Nugriaut visada paprasčiau nei pastatyt. Kultūros ir mokslo rūmų tai kažkodėl nenugriovė...
Tai nei vieno pastato tų laikų nenugriove. Tik tiek, kad nereikia nieko iš okupacijos laikų laikyti kažkokiais tai šedevrais, nes jie buvo statomi ne dėl Lietuvos grožio, o dėl okupantų didybės parodymo. Ir tai akivaizdu visiems...
Tai nei vieno pastato tų laikų nenugriove. Tik tiek, kad nereikia nieko iš okupacijos laikų laikyti kažkokiais tai šedevrais, nes jie buvo statomi ne dėl Lietuvos grožio, o dėl okupantų didybės parodymo. Ir tai akivaizdu visiems...
Teoriškai įmanomi abu variantai - pastatyt dėl okupantų didybės, bet ir pastatyt aukśto lygio pastatą. Viduramžių laikais užkariautojai pvz yra pastatę dabar vertinamų aukśto lygio pastatų.
[Iš fantastikos srities] Visiems griovėjams, jei norite griauti, ir tai būtu įmanoma, tai geriausia būtu pastatytas neįgyvendintą Prisikėlimo bažnyčios projektas - lietuviškąją Sagrada Familia.
[Iš fantastikos srities] Visiems griovėjams, jei norite griauti, ir tai būtu įmanoma, tai geriausia būtu pastatytas neįgyvendintą Prisikėlimo bažnyčios projektas - lietuviškąją Sagrada Familia.
TAIP TAIP IR DAR KARTĄ TAIP!
Asmeniškai, šitas projektas man yra pats nuostabiausias projektas Lietuvoje. Jei būtų buvęs įgyvendintas, turbūt būtų pasaulinio lygio šedevras.
Dabartinė bazilika, nors atrodo tikrai įspūdingai ir unikaliai, yra pastatyta vien dėl lėšų stokos šiam projektui.
Paskutinis taisė digital; 2022.10.03, 18:55.
Priežastis: ištrinta cituota nuotrauka
Šiaip, bendrai pažvelgus, tikrai įdomu matyti kaip Soboro klausimas vėl atgimsta net ir po 100 metų. Tarpukariu, tiesa, mintis griauti Soborą buvo labai populiari ir dažnai diskutuojama žiniasklaidoje. Kaip tik kviečiu, kam įdomu, pažvelgti į keletą straipsnių, kurie atspindi to meto emocijas:
Teoriškai įmanomi abu variantai - pastatyt dėl okupantų didybės, bet ir pastatyt aukśto lygio pastatą. Viduramžių laikais užkariautojai pvz yra pastatę dabar vertinamų aukśto lygio pastatų.
Nugriaut ir pastatyti nesunku būtu, bet ar virsuomenė "pribrendo" miesto simboliu tapusio soboro griovimui? Toks gal kaip Karalius, kryžium guls prie soboro ir kritikuos bet kokį kitą pastato pastatymą, vietoj esamo
Šiaip, bendrai pažvelgus, tikrai įdomu matyti kaip Soboro klausimas vėl atgimsta net ir po 100 metų. Tarpukariu, tiesa, mintis griauti Soborą buvo labai populiari ir dažnai diskutuojama žiniasklaidoje. Kaip tik kviečiu, kam įdomu, pažvelgti į keletą straipsnių, kurie atspindi to meto emocijas:
Beje, net tame pačiame tarpukaryje buvo vizijų, kuriose Soboras buvo labai įdomiai "rekonstruotas":
Jums dar neužtenka tarpukarinio LT, dar reikia? Antra, ši bažnyčia buvo kurta taip, kad matytusi nuo iš apačios, o ne stovėtų apačioje.
Paskutinis taisė digital; 2022.10.03, 18:56.
Priežastis: ištrinta cituota nuotrauka
,, - Il parait que monsieur est decidement pour les suivantes.
- Que voulez-vous, madame? Elles sont plus fraiches."
Man su teksto supratimu puiku, čia jums amžina ir neblėstanti meilė tarpukariui.
Kur aš rašiau kad reikia griauti soborą? Aš tik pateikiau pvz. tokiems svajotojams, kas galėtų atsirasti.
Be to, ko jos aukštis blogas? Jei Britanikos gargaras stovi jau virš 30 m.
Kur aš rašiau kad reikia griauti soborą? Aš tik pateikiau pvz. tokiems svajotojams, kas galėtų atsirasti.
Be to, ko jos aukštis blogas? Jei Britanikos gargaras stovi jau virš 30 m.
Daug tarpukariu buvo įvairių pasatų, kuriuos reikėjo Kaune pastatyt, o pinigų amžinai viskam trūko, tai nieko keisto, kad tada nebuvo griaunamas tas Soboras ir jo vieton statomas naujas lietuviškas “šedevras”. Ir dabar netiesa, kad būtų lengva ir protinga ten naują šedevrą pritaikyt ir statyt.
Comment