kupčinskas arenos reikalai galų gale pajudėjo iš vietos ir pajudėjo kaip reikalas. Taip pavėluos gerus pusę metų nuo tos datos kada pagal pirminę sutartį turėjo atidaryti, bet įvertinus, kad visos kitos Kauno valdžios metai iš metų šūdą malė ir tik pezėjo tai yra toks menkniekis, kad net juokas ima iš jūsų lojimo.
aš kažkodėl po šiai dienai manau jog prancūzų projektas buvo geras. Kaina? Na, čia diskusijų klausimas. Aišku, norėjo iš to pasipelnyt eilė žmogelių su tuo pačiu Garbaru ar Navikausko užjotu Žalgiriu priešakyje.... Ok, numeskim tam reikalui pusšimtį milijono
Dabar paimkit kalkuliatorius ir suskaičiuokit kas žinot kiek miestui kainuos ši arena.
Projektas: ?
Arena: 170 mln - nuderėta kaina dėl sumažėjusių įkainių, tačiau pridėta papildomai panašiai dėl pakeitimų.
Tiltai: ?
Koncesijos mokestis 25 metam: ?
Palūkanos uz savivaldybės paimtą kreditą: ?
Kažkas dar: ?
Įvertinkit tai, kad prancūzai kainas davo statybų piko metu.
Neskaičiuoju, bet drąsiai galima teigti, kad palyginimas: "pusė milijardo" prieš "170 milijonų" yra nevisai sąžiningas.
Po šiai dienai esu įsitikinęs, kad prancūzų pasiūlytos vizijos/kainos santykis nelabai ir skirtūsi nuo dabartinio rezultato. O gal ir geresnis būtų
Taip jau sutapo, kad Kupcinskas atejo prie krepsinio Europos cempionata, ir jei net Sustauskas butu buves, arena butu pastatyta Juk finansuoja centrine valdzia, kuri isipareigojo surengti cemionata, o tam reikalinga arena su 15.000 vietu finalui surengti. Vat ir visas mitas apie "Kupcinskas pastate"
Taip jau sutapo, kad Kupcinskas atejo prie krepsinio Europos cempionata, ir jei net Sustauskas butu buves, arena butu pastatyta Juk finansuoja centrine valdzia, kuri isipareigojo surengti cemionata, o tam reikalinga arena su 15.000 vietu finalui surengti. Vat ir visas mitas apie "Kupcinskas pastate"
Tik nereikia pasakų - matau visi pamiršote kaip centrinė valdžia "rėmė" areną Kaune, kaip "netyčia" ES pinigams gauti projekte atsirado vietų skaičius iki 10000, kaip kiaulės akis įstatę aiškino, kad nieko neįmanoma pakeisti ir tai buvo tiesiog "klaidelė" (aha klaidelė - gauna iš Kauno savivaldybės paraišką 15000 ir oi "netyčia" įrašom 10000... Tokia nedidelė 1/3 arenos dydžio klaidelė...). Arena pagal planą turėjo būti statoma gerokai anksčiau, bet Garbaravičiaus godumas to neleido padaryti, o štai Kupčinskas pasirodė mažiau godus ir labiau toliaregis, jei to nesugebate pastebėti tai jau jūsų adekvataus tikrovės suvokimo bėdos.
aš kažkodėl po šiai dienai manau jog prancūzų projektas buvo geras.
Subjektyvus klausimas, mano nuomone pirminis (tvirtovės vizija su tinklu) Miliūno projektas geresnis ir prasmingesnis už prancūzų. Bet tikrovė tokia, kad prancūzai per METUS laiko nesugebėjo pateikti nieko kito tik vizulkes ir eskizus... Tad tegali kaltinti tik save, kad negavo šio darbo kai pasikeitusi valdžia juos išvijo.
Kaina? Na, čia diskusijų klausimas. Aišku, norėjo iš to pasipelnyt eilė žmogelių su tuo pačiu Garbaru ar Navikausko užjotu Žalgiriu priešakyje.... Ok, numeskim tam reikalui pusšimtį milijono
Dabar paimkit kalkuliatorius ir suskaičiuokit kas žinot kiek miestui kainuos ši arena.
Projektas: ?
Arena: 170 mln - nuderėta kaina dėl sumažėjusių įkainių, tačiau pridėta papildomai panašiai dėl pakeitimų.
Tiltai: ?
Koncesijos mokestis 25 metam: ?
Palūkanos uz savivaldybės paimtą kreditą: ?
Kažkas dar: ?
Įvertinkit tai, kad prancūzai kainas davo statybų piko metu.
Neskaičiuoju, bet drąsiai galima teigti, kad palyginimas: "pusė milijardo" prieš "170 milijonų" yra nevisai sąžiningas.
Po šiai dienai esu įsitikinęs, kad prancūzų pasiūlytos vizijos/kainos santykis nelabai ir skirtūsi nuo dabartinio rezultato. O gal ir geresnis būtų
Na tik nereikia pasakų, kad 170mln.=500mln. Aš žinau kiek atpigo statybos per krizę ir tikrai ne 3 kartus. Ir kalbate lyg prancūzų projektui konsesininkas nebūtų reikalingas ir infrastruktūros nebūtų reikėję gerinti... Jei jūs statybininkas tai ir pats suprantate, kad pasakas čia papasakojote. Patikėkite čia užeina nemažas kiekis profesionalų, tad nereikia politinių pasakėlių.
Na tik nereikia pasakų, kad 170mln.=500mln. Aš žinau kiek atpigo statybos per krizę ir tikrai ne 3 kartus. Ir kalbate lyg prancūzų projektui konsesininkas nebūtų reikalingas ir infrastruktūros nebūtų reikėję gerinti... Jei jūs statybininkas tai ir pats suprantate, kad pasakas čia papasakojote. Patikėkite čia užeina nemažas kiekis profesionalų, tad nereikia politinių pasakėlių.
Būtent. O tuo labiau, kad litas tada (Ypač su turėta dviženkle infliacija) buvo daug vertingesnis. Taigi dabartinė arena gal net ne 3 kartus pigesnė, o netgi dar daugiau.
o aš kažką prašoviau? kiek pamenu, taij visur aiškiai buvo deklaruojama, kad į prancūzų deklaruojamą pusės milijardo sumą jau įeina koncesijos mokestis, arena, tiltai, paskolos palūkanos ir t.t. Tuo metu lyginta su Rakausko arena, kurią jis teigė pastatysias už 150 mln. Ir ne vienas žmogus kantriai aiškino, kad 150 mln yra tik arena, o 500 mln yra 25 metų išlaidos. Bet niekas neklausė, nes garsiau buvo rėkiama "pusė milijardo" (kas bent man skamba kur kas baisiau nei 500 milijonu ). Kad efektui sustiprint paskutinės prancūzų sumos buvo skelbiamos bene 800 mln. Žiniasklaida dar pabaisino - BEVEIK MILIJARDAS.
Aš ir nesakau, kad 500=170. Aš net aiškiai parašiau, kad nežinau kiek tiksliai kainuos. Siūlau jums pasiskaičiuot, jei tikrai tiksliai žinot
Žinau tik, kad arenos vis dar nėra, nors rinkimuose kai kas skelbėsi, kad ją jau pastatė
O kad ją pradėjo statyti, tai tikrai ne Kupčinsko nuopelnas (nors šiaip kaip Kauno meras jis tikrai buvo neblogas). Pradėjo ją PAGALIAU statyti, nes centrinė valdžia ir savivalda pagaliau buvo iš vieno kiemo. SUTAPO interesai.
O dabar tiems kas žinot statybų kainas.
2006 -2008 buvo pats didžiausias įkainių pikas. Medžiagų kaina šiek tiek susvyravo 2009 pirmoje pusėje, vėliau, iki pat šių dienų ji tik kilo. Bent aliuminio ir stiklo tai tikrai. Kas nukrito žiauriai ir iki dabar labai lėtai kyla, tai darbo užmokestis. O dar blogiau, kad užsakovų lūkesčiai sukilo, nes "krizė" ir "turi būti pigiau". Todėl 2008 - 2009 metais visi movėsi kelnes vien tik tam, kad pragyvent. Statistiškai statėm pigiau, bet pragyvent iš to buvo beveik neįmanoma. Na, bet čia ne į temą.
Comment