Parašė liutass
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[KAU] Šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčia [Soboras]
Collapse
X
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąCaro palikimas, priespaudos simbolis
- 9 patinka
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąCaro palikimas, priespaudos simbolis
Nei viena kita po priespauda Lietuvoje statyta ortodoksų bažnyčia nėra iki tokio lygio nukenksminta.
- 12 patinka
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąCaro palikimas, priespaudos simbolis,, - Il parait que monsieur est decidement pour les suivantes.
- Que voulez-vous, madame? Elles sont plus fraiches."
- 10 patinka
Comment
-
Parašė Raelis Rodyti pranešimą
Tada būtinai suark Laisvės al, nes tai irgi carinis simbolis, o kur dar apstu Vilniuje Lenkijos okupacijos metais statytų pastatų, paminklų arba Prūsijos priespaudos simbolių Klaipėdos krašte. Viską griaunam ir pasiliekam tik su grynai lietuviškais simbolisi - Rumšiškių muziejumi ir jo šiaudais dengtomis trobomis. Pas jus ponai logika tai kartais nuo proto atsilieka maratono atstumu. Nei jums istorijos reikia, nei kultūros.
Comment
-
Parašė digital Rodyti pranešimąTai ir Vilniuje Žvėryno cerkvė pastatyta taip, kad matytųsi nuo Katedros žiūrint link Gedimino prospekto. Tai buvo daroma specialiai, lenkai šaunuoliai tą suprato ir laiku nugriovė.
Šiaip, soboras man visada buvo prievartos simbolis, o dar ir matomiausioje miesto vietoje. Esu iš tų, kurie labiau prieš taip vadinamų „balvonų“ nuo Žaliojo tilto, Cvirkos paminklo nukėlimą, nes tai mūsų istorija, kokia ji bebūtų, be to, mes nesame (khem,,,) barbarai. Visuomet galima prie „dviprasmiškų įamžinimų“ pakabinti paaiškinamas lenteles, prigalvoti instaliacijų ir taip skatinti visuomenę neužmiršti praeities, diskutuoti, nekartoti klaidų. Bet soboras... Kita vertus, nugriausi jį, kas tada? Bijau, kad nieko gero ir, kaip rodo pavyzdžiai, net blogiau.
Comment
-
Parašė cozzamarra Rodyti pranešimą
Šiaip, soboras man visada buvo prievartos simbolis, o dar ir matomiausioje miesto vietoje. Esu iš tų, kurie labiau prieš taip vadinamų „balvonų“ nuo Žaliojo tilto, Cvirkos paminklo nukėlimą, nes tai mūsų istorija, kokia ji bebūtų, be to, mes nesame (khem,,,) barbarai. Visuomet galima prie „dviprasmiškų įamžinimų“ pakabinti paaiškinamas lenteles, prigalvoti instaliacijų ir taip skatinti visuomenę neužmiršti praeities, diskutuoti, nekartoti klaidų. Bet soboras... Kita vertus, nugriausi jį, kas tada? Bijau, kad nieko gero ir, kaip rodo pavyzdžiai, net blogiau.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Alfas Vingys Rodyti pranešimą
Soboras irgi yra mūsų istorija
Comment
-
Parašė cozzamarra Rodyti pranešimą
Žinoma, tik jo mastelis toks, kad mane verčia dvejoti, pats savy neturiu atsakymo, ką keisčiau, jeigu keisčiau.ПТН ПНХ
«Русский военный корабль, иди нахуй!»
Comment
-
Parašė Alfas Vingys Rodyti pranešimą
Soboras irgi yra mūsų istorija
ПТН ПНХ
- 2 patinka
Comment
-
Parašė RokasLT Rodyti pranešimąPagal tokią logiką, reikia griauti ir Uspenskio katedrą Helsinkije, ir Aleksandro Nevskio katedrą Taline...ПТН ПНХ
- 2 patinka
Comment
-
Šiaip tai visas bažnyčias reikia griauti nes simbolizuoja kryžių karus, inkvizicijas ir "raganų" deginimus ant laužo. Nereiktų apsiriboti vien carinės Rusijos ir sovietų palikimais.
O suomiai tai išvis net paminklus Rusijos caram Helsinkio pagrindinėj aikštėj pasistatę laiko. Reiktų derusifikuoti juos. Vatnikai!
- 7 patinka
Comment
-
Parašė manometras Rodyti pranešimą
Soboras net labiau mūsų istorija, jis gražesnis ir prasmingesnis dalykas negu akivaizdžiai sovietiniai balvonai, nesiderinantys prie aplinkos ir ją paverčiantys šlykščiai sovietine. Siūlyti griauti soborą ir ginti tilto balvonus kaip cozzamarra??? Kažkokios slapto vatniko idėjos. Kaip kad “kodėl griaunat balvonus (t. y., šitą puikų istorinį meną), jeigu nesugriausit visų sovietinių daugiabučių, a?”
- 1 patinka
Comment
Comment