Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Cezario pieštukas

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė alonso
    kaip suprast? nebutina vaikscioti su Lietuvos zenkliuku ant krutines bunant patriotu..net ir Lietuvoje nebutina gyventi.
    Nesu toks, kuris visiems aklai irodinesiu, kad Lietuva yra jega davai tauta "Za Sajudisa", ir tuo paciu rekti USA yra blogis, ar panasiai.
    Esu iki kaulu grynas lietuvis, kaip ir saknys lietuviskos, ziurint i gimines medi. Lietuvoje bendrauju su lietuviais lietuviskai... jei noriu bendrauti kita kalba, einu i vokieciu, anglu lenku kalbos foruma, pasikalbu ten ju kalbomis, tuo man ir uztenka...
    Kaip ir manajam sukurtame forume, lenku kalba yra padaryta tam skirta vieta, jei kazkam is mano lenku pazystamu (ir ne tik) yra noras bendrauti lenkiskai...

Beje gyvenau ne vienus metus vokietijoje, gimtosios kalbos nepamirsau, nors buvo momentu, kad ja nebendravau labai ilga laiko tarpa....

Comment

nea, auskariuk, man tiesiog i akis krito tas "neesu Lietuvos patriotatas". kaip supratau - suklydai sita parasydamas

Prie ruso man buvo geriau

Comment

Parašė alonso
        nea, auskariuk, man tiesiog i akis krito tas "neesu Lietuvos patriotatas". kaip supratau - suklydai sita parasydamas
        Nu ne Ka norejau, ta pasakiau, daugiau ar maziau O ivertins tai, kiekvienas kaip pats suprata, arba kaip nori suprasti

O siaip sumoje geros nuotraukos temoje darome pievas, ir visiskai nuejome i sona, nuo pagrindines diskusijos apie sia nuotrauka

Comment

Parašė alonso
          priimk mano kai kuriuos komentarus su sypsena
          Na tas pranešimas neatrodė toks "neįtikinamas", tad pats kartais susimąstyk, ar žmonės "neaptikės" kai kuriais tavo pranešimais
          Mano galerija Flickr'yje

Comment

Parašė auskariukas
            Nesu LT patriotas,
            Esi patriotas jau vien del to, kad grizai gyventi i Lietuva ir i savo gimta miesta

Nesuprantu tu zmoniu, kurie palieka Lietuva ir nebegrizta

Comment

Parašė Mantaz
              Na tas pranešimas neatrodė toks "neįtikinamas", tad pats kartais susimąstyk, ar žmonės "neaptikės" kai kuriais tavo pranešimais
              turesiu omeny.

Prie ruso man buvo geriau

Comment

siaip as asmeniskai nematau dideles problemos, jei kazkam lengviau issireiksti angliskai. Na tegul, nepulkit to zmogaus. Nors pamirsti kalba, aisku, nera gerai.
                Cia kazkas minejo esantis grynas iki kaulu lietuvis... as nemanau, kad tai yra svarbu, ar tu grynas, ar negrynas... Pvz as asmeniskai toli grazu nesu grynas lietuvis, bet man tai visiskai netrukdo buti Lietuvos patriotu(skirtingai nei kai kuriems "gryniems"). O ir siaip, manau, tokiu tikrai "grynu grynu" lietuviu(idomu kas jie tokie) vargu ar tikrai yra belike... Juk per amziu amzius buvo daugybe "maisymo" su ivairiais kraujais, kurie veliau "nusedo" ir tapo grynu lietuvisku krauju. Taip yra daugybeje tautu ir tai nera blogai.

Comment

Parašė liutass
                  Vien lietuviu budamas sotus nebusi..

Mano Flickr nuotraukos : http://www.flickr.com/photos/ezziukas/sets/

--------------------------------------------------

Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!

Comment

Dėl maišymosi tai teisybė, bet buvau nustebęs sužinojęs, kad lietuviai, latviai, suomiai ir estai yra genetiškai labiausiai susiję ir labiausiai atitolę nuo vakarų europos bei slavų genomo.
                    Mano galerija Flickr'yje

Comment

Parašė liutass
                      Esi patriotas jau vien del to, kad grizai gyventi i Lietuva ir i savo gimta miesta

Del sito gal ir taip Ypac stebina, kitus tai, kad galiu ne LT gyventi/dirbti/kvapuoti legaliai, bei esant norui gauti pilietybe

....O del isvykeliu is LT, siaip plati diskusija, galima ju ir nesuprasti ir panasiai.... bet is esmes, daugiau ar maziau jie supranta, kad vis tik lietuviu gimes, toks ir liksi...cia LT esi as ir tvirtai stovi ant zemes, o ten kazkur esi svecias visam gyvenimui...

Comment

Tema pakrypo i kaire... ir jauciuosi dalinai atsakingas. Komentavau angliskai manydamas kad tai nebus problema, nes radau Miestai.net nuoroda po Mantaz pasisakymu skaitydamas skyscrapercity.com... buvau isitikines visi mane kuo puikiausiai supras, tuo labiau mano komentarai neipareigojo atsakyti angliskai, bet prirazystu tai buvo klaida. As pats pilnai sutinku kad kalba turi buti puoselejama ir yra hipokritiska is mano puses naudoti anglu kalba kaip atsiprasyma del to kad vienur kitur man pasirode sunkiau isireiksti gimtaja. Auskariuk esi labai teisus atkreipdamas i tai demesi. Gerai pamenu tarybinius laikus ir visus rusicizmus mes taip atkakliai naudodavome tuomet, drasiai galiu pasakyti, kad tu zodeliu as atsikraciau, bet va nauji laikai - nauji vejai... o problemos tos pacios. Anglizicmai ir kiti barbarizmai man ziezirbas is akiu kelia. Tad samoningai vietoj sakydamas kazka panasaus i "erdve per daug dvi daimensine ir tipo galetum greina uzdeti, ir seseli uzmesti ant pastato briaunos lyg ki laita, nes tavo eksposeris isblycina per daug dangu, ir freimink truputi i sona nuo centro nes fokal pointas ..... " ir taip toliau as pasirenku issisakyti angliskai pilnumoje. Be abejo tai galima sakyti skonio reikalas ir daug komponentu salygoja kaip mes kalbame ir ka mes vadiname gimtaja kalba. Istikruju nera tokio dalyko kaip tarptautiniai zodziai, tai barbarizmai kurie nugalejo gimtaja kalba. Tik ka ivairiuose sakiniuose as pavartojau zodzius "komentavau...problema...komentarai...hipokritiska ... centras... komponentu" stai ir susimastai. Auskariukas net nesusimastydamas kituose pasisakymuose rase: tiuneris, saitas. Patikekit tycia nesikabineju, bet koks tiuneris, koks saitas. Mane gasdina lietuviu kalbos pakitimai ir itakos labiau nei paprasti skoliniai. Ziuriu as i visus nauju pastatu pavadinimus ir liudna darosi, parduotuves, naujos imones. Buvau Vilniuje multiplekse Forum cinemas Akropolyje, gal kas galetu man priminti kuris ten streetas ir kokiu busu ten nusigauti? Zodziu F**k it, ar ne?
                        Uoste laivas saugus
                        bet ne tam mes statom laivus

Comment

Parašė Retro
                          Auskariukas net nesusimastydamas kituose pasisakymuose rase: tiuneris, saitas. Patikekit tycia nesikabineju, bet koks tiuneris, koks saitas. Mane gasdina lietuviu kalbos pakitimai ir itakos labiau nei paprasti skoliniai. Ziuriu as i visus nauju pastatu pavadinimus ir liudna darosi, parduotuves, naujos imones. Buvau Vilniuje multiplekse Forum cinemas Akropolyje, gal kas galetu man priminti kuris ten streetas ir kokiu busu ten nusigauti? Zodziu F**k it, ar ne?
                          Butent labai jau panasus laikorpis, kaip TSRS laikais vos ne kas antras zodis is rusiskos serijos, dabar keiciamas anglisku ar vokisku ir t.t. Tave sie pakyciai gasdina ne maziau, nei mane pati...

Comment

Working...
                          X