Tačiau Vilniaus NMC, nei dabartinis, nei ateityje papildytas mišresnės paskirties pastatais, nėra ir nebus tikras europietiškas NMC. Tai tėra ir (bent artimiausiu metu) tebus runkelių bukas bandymas padaryti 'kaip Amerikoje'. Kuo skiriasi Vilniaus NMC nuo tikrų NMC Europos miestuose? Atsakymas yra transportas. Didelis tankis ir didelis dirbančiųjų skaičius rajone reiškia daug investicijų į prioritetu važiuojantį transportą ir kietus transporto mazgus, tai yra aksioma visur
O tai kokios problemos, va atvažiuoji su savo lizinginėmis vežėčiomis dirbti į supermodernų ir ultrašiuolaikišką NMC, ir palieki savo vežėčias kur nors žvyruotoje, kaimo stiliaus Šnipiškių gatvelėje. Po darbo į plovyklą važiuoji. Kuo ne romantika? Iš viso, transportas problema tik tiems, kurie neturi tačkos. Visi krūti pacanai ir čiolės turi.
Paprastesniems yra kitas variantas - atvažiuoti girgždančiu 5 trūlu, išlipti prie Kalvarijų turgaus ar Žaliojo tilto, ir dar pusę kilo eiti iki darbo. Kaip nėra viešojo transporto? Jau nežinia ko norit.
Iš viso, kaip galima taip piktintis, kai Vilniuje planuojamas ir METRO, ir TRAMVAJUS!!! Jau tiek metų planuoja, ruošiasi, dėliojasi, tai matyt padarys tikrai superiovai. Ir gal jau greit.
Lol, čia net negalima įkišt to tradicinio Vilniaus projektams bandymo kažką įtikinti, kad nėra viskas taip jau ir blogai - "Na, bet vistiek geriau, nei buvo anksčiau...".
Aš nežinau kas ten buvo per sumanymas ir ką jie čia bando įrodyti, bet jeigu taip ir paliks šitą 2000 metų pakelės kavinės fasadą, tai geriau jau išvis nebūtų nieko darę.
Lol, čia net negalima įkišt to tradicinio Vilniaus projektams bandymo kažką įtikinti, kad nėra viskas taip jau ir blogai - "Na, bet vistiek geriau, nei buvo anksčiau...".
Aš nežinau kas ten buvo per sumanymas ir ką jie čia bando įrodyti, bet jeigu taip ir paliks šitą 2000 metų pakelės kavinės fasadą, tai geriau jau išvis nebūtų nieko darę.
Šiaip vizualizacijose matom visiškai kitą vaizdą ir fasadas atrodo kaip dvigubas:
Projekto aprašyme apie fasadą sakoma:
Pastatas išlaikomas vientisos stačiakampio bei pakabintos sferos tūrių kompozicijos. Esančio pastato fasadai rekonstruojami apšiltinant iš išorės, išlaikant esminę architektūros raišką. Apdailai naudojamas kokybiškas, šviesios spalvos struktūrinis tinkas. Pagrindinis fasadas, siekiant atskleisti ir pabrėžti naująją objekto paskirtį, padengiamas specialiu ažūriniu dekoratyviniu tinkleliu. Už jo montuojami LED taškiniai šviestuvai, kurių kompozicinis išdėstymas atitinka pagrindinius žvaigždynus.
Kolkas nematau nieko panašaus nei į vizualizacijas, nei į aprašymą. What a surprise, eilinį kartą Vilniuje kažkas daro kažkokį šūdą nusispjovę į projektą
Vizualiai labai panašu į fanierą, labai gražu. Dabar tokio grožio nepamatysi - interjeras, baldai... Tokie šilti prisiminimai. O tas skylutes visada galima išgręžti, jei kam reikia, bet manau kad nereikia gadinti tokio puikaus vaizdo.
Vizualiai labai panašu į fanierą, labai gražu. Dabar tokio grožio nepamatysi - interjeras, baldai... Tokie šilti prisiminimai. O tas skylutes visada galima išgręžti, jei kam reikia, bet manau kad nereikia gadinti tokio puikaus vaizdo.
Be skylučių dar reikėtų padažyti baltai, kad vaizdas būtų panašus į vizualizaciją. Dažyta faniera.
O gal čia netyčia interjerą supainiojo su eksterjeru. Škias taip išeitų kad pastato fasadas viduj, iš lauko nesimato tskant. Tai tada kokio velnio kritikuojat fasadą, užeikit vidun ir pamatysit koks puikus bei tiksliai pagal vizulke su skylutėm ir žvaigždutėm kaip priklauso, škias
Aš labai tikiuosi, kad dar bus dažoma ar dedama kažkokia papildoma išorinė apdaila, nes dabartinis vaizdas atrodo kaip kartonu apklijuota Norfa.
Edit: renderiuose matosi fasado apšvietimas, imituojantis žvaigždes. Gal visgi dar bus įrengiamas išorinis apdailos sluoksnis, po kuriuo slėpsis tas apšvietimas? Better be so.
Pagrindinis fasadas, siekiant atskleisti ir pabrėžti naująją objekto paskirtį, padengiamas specialiu ažūriniu dekoratyviniu tinkleliu. Už jo montuojami LED taškiniai šviestuvai, kurių kompozicinis išdėstymas atitinka pagrindinius žvaigždynus.
Galit man paaiškinti kas kitaip padaryta? Gyvai nemačiau, bet nuotraukose man visai gerai atrodo, o kai įjungs lemputes už to tinklelio, tai vakarais visai įdomiai turėtų atrodyti.
Aišku man kyla klausimas dėl ilgaamžiškumo, visgi lietus ir ledas turėtų greit sugadinti idėją ir vaizdą.
Spalva turbūt daugiausiai kliūna, o šiaip įdomus sprendimas, kažin kiek toks sprendimas paplitęs ir išbandytas? Ar nebus taip kad palis, sušlaps, tada sušals į ledą ir t.t., po kažkiek laiko ta medžiaga pakeis spalvą/pabluks, pasitampys, pasibanguos...
Taip, dėl ilgaamžiškumo tai man didelis klausimas, bet idėja pakankamai įdomi.
Spalvos dažnai tikslinamos projekto vystymo metu. O čia net klausimas ar buvo projekte konkrečiai nurodyta spalva (tikiuosi ne iš tų piešinių kolegos sprendžiat). Plius šviesesnė spalva būtų tik dar rizikingiau ir kažin ar gražiau.
Comment