Motyvuotai paaiškinkite kuo? Tikrai įdomu išgirsti pilną Jūsų nuomonę, kur Jūs regite čia Buchareštą?
Motyvuotai?
Pilnas miestas, tokių "renovacijos" pavyzdžių: antstatas, neišlaikytas aukštis, langų formos, spalvinė gama. O pirmi du aukštai - visiškai iškrentantis stiklas su komercinėmis patalpomis. Pilnos pakelės tokių pavienių pastatų, jei kažkas mano, kad čia geras renovacijos pavyzdys tuomet liūdna.
Man, tai per ryškiai trenkia ta raudona. Tie krepšinio zonos „pusrutuliai” ar bent pačios aikštelės galėtų būti juodos arba pilkos, kad mažiau įkaistų nuo saulės. Raudoni takai gerai. Vaikystėje žaisdavau ant natūralios dangos, daug labiau patiko nei kartą išmėginta sintetinė danga ar guminės aikštės (Fabijoniškėse?). Kristi, įtariu, ant natūralios irgi mažiau skauda.
Man, tai per ryškiai trenkia ta raudona. Tie krepšinio zonos „pusrutuliai” ar bent pačios aikštelės galėtų būti juodos arba pilkos, kad mažiau įkaistų nuo saulės.Raudoni takai gerai. Vaikystėje žaisdavau ant natūralios dangos, daug labiau patiko nei kartą išmėginta sintetinė danga ar guminės aikštės (Fabijoniškėse?). Kristi, įtariu, ant natūralios irgi mažiau skauda.
Edit: dar kartą patikslnsiu – palyginau juodą su pilka. Kaip žinia, žmonės ir taip žaidžia beveik visur ant pilkos (standartinės asfalto aikštelės).
Šalia būsimo „Talino namų” projekto. Jau pora mėn. yra skydas pranešantis apie būsimas statybas. Šiame Taikos progimnazijos stadione dar buvo sutvarkyti gelžbetonio blokai apkalant lentomis patogiam atsisėdimui: Foto: Konstantin Nikitin // https://www.facebook.com/groups/1252...=recently_seen
Žinau. Kaip ir rašiau: Edit: dar kartą patikslnsiu – palyginau juodą su pilka. Kaip žinia, žmonės ir taip žaidžia beveik visur ant pilkos (standartinės asfalto aikštelės).
Kad ne, tu palyginai raudoną su juoda arba pilka. Bet kokiu atveju tai nusišnekėjimas, nes visos 3 spalvos tikrai daugiau įkaista nuo saulės, negu, pvz., balta.
O, kad baltą paminėjai žinant kontekstą, tai nenusišnekėjimas? Tokios spalvos dar neteko matyti klojant dangą sporto aikštelei, nes maksimaliai nepraktiška dėl tepimosi ir akinimo (atmušamos saulės šviesos).
Aš išlaikęs 3 valstybinius kalbų brandos egzus, manau, kad viską gerai parašiau: jeigu paminėta raudona nebūtų aprašyta atskiram sakiny, o būtų viename, tai galėtum būti teisus, dabar, kai atskyriau sakinį apie raudoną bei atskirai aprašiau juodą lygindamas su pilka – nesuklydau. Šiaip ar taip, čia turbūt 7-os fizikos klasės kursas nagrinėjantis spalvų spektrą, tad nėra ko kabinėtis prie žodžių, jei suvokiama esmė. Čia bandymas įrodyti, kad klystu, nes dviračių temoje nebuvau prispaustas klydęs? ↓↓↓
Tu parašei "galėtų būti juodos arba pilkos, kad mažiau įkaistų nuo saulės". Aš supratau, kad pagal tave abi mažiau kaista nuo saulės, negu raudona. Jei turėjai omeny, kad tik pilka kaista mažiau, tada tai teisinga, tik būtų prašymas ateity aiškiau rašyti, kad nebūtų dviprasmybių.
Comment