Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Skrajutininkės

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Mantaz
    Ką tu apie tai išmanai?
    Apie kompozicija tikrai daugiau nei tu, mano studijos beto su tuo susijusios.
    Lietuva jau . Bet dar .

Comment

Ir šis kadras turbūt vienas iš tavo šedevrų Eik geriau ką nors kitą pajuokinti

Mano galerija Flickr'yje

Comment

Parašė samot
        Kokybe nebloga, tik kompozicija slubuoja. Vis tik ziurovai ziuri is kaires i desine, o siuo atveju, biski pagrindinis objektas per velai pasiekiamas akiai.
        Paskatinimui 8 ivertinau.
        Kas čia per "ziurovai ziuri is kaires i desine", mes skaitom iš kairės į dešinę, bet tai dar nereiškia, kad ir žiūrim taip į foto. Kažkokią nesąmonę pasakei. Koks skirtumas, kur tos merginos stovi? Jei stovėtų centre būtų neįdomu, o tai, kad jos stovi pačiame nuotraukos šone tik suteikia įdomumo. Mano Canon'o guide'as internete visada siūlo taip komponuoti nuotraukas, kad pagrindinis objektas nebūtų centre. Canon'as sako, Canon'as žino.

Man ši nuotrauka originali ir įdomi, matos, kad ne bet kas ją darė
        BlogasSeulas 2009Honkongas 2012Bankokas 2012

Comment

grazus kunai
          :buksvx:

Comment

Parašė Karolis
            Apie kompozicija tikrai daugiau nei tu, mano studijos beto su tuo susijusios.
            Tikrai prastas studentas esi jeigu tokias nuotraukas kaip aukščiau darai

Mano Flickr nuotraukos : http://www.flickr.com/photos/ezziukas/sets/

--------------------------------------------------

Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!

Comment

Berliner, pasiskaitinek auksciau, as ta pati rasiau. Tai ne is pirsto lauzta, o istikruju taip yra.
              Tu geriau savo akimis ir vaizduote vadovaukis, o ne canono guide`ais kazkokiais, daugiau ismoksi. Naturalu, kad default kompozicija siulo tau sone, nes centrine kompozicija yra smarkiai peikiama ir kritikuojama, ir tinka retai.
              Kiekviena nuotrauka, kiekvienas objektas priklausomai nuo aplinkos 40% bei 60% fotografo noru ir igudziu reikalauja unikalios kompozicijos, tad nevisada butina vadovautis taisyklemis.

Comment

sedevrai gimsta lauzant taisykles jei klystu pataisykit

Comment

O kur šedevras?
                  Ne viskas auksas kas auksu blizga

Comment

Nelabai suprantu, kodel mane Mantas ir Eziukas uzsipuole tikraja to zodzio prasme. Tiksliau Mantas, pradejes pasaipia fraze "ka tu apie tai ismanai?".
                    Nejaugi siame forume nebegalima reiksti savo nuomones? Jeigu mano frazes butu "nuotrauka sudas, 5/10", tada butu galima uzsipulti. Bet tokiu fraziu as niekada nesakiau.

Pvz, si nuotrauka man tikrai patiko, taip pat ir kompozicijos prasme:

Tikrai prastas studentas esi jeigu tokias nuotraukas kaip aukščiau darai
                    na nejaugi jos tokios prastos?

Siaip ar taip, pyktis tikrai nenoriu, tas siulau, Mantai
                    Lietuva jau . Bet dar .

Comment

Niekas nepuola tik labai jau keistai toks pranešimas atrodo : "Apie kompozicija tikrai daugiau nei tu, mano studijos beto su tuo susijusios". Kaip tuo tarpu iš nuotraukų tikrai nepasakytum, kad tu išmanai apie kompoziciją profesionaliame lygyje (kaip turėtu būti jeigu tu tai studijuoji ar tai susieta su tavo mokslu) . Tik tiek

Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!

Comment

Astrus buvo Manto komentaras, bet atsakymas negeresnis. Karolis tau tobuleti yra tikrai kur ir daug

Comment

Na matyt dar konfliktas kyla ir todel, kad as vadovaujuosi principu "Fotografija buvo sukurta tam, kad ant popieriaus perkeltume tai, ka matome, o ne tai, ka norime matyti". Todel ne vienos savo nuotraukos "nepagrazinu" specialiomis programomis, nebent ireminimu.
                          Manto nuotraukoje skrajutininkes yra samoningai isryskintos, nors minioje kazin ar jas taip ryskiai pastebetume.
                          Kodel dalis fotomeninku nevertina skaitmeniniu fotoaparatu? Todel, kad ju suteikiamos funkcijos gali padaryti netikroviska vaizda, ir jiems uztenka juostinio fotoaparoto, nors daugeliu atveju siais laikais juostinis yra labai nepatogus.
                          Fotografijoje juk svarbu ne tai, kaip apdirbta nuotrauka, o tai, koks vaizdas joje uzfiksuotas.
                          Na tiek
                          Lietuva jau . Bet dar .

Comment

Niekas čia nediskutuoja apie joki apdorojimą Matosi, kad tu tikrai nelabai supranti apie ką kalba. Diskucija apie kompoziciją ir objektų išdėstymą kadre. NE apie skaitmeninius fotoaparatus ar programinį apdorojimą Paskutinis tavo komentaras ne į temą kitaip sakant

Tiesa būtu labai idomu sužinoti ką studijuoji

Comment

Parašė Ežiukas
                              Niekas čia nediskutuoja apie joki apdorojimą Matosi, kad tu tikrai nelabai supranti apie ką kalba. Diskucija apie kompoziciją ir objektų išdėstymą kadre. NE apie skaitmeninius fotoaparatus ar programinį apdorojimą Paskutinis tavo komentaras ne į temą kitaip sakant

Tiesa būtu labai idomu sužinoti ką studijuoji
                              Na del objektu isdestymo tai sutinku, jog pagrindinis objektas neturetu buti centre. Todel mano nuotraukose tiek vezimelis, tiek kitoje (ispeiktoje) nuotraukoje sedintys zmones, kaip kompozicijos centras, nera centre. Taciau kiekvienoje enciklopedijoje parasyta, jog "jeigu toliau esantys objektai fotografuojant arba apdorojant yra nublankinami, tai kompozijos centras (siuo atveju - skrajutininkes) turi buti nuotraukos centre arba netoli jo, nebent priekyje formuojama nauja kompozicine erdve. Nublankintas fonas negali uzimti daugiau kai 50 procentu nuotraukos ploto kaireje arba desineje puseje (su tam tikromis labai subtiliomis isimtimis)."

O studijuoju trumpai tariant architektura, bet moko, patikekite, visko
                              Lietuva jau . Bet dar .

Comment

Parašė Karolis
                                Na del objektu isdestymo tai sutinku, jog pagrindinis objektas neturetu buti centre. Todel mano nuotraukose tiek vezimelis, tiek kitoje (ispeiktoje) nuotraukoje sedintys zmones, kaip kompozicijos centras, nera centre.
                                Tavo nuotraukose kaip tu juos vadini "pagrindiniai objektai" tokie menki ir minimalistiniai, kad sunku suvokti, kad jie yra pagrindiniai objektai mano nuomonė. Aš manau, kad tavo nuotraukų kompozicijos pagrindinis minusas, kad jos apskritai be pagrindinių objektų . O dėl viso kito galėčiau sutikti

Comment

Parašė Ežiukas
                                  Tavo nuotraukose kaip tu juos vadini "pagrindiniai objektai" tokie menki ir minimalistiniai, kad sunku suvokti, kad jie yra pagrindiniai objektai mano nuomonė. Aš manau, kad tavo nuotraukų kompozicijos pagrindinis minusas, kad jos apskritai be pagrindinių objektų . O dėl viso kito galėčiau sutikti
                                  Na pagrindinis kompozicijos objektas nuotraukoje nebutinai turi buti didziausias, svarbu kad jis kaip sakoma, "kristu i aki".
                                  Juk moteris su vezimeliu "krenta i aki", nors ir yra nedideli palyginus su kitais objektais?
                                  Lietuva jau . Bet dar .

Comment

Tau taip atrodo nes tu pasamoniškai išskiri šį objektą Taip pat lengvai kitiems žiurintiems į šitą nuotrauką "į akį" gali kristi ir stulpas, ir skulptura, krūmas dešinėje pusėje Manau dėlto daugelis tavo nuotraukas vertiną kaip "piškalą" (snapshot) nes nėra ryškaus objekto nuotraukoje. Tiesiog elementarus vaizdas ir tiek

Comment

'Manto nuotraukoje skrajutininkes yra samoningai isryskintos, nors minioje kazin ar jas taip ryskiai pastebetume.
                                      Kodel dalis fotomeninku nevertina skaitmeniniu fotoaparatu? Todel, kad ju suteikiamos funkcijos gali padaryti netikroviska vaizda, ir jiems uztenka juostinio fotoaparoto, nors daugeliu atveju siais laikais juostinis yra labai nepatogus.'

Nelabai gaudaisi man atrodo. Analogiska vaizda gali perteikti tiek skaitmena, tiek juosta. Cia jau optikos galimybes. Pasinagrinek kas yra ryskumo gylis, kaip veikia diafragma.

O del tavo fotografijos, tai vezimelis neperkur nera stiprus objektas. Jokios idejines puses isvis nematau. Turbut labiausiai i aki krenta medziai desineje, kadangi siektiek astresni ir didesni uz kitus objektus. O vezimelis pastebimas tik del raudonos spalvos, nes visas kadras zalias ir apskritai ne kiek nedomina ziurovo nes pateiktis labai silpnai. Kaip sakiau tobuleti tau dar yra daug kur.

Comment

Parašė Karolis
                                        Na pagrindinis kompozicijos objektas nuotraukoje nebutinai turi buti didziausias, svarbu kad jis kaip sakoma, "kristu i aki".
                                        Juk moteris su vezimeliu "krenta i aki", nors ir yra nedideli palyginus su kitais objektais?
                                        Mokytis mokytis ir dar kartą mokytis...
                                        Neesu fotografas ir nelabai nusimanau kaip padaryti gerą kadrą, tačiau labai mėgstu geras, meniškas nuotraukas ir dažnai lankausi fotografijos parodose ir galerijose. Forume karts nuo karto pasirodo labai gerų kadrų, kurių tikrai nebūtų gėda eksponuoti kokioje galerijoje, tačiau ką matau šioje nuotraukoje tai - dabar skaityk pirmą sakinį.

Comment

Tau taip atrodo nes tu pasamoniškai išskiri šį objektą Taip pat lengvai kitiems žiurintiems į šitą nuotrauką "į akį" gali kristi ir stulpas, ir skulptura, krūmas dešinėje pusėje Manau dėlto daugelis tavo nuotraukas vertiną kaip "piškalą" (snapshot) nes nėra ryškaus objekto nuotraukoje. Tiesiog elementarus vaizdas ir tiek
                                          Na jei tau i aki krenta stulpas, tai paklausk merginos (savo arba kitos), ir pamatysi, kas jai kris i aki
                                          Lietuva jau . Bet dar .

Comment

Working...
                                          X