Parašė RokasLT
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[KAU] Šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčia [Soboras]
Collapse
X
-
Parašė ernissss Rodyti pranešimąNugriaut visada paprasčiau nei pastatyt. Kultūros ir mokslo rūmų tai kažkodėl nenugriovė...
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Draarvys Rodyti pranešimą
Tai nei vieno pastato tų laikų nenugriove. Tik tiek, kad nereikia nieko iš okupacijos laikų laikyti kažkokiais tai šedevrais, nes jie buvo statomi ne dėl Lietuvos grožio, o dėl okupantų didybės parodymo. Ir tai akivaizdu visiems...
Comment
-
Parašė RokasLT Rodyti pranešimą[Iš fantastikos srities] Visiems griovėjams, jei norite griauti, ir tai būtu įmanoma, tai geriausia būtu pastatytas neįgyvendintą Prisikėlimo bažnyčios projektas - lietuviškąją Sagrada Familia.
Asmeniškai, šitas projektas man yra pats nuostabiausias projektas Lietuvoje. Jei būtų buvęs įgyvendintas, turbūt būtų pasaulinio lygio šedevras.
Dabartinė bazilika, nors atrodo tikrai įspūdingai ir unikaliai, yra pastatyta vien dėl lėšų stokos šiam projektui.
- 5 patinka
Comment
-
Šiaip, bendrai pažvelgus, tikrai įdomu matyti kaip Soboro klausimas vėl atgimsta net ir po 100 metų. Tarpukariu, tiesa, mintis griauti Soborą buvo labai populiari ir dažnai diskutuojama žiniasklaidoje. Kaip tik kviečiu, kam įdomu, pažvelgti į keletą straipsnių, kurie atspindi to meto emocijas:
Šaltinis: http://tarpukaris.autc.lt/lt/zemelapis
Beje, net tame pačiame tarpukaryje buvo vizijų, kuriose Soboras buvo labai įdomiai "rekonstruotas":
Tikrai nesakau, kad reiktų griauti Soborą, bet pasvajoti, kas galėtų tokioje ypatingoje vietoje stovėti, visada galima
- 11 patinka
Comment
-
-
Parašė Gator Rodyti pranešimą
Teoriškai įmanomi abu variantai - pastatyt dėl okupantų didybės, bet ir pastatyt aukśto lygio pastatą. Viduramžių laikais užkariautojai pvz yra pastatę dabar vertinamų aukśto lygio pastatų.
Comment
-
Parašė Effka Rodyti pranešimąNugriaut ir pastatyti nesunku būtu, bet ar virsuomenė "pribrendo" miesto simboliu tapusio soboro griovimui?
- 5 patinka
Comment
-
Parašė Optimistas Rodyti pranešimąŠiaip, bendrai pažvelgus, tikrai įdomu matyti kaip Soboro klausimas vėl atgimsta net ir po 100 metų. Tarpukariu, tiesa, mintis griauti Soborą buvo labai populiari ir dažnai diskutuojama žiniasklaidoje. Kaip tik kviečiu, kam įdomu, pažvelgti į keletą straipsnių, kurie atspindi to meto emocijas:
Beje, net tame pačiame tarpukaryje buvo vizijų, kuriose Soboras buvo labai įdomiai "rekonstruotas":
- 1 patinka
Comment
-
Parašė RokasLT Rodyti pranešimą[Iš fantastikos srities] Visiems griovėjams, jei norite griauti, ir tai būtu įmanoma, tai geriausia būtu pastatytas neįgyvendintą Prisikėlimo bažnyčios projektas - lietuviškąją Sagrada Familia.,, - Il parait que monsieur est decidement pour les suivantes.
- Que voulez-vous, madame? Elles sont plus fraiches."
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Raelis Rodyti pranešimą
Jums dar neužtenka tarpukarinio LT, dar reikia? Antra, ši bažnyčia buvo kurta taip, kad matytusi nuo iš apačios, o ne stovėtų apačioje.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė RokasLT Rodyti pranešimą
Skaitykite dar 10 kartų mano žinutę, nes su teksto supratimu - nekas.,, - Il parait que monsieur est decidement pour les suivantes.
- Que voulez-vous, madame? Elles sont plus fraiches."
Comment
-
Parašė Raelis Rodyti pranešimą
Man su teksto supratimu puiku, čia jums amžina ir neblėstanti meilė tarpukariui.
Be to, ko jos aukštis blogas? Jei Britanikos gargaras stovi jau virš 30 m.
Comment
-
Parašė RokasLT Rodyti pranešimą
Kur aš rašiau kad reikia griauti soborą? Aš tik pateikiau pvz. tokiems svajotojams, kas galėtų atsirasti.
Be to, ko jos aukštis blogas? Jei Britanikos gargaras stovi jau virš 30 m.ПТН ПНХ
«Русский военный корабль, иди нахуй!»
Comment
Comment